حمله مشترک روسیه و آمریکا به مراکز تولید مواد مخدر در افغانستان
افغانستان 90 درصد تریاک جهان را تولید می کند |
بی بی سی : گروه های مبارزه با قاچاق مواد مخدر از دو کشور آمریکا و روسیه به چهار کارگاه تهیه مواد مخدر در افغانستان حمله و آنها را پلمپ کرده اند.
این عملیات، چشمگیر دانسته شده چون اولین عملیات حمله مشترک روسیه و آمریکاست.
مواد مخدری که در ولایت ننگرهار ضبط شده است شامل بیش از یک تن هروئین - به ارزش پنجاه میلیون دلار - و مقدار کمتری تریاک است.
ننگرهار با پاکستان هم مرز است.
یکی از گزارشگران بی بی سی در مسکو می گوید این حمله یورشی حاکی از آن است که همکاری میان روسیه و آمریکا در مورد افغانستان رو به افزایش است.
روسیه به نیروهای ناتو اجازه داده است از اراضی این کشور برای عبور کامیون های تدارکاتی این سازمان به افغانستان استفاده کنند.
افغانستان هم اکنون 90 درصد تریاک جهان را تولید می کند.
روسیه در سال های اخیر از انتقاد کنندگان اصلی ناتو به دلیل شکست این سازمان در کنترل تولید هروئین در افغانستان بوده است.
اما اکنون روسیه مستقیما وارد معرکه شده و در عملیات مبارزه با مواد مخدر در داخل افغانستان دخیل شده است.
روسیه کریدور قاچاق مواد مخدر تولید شده در افغانستان به غرب اروپاست و به همین دلیل تائیرات بد آن را کاملا از نزدیک لمس می کند.
آمار مرگ و میر ناشی از مصرف هروئین در روسیه به سی هزار نفر در سال می رسد.
جیل مک گیورینگ، گزارشگر بی بی سی در مسکو می گوید این آمار باعث شده است که همکاری این کشور با آمریکایی ها و ناتو در مبارزه با مواد مخدر تولید شده در افغانستان، امری قابل هضم باشد.
سازمان ملل متحد سال گذشته در یک گزارش خود گفت که فساد، عدم حاکمیت قانون و عدم کنترل مرزها، باعث شده است تا تنها دو درصد از مواد مخدر تولید شده در افغانستان، از سوی مسئولان ضبط شود.
بقیه این مواد، راه خود را به بازارهای اروپا و جهان باز کرده و به اعتیاد میلیونها نفر منتهی شده است.
سازمان ملل متحد می گوید، بازار 65 میلیارد دلاری مواد مخدر در سطح جهان، تروریسم را تامین می کند و همزمان هر ساله پانزده میلیون نفر را معتاد کرده و منجر به مرگ صد هزار نفر در هر سال می شود.
گزارشگر بی بی سی در مسکو می گوید سوال بزرگتری که در باره همکاری روسیه با ناتو در سرکوب تولید و قاچاق مواد مخدر افغانستان مطرح است، آینده این همکاری است.
روسیه چندی است که از عملیات تدارکاتی ناتو مانند آموزش نیروهای امنیتی و تخصصی افغان در مسکو حمایت می کند.
اکنون ناتو از روسیه درخواست کرده است که امکانات بیشتر مانند هلیکوپتر، آموزش و لوازم یدکی نیز در اختیار عملیات نظامی در داخل افغانستان قرار دهد.
اما گزارشگر بی بی سی می گوید با این که نوایی که از روابط دو طرف در حال حاضر شنیده می شود، خوش تر از گذشته است، موانع به جای خود باقی است.
روسیه به ناتو و عملیاتی که توسط آمریکا در افغانستان هدایت می شود، بدبین است.
گزارشگر بی بی سی می گوید همکاری میان روسیه و ناتو بیشتر خواهد شد اما سهم روسیه همچنان محدود خواهد ماند.
|
|
|