بریتانیا: اول پرونده هسته‌ای، بعد حقوق بشر


بریتانیا: اول پرونده هسته‌ای، بعد حقوق بشر
 

رادیوفردا:  بعدازظهر ۲۱ دسامبر، ۳۰ آذرماه، دیوید کمرون، نخست وزیر بریتانیا، و نیک کلگ، معاون او، آخرین کنفرانس خبری سال ۲۰۱۰ را در ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت، مقر نخست وزیری در لندن، برگزار کردند.

در سرمای بی‌سابقه بریتانیا، مقر نخست وزیری بریتانیا در لندن با شیرینی مخصوص کریسمس و شراب قرمز به جمعیت کثیری از خبرنگاران داخلی و خارجی خوشامد گفت.

سپس دیوید کمرون، نخست وزیر دولت ائتلافی از حرب محافظه‌کار، و نیک کلگ، معاونش از حزب لیبرال دموکرات، هر یک چند دقیقه‌ای درباره مسائل مختلف داخلی بریتانیا صحبت کردند. اما پیش از آن از خدمات ارتش بریتانیا در افغانستان قدردانی شد و برای خانواده‌های نیروهای بریتانیایی در این کشور پیام تبریک میلاد مسیح و سال نو فرستادند.

آنها سپس درباره مشکلاتی که بارش شدید برف و سرمای شدید و بی‌سابقه در بریتانیا به همراه آورده صحبت کردند و از اقداماتی که برای تسهیل کار فرودگاه‌ها و پروازهای داخلی و بین‌المللی در پیش گرفته شده اطلاع دادند.

تمام صحبت‌ها و پرسش و پاسخ‌ها در این جلسه درباره مسائل داخلی بریتانیا بود. از جمله وضعیت بانک‌ها، تغییرات شدید سیاست‌گذاری‌های مالی و رفاهی و همچنین استحکام دولت ائتلافی با توجه به اختلاف نظرهایی که از سوی برخی اعضای عالی‌رتبه حزب لیبرال دموکرات ابراز شد.

اما تنها سوال در مورد روابط خارجی بریتانیا در پایان این جلسه از سوی رادیوفردا مطرح شد.

یک روز پس از آن که آقای احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، خواهان همکاری با قدرت‌های بزرگ جهان شد و آقای صالحی، مسئول جدید وزارت خارجه، از ضرورت تعامل مثبت با اتحادیه اروپا صحبت کرد، کمیسیون امنیت ملی مجلس در اعتراض به سخنان سایمون گس، سفیر بریتانیا در ایران، خواهان قطع رابطه دیپلماتیک با بریتانیا شد. برداشت شما از این پیام‌های متناقض از سوی ایران چیست؟

دیوید کمرون: مهم این است که پاسخ ما به این صحبت‌ها به هیچ وجه متناقض نیست. پیام ما بسیار واضح و روشن است، اگر ایران می‌خواهد بخشی از جامعه جهانی باشد، اگر می‌خواهد روابط مبتنی بر همکاری داشته باشد و خواهان روابط تجاری و بازرگانی بهتر است که البته همه اینها به نفع مردم ایران است، راه رسیدن به آن آسان و پایان دادن به غنی‌سازی اورانیوم و برنامه تولید سلاح هسته‌ای است.

از جانب ما راه برای تعامل و گفت‌وگو با ایران باز است. این دولت ایران است که نخواسته این راه را در پیش گیرد. به همین دلیل من فکر می‌کنم اقدامات دولت ما در پافشاری به در پیش گرفتن تحریم‌های شدید علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا و سازمان ملل کار بسیار درستی بود، اما اگر ایران به تعهداتی که گفتم عمل کند البته تحریم‌ها برداشته خواهد شد.

آیا این مسئله بدان معنی است که آن وقت شما به نقض حقوق بشر در ایران توجهی نخواهید داشت؟

دیوید کمرون: در مورد نقض حقوق بشر باید بگویم تردیدی نیست سابقه ایران در رعایت حقوق بشر بسیار اسفناک و بد است. این را در موارد اخیر زندان‌ها و اعدام‌ها و همچنین وقایع بعد از انتخابات سال گذشته شاهد بوده‌ایم، اما این بخشی از پیامدهای دولتی است که روی کار آمده است. من باز هم تاکید می‌کنم آن چه برای ما و جامعه جهانی در وهله اول مهم است مسئله حل پرونده هسته‌ای ایران است.

نیک کلگ: حقوق بشر موضوعی است جهانی، یا باید به آن معتقد بود یا نبود، نمی‌توان بخشی از آن را قبول و بخشی را رد کرد و جامعه جهانی باید در این مورد به ایران فشار بیاورد.

رعایت حقوق بشر ربطی به تفاوت‌های فرهنگی و دین و آیین یک جامعه با جامعه دیگر ندارد، اما همان طور که دیوید کمرون گفت راه برای تعامل با ایران باز است و باید در مورد تمام این مسائل به گفت‌وگو نشست
.
malek khorshid - هلند - روتردام
مرده شوره همتون از دم.
چهار‌شنبه 1 دی 1389

shemiranian - ایران - تهران
این انگلیسی های بی ناموس (بقول مش قاسم) که پدر خوانده ملا ها هستند مردم ایران براشون پشیزی ارزش ندارن اینو توی مقاطع مختلف تاریخی نشون دادند مثل کمک به سرنگونی دولت مردمئ دکتر مصدق و کمک کلان به روی کار امدن اخوند ها.همین الان هم اگر از برنامه اتمی ملاها مطمئن بشن حاضرن سر به تن ملت ایران نمونه.خودمون باید حواسمون جمع باشه.تهران ایران
چهار‌شنبه 1 دی 1389

شمبلیله - انگلیس - لندن
حقیقت تلخ است .مگه نه ساندیس خورها . بلخره جیره ساندیستون قطع میشه یه نگاه به اکبر شاه کوسه بندازید . حالا شما که فقط ساندیس خورید .. خود دانید از ما گفتن بود. اگه کشتی ولایتتون وسط اقیانوس میندازه بیرون ولی کشتی سبز ملت ایران دراش همیشه بازه .
چهار‌شنبه 1 دی 1389

DADA_ST - هلند - آمستردام
همش زیر سر خودتونه
چهار‌شنبه 1 دی 1389

گل دختر عاشق رهبر - ایران - اهواز
موضوعاتی که آمریکا و انگلیس خبیث و دیگر متحدانشون بر علیه ملت ایران مطرح میکنند واقعا همینطوره که نخست وزیر بریتانیا میگه.اونا اگه قضیه هسته ای حل بشه میرن سراغ حقوق بشر، حقوق بشر رو هر چی اونا بگن انجام بدیم میرن سراغ یه مسئله برای گیر دادن به ایران.همونطور که انگلیسی ها قضیه ملی شدن نفت ایران تا دادگاه لاهه پیگیری کردند که حق ایرانی ها رو ازشون بگیرن و حالا اومدن سراغ مسئله هسته ای.شماها هم لطفا اینقدر ساده به موضوع نگاه نکنید.انگلیس واقعا روباه پیره.
چهار‌شنبه 1 دی 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
گل دختر عاشق رهبر - ایران - اهواز . ابجی زینب اهوازی همین انگلیس پدر معنوی اسلام- ملا و رژیم جانی تو هست برای اراذل اوباش غرب فقط سلامت جامعه ی خودشان مهم است و تمام این بازیها..1.تثبیت بیشتر دین جهل و خون.2.منافع مادی// که مغز علیل اسلامیت قادر به درک ان نیست.
چهار‌شنبه 1 دی 1389

alexxx - اتریش - وین
اول همه چیز بعدا" حقوق بشر. اون هم اگه یه درامدی واسه انگلیس داشته باشه. والا بشر کیه, حقوق چیه? این چیزا رو نگین , باورتون میشه. انگلیس یعنی اخوند و اخوند یعنی انگلیس. غیراز اینه?
شنبه 4 دی 1389
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.