نکاتی پیرامون حساسیت های غذایی


نکاتی پیرامون حساسیت های غذایی

واکنش های مشابه آلرژی غذایی:

تعدادی پاسخ های غذایی هستند که علائمی شبیه به حساسیت غذایی ایجاد می کنند. اگر علائم گوارشی داشته باشید این احتمال وجود دارد که این پاسخ ها تنها یک عدم تحمل غذایی باشد نه آلرژی غذایی.

بسته به این که شما به چه نوعی از عدم تحمل غذایی مبتلا باشید، ممکن است بتوانید مقدار کمی از آن غذای خاص را بدون ظهور واکنشی خاص مصرف کنید. در حالی که اگر واقعا حساسیت غذایی داشته باشید مقدار خیلی کمی از آن غذا نیز می تواند باعث پاسخ آلرژیک شود. از آن جایی که عدم تحمل غذا نیز برخی علائم مشابه حساسیت غذایی ایجاد می کند(مثل تهوع، استفراغ، گرفتگی و اسهال) بسیاری از مردم معمولا در تشخیص این دو، دچار اشتباه می شوند.

یک نکته ی قابل توجه در تشخیص عدم تحمل غذایی این است که برخی از افراد در واقع نه به خود غذا بلکه به یک جزء یا ترکیب استفاده شده در تهیه غذا حساس هستند.

وضعیت های متداولی که ممکن است به علت تشابه علائم با یک آلرژی غذایی اشتباه شوند عبارت هستند از:

* نبود یک آنزیم مورد نیاز برای هضم کامل یک غذا. ممکن است شما مقدار کافی از برخی آنزیم های مورد نیاز برای هضم برخی غذاها را نداشته باشید. به عنوان مثال، مقدار ناکافی آنزیم لاکتاز، توانایی شما در هضم لاکتوز، قند اصلی محصولات شیر، را کاهش می دهد.

عدم تحمل لاکتوز باعث بروزعلائمی مثل نفخ، گرفتگی روده، اسهال و گازهای اضافی می شود.

* سندرم روده تحریک پذیر. برخی غذاها ممکن است علائم و نشانه های سندرم روده تحریک پذیر را ایجاد کنند. ممکن است متوجه شوید که بعضی غذاها باعث گرفتگی روده، یبوست یا اسهال می شوند.

برای جلوگیری از این علائم از این غذاها اجتناب کنید.

* مسمومیت غذایی. برخی مواقع مسمومیت غذایی شبیه به پاسخ آلرژیک است. بعضی از انواع قارچ و ریواس می توانند سمی باشند.

باکتری های کنسرو فاسد شده یا دیگر ماهی ها با تولید سم باعث ظهور واکنش های مضری می شوند.

* حساسیت به افزودنی های غذا. برخی از افراد بعد از مصرف افزودنی های خاص در غذا علائم گوارشی و نشانه های دیگر را بروز می دهند. به عنوان مثال، سولفیت اضافه شده به میوه های خشک، محصولات کنسرو شده ممکن است در برخی افراد حساس باعث حمله آسمی شود.

دیگر افزودنی هایی که می توانند محرک واکنش باشند شامل مونوسدیم گلوتامات(MSG)، شیرین کننده های مصنوعی و رنگ های غذایی هستند.

* استرس و عوامل فیزیکی. گاهی اوقات تنها تصور اشتباه در مورد یک غذا ممکن است حال شما را ناخوش کند.

علل امر به طور کامل مشخص نشده اند.

* بیماری سلیاک. برخی مواقع بیماری سلیاک به عنوان حساسیت به گلوتن در نظر گرفته می شود در حالی که واقعا یک حساسیت غذایی نیست. مثل یک حساسیت غذایی، پاسخ ایمنی را درگیر می کند، اما این یک پاسخ سیستم ایمنی خاص است که پیچیده تر از یک حساسیت غذایی ساده می باشد.

این وضعیت گوارشی مزمن با مصرف گلوتن، پروتئین موجود در نان، پاستا، شیرینی و خیلی دیگر از غذاهای تهیه شده با آرد گندم، جو و چاودار ایجاد می شود.

اگر شما مبتلا به بیماری سلیاک باشید و غذاهای حاوی گلوتن مصرف کنید، پاسخ ایمنی رخ می دهد و باعث آسیب به سطح روده کوچک وعدم توانایی در جذب برخی ریزمغذی ها می شود.

علائم بیماری سلیاک شامل: اسهال، درد شکمی و نفخ می باشد.

در برخی افراد، سلیاک باعث سوء تغذیه و کمبود های تغذیه ای  می گردد.

عوامل خطر

عوامل خطر حساسیت های غذایی شامل:

* سابقه ی خانوادگی. چنانچه آسم، اگزما، کهیر و حساسیت هایی مثل حساسیت فصلی در خانواده شما شایع باشند، شما در معرض خطر بالای ابتلا به آلرژی غذایی هستید.

* داشتن سابقه ی یک حساسیت غذایی. برخی از بچه ها ممکن است یک حساسیت غذایی را از دست بدهند و بهبود یابند، اما در برخی مواقع این حساسیت بعدها در زندگی مجددا باز می گردد.

* حساسیت های دیگر. اگر شما در گذشته به یک ماده غذایی حساسیت داشته اید، در معرض خطر حساسیت به مواد غذایی دیگری نیز می باشید. هم چنین داشتن یک نوع حساسیت مثل حساسیت فصلی باعث می شود شما مستعد ابتلا به انواع دیگری مثل حساسیت غذایی باشید.

* سن. حساسیت های غذایی در بچه ها، به ویژه در شیرخواران و کودکان نوپا متدوال است.

هم چنان که سن بالا می رود، سیستم گوارشی تکامل یافته و احتمال کمتری وجود دارد که بدن شما غذاها یا اجزائی از غذا را که محرک آلرژی هستند را جذب کند.

خوشبختانه، معمولا بچه ها، حساسیت به شیر، سویا، گندم و تخم مرغ را از دست خواهند داد.

حساسیت های شدید و حساسیت به مغزها و صدف داران به احتمال بیشتر مادام العمر خواهند بود.

عوارض

عوارض یک حساسیت غذایی می تواند شامل موارد زیر باشد:

* آنافیلاکسی. یک پاسخ آلرژیک شدید و تهدید کننده ی حیات

* درماتیت حساسیتی(اگزما). تقریبا یک نفر از هر سه نفر مبتلا به حساسیت غذایی، اگزما نیز دارند.

* میگرن. نشان داده شده است که در برخی افراد، هیستامین آزاد شده توسط سیستم ایمنی در طول پاسخ آلرژیک، موجب میگرن و سردردهای عصبی می شود.

اگرچه برخی از مردم بر این باور هستند که حساسیت غذایی به بیش فعالی دوران کودکی و به آرتریت مربوط است، اما شواهدی در این باره وجود ندارد.

khosh bavar - ایران - کرمان
من حساسیت شپشی دارم, چکارش کنم, ول کن معامله هم نیست !? واقعا منظورم شپش واقعی هست, نه شپش سیاسی ! درمان شپش سیاسی را دوستان راهنماییم کردند, که چه بکنم ,ولی این شپش از نوع شپش 1357 هست که خیلی سمج و لوسه !?
جمعه 7 آبان 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.