۱۰ درویش گنابادی محاکمه شدند


۱۰ درویش گنابادی محاکمه شدند

۱۰ درویش گنابادی به‌طور هم‌زمان در بروجرد محاکمه شدند. یکی از وکلای دراویش بعد از اتمام دادگاه، از اعلام وقت دادگاه برای رسیدگی به اتهامات دیگر دراویش در آینده خبر داد. در همین حال برای ۱۸۹ درویش احضاریه صادر شده است.

تخریب حسینیه دراویش نعمت‌الهی در اصفهان

«۱۰ درویش گنابادی امروز ۱۴ اسفند ۱۳۸۹، به‌طور هم‌زمان، در یک دادگاه در شهر بروجرد محاکمه شدند» این خبر را مریم مشفق یکی از پنج وکیل دراویش گنابادی، بعد از اتمام جلسه دادگاه به دویچه وله اعلام می‌کند و ادامه می‌دهد: «این دادگاه از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۴ بعدازظهر طول کشید. از ۱۰ متهم ردیف اول بازجویی شد. ما هم دفاعیات‌مان را مطرح کردیم و دادرسی انجام شد.»

پیشتر نمایندگان دراویش گنابادی از محاکمه ۱۸۹ تن از این درویشان به‌شکل همزمان خبر داده بودند. خبری که از سوی رئیس دادگستری بروجرد تکذیب شد.

به نقل از سایت ایرنا، محمد صادق اکبری، رئیس دادگستری بروجرد، محاکمه دسته‌جمعی دراویش را تکذیب کرده و گفته است: «به‌دنبال تخریب حسینیه دراویش در بروجرد برخی از دراویش دستگیر شدند. این متهمان با وکلایشان در مجموع حدود ۱۵ نفر هستند. اکنون کار رسیدگی به جرایم این افراد با حضور وکلای آنها در حال انجام است». رئیس دادگستری بروجرد، شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۸۹، اتهام دراویش گنابادی را "اخلال در نظم عمومی"، "تبلیغ علیه نظام" و "توهین" دانسته است.

شاکی‌هایی که متهم شدند


مصطفی آزمایش، مدیر روابط‌عمومی انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران

مریم مشفق یکی از پنج وکیل دراویش گنابادی از جریان محاکمه دراویش در دادگاه می‌گوید: «هم موکلان ما و هم خود ما این اتهامات را شدیدا تکذیب کردیم. متاسفانه جای متهم و شاکی در این پرونده عوض شده است. اصلا اخلال در نظم ملی و امنیت کشور مطرح نبوده است. چون طبق اصل ۱۳۹ قانون اساسی، تمام تجمعات قانونی است. ضمنا دراویش برای "اقامه نماز" به حسینیه رفته بودند. این دراویش بودند که شدیدا مورد ضرب و جرح و پرتاب سنگ و گاز اشک‏آور قرار گرفته بودند. در واقع دراویش شاکی بودند که آن‌ها حسینیه‏‌شان را خراب کرده‌اند، آن را آتش زده‏اند و اموال‏شان را به غارت برده‌اند و آن‌ها را شدیدا مورد ضرب و جرح قرار داده‏‌اند.»

وکیل دراویش گنابادی از "قرار منع تعقیب برای حمله‌کنندگان به حسینیه دراویش گنابادی" خبر می‌دهد و می‌گوید: «متاسفانه در دادگاه گفتند کسانی که شما از آن‏ها شاکی هستید، از نظر ما مجرم نیستند. البته جایی که دراویش متهم هستند، آن‏ها تندتند اتهامات را قبول می‏کنند. به استدلال‏های ما گوش می‏دهند، اما آن را قبول ندارند. به‏هرحال ما اتهامات را شدیدا تکذیب کردیم و در دادگاه گفتیم، جای متهم و شاکی در این پرونده عوض شده است.»

از تکذیب خبر محاکمه دسته‌جمعی تا واقعیت خبر

مصطفی آزمایش یکی از دراویش گنابادی و مدیر روابط‌عمومی "انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران" در گفت‌‌و‌گو با دویچه وله درباره اظهارات رئیس دادگستری بروجرد مبنی بر "تکذیب محاکمه دسته جمعی دراویش" می‌گوید: «ایشان گفته است، "متهمان و وکلایشان در مجموع حدود ۱۵ نفر هستند". اصلا این جمله‌بندی از نظر حقوقی ضعف دارد. برای ۱۸۹ درویش، توسط دادگستری بروجرد احضاریه‏ی قانونی فرستاده شده و به دادگاه احضار شده‏اند. چطور وقتی ۱۸۹ نفر به دادگاه احضار شده‌اند، بعد رییس دادگاه‌ می‌گوید که آن‌ها با وکلایشان مجموعا حدود ۱۵ نفر هستند؟»

جواب پرسش مصطفی آزمایش را مریم مشفق، وکیل دراویش گنابادی این‌گونه می‌دهد: «۱۰نفر اول را که از نظر آن‏ها اتهام‏شان بیشتر بود و یکی از اتهامات‏شان "توهین به مقام رهبری" بود را امروز رسیدگی کردند. برای بقیه هم گفتند، وقت دادگاه‏شان متعاقبا  اعلام می‏شود»

مصطفی آزمایش یکی از دراویش گنابادی، حمله‌کنندگان به حسینیه دراویش در گناباد را بسیجیانی به سرکردگی دو روحانی جوان به نام‌های "عبدالرحیم بیرانوند، امام جماعت مسجد‏النبی بروجرد" و "علی کشوری" می‌داند و درباره روز حادثه می‌گوید: «این دو نفر، جماعت بسیجی را جلوی حسینه آوردند. آن‏ها اول فحاشی کردند، بعد به‌داخل حسینیه کوکتل مولوتف پرتاب کردند و به‌سمت حسینیه یورش بردند. دراویش در حالت محاصره قرار گرفتند و حسینه هم دچار احتراق شد. بعد بولدوزر آوردند برای این‏که حسینیه را کاملا تخریب کنند. نزدیک بود این دراویش جان‏شان را در حسینیه از دست بدهند.»

آقای آزمایش درباره روز بعد از حادثه می‌گوید: «دراویشی که جراحت‏های خیلی جدی برداشته‏ بودند، روز بعد به دادگستری رفتند و بر علیه مهاجمین شکایت کردند. دادگاه روحانیت بروجرد، این دو نفر، یعنی عبدالرحیم بیرانوند و علی کشوری را مجرم تشخیص داد و آن‌ها را محکوم به ترک بروجرد، به مدت ۷۰ روز کرد. اما حالا مشاهده می‏کنیم، همان دراویشی که مصدوم و مضروب بودند و در این ماجرا شاکی بودند را روی صندلی متهم نشانده‌اند.»

"حمایت از مهدی کروبی" یکی از دلایل فشار بر دراویش

پیش‌تر مهدی کروبی از دراویش گنابادی حمایت کرده بود

عده‏ای معتقدند در طول تاریخ، عرفا و علمای دینی اختلافاتی داشته‏اند. آیا افزایش فشارها بر دراویش از سوی حکومت دینی ایران،  ناشی از همین اختلاف است؟

مصطفی آزمایش در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «این مسئله ارتباطی به اختلاف بین علمای دینی و عرفا در طول تاریخ ندارد. این یک مقوله‏ی دیگری است. احضار فله‏ای ۱۸۹ درویش به دادگاه و شدت گرفتن فشارها به‏طور ناگهانی بر دراویش در روزهای اخیر دلیل دیگری دارد. در طول انتخابات ریاست جمهوری، دراویش از شیخ مهدی کروبی حمایت کردند. به این علت که دستگاه‏ حاکم و نیروهای امنیتی در هر موردی خواستند به دراویش فشار بیاورند و در حق‏شان اجحاف کنند، آقای کروبی در مقابل آن‌ها ایستادگی کرد و این کار را محکوم کرد.»

آقای آزمایش از ایجاد "علاقه عاطفی" بین "دراویش" و "مهدی کروبی" می‌گوید و ادامه می‌دهد: «حکومت پیش خودش حساب می‏کند، حالا که آقای کروبی در حصر و حبس است، ممکن است مخالفت‏هایی به‌وجود بیاید. به همین دلیل درویش‏ها را به این شکل زیر فشار قرار می‏دهند تا از واکنش احتمالی آن‏ها جلوگیری کنند.»

به گفته مریم مشفق یکی از وکلای دراویش گنابادی، جلسه دوم دادگاه دراویش گنابادی بنابر اعلام دادگاه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ برگزار خواهد شد.

khosh bavar - ایران - یزد
سیستم های دیکتاتوری همشان کپی هم هستند که با ایجاد کردن جو " رعب و ترس " به حیات سیاسی شان ادامه میدهند و با شنیدن صدای دیگری از بین مردم دچار " رعب و ترس " میشوند و انرا در نطفه خفه میکنند ! شاد و شجاع باشیم .
دوشنبه 16 اسفند 1389

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
تا زمانی که رهبر مستضعفین عالم بشریت مقام عظمای وقاحت سد علی گدای خامنه ای فصل الخطاب و از اینجور دری وری ها تشریف دارند دیگه جایی برای دراویش و انواع و اقسام عقاید کفر آمیز غیر ولایی و ضد ولایت وقیح وجود نداره.
دوشنبه 16 اسفند 1389

souroosh - ایران - ساری
عشق بازی با حضرت دوست تاوانش همین است.مدعی خواست که از بیخ کند ریشه ما غافل از اینکه خدا است در اندیشه ما.
دوشنبه 16 اسفند 1389

Ezhaq - عراق - بغداد
امیدوارم سه شنبه آخر سال مثل 25 بهمن بتوانم بیام وطن، من از حقم نمی گذرم، گذشت جای قابل درک که طرف شما گذشت داشته باشه، در حال حاضر نه شعورش را داره و نه می خواد داشته باشه. زنده باد آزاد اندیشی زنده باد تمام اقلیتها زنده باد خودم.
دوشنبه 16 اسفند 1389

1k adame sadegh - کانادا - تورنتو
این نظام ولایت وقیح اسهالی به هیچ کس رحم نمیکند برای حفظ نظام جلاد اسهالی. دراویشان گنابادی باید روز 3 شنبه متحد بشوند با راه سبز و شیر زنان ما برای گرفتن حقوق حقه خود تا این نظام را از بیخ و بن برکنیم و به ذباله دان تاریخ افکنیم. مرگ بر اصل ولایت وقیح اسهالی.
دوشنبه 16 اسفند 1389

zhaleh_r - آمریکا - ساکرامنتو
خانواده من از دراویش نعمت الهی گنابادی هستند و میدونم که اینها دین را از سیاست جدا میدونن و اینکه به جمهوری اسلامی تف هم نمیندازن. بارها اومدن توی مجالس شلوغ کردن زدن بردن خراب کردن و این نشانه اینه که اینها با هر مکتبی که ازادی معنوی و روشن فکری بیاره و مردم را جذب کنه مشکل دارن و تنها اسلام من دراوردی خودشون را تبلیغ میکنن ننگ بر این جمهوری اسلامی و امامی ها (خمینی)
دوشنبه 16 اسفند 1389

کاسیت - ایران - خرم اباد
من یه مدتی با یه آقای مسن که درویش گنابادی بود به مجالسشون میرفتم باور نمیکردم که اینجوری باشه از حد عرفانی بود قابل توصیف نیست که نصف مجلس با موسقی آواز خوانی شعرهای باباطاهر همراه بود خیلی باحال بود.همیشه میگفتن که ما دنبال سیاست نیستیم
دوشنبه 16 اسفند 1389

iranazadiran - ایران - تهران
درست است که در مرام درویشی سیاست هیچ جایی ندارد اما دفاع از حق و حقیقت دینیست که بر گردن هر درویشی ست. دراویشی که خود را از معرکه قعلی دور نگه داشته اند بی غیرتند و تنها ادعای درویشی دارند. هر زمان حال خود را می طلبد. امروزه خلوت درویش باید در راستای آزادی و نجات مردم از بند ضحاک و فرعون کبیر باشد. چه در باطن چه ظاهر. انگار اگر دنیا را آب ببرد آنها را خواب برده است. درود به دراویش گنابادی که در برابر ظلم و ستم سر خم نکرده و راه بی تفاوتی در پیش نگرفتند تا به اصطلاح از احوالات درویشی خود نیفتند. بهتر است از حالا به خود رهبان یا راهبه بگویند نه درویش. رسم درویشی این نیست بلکه این رسم تارک دنیایی ست که کار ساده ایست و عشق دارد مخصوصا در دنیای وانفسای کنونی. مرد آنست که در کشاکش دهر سنگ زیرین آسیاب باشد.
دوشنبه 16 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.