آمریکا: معمر قذافی باید برود


آمریکا: معمر قذافی باید برود

معمر قذافی از طرفدارانش خواسته است که مسلح شوند

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفته است که سرهنگ قذافی مشروعیت خود به عنوان رهبر لیبی را از دست داده و باید فورا از قدرت کناره گیری کند.

کاخ سفید با صدور بیانیه ای اعلام کرده که باراک اوباما این مطلب را روز شنبه درگفتگوی تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در میان گذاشته است.

آقای اوباما گفت: "رهبر کشوری که فقط با استفاده از خشونت گسترده علیه مردم می تواند بر سر قدرت باقی بماند مشروعیت حکومت کردن را از دست داده است و باید با کناره گیری فوری، کار درست را برای کشورش انجام دهد."

هم زمان، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا طی بیانیه ای اعلام کرد: "معمر قذافی اعتماد مردم خود را از دست داده و باید پیش از وقوع خونریزی و خشونت بیشتر، برود."

او افزود: "مردم لیبی شایستگی دولتی را دارند که آرمان های آنها را برآورده و حقوق بشر جهان شمول آنان را رعایت کند."

معمر قذافی و نیروهای هوادار او هنوز کنترل طرابلس، پایتخت و نواحی اطراف آن را در دست دارند اما چند شهر از جمله بنغازی، دومین شهر بزرگ لیبی در اختیار مخالفان است.

سیف الاسلام قذافی، یکی از پسران رهبر لیبی روز شنبه درباره بروز جنگ داخلی و تجزیه لیبی هشدار داد.

او روز جمعه کناره گیری پدرش از قدرت را رد کرد و به تلویزیون سی ان ان ترک گفت: "ما سه طرح داریم؛ طرح اول این است که در لیبی بمانیم و بمیریم، طرح دوم این است که در لیبی بمانیم و بمیریم و طرح سوم این است که در لیبی بمانیم و بمیریم."

جلسه شورای امنیت

نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک گردهم آمده اند تا پیش نویس یک قطعنامه تحریمی علیه حکومت معمر قذافی را بررسی کنند.

تدابیر تنبیهی مندرج در این پیش نویس عبارتند از تحریم نظامی، ممنوعیت سفر مقام های ارشد لیبی به خارج، مسدود شدن دارایی های هیات حاکمه در طرابلس و ارجاع لیبی به دادگاه بین المللی جزایی.

مهم ترین موضوع مورد اختلاف بین اعضای شورای امنیت ارجاع لیبی به دادگاه بین المللی جزائی است

باربارا پلت، خبرنگار بی بی سی در سازمان ملل متحد می گوید که مهم ترین موضوع مورد اختلاف بین اعضای شورای امنیت ارجاع حکومت لیبی به دادگاه بین المللی جزائی به اتهام نقض گسترده حقوق بشر است.

سفیر لیبی در سازمان ملل متحد که به صف مخالفان پیوسته است روز جمعه با حضور در جلسه شورای امنیت از این اقدام حمایت کرد.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد هم جمعه در جلسه اضطراری شورای امنیت حاضر شد و اعضای این نهاد را به واکنش سریع و قاطع در برابر سرکوب مخالفان و "نقض جدی حقوق بشر" در لیبی ترغیب کرد.

او هشدار داد: "در چنین شرایطی از دست رفتن زمان به معنای از دست رفتن جان مردم است."

بان کی مون گفت که بیش از یک هزار نفر طی روزهای اخیر در لیبی کشته شده، ۲۲ هزار نفر به تونس فرار کرده و ۱۵ هزار نفر دیگر هم به مصر پناه برده اند.

در تحولی دیگر، ویلیام فاکس، وزیر دفاع بریتانیا اعلام کرده که دو هواپیمای ترابری ارتش طی عملیاتی ۱۵۰ غیرنظامی که بیشتر آنها شهروند بریتانیا بوده اند را از یکی از نقاط بیابانی در جنوب شهر بنغازی لیبی نجات داده و به مالت منتقل کرده اند.

رد دخالت نظامی

در پیش نویس قطعنامه شورای امنیت موضوع ایجاد منطقه ممنوعه پرواز بر فراز آسمان لیبی مطرح نشده است.

این اقدام یکی از درخواست های اصلی فعالان حقوق بشر است که می گویند بدون تدابیر نظامی بین المللی به ویژه ایجاد منطقه ممنوعه پرواز نمی توان سرکوب مخالفان را متوقف کرد.

سازمان پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو) نیز اقدام نظامی علیه حکومت لیبی را رد کرده است.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان از پیش نویس قطعنامه شورای امنیت حمایت می کنند.

باراک اوباما روز جمعه فرمان مسدود شدن دارایی های سرهنگ قذافی، فرزندان و مقام های ارشد دولت او را صادر کرد.

تمام فرزندان معمر قذافی از جمله سیف الاسلام، معتصم، خمیس (پسران) و عایشه دختر وی توسط ایالات متحده تحریم شدند و املاک متعلق به دولت لیبی در آمریکا را نیز مصادره می شود.

با وجود بروز درگیری های تازه در بخش هایی از طرابلس، پایتخت لیبی، به نظر می رسد معمر قذافی کنترل کامل مرکز این شهر را دست دارد.

porharfi - هلند - آرنم
آمریکا به نفت و گاز دنیا داره نزدیک و نزدیکتر میشه....
یکشنبه 8 اسفند 1389

niloofar80 - فیلیپین - مانیل
کلاغ پر. گنجشک پر. قذافی پر. ای قذافی دیدی این چند صباح نیز بگذرد.
یکشنبه 8 اسفند 1389

Azadikhah - هلند - تکسل
برای امریکا قذافی دیگه صرف نداره!
یکشنبه 8 اسفند 1389

shekan - ایران - تهران
دو کلمه هم بشنوید از مادر عروس!
یکشنبه 8 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
چه نعمتی از طریق تحولات سیاسی جهانی نصیب مردم مبارز و ازادیخواه ایران شد : 1- برای رسیدن به هدف نیازی به رهبر نداریم, زیرا انرژی که در تک تک افراد موجود میباشد, بیشتر از یک نفر ( رهبر ) است = ما بیشماریم و این بیشماری ما هزاران بار موثرتر از هر " دلیلی " است که یک نفر انرا بتواند توجیه کند = اکثریت ما که میلیونها نفر هستیم بر راه و منطق یک نفر ( رهبر ) اولویت دارد = دمکراسی . 2 - خواستن توانستن است, حق گرفتنیست چه در ایران و چه در جهان اول و چه در تونس, مصر و لیبی 3 - انتظار کمک از جهان اول و سازمان بین المللی برای نجات مردم ایران را نداشته باشیم, زیرا همانطوریکه ملاحظه میکنیم, قوانین بین المللی این اجازه " دخالت مستقیم " را به انها نمیدهد , صرفنظر از اینکه بسیاری از سران دنیا مانند برلسگونی مافیایی با سران دیکتاتور روابط اقتصادی / جنسی دارند که باعث " ترمز " پیشنهادهای دول های دیگر میشوند و usa و سایرین, تا زمانیکه " همه " افراد کشورشان را از ان کشور بیرون نکنند " تصمیم قطعی " در مورد کشور نخواهند گرفت,
یکشنبه 8 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
قسمت 2): زیرا با کشته شدن هموطنشان باعث شکست خود در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری خواهند شد و یا باز مانند ایتالیا که بیشترین همکاری اقتصادی را با لیبی دارد, مانع تصمیمهای جهانی خواهد شد و در این میان مردم لیبی و نمایندههای انان در سراسر دنیا با " چشم گریان " انتظار حمله نظامی و یا کمک به کشورشان را دارند که به این اسانی که فکر میکنند نخواهد بود. جان کلام اینکه, هموطن بپاخیز و چشم امید کمک از این چشم ابی ها نداشته باش, زیرا " هرکس " به منافعه خودش فکر میکنه و ایران ثروتمند و پهناور ما بیشتر معاملات اقتصادی با جهان دارد و در این موقعیت حساس جهانی با حضور خود در تظاهرات به حقوق اجتماعی / سیاسی خود خواهیم رسید, زیرا تا اینقدر به بهار ازادی نزدیک نبودیم. شاد و فرصت طلب باشیم !
یکشنبه 8 اسفند 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
آمریکا: معمر قذافی باید برود ولی ولایت فقیه و احمدی نژاد باید بمانند زیرا هر دو حافظ منافع ما در منطقه هستند و امزیکا هم حافظ منافع و میلیاردها پول غارت کرده آنها !
یکشنبه 8 اسفند 1389

داراب-داراب - ایران - فارس
تمامی ظالمان روزی رفتنی هستند
یکشنبه 8 اسفند 1389

hassan5 - ایران - تهران
تحریم نظامی.ممنوعیت سفر مقام های ارشد.مسدود شدن دارائی های سران و خانواده هیئت حاکمه.ارجاع نظام اسلامی ایران به دادگاه بین الملی جزائی...این موارد در صورت اجرا شدن حتما در ایران جواب میدهد
یکشنبه 8 اسفند 1389

louisette - فرانسه - مارسی
واقعا باید او وامثالش بروند.تفنگ وکشتار مردم سقوطشان را تسریع میکند.مردک روانی خل وکله پوک.
یکشنبه 8 اسفند 1389

zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس
khosh bavar - ایران - یزد. دوست عزیز! با شما کاملا موافقم. این حرفی بود که من از ابتدای جنبش سبز در برابر بسیاری از دو آتشه ها در همین وب سایت میزدم که موسوی و کروبی هم در نهایت هدفی جز حفظ چارچوب نظام ندارند. مردم باید از شخص پرستی گذر کنند و هر کدام رهبر باشند. در عصر رسانه های دیجیتال و شبکه های اجتماعی مردم نیاز به رهبر ندارند بلکه نیاز به هماهنگی دارند و هر کدام از مردم رهبرانی کوچک در جامعه ای هدفمند هستند. ما باید از این نسلی که انقلاب کرد و اندیشه آنها فاصله بگیریم. در حقیقت تفاوت فرهنگی زیادی بین نسل سوم انقلاب و نسل اول آن وجود دارد و نسل اولی ها دیگر نمیتوانند برای نسل سومی ها الگو باشند یا برای آنها هدف تعیین کنند. در عصر سرعت و تکنولوژی, فرهنگها و اهداف و خواسته ها هم بسرعت تغییر میکنند و چیزهایی که برای پدران ما ارزش بوده برای نسل جوان ممکن است فاقد جذابیت باشد بنابر این آنها باید حق انتخاب خود را دارا باشند. به امید آزادی ایران از چنگال اهریمن.
یکشنبه 8 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس : با درود فراوان بر شما دوست گرامی. شاد و راهنما باشید.
یکشنبه 8 اسفند 1389

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
پس مموتی و ولی وقیح چی؟!!!
یکشنبه 8 اسفند 1389

gogoli - ایران - تهران
zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس .. سلام عزیزم! تو بارها تو همین سایت ادعا کردی که زمان جنگ ایران و عراق تو لشگر 81 زرهی کرمانشاه سرباز بودی و این یعنی اینکه حد اقل چهل و پنج سالته. از کی تا حالا به چهل و پنج ساله ها میگن نسل سومی؟ . .
سه‌شنبه 10 اسفند 1389

gogoli - ایران - تهران
khosh bavar - ایران - یزد .. دوست گرامی! میشه بفرمایید که با استناد به کدوم تئوری یا نظریه یا مکتب فکری نتیجه گیری فرمودید که مردم به رهبر احتیاج ندارند؟ (لطفا با توضیحات مشروح و مستدل کاملا ذهن امثال بنده رو روشن بفرمایید) . میشه یه قیام مردمی رو که بدون رهبر به پیروزی رسیده نام ببرید؟ . . .
سه‌شنبه 10 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
gogoli - ایران - تهران : تونس, مصر و لیبی ! نباید این سوال درداور را میکردید !? دوست گرامی, یک سوال از شما : ایا قابل ستایش نیست که اگر مردم ایران این ضحاک بی شاخ و دم اسلامی را بدون کمک رهبر از ایران بیرون کنند ? و بمرور زمان و یا بعد از معدوم کردن این طاعون اسلامی یک قانون اساسی تصویب کرده و یک دولت موقت با رای اکثریتی مردم تشکیل داده و و و !? ایا باید کاسه غم را بغل گرفت و یا با " نبود " رهبر و یا با " کشتن و زندانی کردن " رهبر حرکتی و اعتراضی نکرد ?! ایا باید مردم شعور سیاسی چند میلیونی خود را تابع " یک " نفر کنند ?! شما نسخه بهتری برای رهایی ایران از دست این ضحاکان اسلامی دارید, پس بفرماید ما بگوشیم ! شاد و ازاد باشیم .
سه‌شنبه 10 اسفند 1389

gogoli - ایران - تهران
khosh bavar - ایران - یزد .. اجازه بدین اول تعریفمون از واژه "رهبر" رو با هم مقایسه کنیم. منظور من از رهبر، فرد یا افرادی پخته و دارای تجربه سیاسی هستند که در میان معترضان نفوذ داشته و فعالیتهای آنان رو با هم هماهنگ میکنند. نه فردی "پیشوا" مانند، همچون هیتلر و موسولینی در نظامهای فاشیستی دارای قدرتی مافوق تصور که دستورات او بدون کم و کاست در میان گروه اجرا بشه. اگر با این دید به رویدادهای اخیر خاور میانه نگاه کنیم میبینیم که در هر سه کشور نامبرده افرادی با نفوذ در میان مخالفان وجود دارند که نقش مهمی رو در این رویدادها بازی میکنند. بدون حضور این افراد آیا میشه انتظار داشت که افراد غیر سیاسی حاضر در قیام (هر چند شریف و با حسن نیت) بتونن از پس بازیها و ترفندهای سیاسی دیکتاتورهای هفت خط و افعی های مار خورده کهنه کار بر بیان؟ ضمنا در مورد عاقبت بخیر دونستن قیامهای اخیر شمال آفریقا عجله نکنید. سقوط این حکومتها به معنای پایان رنجهای مزدم نیست. آیا میتونید سرانجام جنگ داخلی لیبی رو پیش بینی کنید؟ . .
سه‌شنبه 10 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
gogoli - ایران - تهران : به نکته خوبی اشاره کردید که با تمام گفته های شما موافقم ! ولی چاره چیست ? ایا حکومتهای فاشیستی مانند ایران و چین و کره شمالی اجازه رشد یک رهبر را میدهند ? صحبت از پول و قدرت است که کشور پولدار ما دارای دشمن داخلی ( اخوند ) و خارجی هست که فقط به فکر جیبشان هستند و بدبختی کشور ما, دشمن مذهبی و ایدلوژیکی داریم که مرگ خود را مساوی با دیدار خود با حوریان بهشتی میداند, ایا چنین اشخاصی اجازه بما میدهند که رهبری داشته باشیم ? ایا نجات ایران بدست خود مردم ایران بهتر از حمله نظامی ابرقدرتها نیست که بعضی از هموطنان از روی اجبار تن به این ذلت میدهند تا از دست این طاعون اسلامی نجات پیدا کنند ?
سه‌شنبه 10 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
قسمت 2): من هنوز منتظر پیشنهاد بهتر شما هستم که برای نجات ایران چه باید کرد ? و اگر خود را وابسته به رهبر بکنیم با قتل او باید مانند کندوی زنبور عسل سرنوشت خود را به فنایی بسپاریم ? تو پای در راه منه و مپرس . زیرا خود راه بگویدت چطور باید رفت ! متاسفانه شعر بسیار پر معنی را فراموش کردم که اگر بلدی لطف کن برایم بنویس. بهرحال, هر دگرگونی با ریسک و درد و شکست همراه هست ولی باید قدم راسخ را برداشت که وقت تنگ است. شاد و کاوه اهنین باشیم !
سه‌شنبه 10 اسفند 1389

gogoli - ایران - تهران
khosh bavar - ایران - یزد .. ما در زندگی اجتماعی کمتر با پدیده های کامل و دلخواه مواجهیم. به همین دلیل هم باید از حداقل ها حداکثر استفاده رو برد. وجود رهبر (به مفهوم ذکر شده) کاملا برای چنین جنبشهایی مفید و حتی ضروریه. بدون هدایت و رهبری، بخش مهمی از منابع و نیروی این جنبشها به هدر میره یا حتی علیه خودشون مورد استفاده قرار میگیره. بسیار محتمله که در غیاب رهبر، جنبش به دست عناصر رادیکال و تندرو بیفته و با تصمیمات غلط و احساسی اونها به سمت نابودی هدایت بشه. (مثل سازمان مجاهدین خلق در سالهای پیش از انقلاب) . در مورد اینکه مشکلات ایران باید در نهایت به وسیله ایرانیان حل بشه کاملا با شما موافقم. اون شعر هم اینه: "گر مرد رهی میان خون باید رفت. از پای فتاده سرنگون باید رفت. تو پای به راه در نه و هیچ مپرس. خود، راه بگویدت که چون باید رفت". (البته من به این شعر انتقاد دارم!) . .
چهار‌شنبه 11 اسفند 1389

khosh bavar - ایران - یزد
gogoli - ایران - تهران : مرسی از همکاریتون و به همچنین بابت نوشتن شعر زیبا و پر معنی, پس تا بعد. شاد و خوش بین باشیم !
چهار‌شنبه 11 اسفند 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.