تردید در صحت هویت شاکی علی دیزایی
تردید در صحت هویت شاکی علی دیزایی
حقوق آقای دیزایی که 24 سال در اسکاتلندیارد سابقه داشت از سال 2008 قطع شده است |
صحت هویت واعد البغدادی، شاکی علی دیزایی (رییس پلیس سابق لندن) که به عنوان شاهد اصلی دادستانی در دادگاه حاضر شده بود، مورد تردید قرار گرفته است.
علی دیزایی، ۴۸ ساله، به دلیل "حمله به واعد البغدادی و بازداشت او به دلایل غیرقابل توجیه" در سال ۲۰۰۸ مجرم شناخته و به چهارسال حبس محکوم شد.
اما مجموعه ای از مدارک و اسناد که بی بی سی آنها را دیده، نشان می دهد آقای البغدادی که تاکنون گفته می شد عراقی است، در دادگاه با نام و ملیت ساختگی حاضر شده بوده است.
آقای دیزایی پس از 24 سال فعالیت در پلیس لندن، به دلیل بازداشت واعد البغدادی بیرون رستورانی ایرانی در کنزینگتون در غرب لندن از کار برکنار شد.
با این حال، مدارک جدید نشان می دهد نام اصلی آقای البغدادی "واعد مالکی" است و او در سال ۱۹۸۳ در تهران به دنیا آمده است.
این با اظهار نظرهای او هنگام شکایت به کمیسیون مستقل شکایات از پلیس و اظهاراتش بعد از ادای سوگند در دادگاه در تناقض است.
اطلاعات و اسناد اخیر را مردی ایرانی که خود را از بستگان آقای بغدادی معرفی کرده، تایید کرده است.
بی بی سی تلاش کرده است که با آقای البغدادی تماس بگیرد ولی او تماس ها را بی پاسخ گذاشته و اثری از او پیدا نکرده است.
کمیسیون مستقل شکایات از پلیس گفته است که آقای بغدادی برای اثبات هویتش "مجموعه ای مدارک رسمی" نشان داده بوده است.
آقای دیزایی روز چهارشنبه به دادگاه تجدید نظر خواهد رفت تا درخواست تجدید نظر کند.
او بر این باور است که می تواند ثابت کند محاکمه اش منصفانه نبوده است.
در ماه ژوئن، یک قاضی ارشد به تنهایی رای داد که زمینه ای برای تجدید نظر در حکم صادرشده وجود ندارد، ولی آقای دیزایی امیدوار است که این تصمیم را به چالش بکشد.
|
|
|
|
|