هشدار کلینتون به قرقیزستان درباره ایران
وزیر امور خارجه آمریکا در بیشکک با رزا آتونبایوا، رئیس جمهوری قرقیزستان دیدار کرد |
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در سفرش به قرقیزستان نسبت به روابط این کشور با ایران به ویژه مراودات تجاری بیشکک و تهران هشدار داده است.
خانم کلینتون روز پنجشنبه در ادامه سفرش به مناطق آسیای میانه و خاورمیانه، پیش از ترک قرقیزستان در یک نشست مطبوعاتی نسبت به پیامدهای روابط قرقیزستان با ایران هشدار داد.
او به تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه تهران اشاره کرد و گفت: "انجام مراودات تجاری با ایران شما را با تحریم هایی رو به رو خواهد کرد که جامعه بین المللی علیه این کشور وضع کرده است."
دولت آمریکا این هفته ده شرکت و پنج شهروند ایران را به اتهام تلاش برای دور زدن تحریم ها و رابطه داشتن با خطوط کشتی رانی و بانک ملت ایران تحریم کرد.
شورای امنیت در ماه ژوئن چهارمین قطعنامه تحریمی خود را با هدف تغییر موضع اتمی جمهوری اسلامی، علیه ایران تصویب کرد.
دولت ایران این تحریم ها را غیرقانونی و بی فایده می داند. با این وجود، اقدام شورای امنیت گسترش تحریم های یکجانبه آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا را علیه ایران در پی داشته است.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که قرقیزستان حق دارد که با هر کشوری که خواست رابطه داشته باشد، اما باید به طور کامل از "مزایا" و "مضرات" روابطش آگاه باشد.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، در اوایل ماه نوامبر با سفر به بیشکک، پایتخت قرقیزستان، بر توسعه روابط سیاسی، تجاری و فرهنگی بین دو کشور تاکید کرده بود.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، آقای متکی در آن سفر بر آمادگی کشورش برای مشارکت در توسعه قرقیزستان و اجرای طرح های کلان بین دو کشور تاکید کرده بود.
وزیر امور خارجه آمریکا در بیشکک با رزا آتونبایوا، رئیس جمهوری قرقیزستان دیدار کرد.
قرقیزستان در تابستان امسال شاهد درگیری های قومی بین اقلیت ازبک و قرقیزها بود که به فرار هزاران ازبک به جمهوری ازبکستان منجر شد.
آمریکا طی سال های گذشته سعی کرده است که رابطه خوبی با قرقیزستان داشته باشد.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای ارسال محموله های تدارکاتی به افغانستان از یکی از پایگاه های قرقیزستان استفاده می کند.
ایالات متحده پایگاه هوایی ماناس که در فرودگاهی به همین نام در حوالی پایتخت قرقیزستان واقع است را "مرکز ترانزیت" می خواند، و میلیون ها دلار برای استفاده از آن به دولت قرقیزستان می پردازد.
|
|
|
|
|
|
|