جنجال بر سر پایان نامه؛ فیلمی درباره انتخابات با چاشنی جنگ نرم

 
جنجال بر سر پایان نامه؛ فیلمی درباره انتخابات با چاشنی جنگ نرم

حامد کلاهداری (راست) کارگردان فیلم «پایان نامه» سر صحنه فیلمبرداری اثر سینمایی «شکلات داغ است» همراه با محمود کلاری (نفر وسط)، فیلمبردار.

رادیو فردا : ماجرا از انتشار خبری در سایت سینمایی کافه سینما آغاز شد. این سایت نوشته بود که قرار است لیلا اوتادی در فیلمی به نام «پایان نامه» که به حوادث بعد از انتخابات می پردازد، در نقش ندا آقاسلطان، دختر جوانی که در جریان اعتراضات روز سی ام خرداد در تهران کشته شد، به ایفای نقش بپردازد.

انتشار این خبر موجی از اعتراض و واکنش را در شبکه های اجتماعی مجازی بر علیه خانم اوتادی و سایر سازندگان این فیلم به راه انداخت. آن چنان که افراد بسیاری به اظهار نظر پرداختند و حتی خبرهایی از هک شدن سایت شخصی خانم اوتادی منتشر شد.
 


با افزایش واکنش ها، خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی فیلم اعلام کرد که این فیلم اساسا اثری پلیسی- معمایی است و نقش خانم اوتادی ربطی به ندا آقا سلطان ندارد.

این در حالی است که لیلا اوتادی روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری فارس، اساسا بازی در فیلمی به نام «پایان نامه» را تکذیب کرده و گفته است که تا دو ماه دیگر نمی تواند به علت شکستگی پا، در فیلمی بازی کند.

رضا صدیق – روزنامه نگار سینمایی- اطلاعات بیشتری درباره ساخت این فیلم وحاشیه های پیرامونش ارائه می کند.

رضا صدیق: حامد کلاهداری سازنده فیلم پایان نامه، قبل از این بیشتر به عنوان بازیگر دیده شده بود که با حمایت هایی که از سوی علیرضا سجادپور از وی انجام شد، فیلم «شکلات داغ» را ساخت والان هم به عنوان کارگردان خطاب می شود.

موسسه «مرآت هنر» که مسئول تهیه کنندگی فیلم پایان نامه است، زیر نظر روح الله شمقدری اداره می شود و به نوعی می شود گفت که تهیه کننده خود فیلم، روح الله شمقدری است.

وی روز شانزدهم دی ماه به حکم جواد شمقدری- معاونت سینمایی وزارت ارشاد- عضو هیئت مدیره سینمای جوان شد. که البته تشابه اسمی ایشان با آقای شمقدری هم از آن سوالاتی است که تا کنون بی جواب مانده است و معلوم نیست چرا ایشان که مهندس الکترونیک است سمت سینمایی و فرهنگی می گیرد؟

اما تم کلی داستانی که در مورد فیلم پایان نامه مطرح شده است این است که چهار تن از دانشجویان رشته باستانشناسی هستند که پایان نامه خود را با استاد راهنمایی می گیرند که زیاد راهنمائیشان نمی کند و غالبا در دسترس نیست.

این چهار دانشجو به دنبال استاد خود راه می افتند و کنکاش می کنند و درمی یابند که استادشان فعالیت سیاسی می کند. جاسوسی می کند و چون فیلم درباره حوادث پس از انتخابات است، به نوعی متمایلش می کنند به حوادث پس از انتخابات و جنبش سبز.

نکته ای که وجود دارد این است که حامد کلاهداری در روز ۱۷ مرداد ماه در گفت و گو با خبرگزاری فارس مطرح کرد که فیلم پایان نامه مستقیما به حوادث پس از انتخابات می پردازد.

اما پس از موضعگیری مردم در مورد لیلا اوتادی و خبر حضورش در نقش ندا آقا سلطان، حامد کلاهداری با ایلنا مصاحبه ای انجام داد و گفت که موضوع فیلم یک درام پلیسی – جنایی است و هیچ ربطی به حوادث پس از انتخابات ندارد.

طبعا این دوگانگی حامد کلاهداری، خود به خود ظن بیشتری را برمی انگیزد. با توجه به حاشیه ها و دوگانه گویی های حامد کلاهداری و با توجه به تهیه کننده و حمایتگر فیلم پایان نامه، قصد و غرض سفارشی بودن فیلم کاملا مشهود است.»

در جدیدترین واکنش به این خبر، جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد ایران روز شنبه موضوع فیلم «پایان نامه» را بی ارتباط به جریان قتل ندا آقا سلطان عنوان کرد. با این همه در چند ماه اخیر مدیران سینمایی ایران بارها و بارها از ضرورت احیای ژانر سینمای سیاسی در ایران صحبت کرده و خواستار انعکاس موضوع جنگ نرم و آنچه «فتنه بعد از انتخابات» می نامند در فیلم های سینمایی ایران شدند.

خبرگزاری فارس هم از تولید همزمان چند فیلم مختلف درباره حوادث بعد از انتخابات در سینمای ایران خبر داد.

آقای صدیق درباره رویکرد مدیران سینمایی ایران به ساخت فیلم درباره حوادث پس از انتخابات و واکنش سینماگران به این موضوع، به رادیو فردا می گوید: الان چند وقتی است که جواد شمقدری مدام در صحبت هایش اشاره می کند به فیلم هایی که قرار است نمایشگر حوادث پس از انتخابات باشند.

سیاستگذاری های خاصی که در پیش گرفته اند نشان می دهد که هدفشان مصادره به مطلوب کردن این حوادث است. بر همین اساس هم دارند تلاش می کنند کارگردان های جوانی را که در مرحله ساخت فیلم اول یا دوم خود هستند، با دادن پروانه ساخت و حمایت، جلب خودشان کنند.

تا به حال هم چندین فیلم عنوان شده است که قصه آنها حول و حوش حوادث بعد از انتخابات می چرخد. فیلم «خودزنی» به کارگردانی احمد کاوری، فیلم «بیا و بمیر» به کارگردانی رامبد لطفی، «اینجا غبار روشن است» به کارگردانی (ابوالقاسم) طالبی بخشی از این فیلم هاست.
در ضمن مسعود ده نمکی گفته است که اخراجی های ۳ هم گریزی به موضوع حوادث پس از انتخابات خواهد داشت.

البته فیلم «خیابانهای آرام» به کارگردانی کمال تبریزی هم علیرغم اینکه سفارشی نیست و دربرگیرنده دید شخصی کمال تبریزی است را هم می توان در این مجموعه قرار داد.»

این جنجال ها در حوزه تولید سینمای ایران در حالی روی می دهد که آمار فروش سینمای ایران در سال ۸۹ از افت چشمگیر تماشاگران حکایت می کند، آن چنان که هنوز هیچ فیلمی تا به حال در تهران به مرز فروش یک میلیارد تومان نرسیده است.

pelle - سوئد - استکهلم
یک مشت کاسه لیست که هیج چیزی از فیلم و کارگردانی نمیداند مسئول یک فیلم سفارشی میشوند ، تا همگی از کارگردان، تهیه کننده و بازیگران فیلم غلام حلقه بگوش کارگردان اصلی فیلم رو حوضی ، یعنی علی چلاق باشند. الآن هم از ترس مردم وبی آبروئی همگی بنحوی آن را تکذیب میکنند.
دوشنبه 24 آبان 1389

porharfi - هلند - آرنم
اون خانم خوشگله *کیه در عکس؟؟!!..
دوشنبه 24 آبان 1389

AHK_2020 - ایران - تهران
قضیه ابوعطا خوندن قورباغه است .بخونید که خوب میخونید با این اوضاع فکر کنم آب فعلا قصد داره همون سر بالا بره ...!!!!!!!!!!!
دوشنبه 24 آبان 1389

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
فلیلمسازان ساندیسی . سرنوشت شما ساندیسی ها هم مثل علیرضا افتخاری خواهد بود و باید به گریه و زاری بپردازید.
دوشنبه 24 آبان 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
امیدوارم کسی به دام افتخاریسم نیافتد.
سه‌شنبه 25 آبان 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.