داریوش همایون درگذشت


داریوش همایون درگذشت

داریوش همایون، وزیر اطلاعات و جهانگردی در اواخر دوران سلطنت پهلوی بود

داریوش همایون، وزیر اطلاعات و جهانگردی در اواخر حکومت پهلوی روز جمعه ۸ بهمن (۲۸ ژانویه) در ژنو سوئیس درگذشت.

داریوش همایون در جوانی و در دوران نخست وزیری دکتر مصدق از اعضای حزب کارگران سوسیالیست ایران (سومکا) بود.

او که فعالیت مطبوعاتی خود را درسالهای پس از کودتای ۲۸ مرداد شروع کرده بود در سال ۱۳۳۹ به مدیریت سازمان کتاب های جیبی و سپس انتشارات فرانکلین رسید.

آقای همایون در دوران فعالیت مطبوعاتی اش به همراه تعدادی از روزنامه نگاران در بنیانگذاری سندیکای نویسندگان و خبرنگاران ایران همکاری داشت.

داریوش همایون، در سال ۱۳۴۶ روزنامه آیندگان را بنیانگذاری کرد و مدیر مسئول آن و مدتی هم سردبیر این روزنامه بود.

اولین روزنامه سراسری ایران که صبح ها منشر می شد و بعدها به رقیبی جدی برای دو رورنامه عصر آن زمان، کیهان و اطلاعات تبدیل شد.

مسعود بهنود، در هشتادمین سالگرد تولد او گفت: "داریوش همایون، نه تنها بنیانگذار آیندگان، بلکه بانی مکتبی بود که من از آن به عنوان مکتب آیندگان نام می‌برم".

همسر داریوش همایون، هما زاهدی، دختر سرلشگر فضل الله زاهدی و نماینده مجلس ایران بود.

جمشید آموزگار، دبیر کل حزب رستاخیز ایران پس از برگزاری کنگره سراسری حزب او را به قائم مقامی خود برگزید و پس از آن که به نخست وزیری رسید، آقای همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی و سخنگوی دولت شد.

از مهمترین اتفاقات دوران کاری وی به عنوان وزیر اطلاعات و جهانگردی، انتشار مقاله ای به تاریخ ۱۷ دی ۱۳۵۶ در روزنامه اطلاعات با عنوان "ایران و استعمار سرخ و سیاه" بود که در آن به آیت الله خمینی توهین شده بود.

چاپ این مقاله که نویسنده آن، نام مستعار احمد رشیدی مطلق را داشت به اعتراضات گسترده در ایران منجر و به سقوط دولت آموزگار ختم شد.

سالها از داریوش همایون به عنوان نویسنده این مقاله نام برده می شد، اما خود او بارها آن را تکذیب کرد.

آقای همایون در آبان ۵۷ و همزمان با روی کار آمدن حکومت نظامی دستگیر و به زندان دژبان مرکز در پادگان جمشیدیه تهران منتقل شد.

او هنگام تصرف این پادگان توسط مردم در شامگاه ۲۱ بهمن ۱۳۵۷ توانست از آن فرار کند و پس از حدود پانزده ماه زندگی مخفی در اردیبهشت سال ۱۳۵۹ از ایران خارج شد.

داریوش همایون به هنگام مرگ ۸۲ ساله و عضو حزب مشروطه ایران بود.

bawafa1385 - المان - هامبورگ
روحش شاد . برای شناخت بیشتر این مرد خود ساخته و با ارزش باید به یاد داشتهای روزانه این مرد مراجعه کرد و یک مقدار مقایسه بنفس نمود تا بیشتر مسائل را فهمید . روحش شاد
شنبه 9 بهمن 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
روحش شاد . ازشنیدن خبر درگذشت یک ایرانی آنهم متشخص همچون روانشاد داریوش همایون بسیار ناراحت شدم. به خانواده محترم همایون و بستگان این زنده یاد همچنین ایرانیان عزیز,اعضای حزب پادشاهی مشروطه و دوستدارانش تسلیت میگم. خدایش بیامرزاد
شنبه 9 بهمن 1389

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
روحش شاد
شنبه 9 بهمن 1389

odin - بلژیک - انتورپن
ای به درک. مرتیکه بیهمه چیز.تمام افت خمینی زیر سر این بیهمه چیز بود و اون مقاله اطلاعات.
شنبه 9 بهمن 1389

iranesabz - هلند - امستردام
خدا رحمتش کند. از انسانهای نادری بود که تا آخر عمر در راه میهن مبارزه کرد و با شجاعت کاستی‌های رژیم شاه هم بیان میکرد. از معدود افرادی بود که از جنبش سبز حمایت میکرد.‌ای کاش طرفداران رژیم پادشاهی شجاعت این مرد بزرگ را داشتند. جای این رادمرد در مبارزات دموکراسی مردم ایران واقعاً خالی‌ خواهد بود. روحش شاد.
شنبه 9 بهمن 1389

مهرداد2538 - ایران - تهران
ایشان شناخت کاملی از ذهنیت ایرانی و مسائل کشور ما داشتند. بخصوص با گفتار صریح و بی پروایش شخصیت قابل تحسینی داشت. یادش گرامی.
یکشنبه 10 بهمن 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
دوستان خیانت او به شاه را فراموش نکنید
یکشنبه 10 بهمن 1389

آزادی برای ایران - آلمان - اشتوتگارت
روانش شاد او روشنفکر بود همیشه از جنبش سبز پشتیانی میکرد.
یکشنبه 10 بهمن 1389

iranazadiran - ایران - تهران
خدا شاه فقید و این تازه در گذشته را رحمت کند. بیخودی نبود که شاه فقید دستور بازداشت ایشان را صادر کرد. آن مقاله و چاپش در آن موقعیت خیلی کار یا نابخردانه ای بود و یا مغرضانه. اگر ایشان مغرضانه آن را ننوشته بود چرا بعد زیر بار و قبول مسئولیت آن نمی رفت. شاه فقید بیخودی و بیگدار کاری نمی کرد. در هر صورت حال که در آن سو همه چیز روشن و برملا خواهد شد و یک روز برای همه روشن خواهد شد.
یکشنبه 10 بهمن 1389

Pezhman - اتریش - وین
تسلیت به ایران دوستان.. بزرگ ترین سیاست مدار ایران که قدرش را ندانستیم... مصدقی هستم ولی در سیاستمداری, مرحوم داریوش همایون ازنظر من بالاتر بود.ای کاشک این گونه مردان در ایران ظهور کنند.که هوا بس ناجوانمردانه سرد است.
یکشنبه 10 بهمن 1389

Anarchist - ایرلند - دبلین
مقاله ای از داریوش همایون در هفته نامه نیمروز سال 2003 در ارتباط با نگرش ایرانیان به حوادث طبیعی(زلزله بم) ,زندگی من را تغیییر داد. من بشدت از فوت ایشان متاثر شدم.روحشان شاد...
یکشنبه 10 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.