اخوان المسلمین با دولت مصر مذاکره می کند


اخوان المسلمین با دولت مصر مذاکره می کند

مقام های ارشد گروه اخوان المسلمین پیشتر می گفتند پیش شرط آنها برای ورود به مذاکرات کناره گیری حسنی مبارک است

گروه اسلامگرای اخوان المسلمین، پرنفوذترین گروه مخالف در مصر، با تجدید نظر در موضع قبلی خود، تصمیم گرفته است با دولت حسنی مبارک وارد مذاکره شود.

اخوان المسلمین پیش از این می گفت تا زمانی که حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر از قدرت کنار نرود، با دولت مذاکره نخواهد کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های این گروه گزارش می دهد گفتگوهای طرفین روز یکشنبه ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی آغاز می شود.

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از این گروه می نویسد اخوان المسلمین می خواهد با ورود به مذاکره میزان جدی بودن دولت در برابر درخواست های مردم را محک بزند.

عمر سلیمان، معاون حسنی مبارک، روز شنبه با تعدادی از گروه های مخالف دولت گفتگو کرد. جزئیاتی از این مذاکرات اعلام نشده است.

بازگشایی بانک ها

مقام های دولت مصر، امروز با باز شدن بانک ها، روز پر تنشی را خواهند داشت. بانک ها قرار است برای اولین بار طی چند روز اخیر فعالیت عادی خود را از سر گیرند.

اقتصاد مصر به شدت تحت تاثیر ناآرامی های اخیر قرار گرفته و دولت به شدت مایل است تا اوضاع به حالت عادی بازگردد و به همین جهت، بازگشایی بانک ها، برای دولت بسیار حائز اهمیت است.

این در حالی است که ادامه تجمع معترضان ضد دولتی در میدان تحریر، کار را برای دولت دشوار ساخته است.

شب گذشته، معترضان، مانع از ورود ارتش به این میدان شدند. ارتش می خواست تا معترضان را به گوشه ای از میدان هدایت کند و بخش بزرگی از میدان را برای استفاده عمومی آماده کند.

فعالیت بازار بورس قاهره هم که طبق اعلام قبلی امروز کار خود را از سر بگیرد، به تعویق افتاده است.

تماس با عمر سلیمان

کاخ سفید می گوید که جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه با عمر سلیمان تماس گرفت و از او درباره پیشرفت در مذاکرات با احزاب مخالف سوال کرد.

به گفته کاخ سفید، آقای بایدن تعیین برنامه اصلاحات، اعلام جدول زمانی اعمال آنها و نیز اقدام فوری دولت مصر برای اثبات جدی بودن در ایجاد تغییرات را خواهان شده است.

از سوی دیگر، دولت باراک اوباما با رد اظهارات فرستاده اش به مصر که گفته بود حسنی مبارک باید فعلا بر سر قدرت بماند، بر آغاز فوری روند منظم انتقال قدرت در این کشور تاکید کرده است.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اعلام کرده که فرانک ویزنر، فرستاده ایالات متحده به مصر، دیگر سمت رسمی دولتی ندارد و آنچه در مورد لزوم باقی ماندن مبارک در قدرت گفته، نظر شخصی او بوده است.

آقای کراولی با صدور بیانیه ای اعلام کرد: "برای فرانک ویزنر احترام زیادی قائلیم و از اشتیاقش به سفر به مصر در هفته گذشته سپاسگذاریم. اما او بعد از این سفر جایگاه رسمی نداشت و نظری که امروز داده، عقیده شخصی اوست. او این اظهارنظر را با دولت آمریکا هماهنگ نکرده بود."

آقای ویزنر، که اخیرا به عنوان فرستاده دولت آمریکا به مصر سفر کرده بود، پس از بازگشت به آمریکا گفت بهتر است حسنی مبارک در سمت ریاست جمهوری باقی بماند و تغییرات را هدایت کند.

آقای ویزنر گفته بود: "به عقیده من تداوم رهبری پرزیدنت مبارک حیاتی است. این فرصتی است برای او تا میراث خوبی از خود به جا بگذارد".

کاخ سفید روز شنبه بار دیگر تاکید کرد که روند "منظم" انتقال قدرت در مصر باید هرچه زودتر آغاز شود و دولت باید به طور جدی با احزاب مخالف وارد مذاکره شود.

کاخ سفید همچنین از تماس تلفنی باراک اوباما با شیخ محمد بن زاید، ولیعهد امارات متحده عربی، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای بررسی تحولات مصر خبر داد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، بر باز شدن فضای سیاسی کشورهای خاورمیانه تاکید کرده، اما گفته است فقط گروه هایی باید اجازه ورود به روند سیاسی را داشته باشند که خشونت را نفی کنند و به اصول مصالحه و مدارا پایبند باشند.

کناره گیری پسر مبارک

کلینتون: گروه هایی باید اجازه ورود به روند سیاسی را داشته باشند که خشونت را نفی کنند

اعضای دفتر سیاسی حزب دموکراتیک ملی مصر، حزب حاکم که رهبری آن را حسنی مبارک به عهده دارد، از سمت های خود کناره گیری کرده اند.

جمال مبارک، پسر رئیس جمهوری جزو اعضای مستعفی است.

حسام بدراوی که به عنوان یک چهره لیبرال شناخته می شود، به عنوان دبیرکل جدید حزب معرفی شده است. او همچنین سمت پیشین جمال مبارک را در حزب هم به عهده گرفته است.

تلویزیون دولتی مصر گزارش های اولیه را که در مورد کناره گیری خود حسنی مبارک از رهبری حزب حاکم منتشر شده بود رد کرده و گفته است که او هنوز رهبر حزب دموکراتیک ملی است و استعفای اعضای دفتر سیاسی را پذیرفته و اعضای جدید را هم خود منصوب کرده است.

با این حال جیم میور، خبرنگار بی بی سی که به هنگام اعلام تغییر در رهبری حزب حاکم در میدان تحریر حضور داشت، می گوید که معترضان اکنون تشجیع شده اند که برای رفتن خود رئیس جمهوری بیشتر فشار بیاورند.

تلویزیون دولتی مصر رهبران جدید حزب حاکم را به این ترتیب معرفی کرده است: حسام بدراوی به عنوان دبیرکل، محمد رجب

دستیار دبیرکل، محمد عبدالله دستیار دبیرکل، ماجد شربینی مسئول عضویت، محمد احمد عبدالسلام مسئول شاخه جوانان و محمد مصطفی کمال مسئول آموزش و تعلیم سیاسی.

در همین حال، حسنی مبارک برای احیای اقتصادی که در اثر موجی از اعتراضات ضد دولتی آسیب دیده، با وزیران اصلی کابینه دیدار کرده است.

برآورد می شود که در اثر این ناآرامی ها، اقتصاد مصر روزانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار خسارت دیده است. قرار است بازار بورس قاهره روز دوشنبه بازگشایی می شود.

سمیر رضوان، وزیر دارایی مصر گفته است که وضعیت اقتصادی "بسیار وخیم" است.

هزاران معترض مصری شب گذشته را در میدان تحریر در مرکز قاهره سپری کردند.

مخالفان حسنی مبارک روز جمعه نیز در یک گردهمایی عظیم در این میدان، خواستار استعفای او شده بودند.

در اسکندریه نیز هزاران نفر بار دیگر دست به تظاهرات زدند و خواهان برکناری حسنی مبارک شدند.

شنبه دوازدهمین روز از ناآرامی ها در مصر است و با وجود برقراری مقررات منع آمد و شد، گروهی از مخالفان همچنان در میدان تحریر مانده اند. فضای میدان آرام گزارش شده است.

اما بنابر برخی گزارش ها، تعدادی از آنها در حال ترک محل اعتراضات هستند.

یکی از فعالان مخالف حکومت آقای مبارک به بی بی سی گفته است حضور معترضان در میدان تحریر قاهره ممکن است کاهش پیدا کند؛ روزهای سه شنبه و جمعه تجمع های بزرگ برگزار شود و بقیه اوقات، تعداد کمتری در میدان باشند.

این فرد به بی بی سی گفت وقت آن است که مردم به سر کار و زندگی شان برگردند.

به گفته خبرنگار بی بی سی، به نظر نمی رسد دولت مایل به دادن امتیازات بیشتر باشد و در میان معترضان این تردید در حال شکل گیری است که چه امتیازات دیگری می توان به دست آورد.

خبرنگار بی بی سی اضافه می کند که آنها همچنین نگران از دست دادن درآمد و کسب و کار خود هستند.

hasti.farzin - ایران - تهران
ای ول درود بر اخوان المسلمین رای ما را دزدیدن اخوان مسلمین جون با خامنه حرف بزن
یکشنبه 17 بهمن 1389

ehsan_14 - اتریش - وین
همش زیر سر امریکاه و اروپاه هستش همان بلای که سر ایران اوردن و حتئ شاه را اجازه ورود ندادن..تف بر همشون
یکشنبه 17 بهمن 1389

iranazadiran - ایران - تهران
نمی دونم چرا اینها که شعار مسلمانی میدهند اینقدر متکبر و بد اخلاقند انگار که تمام دنیا باید به خاطر چها رکعت نماز خوندن یا روخونی قرآن به اینها سجده کنند. چنان در دام بت نفس خود و تحسین از خود گیر کرده اند که همه را هیچ دیده و جهنمی و خود را بهشتی و یک سر و گردن از همه بالاتر. دیدنشان کفاره می خواهد. مومن خضوع و خشوع دارد مومن صدایش را بر سر خلق بلند نمی کند. چهره ی مومن شاداب و دوست داشتنی ست و همواره تبسمی از مهر بر لب دارد. اگر چه غم فراوان دارد اما همواره شادیش را به مردم می نمایاند. اینها بویی از ایمان نبرده اند چون ذره ای از آن نه در ظاهرشان است و نه در باطنشان متکبران بد عنق عوضی از خود راضی. به جهنم که هر غلطی می کنید چرا منت و افه اش را برای خلق خدا میاورید چون خوب می دانید که این ایمان ریایی شما پشیزی نزد خدا ارزش ندارد بنا براین حداقل این دنیا خودتان را برای مردم می گیرید و کسی نشان می دهید.
دوشنبه 18 بهمن 1389

marjamak - نروژ - اسلو
دقیقاً پس از سی و دو سال، دوباره شاهد انقلابی اسلامی بکمک آمریکا و متحدانش هستیم. انقلابی که تمام منطقه را در خود خواهد بلعید تا دوباره خلافتی اسلامی را در منطقه پایه گذار باشد. خلافتی با شرکت اخوان المسلمین، حزب الله، حماس (حرکت مقاومت اسلامیه)، جهاد اسلامی و سوسیالیستهای جهان وطن شامل مارکسیستها و ترقیخواهان مدرن (Modern Progressives) که شامل دوستان آقای اوباما میباشند. تا ما «گوسفند» باشیم مقصدی بجز سلاخ خانه نخواهیم داشت. باید بخود بیائیم!!!!
دوشنبه 18 بهمن 1389

salarkhan - آمریکا - لس آنجلس
همین یارو معاون اخوان المسلمین دیشب تو BBC فارسی حرف میزد.اینا اگه بیاند از حکومت اسلامی ایران صد پله بدترند!خدا به ملت مصر رحم کنه یارو می گفت امام خامنه ای فلان و احمدی نژاد بیسار و خلاصه من که وحشت ورم داشت!!
دوشنبه 18 بهمن 1389

danial nabi - سوئد - استکهام
salarkhan - آمریکا - لس آنجلس تا نادنی مثل تو هست دنیا بهتر ز این نیست.امریکا و اون شکنجه گر ملعون ج.بوش تا هواداری مثل نو .. هست مسلمین هستند که جاروشون میکنند و امثال تو دستمال بدست حامی انها.تا ابله در جهان است....
دوشنبه 18 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.