طوفان هکرها در حمایت از ویکیلیکس
با دستگیری موسس سایت ویکی لیکس براساس پرونده سازی صورت گرفته علیه او واحتمال استردادش به آمریکا، گروههای مختلف هکری در حمایت از این سایت افشاگر اقدام به حمله وهک کردن دهها سایت موسسلات مالی مسدودکننده حساب، حقوقی صادر کننده حکم دستگیری وسیاسی مخالف ویکی لیکس کردند.
به گزارش سرویس بین الملل آینده به نقل از خبرگزاریها؛ هکرهای هوادار سایت ویکیلیکس برای انتقام گرفتن از مؤسسههای اعتباری ویزا و مسترکارد به دلیل مسدود کردن حسابهای این سایت، پایگاههای اینترنتی این دو مؤسسه را با اختلال روبهرو کردند.
گروه هکری «ناشناخته» میگوید که پایگاه های دو مؤسسه ویزا و مسترکارد را هدف قرار داده و همچنین سایت یک بانک سوئیسی را به دلیل بستن حساب جولین آسانژ، بنیانگذار سایت ویکی لیکس، از کار انداخته است. در پیامی که این گروه در توئیتر منتشر کرد گفته شده که هکرهای وابسته به آن، سایت «ویزا دات کام» را با نام «ویکی لیکس» از کار انداختهاند.
یکی از سخنگویان آن که خود را «کولد بلاد» معرفی کرده به رادیو چهار بی بی سی گفته است: «آنها شرکتهای مهمی را که به هر دلیلی تصمیم گرفتهاند با ویکی لیکس کار نکنند هدف حمله قرار داده است. برخی از این شرکتهای مهم، آمازون، مسترکارد، ویزا و پیپل هستند.آنچنان که من میبینم، این حملات پایان نیافته بلکه قویتر نیز شده است. بسیاری از مردم در حال پیوستن به این کارزار هستند، کاربران بیشتری داوطلبانه در حال بارگذاری ابزارهای «بات نت» هستند که باعث میشود حملات داس (امتناع از خدمات) افزایش یابد.»
حملات اخیر پس از آن صورت گرفت که سایت ویکی لیکس اعلام کرد برای ادامه فعالیتهای خود نیازمند کمکهای مالی است ولی مؤسسههای ویزا و مسترکارد امکان ارسال پول به حسابهای این سایت را مسدود کردند.
حملات روز چهارشنبه هکرها سایت خدمات بانکی اداره پست سوئیس با نام «سوئیس فاینانس» را نیز در روز چهارشنبه مورد حمله قرار دادند. این بانک پیشتر گفته بود که یک حساب آسانژ را به دلیل دادن «اطلاعات غلط» مسدود کرده است.
گزارشها حاکی است که حملات یاد شده، این سه سایت را در روز چهارشنبه از کار انداخت. با این حال، مسترکارد در بیانیهای که برای بی بی سی ارسال کرده است گفته که این خرابکاریها تأثیر اندکی بر خدمات اینترنتی آن داشته است. مسترکارد گفته است: «اگرچه در برخی از خدمات ما اختلالهایی بروز کرده است ولی کاربران در سطح جهان میتوانند در امنیت به مبادلات مالی خود ادامه دهند.»
برخی خبرگزاریها گزارش دادهاند که وب سایت سارا پیلین نیز هدف حمله اینترنتی قرار گرفته است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که خانم پیلین گفته بود: «باید آسانژ با همان حساسیتی تحت تعقیب قرار گیرد که گروه القاعده و رهبران طالبان تحت تعقیب قرار گرفتهاند.»
از سوی دیگر، روزنامه سوئدی «آفتون بلات» گزارش داده که سایت رسمی دولت سوئد از نیمه شب پنجشنبه برای ساعتها از کار افتاد. این روزنامه همچنین نوشته که هکرهای طرفدار ویکی لیکس وب سایتی مشابه پایگاه اینترنتی وزارت دادگستری سوئد ایحاد کردهاند که پس از مراجعه کاربران، آنها را به سایت ویکیلیکس ارجاع میدهد.
سوئد با صدور حکم جلب برای جولین آسانژ به اتهام تجاوز جنسی در مرکز اخبار بینالمللی قرار گرفته است. سایت «پیپل» نیز که هفته گذشته ارسال پول به حسابهای ویکی لیکس را ممنوع کرده بود نیز در تعطیلات آخر هفته هدف کارزار اینترنتی گروه «ناشناخته» قرار گرفته بود. این گروه با تأکید بر اینکه حملات ادامه خواهد یافت از به کارگیری چهار هزار هکر برای ایجاد اختلال و از کار انداختن سایر سایتها خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناشناخته میگوید: «هر کسی که برنامهای بر ضد ویکی لیکس دارد در مرکز حملات ما قرار خواهد گرفت.» در همین حال، کریستین هرافسون، سخنگوی ویکیلیکس گفته که هکرها هیچ ارتباطی با این وب سایت ندارند. وی اظهار داشت: «ما هیچ ارتباطی با این آنها نداریم و این تصمیمی است که از سوی آنها اتخاذ شده است. این بخشی از پاسخ مخاطبان است.»
از سوی دیگر، یک شرکت ایسلندی گفته است قصد دارد به خاطر مسدود شدن حساب ویکیلیکس در مؤسسه اعتباری ویزا، از این مؤسسه شکایت کند. شرکت ایسلندی دیتا سل، که تأمینکننده پرداختهای آنلاین برای وبسایتهای مختلف است، با صدور بیانیهای کمپانی «ویزا یوروپ» را متهم کرد که «تحت تأثیر فشارهای سیاسی» حساب ویکیلیکس را مسدود کرده است و به همین خاطر قصد دارد از ویزا شکایت کند.
سایت ویکیلیکس گفته است که مسدود شدن حسابهایش تنها در هفته گذشته حدود ۱۰۰ هزار یورو زیان در پی داشته است. ویکی لیکس در دو هفته اخیر هزاران سند از مکاتبات دیپلماتهای آمریکایی را درباره رویدادها و مذاکرات رهبران جهان از چین گرفته تا آمریکا منتشر کرده است.
|
|
|
|
|