بررسی روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۹ مهر


بررسی روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۹ مهر

تیترهای اول

"حساب ذخیره ارزی 10 میلیارد دلار لاغر شد" تیتر اول جهان صنعت است، آرمان به نقل از بانک مرکزی وجود "10 هزارمیلیارد تومان چک برگشتی در 5 ماه" را گزارش کرده، جام جم "خبرهای امیدوار کننده وزیران برای مردم" را در صدر اخبارش جای داده و دنیای اقتصاد هم از قول معاون اول رییس دولت از "کاهش ممنوعیت های وارداتی" خبر داده است.

"برخورد با اخلالگران در اجرای هدفمندی یارانه ها" نقل قولی از وزیر اطلاعات تیتر نخست مردم سالاری است، ابتکار از "شناسایی عاملان انتشار ویروس استاکس نت در کشور" خبر داده و "مقابله به مثل در فرودگاه ها" با روتیتر "ایران به غرب درباره عدم تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری هشدار داد" در صفحه نخست تهران امروز برجسته شده است.

سایر روزنامه های پنج شنبه تیترها و گزارش های نخست خود را به سفر آیت الله خامنه به قم و اظهارات وی در این شهر اختصاص داده اند.

"دیدار مراجع تقلید با رهبر انقلاب" تیتر اول خراسان و همشهری است، کیهان و حمایت این گفته رهبر جمهوری اسلامی را برجسته کرده اند که "ملت در برابر عربده زورگویان کوتاه نمی آید"، " ملت ایران روی رخدادهای جهان تاثیر گذار است" تیتر برگزیده رسالت از گفته های آیت الله خامنه ای است و سیاست روز هم از قول وی نوشته "ملت ایران راه مقابله با تحریم ها را بلد است".

گزیده مقالات

دقت در اجرای هدفمند کردن یارانه ها

مردم سالاری در سرمقاله امروزش آغاز طرح هدفمند کردن یارانه ها با واریز مبلغ علی الحساب به حساب شهروندان سه استان خراسان شمالی، مرکزی و جنوبی را دستمایه قرار داده و نوشته هدفمندکردن یارانه ها از آن جمله موضوعاتی است که اگرچه تبدیل به قانون شده و اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان اقتصادی اجرای آن را ضروری می دانند، اما به دلیل برخی ابهامات، ماه هاست ذهن و فکر ایرانی ها را به خود مشغول کرده و همه منتظرند که ببینند در نهایت با اجرای این طرح قرار است چه اتفاقاتی در کشور رخ دهد؟

مهدی عباسی در این ادامه این مقاله با اشاره به برخی نگرانی های کارشناسان اقتصادی و همچنین عزم جدی دولت برای اجرای این قانون نوشته دولت باید باروشن کردن شرایط کشور پس از اجرای هدفمند کردن یارانه ها، جامعه را از نگرانی تورم خارج کند؛ چرا که استرس و فقدان آرامش روانی در بین مردم، آن هم به دلیل شفاف نبودن قیمت ها پس از اجرای طرح، قطعا صدمات فراوانی در اجرا به این جراحی اقتصادی وارد می کند.مردم، تحلیل گران دقیقی هستند و باید با آمار و ارقام، شرایط مطلوب را برایشان توضیح داد. نمی توان با بیان لغاتی نظیر "کیفیت مناسب"، "مدت زمان مناسب"، "یمت مناس" که از زبان دولتمردان مطرح می شود، شرایط روانی جامعه را آرام کرد.

نویسنده سرمقاله مردم سالاری با بیان این که بهتر است دولت سیاست "سورپرایز اقتصاد" را کنار بگذارد در پایان تاکید کرده هدفمند کردن یارانه ها، یک اقدام اقتصادی است. لذا بهتر است به جای آن که مدام برخی مقامات غیراقتصادی از آماده بودنشان برای اجرای طرح تحول اقتصادی سخن به میان آورند، دولت و به خصوص بخش اقتصادی و سخنگوی اقتصادی به بیان شرایط بپردازند و از آماده بودن دولت برای اجرا خبر دهند... دولت بهتر است باز هم بررسی های کامل را صورت دهد و آمادگی لازم برای اجرای چنین طرح بزرگی که ضرورت اجرایش بر کسی پوشیده نیست، را لحاظ کند، چرا که نقص در اجرا تبعات جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور وارد می کند.

افزایش برداشت دولتی از حساب ذخیر ارزی

جهان صنعت در گزارش نخست خود نوشته میزان موجودی حساب ذخیره ارزی موضوعی بود که دولت همواره به بهانه محرمانه بودن از پرداختن به آن خودداری می‌کرد اما دیروز گزارشی منتشر شد که نشان می‌دهد دولت در سال 87 حدود 82 درصد بیشتر از سال قبل از این حساب برداشت کرده است بنابراین موجودی حسابی که در پایان سال 86 به 23 میلیارد و 175 میلیون دلار رسیده بود در عرض یک سال بیش از 10 میلیارد دلار کاهش را نشان می‌دهد.

به گزارش این روزنامه موجودی نقد حساب ذخیره‌ارزی در سال 1386 رقمی معادل 23 میلیارد و 175 میلیون دلار بوده که این رقم در سال بعد به 13 میلیارد و 142 میلیون دلار کاهش یافته است. همچنین میزان برداشت از این حساب در سال 1386 معادل 28 میلیارد و 15 میلیون دلار بوده که این رقم در سال 1387 به رقم 45 میلیارد و 924 میلیون دلار افزایش یافته که افزایش 9/63 درصدی را نشان می‌دهد.

بهبود فضای کسب و کار نیازمند مداخله سران سه قوه

جمهوری اسلامی در مقاله ای لزوم دخالت سران سه قوه برای بهبود و ایجاد فضای کسب و کار در کشور را مورد تاکید قرار داده و نوشته بی تردید جایگاه کنونی کشور در رده بندی بین ‌المللی فضای کسب وکار نامطلوب است. این در حالی است که بهبود فضای کسب و کار یک امر فرا قوه‌ای است لذا پیگیری این امر به عهده هر سه قوه است چرا که موانع و گلوگاه‌ های موجود جز با همفکری و همکاری قوای مقننه، مجریه و قضاییه صورت نمی‌پذیرد. لذا این امر برای حصول به نتیجه معمول ‌باید در دستور کار سران سه قوه قرار بگیرد.

بهروز علیشیری در این مقاله ادامه داده از میان ده شاخص تعیین کننده رتبه بین‌المللی کسب وکار کشور پنج شاخص مرتبط با قوه قضاییه و پنج شاخص مرتبط با قوه مجریه است که باید به سرعت مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد. از آنجایی‌که برای بهبود عملکرد شاخص‌های ده گانه فوق ضرورت دارد تا قوانین و مقررات مربوطه نظیر قانون تجارت و قانون کار و.. مورد بازنگری قرار گرفته و قوانینی چون آیین دادرسی تجاری تدوین و ابلاغ گردند لذا نقش قوه مقننه هم بسیار جدی و تعیین کننده است.

اقدام دولت در منع جایگزینی حامل های انرژی

جهان صنعت در سرمقاله امروزش نوشته در خبرها آمده بود که دولت در نظر دارد در زمان مورد نظر خود قیمت 7 حامل انرژی (شامل بنزین، گازوییل، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، گاز طبیعی و برق) را افزایش دهد.سوال در این است که دولت به‌کدام دلیل تصمیم گرفته تا قیمت این‌حامل‌ها را در کنار هم و به صورت موازی افزایش دهد؟

پویا نعمت اللهی در ادامه این مقاله نوشته پاسخ این است که دولت با هدف جلوگیری از اقدام شهروندان به پدیده جانشین‌سازی حامل ‌های انرژی می خواهد دست به این افزایش موازی بزند. به این ترتیب که به‌طور طبیعی، عامه مردم در صورت افزایش قیمت یک حامل انرژی ‌به سراغ حامل دیگر انرژی (به صورت جایگزین) ‌خواهند رفت و مصرف آن حامل را افزایش می‌دهند. برای مثال فرض کنید دولت قیمت گاز طبیعی را دچار یک افزایش جدی کند‌اما قیمت برق را فقط در اندازه اندکی افزایش دهد بدیهی است در این صورت عموم مردم که افزایش قیمت گاز را به‌مثابه پرداخت هزینه بیشتری برای خود تلقی می‌کنند، ممکن است برای گرمایش محیط خود به مصرف برق روی آورند.

نویسنده مقاله همچنین خاطرنشان کرده که درهر حال دولت معتقد است که اصلاح قیمت در یک بخش از حامل‌های انرژی، عملا واجد اصلاح در رفتار مصرف‌کننده نخواهد بود و این به معنای بلااثر شدن اهداف هدفمند ‌سازی یارانه‌ها و ظرفیت‌های اجرایی قانون است.

این یک تاکتیک سیاسی است

صادق زیبا کلام طی مقاله ای در آرمان این گفته علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی محمود احمدی نژاد و مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی مبنی بر این که "برخی دنبال این هستند که احمدی نژاد را به جریان اصول گرایی منتسب کنند و باید از آن جلوگیری کر" را مورد توجه قرار داده و آن را یک تاکتیک سیاسی قلمداد کرده است.

نویسنده در این مقاله نوشته درباره اظهارات جوانفکر و وضعیت پیش‌آمده در جبهه اصولگرایان باید گفت که آقای جوانفکر و مشاوران نزدیک به رئیس جمهور بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم سعی کردند که به شکلی آقای احمدی ‌نژاد را در ورای جریانات سیاسی اصولگرایی مطرح کنند. به نظر من این تلاش بیهوده است و آقای احمدی‌نژاد جایگاهش در میان جریان اصولگرایان بوده است. حلقه نزدیک به رئیس جمهور می‌خواهند که ایشان و جریان منتسب به ایشان را در انتخابات آینده ریاست جمهوری به شکلی مطرح کنند که بتوانند از آرای اصلاح طلبان بهره برداری نمایند و بگویند آقای احمدی‌نژاد در ورای جریان اصولگرایی قرار دارد.

این استاد دانشگاه همچنین ادامه داده هرقدر به انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، جریاناتی ظاهر می‌شوند که سعی می‌کنند بگویند ما جریان سوم هستیم. فقط آقای جوانفکر و اصولگرایان منتقد نیستند که این ادعا را دارند، ما شاهد جریان‌های دیگری هم خواهیم بود که در آینده نزدیک سعی می‌کنند خود را به عنوان جریان سوم معرفی کنند. دلیل این مسئله هم این است که آن‌ها می‌خواهند رای اصلاح طلبان، جوانان، زنان و... را جذب کنند. بنابراین اصرار ندارند که خود را اصولگرا معرفی کنند و در عین حال تلاش دارند که به اصلاح‌طلبان هم نزدیک نشوند. در نتیجه سعی می‌کنند در وسط جاده حرکت کنند. تا هم با اصولگرایان باشند و هم با اصلاح طلبان میانه‌رو و می‌گویند ما "جریان سو" هستیم.

مصادیق تحول در حوزه های علمیه

تهران امروز در مقاله ای به قلم محسن غرویان تاکید آیت الله خامنه ای در سفر اخیرش به قم بر "ایجاد تحول در حوزه های علمیه" را مورد توجه قرار داده و نوشته اکنون این سوال مطرح است که تحول مدنظر مقام معظم رهبری در چه حوزه‌هایی باید صورت گیرد. به اعتقاد بنده تحول مورد نظر رهبر انقلاب، در موارد درسی و همچنین تحول در اهداف و جهت‌گیری‌های تمامی دروس حوزوی، مصداق دارد. به عبارتی متون درسی باید به گونه‌ای تدوین شود که جنبه کاربردی داشته و توانایی رفع نیازهای روز جامعه اسلامی را دارا باشد. در واقع، متون دروس حوزوی باید به گونه‌ای باشد که قدرت پاسخگویی به شبهات و سوالات جدیدی که نسبت به مکتب اسلام، فلسفه اسلامی، فقه و حقوق اسلامی مطرح می‌شود را داشته باشد.

این روحانی ومدرس حوزه علمیه قم درادامه این مقاله نوشته اهداف و جهت‌گیری‌های حوزویان باید به سمتی باشد که اندیشه اسلامی و فلسفه اسلامی در دنیای امروز را بتواند در کنار سایر مکاتب و فلسفه‌ها و اندیشه‌ها بر اساس منطق و برهان اسلامی عرضه کند.

نویسنده مقاله همچنین با اشاره به تاکید آیت الله خامنه ای بر وجود "کاستی هایی در حوزه های علمیه" افزوده به اعتقاد بنده، مهم‌ترین کاستی‌در حوزه‌های علمیه که از دید ایشان پنهان نمانده است، این مسئله است که متاسفانه باید اقرار کرد به شبهاتی که در فلسفه و اندیشه سیاسی مطرح است، آنگونه که شایسته و مورد انتظار حوزویان است، پاسخ داده نشده و کم توجهی به این بخش را شاید بتوان آفتی در میان حوزویان دانست. البته خلاف انصاف است که مدعی شویم طی سال‌های اخیر، تلاشی برای رفع این کاستی‌ها صورت نگرفته است، چرا که تلاش‌هایی صورت گرفته که غیر قابل انکار است و زحمات زیادی کشیده شده است اما متاسفانه سرعت این تلاش‌ها و تحرکات پایین است.

شناسایی عاملان انتشار ویروس جاسوس

جام جم اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره شناسایی عاملان انتشار ویروس جاسوس موسوم به استاکس نت را منعکس کرده و از قول وی نوشته افرادی خواسته یا ناخواسته این ویروس را به داخل کشور منتقل کرده اند، جریان‌ها شناسایی شده‌اند و این‌که آیا این کار عامدانه بوده یا به صورت سهوی و بدون اطلاع نیز حدودا شناسایی شده است.

به گزارش این روزنامه رضا تقی پور همچنین با اشاره به این که این ویروس ها از طریق حافظه های قابل حمل و فلش مموری به کشور منتقل شده اند، گفته افراد وارد کننده بعضی‌هایشان کارشناسان خارجی بوده‌اند که در مراکز صنعتی تردد داشته‌اند و بعضی هم افراد ناآگاه بوده‌اند که به صورت سهوی و از طریق حافظه‌های قابل حمل این ویروس را منتقل کرده‌اند.

Black Chador - امریکا - ولدن
چرا هیچکدام از شما به مردم ایران خبر میکروب بودنشون رو ندادید? شاید فکر میکنید که حرفهای رهبر چکه ایتون مثل باد شکم سگ هست و ارزش نوشتن در روزنامه هاتون رو نداره.
پنج‌شنبه 29 مهر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.