تایمز مالی: تهرانی‌ها بنزین داخلی را مقصر آلودگی هوا می دانند


تایمز مالی: تهرانی‌ها بنزین داخلی را مقصر آلودگی هوا می دانند

تهرانیها شدت آلودگی اخیر را بی سابقه و بنزین داخلی را مقصر دانسته اند

به نوشته یک روزنامه بریتانیایی تهرانی ها بنزین تولید داخل را عامل آلودگی هوا می دانند.

روزنامه تایمز مالی (فایننشال تایمز)، چاپ لندن، در شماره روز پنجشنبه 18 آذر (9 دسامبر)، مطلبی را با عنوان "شهروندان تهران بنزین داخلی را در آلودگی هوا مقصر می دانند" نوشته است که ساکنان این شهر معتقدند که بنزین با کیفیت بد که براساس سیاست جدید دولت تولید شده آلودگی وخیم هوای پایتخت را ایجاد کرده است.

در این گزارش، با اشاره به اینکه ایران تا همین اواخر حدود یک سوم مصرف داخلی بنزین را از طریق واردات تامین می کرده، آمده است که در نتیجه تحریم های ایالات متحده به دلیل برنامه های اتمی جمهوری اسلامی، شرکت های بین المللی از ماه ژوئیه سال جاری فروش بنزین به ایران را متوقف کرده اند.

برای مقابله با کمبود بنزین، دولت ایران با اجرای یک طرح اضطراری، امکانات شش کارخانه پتروشیمی را به تولید بنزین اختصاص داد و هشدار کارشناسان در این زمینه را نادیده گرفت که بنزین تولید شده در این تاسیسات کیفیت نازلی دارد، بسیار پر هزینه است، به موتور خودروها آسیب می رساند و سلامت مردم را به خطر می اندازد.

تایمز مالی در این گزارش نوشته است که وزارت نفت ایران هر گونه ارتباط بین بنزین تولیدی مجتمع های پتروشیمی و آلودگی خفقان آور یک ماه گذشته در تهران را تکذیب کرده و مقامات دولتی تاکید داشته اند که بنزین تولیدی از کیفیت بالا برخوردار است.

همزمان، از آنجا که کمبود بنزین ناشی از تحریم خارجی به سیاست هسته ای جمهوری اسلامی ارتباط می یابد، رسانه ها و سیاستمداران ایرانی از انتقاد از تصمیم دولت در افزایش تولید بنزین در داخل خودداری می کنند زیرا از عواقب چنین انتقادی بیم دارند.

در عین حال، محسن نریمان، یکی از نمایندگان مجلس، بنزین فاقد کیفیت مناسب را عامل تشدید آلودگی هوا دانسته هر چند از شرح و بسط این موضوع خودداری کرده است.

در حالیکه ساکنان تهران گفته اند که این میزان آلودگی هوا در این شهر سابقه نداشته، ساکنان شهرهای دیگر ایران مانند اصفهان، اراک، تبریز، مشهد، کرج و اهواز هم با پدیده آلودگی هوا روبرو شده اند که به گفته تهرانی ها، حاکی از نقش بنزین داخلی در آلودگی است.

در مقابل، مقامات دولتی شرایط جوی از جمله نوزیدن باد و کمبود بارش باران را عامل آلودگی هوا معرفی کرده اند و اقدامات دولت برای مقابله با این وضعیت از حد اعلام سه روز تعطیلی در هفته، محدودیت های ترافیکی در شهر و آب پاشی هوایی با استفاده از هواپیماهای سمپاش فراتر نرفته است، که البته این گام اخیر به یک شوخی ملی تبدیل شده است.

در همانحال، وزارت بهداشت از افزایش میزان مرگ و میر در نتیجه آلودگی هوا خبر داده و گفته است که آمار بیماران قلبی بستری در بیمارستان ها سی درصد افزایش داشته است.

با ادامه قرار گرفتن کیفیت هوای تهران در وضعیت هشدار و افزایش آلاینده‌های هوا در روزهای گذشته، واکنش ها به موضوع آلودگی هوای تهران وارد مرحله جدیدتری شده است.

حسن بیادی، نایب رئیس شورای شهر تهران، روز شنبه (سیزدهم آذر - چهارم دسامبر) گفت که پایتخت نشینان می توانند به علت خسارت دیدن از آلودگی های هوا، به دادگاه شکایت کنند.

همزمان بهمن کشاورز، رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای ایران می گوید که اگر مردم شکایت خود را به خاطر آلودگی هوا به دادگاه‌ها ببرند، "دستگاه قضایی موظف به پیگیری است."

به گفته آقای کشاورز، داشتن هوای سالم و پاک "حق طبیعی مردم" است و بر اساس قوانین و مقررات موجود در ایران، دولت در برابر سلامت هوا، آب و خاک "مسئول" است.

تولید بی رویه خودرو‌های فاقد استانداردهای زیست محیطی، عدم کنترل بر استاندارهای تولید خودرو، تعلل پلیس در جلوگیری از شماره گذاری خودروهای بدون استاندارد و عدم برخورد با واحدهای صنعتی آلاینده، از جمله مواردی هستند که به گفته آقای کشاورز مردم می توانند با "تشدید آلودگی هوا علیه مسئولان اقامه دعوی" کنند.

'آزادی' در وضعیت اضطرار

در همین حال، یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، امروز (یکشنبه چهاردهم آذر - پنجم دسامبر) از قرار گرفتن برخی از نقاط شهر تهران در "شرایط اضطرار" خبر داد.

به گفته آقای رشیدی، تحلیل شاخص‌های ثبت شده در دستگاه های سنجش آلودگی هوا نشان می دهد که هوای میدان آزادی تهران و حوالی آن با افزایش میزان ذرات معلق منواکسید کربن، در "شرایط اضطرار" قرار گرفته است.

به هنگام قرار گرفتن وضعیت آلودگی هوا در شرایط اضطرار، به شهروندان میانسال و بزرگسالان، کودکان و کسانی که ناراحتی های قلبی و ریوی دارند توصیه می شود که در صورت امکان در خانه بمانند و کمتر از نقاط با آلودگی هوای بالا برای ترددهای درون شهری استفاده کنند.

طرح زوج و فرد کردن تردد خودروها، اعلام تعطیل عمومی و کاهش ساعات کاری ادارات و سازمان‌ها از اقداماتی است که دولت ایران تاکنون برای مقابله با آلودگی هوا در بزرگترین شهر این کشور، انجام داده است.

همچنین با افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر بعضی از کارشناسان پیشنهاد داده اند که برای مقابله بلند مدت با آلودگی هوا در تهران، از سال آینده خودروهای مدل زیر سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴) اجازه تردد در شهر را نداشته باشند و تنها به اتومبیل هایی اجازه رفت و آمد درتهران داده شود که با استاندارد یورو ۴ مطابقت دارند.

استانداردهای یورو به ضوابط مصوب اتحادیه اروپا در مورد گازهای خروجی از موتور خودروها و میزان آلودگی ناشی از آن ارتباط دارد و استاندارد یورو ۴ از سال ۲۰۰۵ برای انواع خودروهای قابل فروش در کشورهای عضو به اجرا گذاشته شده است.

همزمان، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران گفت که در خصوص آلودگی هوای تهران به هیئت دولت این کشور گزارش می دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای نجار همچنین از "بستن کارخانجات" به عنوان راه حل دیگری برای مقابله با افزایش آلودگی هوای تهران در کنار طرح زوج و فرد کردن تردد خودروها خبر داد.

توصیه برای استفاده بهتر از ماسک های تنفسی

در واکنشی دیگر به افزایش آلودگی هوای تهران، علیرضا جعفری، دبیر انجمن گوش و حلق و بینی ایران، توصیه کرده است که برای استفاده موثرتر از ماسک های ضد آلودگی هوا، بهتر است که افراد لایه ای از گازهای استریل نمدار هم روی بینی خود قراردهند.

به گفته آقای جعفری، تعویض هر سه ساعت یکبار این لایه گاز استریل نمدار، به کیفیت تنفس کسانی که به ناچار در نقاط آلوده شهر تردد می کنند، کمک می کند.

"گاز استریل" به پارچه های پنبه‌ای گفته می شود که به طور بهداشتی تهیه شده اند و به طور معمول از آنها برای پوشاندن یا تمیز کردن زخم استفاده می شود.

salar187 - ایران - تهران
راست میگه خب
جمعه 19 آذر 1389

mahyar1212 - ایران - تهران
من پونک زندگی میکنم نزدیک دره پونک اونجا همیشه اوقات هوا خوب بود من هر روز صبح ساعت 5.30 از خونه میرم دانشگاه راستش صبا هوا خوب تمیز بود و با استشمام ان انرژیم چند برابر میشد ولی حالا انگار شده قبرستون تو شبا یه لایه خاکستری به راحتی تو هوا قابل رویته دوست دارم بعد ازاتمام تحصیل به هر قیمتی شده از اینجا برم
جمعه 19 آذر 1389

porharfi - هلند - آرنم
روزهای آغازین إشغال ایران...کارخانه ایی از کار افتاده بود و مهندسینش هم. اخراج "پاکسازی"!شده بودند...از آخوندی پرسیدند برای از کار افتادگی ِ کارخانه. چه کنیم؟؟..ملا ی صناری پاسخ داد:"روغــــــــــن بزنیدش!! درست میشَه!. "اکنون برای پاکسازی هوا "آخوند :آبپاشی با آفتابه! ..."
جمعه 19 آذر 1389

سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
علاف های فیس بود را احتمالا در همین ایرانیان انگلستان دیده اید. این هم قسمت اول یک کار جدید و دیدنی از اردشیر، جوان هنرمند ایرانی. https://www.kalam.tv/fa/video/52637. دیدن این مجموعه را به دوستانی که سال هاست از ایران دور هستند و توصیه می کنم. مصاحبه آخر این ویدیو بسیار دیدنی است. ببینید یک هموطن ساده دل که تا به حال از ایران خارج نشده چه تصوری از اروپا دارد و این تصور چقدر از واقعیت دور است. این دقیقا همانند تصور وضعیت ایران توسط ایرانیانی است که سال هاست به ایران نرفته اند.
جمعه 19 آذر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.