ژن‌درمانی موفقیت آمیز و امید درمان حافظه ضعیف


ژن‌درمانی موفقیت آمیز و امید درمان حافظه ضعیف

در مغز افراد مبتلا به آلزایمرپلاک هایی از توده های یک ماده پروئینی ایجاد می شود

یک شیوه ژن درمانی برای کاهش مشکلات مربوط به حافظه که با بیماری آلزایمر ارتباط دارد، با موفقیت بر روی موش ها آزمایش شد.

دانشمندان امریکایی از این روش برای افزایش میزان مواد شمیایی استفاده کرده اند که به افزایش ارتباط بین سلول های مغزی منجر می شود.

به گزارش نشریه نیچر، این ارتباط در بیماران مبتلا به آلزایمر مختل می شود.

The Alzheimer's Research Trust، سازمان خیریه ای که به انجام تحقیقات در مورد آلزایمر کمک می کند، اعلام کرده است که این مطالعه روشی برای جلوگیری از کاهش مخابره پیام الکتریکی بین سلول های عصبی مغز ارائه شده است.

افزایش جمعیت مسن در بسیاری از کشورهای جهان سبب رشد شیوع بیماری آلزایمر و دیگر انواع دیمنشیا یا زوال عقل، رو به رشد است.

محققان موسسه بیماری مغز و اعصاب گلدستون در سانفرانسیسکو می گویند افزایش این ماده شیمیای مغز، که یک پروتئینی در غشاء سلول های عصبی به نام EphB2 است، می تواند از وخامت این بیماری بکاهد و حتی از بروز بدترین اثرات آن جلوگیری کند.

این تحقیق نشان می دهد که این ماده شیمیایی نقش مهمی در حفظ حافظه دارد که در بیماران مبتلا به آلزایمر از بین می رود.

یکی از مهم ترین مشخصاتی که در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر دیده می شود ساخت "پلاک" هایی از توده های یک ماده پروئینی سمی به نام امیلوید است. ادامه تجمع این توده ها به مرگ سلول های مغز منجر می شود.

به نظر می رسد از دیگر مشخصات امیلویدها توانایی آنها برای وصل شدن به EphB2 ها است که منجر به کاهش میزان این پروتئین در مغز می شود. این موضوع تا حدودی عوارض این بیماری را بر روی حافظه توضیح می دهد.

در جریان این پژوهش میزان EphB۲ در مغز موش ها تغییر داده شد؛ کاهش این پروتئین در موش های سالم، عوارض از دست دادن حافظه، شبیه به آنچه در آلزایمر رخ می دهد، را ایجاد کرد و افزایش این پروتئین در موش های "مبتلا به آلزایمر" منجر به کاهش عوارض مربوط به کمبود حافظه شد.

دکتر لنارت موک، فردی که این مطالعات را رهبری کرده است، می گوید تیم تحقیقاتی او از دست یابی به این نتیجه "هیجان زده" شده است.

با این حال محققان بریتانیایی می گویند یافته این تحقیق با اینکه جالب است اما پاسخی قطعی برای درمان بیماری آلزایمر نیست.

Neda02 - کانادا - اتاوا
اول که عینک نداشتم ولی عجله داشتم، عنوان این مقاله را زن‌درمانی موفقیت آمیز خواندم. چند ثانیه‌ای مات بودم که این دیگه چه جور درمانیه که تازه موفقیت آمیز هم هست. درافشانی از نوع آخوندیه یا درمان به شیوه احمدی نژاد؟ شاید هم طنزه. Anyway محققان موسسه بیماری مغز و اعصاب گلدستون در سانفرانسیسکو خسته نباشید.
پنج‌شنبه 11 آذر 1389

talae sabz - ایران - رفسنجان
بعد موشها نوبت اخوندهاست
پنج‌شنبه 11 آذر 1389

bawafa1385 - المان - هامبورگ
Neda02 ونکور کانادا باور کن عین همین درک تو از متن خبر را من داشتم . ومن تا باز کردن صفحه و خواندن مطلب که چند ثانیه بیشتر نیست با خودم گفتم این زن درمانی یک شوخی سال است که در این پایان سال برای مردم اماده کردند. و خیلی هم خنیدیم. زن بیماری داریم . زن دیوانگی داریم .زن افسردگی داریم .و هزاران درد بی درمان زنانگی داریم ولی زن درمانی نبوده و نخواهد بود. موفق باشید
یکشنبه 14 آذر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.