زیرساختهای لازم برای توسعه اینترنت در ایران فراهم نشده است. شرکتهای خصوصی ارائه کننده خدمات اینترنتی با اعلام خبر توقف توسعه اینترنت پر سرعت در ایران مشکل را در عدم پایبندی دولت به تعهدات خود در این زمینه میدانند.
طبق اهداف درنظر گرفته شده در برنامه پنجم توسعه ایران، باید تا سال ۱۳۹۵ بیش از ۵٠ درصد خانوارهای ایرانی از اینترنت پرسرعت برخوردار باشند. با این وجود شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پر سرعت اعلام کردهاند که به علت عدم تخصیص پهنای باند اینترنت، عملا توسعه اینترنت پرسرعت متوقف شده است.
شکل اصلی، عدم همکاری شرکت مخابرات برای در اختیار گذاشتن فضا و امکانات مخابراتی به شرکتهای PAP است. شرکتهای PAP متشکل از ۱۱ شرکت خدمات پرسرعت اینترنت در ایران هستند. این شرکتها هرکدام تعداد قابل توجهی نمایندگی نیز در سطح کشور دارند. مدیران شرکتهای مخابراتی، مانع اصلی توسعه ADSL در کشور را عدم تخصیص پهنای باند مورد نیاز برای ادامه کار و توسعه و دستیابی به آن چه که اهداف برنامه پنجم توسعه تعیین کرده عنوان میکنند.
جذب کاربران جدید اینترنت پر سرعت و اضافه نشدن پهنای باند مورد نیاز برای عملیات توسعهای باعث میشود تا ظرفیت فعلی میان کاربران جدید و کاربران فعلی تقسیم شود و کیفیت خدمات (سرعت اسمی) به شدت پایین آید. سرعت اسمی حداکثر سرعت است که یک مشترک اینترنت پرسرعت میتواند از آن استفاده کند. با توجه به پهنای محدود باند و افزایش کاربران اینترنت پرسرعت معمولا سرعت واقعی از سرعت اسمی کمتر است.
شمار کاربران اینترنت پرسرعت در ایران طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا پایان آبان ماه ۱۳۸۹ به حدود ٧٠٠ هزار نفر رسیده است.
بر طبق گزارش مهر، شرکتهای بخش خصوصی دارای پروانه خدمات انتقال دادهها حدود یک میلیون و ٢۵٠هزار پورت پرسرعت اینترنت در کل کشور نصب کردهاند. که حدود ۵۶٠ هزار پورت پرسرعت مورد بهره برداری قرار نگرفته است. در شرایط فعلی اضافه شدن کاربر جدید باعث افت کیفیت خواهد شد.
شرکتهای ارائه دهنده خدمات معتقدند اگر دولت میخواهد در برنامه پنجم توسعه به ۱۲ میلیون پورت برسد و یا تا اخر امسال تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت را چند صدهزار نفر افزایش دهد حداقل باید ۳۰ کیلوبیت پهنای باند برای هر مشترک درنظر بگیرد. به باور این شرکتها، افزایش ۳۰۰ هزار مشترک به شبکه فعلی نیازمند حدود ۹ گیگابیت افزایش ظرفیت است.
با این وجود، معاون نگهداری و مدیریت شبکه ارتباطات زیرساخت، وابسته به مخابرات جمهوری اسلامی ایران، با تایید نیاز به پهنای باند بسیار بیشتر به خبرگزاری مهر گفت:«با توجه به شرایط موجود نمی توان یک دفعه این حجم ظرفیت را وارد کشور کرد.» احمد پورنگ نیا میگوید اما این مشکل باید به مرور حل شود. مقایسه سرعت اینترنت در ایران و جهان
ایران از نظر سرعت اینترنت نیز جایگاه مناسبی در جهان ندارد. این درحالی است که قیمت اینترنت در این کشور نسبت به دیگر کشورهای بسیار بالاتر است.
براساس آخرین گزارشهای رسمی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، ایران با ضریب نفوذ اینترنت ۳۴ درصد، بعد از اسراییل، امارات، قطر، لبنان و ترکیه در مقام ششم خاورمیانه قرار دارد. اما براساس شاخص اینترنت پرسرعت، ایران رتبه پازدهم را در منطقه بهخود اختصاص داده است. طبق معیار سنجش ITU در این رتبهبندی، اینترنت پرسرعت به پهنای باند بالای ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه اطلاق میشود.
براساس آخرین گزارش سایت Speedtest نیز در سال ۲۰۱۰، ایران با سرعت متوسط ۶۱ صدم مگابیت بر ثانیه، جایگاه ۱۷۶ را در میان ۱۸۵ کشور جهان از آن خود کرد.
ایران در میان کشورهای خاورمیانه وهمسایگان خود، از افغانستان که با دارا بودن میانگین سرعت ۱/۲۸ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۱۴۵ قرار دارد نیز فاصله گرفته است. کشور ترکیه نیز با میانگین ۵/۵۵ مگابیت بر ثانیه رتبه ۶۰ جهان را در این زمینه به دست آوردهاست.
در رتبه بندی کشورها از نظر سرعت اینترنت خانگی در تحقیقی که به شش ماهه نخست سال ۲۰۱۰ در ۱۸۵ کشور برمیگردد، ایران پس از کشورهایی مانند ونزوئلا، نیجریه، بولیوی، عراق، پاراگوئه و جزایر ترک و کایکاس با سرعتی برابر ۶۱ صدم مگابیت بر ثانیه در رتبه ۱۷۶ قرار گرفته است.تنها کشورهای موریتانی، لبنان، کامرون، وانوآتو، مالی، بولیوی، نپال، زیمبابوه و زامبیا از ایران سرعت کمتری دارند.
در ایران بهطور متوسط اینترنت خانگی پرسرعت ADSL با سرعت ۱۲۸ کیلوبیت برثانیه با قیمت متوسط ۲۰ هزار تومان (حدود ۲۰دلار) در ماه ارائه میشود. در آلمان اینترنتی با سرعت حداقل ۱۶ مگابیت بر ثانیه و بدون محدودیت دانلود با هزینهای در حدود ۲۰ یورو (۲۸هزار تومان) در ماه در دسترس است. با مبلغی در حدود ۴۵ یورو (تقریبا نزدیک به ۶۰ هزار تومان) سرعتی برابر ۱۲۸ مگابیت بر ثانیه را میتوان خریداری کرد. این سرعت ۱۰۰۰ برابر میزانی است که در ایران پرسرعت خوانده میشود.
این در حالی است که مسوولان به دستگاههای دولتی توصیه میکنند که تا پایان سال ۱۳۸۹، حدود ۴۰درصد از خدمات و فعالیتهای خود را بهصورت دورکاری و با کمک اینترنت ارائه دهند. بهنظر میرسد که عدم توسعه زیرساختهای لازم و هزینه بالای اینترنت در ایران، امکان اجرای چنین طرحهایی را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.
اینترنتی که اپوزسیون و خوارج فقط بیان توی سایتهاش فحش و توهین بنویسن همون بهتر که وضعیتش اینطوری باشه.تا زمانی که از دین برگشتگان این حکومت ظرفیت آزادی را از خود نشون ندن برخورد حکومت همین خواهد بود.اینترنت پرسرعت بهتون بدن که بیاین توش فساد بپا کنین؟وبلاگ ضد دین حکومت درست کنید؟عکس و فیلم مستهجن دانلود کنید؟
گل دختر عاشق رهبر - ایران - اهواز -- پس تو با اینترنت کم سرعت با رهبر چلاقت توی chat room لاو میترکونید? آخی! یا نکنه بسیجیها و فاطی کماندوها مهدی نت با سرعت هاله نور دارند? دلم میخواد با سرعت 90000000 گیگا بایت بر... به هیکل رهبرت, عزت زیاد...
برخی از اخبار انسان را به فکر فرو میبرد مثل این خبر که متاسفانه اینترنت پر سرعت در ایران برای حکومت به معنای بمب اتم میباشد چراکه اگر اینترنت پر سرعت در دست همگان باشد این حکومت فاسد در اثر بالا رفتن اطلاعات مردم یک شبه به درک واصل میشود تمام بدبختی های انسان از جهل است و حکومت سالهاست بر اساس همین جهل و نادانی بر مردم حکومت کرده است و هیچگاه اجازه نمیدهد مردم به تمام سایتها و با سرعت بالا دسترسی پیداکنند چون از دانایی مردم می ترسد و به بهانه حفظ دین مردم دین و دنیای مردم را به باد فنا داده است البته دسترسی به فیلمها و عکسهای مستهجن در ایران بدون اینترنت هم بسیار آسان است ...
ای بابا بازم که یه خبر دادین که خودمون هم خبر نداشتیم. خدا رو شکر که شما ها از دریچه وی او ای و بی بی سی به ما میگین که تو ایران چه خبره. راستی میشه به من -که الان دارم با اینترنت پر سرعت کار میکنم- تو خیابون آزادی فردا بارون میاد یا نه آخه شماها میبینین ولی ما کوریم نمیبینیم. جمش کنین بابا !!!!!!!!
انقلاب دوم - آلمان - هامبورگ شما با این کامنتت صحه گذاشتین بر حرفهای من.شما ظرفیت استفاده از اینترنت رو ندارین.شما دارید نشون میدید اگه قدرت بیفته دستتون چه جور شخصیتی دارید.شما گرگید در لباس میش.زندان اوین پره از امثال شما.
امروزه اینترنت در ایران فقط امکانی برای ورود به دنیای مجازی و دستیابی به ناکرانه های علم و دانش و دهکده جهانی نیست چه اینکه به تدریج این جنبه از کارکرد آن در برهه زمانی فعلی در حال کم رنگ شدن است.در خال حاضر اینترنت در اینجا تبدیل به یک ابزار یک سلاح شده است سلاحی که جمهوری اسلامی با طرز کارکرد و بالطبع روش مقابله با آن ناآشناست و از آن می ترسد. ابزاری که قدرت آن را در تمام زمینه ها دیده است و توانایی آنرا به منزله خطر بالقوه که امکان زیادی برای بالفعل شدن دارد می پندارد. برای اثبات این ادعا کافی است به نظرات کاربر به نام گل دختر عاشق رهبر نگاهی بیفکنید. ارزش هایی که جمهوری اسلامی سالها در تلاش برای همیشگی کردن آنها در ایران و ایرانیست با ضرب شستی کوچک از این پدیده به نام اینترنت به خطر افتاده است.
اینترنت؟؟ دین ؟؟ اصلا اینا چه ربطی به هم دارن؟؟ اگه قراره که یه دین با اینترنت ب خطر بیفته بابا ما نخواستیم دین داشته باشیم !! من نمیدونم چرا تا تقی به توقی میخوره این دین اسلام به خطر میفته!!!!اینترنت با هدف اموزش شروع به کار کرد! در دنیای مدرن دین جزو عناصر پنجم یا ششم هم قرار نمیگیرِه! چه بسا که به خاطرش بخوایم خودمون رو از اموزش دور کنیم!ول کن جیره خور رهبر ! بذار باد بیاد بابا!
خواهشا کامنت گل دختر عاشق رهبر رو چند بار بخونید تا بفهمید تو سر این جور آدما با فکرای منحرف که شامل افراد درون حکومتمون هم میشه چی میگذره . اینجاهاس که که اینا ماهیت واقعیشون رو نشون میدن .
یکشنبه 19 دی 1389
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.