آغاز فعالیت مرکز مطالعات ایران در لندن
آغاز فعالیت مرکز مطالعات ایران در لندن
آنابل سربرنی
رادیو فردا : «مرکز مطالعات ایران»، دانشکده نو بنیادی است در دانشگاه لندن که از این هفته کار خود را آغاز می کند.
مرکز مطالعات ایران به ابتکار و پیشنهاد دکتر حسن حکیمیان، استاد اقتصاد دانشگاه لندن و مدیر پروژه های مرکز مطالعات خاورمیانه این دانشگاه تاسیس شد. این مرکز در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی موسوم به «سوآس» فعالیت خود را از این هفته آغاز می کند.
در جشن گشایش این مرکز در روز شنبه ۱۶ اکتبر، سه برنامه به طور هم زمان از ساعت ۱۰ صبح تا شش بعد از ظهر اجرا شد و پس از آن از ساعت ۷،۵ بعد از ظهر به بعد با برنامه های موسیقی و کمدی از سوی هادی خرسندی، کمدین و طنزنویس ایرانی، پایان یافت.
رادیو فردا در این باره با پرفسور آنابل سربرنی، مدیر مرکز مطالعات ایران، گفت وگو کرده است.
او به رادیو فردا می گوید: « در مرکز ایران شناسی در سوآس که یک دانشکده در لندن است، ما حدود ۲۷ نفر از تمام رشته های سوآس روی ایران کار می کنیم، یعنی تدریس و پژوهش انجام می دهیم. ما فعلا بحث و برنامه ریزی می کنیم که چگونه تدریس و پژوهش در مورد ایران را در سوآس قوی تر کنیم. ما با گروه های مختلف از ایران که در لندن زندگی می کنند رابطه صمیمی برقرار می کنیم. این انجمن همچنین با سازمان های ایرانی که در لندن کار می کنند تبادل نظر می کند. می خواهیم بدانیم مسایل و مشکلاتی که برای ایرانی ها در لندن پیش می آید چیست و چگونه می توان آن را حل کرد و چگونه آنها از هم حمایت می کنند در برابر این مسایل.»
در حال حاضر گویا قصد ندارید دانشجویی داشته باشید. چه زمانی دانشجو خواهید گرفت؟
ما فعلا داریم برنامه ریزی می کنیم و ممکن است یک فوق لیسانس ایران شناسی از تمام رشته های سوآس برگزار می کنیم. البته ما در ابتدای کار هستیم.
مرکز ایران شناسی دانشگاه لندن در حال حاضر دانشجو نمی پذیرد و صرفا در حال برنامه ریزی و مطالعه برای آینده است. این مرکز در نظر دارد با همکاری و مشورت با نهادهای ایرانی چه در لندن و چه در ایران و همچنین با دانشکده های دیگر بریتانیا و سایر نقاط جهان که رشته هایی در ارتباط با ایران دارند، مهم ترین نیازهای ایران شناسی را ارزیابی کند تا بتواند در آینده ای نزدیک با دانش کافی مسیر مشخص تر فعالیت های این مرکز را روشن کند.
در حال حاضر این مرکز با برگزاری همایش ها، سخنرانی ها و همچنین نمایش فیلم هایی از ایران و یا درباره ایران فعالیت خود را دنبال می کند. برنامه های افتتاحیه این مرکز در روز شنبه که هم زمان در سه قسمت برگزار شد نیز نموداری بود از اهداف آتی آن در مورد پژوهش های علمی، آموزشی و هنری.
برنامه افتتاحیه سه قسمت بود، یک قسمت سخنرانی های کوتاه معلم ها و اساتیدی که در سوآس کار می کنند در مورد مسایل بسیار مختلف و جالب مانند هنرهای زیبا، اقتصاد ایران و جنگ بین غرب و ایران. قسمت دیگر فقط فیلم بود و در تمام روز فیلم نمایش دادیم و به عنوان مثال رضا حائری، کارگردان ایرانی که در لندن بود و ما یکی از فیلم های او را نشان دادیم . قسمت سوم هم شامل برنامه های مختلفی چون شعر و ادبیات فارسی بود و یک گروه ۲۰ نفره که دف داشتند و با این ساز برنامه اجرا کردند که بسیار زیبا بود. شب هم یک برنامه کنسرت و کمدی و موسیقی سنتی، کلاسیک و مدرن اجرا شد که خیلی باصفا و پر هیجان است.