بررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران " ۷ دیماه ۸۹


بررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران – 7 دیماه 89



روزنامه های سه شنبه ایران گزارش داده اند که « پایگاه اطلاع رسانی دولت » خبر « موافقت محمود احمدی نژاد با محاکمه معاون اولش یعنی محمدرضا رحیمی » به « اتهام فساد مالی » را تکذیب کرده است.

روزنامه ها همچنین خبر داده اند که « دریافت کننده جایزه کارآفرین برتر » از دست احمدی نژاد از سوی دادگاه انقلاب به عنوان « بزرگ ترین قاچاقچی سوخت کشور » محاکمه و محکوم شده است.

« اظهارات رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره بنزین تولید شده در پتروشیمی » ، « سلب عضویت ۷ تن از اعضای شورای شهر در استان تهران » ، و لغو « حضور ۴ نماینده کارگران و کارفرمایان در جلسات شورای عالی کار » از دیگر عنوان های خبری روزنامه های ۷ دی ماه است.

معرفی برندگان یک رمان و دو مجموعه داستان به عنوان برگزیدگان یازدهمین دوره « جایزه کتاب سال منتقدان و نویسندگان مطبوعات » البته غیاب احمد غلامی دبیر این جایزه و سردبیر بازداشت شده روزنامه شرق نیز از جمله خبرهایی است که در روزنامه های سه شنبه بازتاب داشته است.

احمدی نژاد موافق محاکمه معاون اولش نیست

روزنامه های دنیای اقتصاد و تهران امروز در شماره سه شنبه خود ضمن انتشار اظهارات رئیس بازرسی کل کشور درباره یک شبکه فسادمالی بزرگ ، گزارش داده اند که سایت رسمی دولت « موافقت محمود احمدی نژاد با محاکمه معاون اولش به اتهام فسادمالی » را تکذیب کرده است.

به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد « دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری ادعای "سایت رجا نیوز" یکی سایت‌های حامی ‌دولت ، درباره دستور و موافقت رئیس دولت جمهوری اسلامی با رسیدگی به پرونده محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد را تکذیب کرده است. »

برخی از سایت های حامی دولت برای توجیه عدم ارتباط پرونده فساد مالی محمدرضا رحیمی به رئیس دولت دهم در روزهای اخیر از « تأکید احمدی نژاد بر رسیدگی قانونی به اتهامات رحیمی و پرهیز از گروکشی و چماق کردن این پرونده برای دولت » خبر داده بودند.

اما روزنامه دنیای اقتصاد نوشته که « پایگاه اطلاع‌رسانی دولت » با تاکید براینکه « موافقت احمدی نژاد با محاکمه محمدرضا رحیمی فاقد صحت و برخاسته از ذهن نویسندگان مطلب مذکور است » تاکید کرده که « طرح چنین مساله‌ای از سوی محمود احمدی نژاد به طور کامل تکذیب می ‌شود. »

اما همزمان با طرح دوباره « پرونده فساد مالی محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی نژاد » در رسانه ها ، روزنامه تهران امروز خبر داده که مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور جزئیات تازه ای از این پرونده را اعلام کرده و گفته « هم‌اکنون ۱۴ ماه است که این پرونده به دادسرا رفته و توسط مراجع قضایی تعقیب می‌شود. مراجع قضایی اطلاعات تکمیلی مورد نیاز در این خصوص را از ما دریافت می‌کنند » و « تعداد زیادی از متهمان این پرونده در بازداشت بوده ، تعدادی محاکمه و محکوم شده‌اند و احکام آن ها نیز اعلام شده ، و تعدادی نیز در انتظار محاکمه هستند. »

مصطفی پورمحمدی بدون ذکر نام معاون اول محمود احمدی نژاد گفته « متهمان دیگری وجود دارند که باید توسط بازپرسی برای اخذ اطلاعات احضارشوند. »

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین گفته « پرونده مذکور چندین بعد دارد ، بخشی فعالیت بیمه بوده بخشی مربوط به بانک و بخشی در حوزه مدیریتی دستگاه‌های دولتی بود که هر کدام برای خود پرونده جداگانه‌ای هستند اما عمده‌ترین آن ها که بیشترین متهم را داشت پرونده مربوط به بیمه بود. »

به نوشته روزنامه تهران امروز مصطفی پورمحمدی گفته که « تخلف اصلی این پرونده بیشتر مربوط به بیمه و در بخش‌جعل اسناد ، تغییر گزارشات در اسناد مالی بیمه ، تصرف در وجوه مالی و اموال اخذ‌‌شده از طریق بیمه به عنوان خسارت است. »

دریافت کننده جایزه « کارآفرین برتر » از احمدی نژاد یا « بزرگ ترین قاچاقچی سوخت »

روزنامه خراسان از صدور حکم یک سال حبس و ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان جریمه برای « بزرگ ترین قاچاقچی سوخت کشور » از سوی دادگاه انقلاب خبر داده است.

این روزنامه خبر داده که « دادگاه انقلاب اسلامی بوشهر"هومن پروین" متهم اصلی پرونده قاچاق سوخت به میزان یک هزار و ۱۱۱ تن گازوئیل و ۶۶۶ تن بنزین را به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و پرداخت ۱ میلیارد و ۶۲۴ میلیون و ۵۴۲ هزار تومان جزا نقدی محکوم کرده است."

« هومن پروین » که اکنون روزنامه خراسان از وی به عنوان « بزرگ ترین قاچاقچی سوخت کشور» نامبرده ، بنابر اعلام وزارت کار در مرداد ماه سال ۸۹ از سوی دولت محمود احمدی نژاد به عنوان یکی از ۱۳ نفر « کار آفرین برتر کشور » برگزیده شد و جایزه خود را طی مراسمی در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما ، از دست محمود احمدی نژاد دریافت کرد.

روزنامه خراسان اما گزارش داده که دو ماه پس از اهدای جایزه کارآفرین برتر از سوی احمدی نژاد به هومن پروین « یک فروند کشتی حامل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در پوشش ترانزیت متعلق به شرکت پرونده آبی با مدیریت هومن پروین در آب های خلیج فارس توقیف » و آشکار شد که « وی به همراه همدستانش تحت پوشش یک شرکت تولیدی پتروشیمی و سوخت و از طریق ترانزیت ، جعل ، تبانی ، روش های مختلف و هم چنین با افزودن مشتقات و تغییر ترکیب سوخت ، به قاچاق سوخت از کشور اقدام می کردند. »

این روزنامه همچنین از قول « یک مقام آگاه » ادعا کرده که « این شبکه با ۵۰ فروند شناور که برخی از آن ها کشتی های خارجی و برخی داخلی بودند ، میلیون ها لیتر سوخت را از ایران به کشورهای جنوبی خلیج فارس قاچاق کرده و تاکنون دستگاه قضایی اقدامات قانونی را درباره این پرونده انجام داده و سایر افراد شبکه در حال حاضر تحت نظر دادستانی قرار دارند. »

اظهارات رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره بنزین تولید شده در پتروشیمی

روزنامه مردمسالاری اظهارات رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره آثار زیان بار بنزین تولید شده در مجتمع های پتروشیمی را منتشر کرده و از قول وی نوشته « باید مشکل تولید بنزین توسط پالا یشگاه ها حل شود، نه پتروشیمی ها. »

حمیدرضا کاتوزیان به طور ضمنی خطرناک بودن بنزین تولید شده در پتروشیمی ها را تائید کرده اما گفته « بنزینی که در آن بنزن وجود دارد در تهران توزیع نمی شود; چراکه به دلیل مصرف بالای بنزین در شهر تهران اگر این نوع بنزین در شهر تهران توزیع شود، مشکل جدی ایجاد خواهد کرد به همین دلیل بنزینی که در تهران توزیع می شود بنزین با کیفیتی است ، اما در کل این طور نیست که کیفیت همه بنزین های تولیدی ما در داخل کشور ایده آل باشد. »

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید از ظرفیت پتروشیمی ها برای تولید بنزین استفاده کرد ، به کاهش مصرف سوخت بر اثر اجرای حذف یارانه ها اشاره کرده و گفته « تقویت پالایشگاه ها در شرایط فعلی موضوعی است که باید با جدیت دنبال شود و در همین راستا صحبت هایی هم از طرف کمیسیون انرژی با وزیر نفت انجام شده که دو طرف در این نشست ها در مورد لزوم تقویت پالایشگاه ها هم نظر بودند و قرار شد هرچه سریع تر پالایشگاه های نیمه تمام به اتمام برسند و وضعیت پالایشگاه های موجود هم بهبود داده شود تا به جای محصولات کم کیفیت مانند مازوت در آنها بنزین و گازوئیل تولید شود. »

به نوشته مردمسالاری ، حمیدرضا کاتوزیان با توجه به شرایط فعلی کشور و پیش بینی کاهش مصرف بنزین با حذف یارانه ها گفته « اکنون بهترین زمان است که پتروشیمی ها را از بار تولید بنزین رها کنیم و نیاز کشور به بنزین را از طریق پالایشگاه ها تامین کنیم که هم به صرفه تر هستند و هم موجب رشد سایر بخش ها می شوند. »

« شرط حضور ۴ نماینده کارگر و کارفرما در جلسات شورای عالی کار ، لغو شد »


روزنامه جمهوری اسلامی گزارش داده که « دولت شرط حضور نمایندگان کارگران در شورای عالی کار » را حذف کرده است.

به گزارش این روزنامه دولت محمود احمدی نژاد با تغییر ماده ۵ دستورالعمل چگونگی تشکیل و نحوه اداره شورای عالی کار « شرط حضور ۲ نماینده کارگران و ۲ نماینده کارفرمایان » برای رسمیت یافتن جلسه این شورا را « حذف » کرده و به جای آن تصویب کرده که از این پس « اعضای شورای عالی کار مرکب از ۱۱ نفر می ‌باشند و جلسات آن با حضور حداقل ۷ نفر از اعضا رسمیت خواهد داشت ، و مصوبات شورا با اکثریت آرا اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود. »

اهمیت حضور نمایندگان کارگران در شورای عالی کار از آن جهت است که این شورا علاوه بر تصمیم گیری های کلان در امور مربوط به کارگران ، هر سال حقوق پایه کارگران را نیز تعیین و ابلاغ می کند.

روزنامه جهان صنعت نیز در صفحه نخست خود با اشاره به اینکه « با مصوبه دولت شرط حضور ۴ نماینده کارگر و کارفرما در جلسات شورای عالی کار منتفی شد » از قول حسن صادقی معاون دبیرکل خانه کارگر نوشته « از رسمیت انداختن حضور نمایندگان تشکل‌های صنفی در جلسات رسمی شورای عالی کار ، نتیجه سکوت نمایندگان غیرواقعی و کم‌تحرکی جامعه کارگری در برابر دخالت‌های دولت است. »

حسن صادقی تاکید کرده که « مدیران دولتی دریافته اند که با حذف جایگاه نمایندگان صنفی و جایگزین کردن آن ها با نمایندگان غیرواقعی می‌توانند بدون کوچک‌ترین اعتراضی به خواسته‌ها و تصمیمات خود جامه عمل بپوشانند ، درصدد برآمدند تا این تجربه را در سایر نهادهای سه‌جانبه کارگری تکرار کنند. »

رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری همچنین گفته « از زمان حذف ساختار سه‌جانبه‌گرایی در سازمان تامین اجتماعی کارگران با مسایلی چون القای قانون الزام و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی ، عدم افزایش قانونی مستمری‌ها و معلق شدن پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی مواجه شده‌اند » و « در نتیجه این وضع کارگران در آینده نه چندان دور باید شاهد بروز مشکلاتی در مورد محاسبات مزدی و تغییر قوانین تنظیم‌کننده کار نیز باشند. »

سلب عضویت ۷ تن از اعضای شورای شهر در استان تهران

روزنامه جام جم خبر داده که پس از سلب عضویت ۴ عضو شورای شهر اهواز به درخواست مقام های دولتی ، این بار از ۷ نفر از اعضای شورای شهرهای مختلف در استان تهران نیز سلب عضویت شده است.
این روزنامه نوشته « در حالی که موضوع عزل تعدادی از اعضای شورای شهر اهواز با گذشت چند ماه هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد ، این بار پرونده تخلفات ۷ نفر از اعضای شورای شهرهای استان تهران به دلیل تخلفات عمده‌ای از جمله سوءاستفاده از موقعیت شغلی و عدم اقامت در محل خدمت گشوده شده است. »

به گزارش این روزنامه ، محمدرضا محمودی معاون عمرانی استاندار تهران با این ادعا که این ۷ عضو شورای شهرهای استان تهران به دلیل تخلفات سلب عضویت شده‌اند ، گفته « تخلفات این افراد عدم سکونت در محل ، سوءاستفاده از موقعیت شغلی ، اعمال نفوذ در شهرداری ، استخدام بستگان و مشارکت در ساخت‌وسازهای غیرمجاز بوده است. »

همزمان رئیس شورای اسلامی استان تهران نیز خبر سلب عضویت این ۷ نفر را تائید کرده و گفته « ۴ نفر از اعضای شورای شهر پاکدشت به دلیل سوءاستفاده از موقعیت شغلی و شرایط مالی این مسئولیت و نیز ورود نیروهای غیرقانونی به شهرداری » ، « یک عضو شورای شهر بومهن به دلیل سوءاستفاده از موقعیت شغلی » و « ۲ عضو شورای شهر وحیدیه شهریار نیز « به دلیل عدم سکونت در شهر خود » سلب عضویت شده‌اند.

حمزه خوارزمشاهی با اشاره به اینکه سلب عضویت این ۷ نفر از شورای ۳ شهر مختلف در تهران از سوی فرمانداران شهرهای پاکدشت ، بومهن و وحیدیه شهریار درخواست شده بود » گفته « هیات رسیدگی به تخلفات شوراها به ریاست استاندار تهران تشکیل شد و این ۷ عضو شورای شهرستانهای استان تهران را سلب عضویت کرد. »

معرفی برندگان « جایزه کتاب سال منتقدان و نویسندگان مطبوعات » در غیاب احمد غلامی

روزنامه مردمسالاری گزارشی منتشر کرده از اعلام برندگان جایزه « کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات » در غیاب احمد غلامی دبیر این جایزه ادبی و سردبیر روزنامه شرق که هم اکنون در بازداشت است.

به نوشته این روزنامه هیات داوران « یازدهمین دوره جایزه کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات » با مشخص شدن نتایج قطعی جایزه در هفته های گذشته « برگزاری مراسم رسمی این دوره را به دلیل بازداشت دبیر جایزه ، احمد غلامی ، مدتی به تعویق انداخت ولی روز دوشنبه طی جلسه ای به این نتیجه رسید که نتایج رسمی را اعلام کند. »

بنابر گزارش روزنامه مردمسالاری در بخش رمان هیات داوران « یازدهمین دوره جایزه کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات » با اکثریت آرا رمان « بهار ۶۳ » نوشته مجتبی پورمحسن را شایسته کسب عنوان بهترین رمان چاپ شده در سال ۸۸ اعلام کرد و در بخش مجموعه داستان نیز با اکثریت آرا مجموعه داستان «برو ولگردی کن رفیق » نوشته مهدی ربی را به عنوان بهترین مجموعه داستان سال ۱۳۸۸ انتخاب شده است.

داوران « یازدهمین دوره جایزه کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات »همچنین مجموعه داستان به هم پیوسته « شاخ » نوشته پیمان هوشمندزاده را به عنوان « اثری شاخص و قابل توجه » و به عنوان « یکی از برگزیدگان خود از میان کتاب های چاپ شده سال۸۸ » انتخاب کرده است.

هیات داوران جایزه کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات در سالجاری احمد غلامی ، یونس تراکمه ، علی اصغر سیدآبادی ، پیمان اسماعیلی ، حسن محمودی ، محمدحسن شهسواری و مهدی یزدانی خرم بوده اند که از این میان احمد غلامی دبیر این جایزه ادبی و سردبیر روزنامه شرق از چند هفته پیش بازداشت شده است.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.