ممنوعیت فعالیت سایت خاتمی در ایران
مقام های قضایی ایران هنوز به این خبر واکنش نشان نداده اند
وبسایت شخصی محمد خاتمی اعلام کرده که بر اساس قانون جرایم رایانه ای از دریافت خدمات میزبانی در داخل کشور محروم شده است.
بر اساس خبری که سایت رئیس جمهور سابق ایران روز پنجشنبه منتشر کرده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، این سایت (https://www.khatami.ir) را مشمول ماده 32 قانون جرایم رایانه ای تشخیص داده و به موجب ابلاغ رسمی از روز چهارشنبه 12 آبان ماه از ارائه خدمات میزبانی به این سایت در داخل ایران جلوگیری خواهد شد.
پیش از این نیز اعلام شده بود که پایگاه اینترنتی محمد خاتمی به دستور "کمیته دولتی فیلترینگ" مسدود شده است.
سایت خبری "کلمه" که به میرحسین موسوی از رهبران مخالفان دولت نزدیک است دو هفته پیش با انتشار این خبر افزود هم اکنون دسترسی کاربران اینترنت در داخل ایران به این سایت غیرممکن شده است.
اما بر اساس خبری که سایت آقای خاتمی منتشر کرده، این پایگاه اینترنتی نه فقط در داخل قابل مشاهده نیست بلکه ادامه حیات آن در داخل به علت محرومیت از خدمات غیرممکن شده است.
این سایت تاکید کرده است: "پیش از این هیچگونه اعلام کتبی یا شفاهی به دست اندرکاران سایت مبنی بر تخطی از قانون صورت نگرفته و در خصوص مستندات صدور این ابلاغیه توضیحی داده نشده است."
مقام های قضایی ایران هنوز این خبر را تایید تا تکذیب نکرده اند.
در عین حال، به گفته کارشناسان ممنوعیت استفاده از سرورهای داخلی لزوما مانع از دسترسی به یک سایت اینترنتی نمی شود زیرا امکان ادامه فعالیت چنین سایتی با استفاده از سرورهای خارجی وجود دارد.
آرش آبادپور (کمانگیر) برنامه نویس کامپیوتر و وبلاگنویس مستقر در تورنتو به بی بی سی فارسی گفت محرومیت یک سایت از خدمات اینترنتی داخلی به لحاظ فنی اهمیت چندانی ندارد زیرا می توان از سرور های خارجی استفاده کرد.
اما چنین اقدامی برای فردی که هشت سال رئیس جمهور کشور بوده می تواند معانی نمادین و سیاسی مهمی داشته باشد.
محمد خاتمی رئیس جمهور اصلاح طلب ایران در سالهای 1376 تا 1384 با فشارهای زیاد محافظه کاران روبرو بود.
حمایت او از میر حسین موسوی و وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشت حملات شدیدی را از سوی گروه های طرفدار حکومت متوجه او کرد.
رئیس کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستان کل کشور است و برخی اعضای آن عبارتند از: وزیر و نماینده وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، علوم، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروهای انتظامی.
چندی پیش گزارش شد که پایگاه های اطلاع رسانی چند نفر از مراجع تقلید شیعه در ایران فیلتر شده است که شامل سایت های آیت الله یوسف صانعی و آیت الله بیان زنجانی می شد.
سایت "کلمه" همچنین از مسدود شدن سایت آیت الله علی محمد دستغیب خبر داده بود.
|
|