گفت و گو با مادر یکی از کشته شدگان عاشورای ۸۸ : یکی از بازجویان تهدید کرد گفت :دختر جوان داری اگر از خودت نمی ترسی برای دخترت بترس


گفت و گو با مادر یکی از کشته شدگان عاشورای ۸۸ :
یکی از بازجویان تهدید کرد گفت :
دختر جوان داری اگر از خودت نمی ترسی برای دخترت بترس

مریم افشنگ - بی بی سی

مصطفی کریم بیگی یکی از کشته شدگان روز عاشورا سال 1388

یک سال پس از کشته شدن شماری از معترضان در تظاهرات روز عاشورای سال گذشته، خانواده های کشته شدگان می گویند مسئولان و مقامات دولتی همچنان از پیگیری شکایت آنها برای شناسایی عاملان این قتل ها خودداری می کنند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، تعدادی از معترضان در آن روز یا بر اثر شلیک مستقیم گلوله، یا له شدن زیر ماشین نیروی انتظامی و یا پرت شدن از بالای پل کشته شدند. این در حالی بود که پلیس ایران اعلام کرد در آن روز به کسی شلیک نکرده است.

همچنین گزارش ها و تصاویر منتشر شده حاکی از آن بود که تعدادی از ماموران پلیس هم در درگیری های روز عاشورا مورد ضرب و جرح قرار گرفتند.

اکثر کشته شدگان روز عاشورای سال گذشته از جمله علی موسوی، خواهر زاده میرحسین موسوی از سران مخالفان دولت، تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شدند.

مصطفی کریم بیگی ۲۶ ساله یکی از کشته شدگان روز عاشورا در سال گذشته است که به گفته مادرش، شهناز اکملی بر اثر اصابت گلوله به پیشانی اش جان خود را از دست داد.

خانم اکملی در گفت و گو با بی بی سی فارسی ضمن تاکید بر اینکه پیگیری های او تا کنون بی نتیجه مانده است، گفت: "ما که می دانیم ظهر عاشورا گلوله ای به پیشانی اش خورده است. پس از ۱۵ روز جنازه پسرم به عنوان جسد مجهول الهویه در کهریزک توسط پدرش شناسایی شد. تمام بدنش سالم بود و تنها بر پیشانی سمت چپ جای سوراخی بود و پشت سر هم نداشت."

به گفته خانم اکملی پزشکی قانونی علت مرگ پسرش را برخورد جسم نوک تیز به سر او اعلام کرده است.

خانم اکملی همچنین گفت: "اگر قرار بود پیگیری ها به نتیجه برسد که نمی کشتند. به چه کسی شکایت کنم؟ چرا پسر ۲۶ ساله مرا کشتند؟ آیا ندای آزادی سر دادن با دست خالی جرم است؟ پسر من جزو هیچ گروه و دسته ای نبود. جرم پسر من آزادی خواهی بود."

او افزود: "همیشه حسش می کنم. هیچ گاه فراموش نمی کنم که فرزندم صبح عاشورا رفت بیرون و دیگر پیدایش نکردم. این داغ همیشه برای من زنده است."

به گزارش رسانه های نزدیک به مخالفان دولت، در ادامه فشارها به خانواده کشته شدگان روز عاشورا نهادهای امنیتی از روزها قبل تمهیداتی به کار گرفته اند تا هیچ کس مراسمی برگزار نکند و یا اگر مراسمی انجام شود، بدون انعکاس در رسانه ها باشد.

به گزارش سایت جرس، به رسانه های دولتی نیز ابلاغ شده که درج هرگونه آگهی مراسم کشته شدگان عاشورای سال گذشته ممنوع است.

در روزهای گذشته هم لیلا توسلی به دلیل آنچه "شرکت در اغتشاشات و تجمعات غیر قانونی" عنوان شد به دو سال حبس محکوم شد و اکنون در زندان اوین به سر می برد.

خانم توسلی پیشتر در مورد له شدن شهرام فرج زاده زیر چرخ های ماشین نیروی انتظامی در روز عاشورا شهادت داده بود.

یکشنبه چهاردهم آذر (۵ دسامبر) مادر مصطفی کریم بیگی، به همراه دخترش برای شرکت در مراسم سالگرد تولد امیر ارشد تاجمیر از دیگر کشته شدگان روز عاشورا به بهشت زهرا رفته بودند اما توسط نیروهای امنیتی ساعاتی بازداشت شدند.

خانم اکملی در مورد دلیل بازداشتش می گوید:"همزمان با تولد امیر ارشد تاجمیر که با پسرم در روز عاشورا کشته شده بود، برای دلداری به مادرش بر سر خاک او حاضر شدیم. از همان جا به اتفاق مادر سهراب و مادر رامین رمضانی به قطعه ۲۵۷ ( کشته شدگان خرداد ماه سال گذشته) رفتیم."

به گفته خانم اکملی، زمانی که او و بقیه مادران سوار مینی بوس در راه بازگشت به تهران بودند، دو ماشین جلو آنها را گرفتند و سپس آنها را به خانه ای در شهر ری منتقل کردند.

خانم اکملی با اشاره به اینکه این خانه هیچ نشانی نداشت، افزود: "تک تک ما را بر صندلی نشاندند و از ما عکس گرفتند، پرسیدم که مگر ما متهم یا قاچاقچی هستیم؟ گفتم من یک مادرم، آیا شما پدر هستید، فرزندی دارید؟ من پسر ۲۶ ساله ام که یک عمر زحمتش را کشیدم در یک آن و دقیقه ای کشته شده است. مادر دیگری هم به همان نسبت من داغدار فرزندش است، آیا این جرم است که برای تسلای این مادر در کنارش باشیم."

مادر مصطفی کریم بیگی می گوید که پس از دو ساعت و قبل از آزادی، یکی از بازجویان او را تهدید کرد و گفت: "دختر جوان داری اگر از خودت نمی ترسی برای دخترت بترس."

mehrdad_35 - سوئد - مالمو
اینکه در این روز تعدادی از جوانان و ارادی خواهان ایران کشته شدند شکی نیست و اینکه باید برای آنها سالروز و یاد روز برگذار کرد نیز بحثی نیست، ولی در تعجبم از اینکه چرا ما باید با توجه به کمتر بودن تعداد سالهای قمری به نسبت سال خورشیدی یاد عزیزانمان را در این روز برگذار کنیم و امیدوارم که این مسئله تبدیل به عرفی دیگر در جامعه ما بدل نشود و روزی خاصی برای بزرگداشت این عزیزان در یکی از روزهای تقویم خورشیدی ایرانی معین گردد و گرنه به نظر من این توهینی بزرگ به همه از دست رفتگان راه آزادی خواهد بود .
جمعه 26 آذر 1389

khosh bavar - ایران - یزد
اسلام دین عشق و عطوفت است = امام خوش باور °!
جمعه 26 آذر 1389

DADA_ST - هلند - آمستردام
mehrdad_35 - سوئد - مالمو : این هم می‌شه بدعتی تازه برا عربی‌ شدن تاریخ ایران زمین ، همون چیزی که دولت زور می‌خواد عربی‌ شدن کامل ایران . نکنند این کار رو نکنید . یاد این عزیزان رو به تاریخ پارسی‌ زنده نگاه داریم
جمعه 26 آذر 1389

Felfel GHermez - جمهوری چک - پراگ
. بنده خدا چقدرم خوشتیپ بود خاک چطوری میتونی جونه به این رشیدی رو قبول کنه. جز خدا بیامرز گفتن چیزه دیگه ای نمی توان گفت
جمعه 26 آذر 1389

انسانیت - ایران - تهران
mehrdad_35 - سوئد - مالمو و DADA_ST - هلند - آمستردام هر دوتاتون جاسوس می زنید
جمعه 26 آذر 1389

feminism - انگلستان - لندن
بگذرد این روزگار تلخ تراز زهر , بار روزگار چون شکر اید. مادر گرامی ارزوی شکیبائی و صبر برایت دارم !
شنبه 27 آذر 1389

Shomali - ایران - لاهیجان
بنظر من،مامردم ایران نباید منتظر کنشهای این رژیم غاصب فریبکار باشیم وبه آنها واکنش نشان دهیم،بلکه باتشکیل یک جبهه آزادیخش ملی درخارج ازکشورمثل فرانسه زمان جنگ جهانی دوم،توسط وطن پرستان فرهیخته وسرمایه دار وعضوگیری آن ازایرانیان داخل وخارج کشور ونوشتن یک قانون اساسی که زمینه پیشرفت ورفاه راهموارنماید،ابتکارعمل رابرعهده گرفته وزمینه نابودی این رژیم دزدوغاصب وفریبکار رافراهم نماییم وزمینه ساز آزادی کشورباستانی مان باشیم. جهت اصرار براین موضوع متن فوق رابرای جلب نظر، همیشه در قسمت ((نظرشما))خواهم گذاشت. .
شنبه 27 آذر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.