نجات معدنچیان شیلی از عمق زمین پس از شصت و نه روز
عملیات نجات به دقت طراحی شده و به اجرا درآمده است
عملیات نجات سی و سه کارگر که به مدت شصت و نه روز در عمق معدنی در شمال شیلی گرفتار آمده بودند ادامه دارد.
این عملیات در ساعات اولیه بامداد روز چهارشنبه، 21 مهر (13 اکتبر) آغاز شد و نخستین معدنچی گرفتار در برابر دوربین های تلویزیونی شبکه های مختلف و دهها گزارشگر از سرتاسر جهان از عمق ششصد و بیست و دو متری به سطح زمین انتقال یافت.
فلورینسیو آوالوس به خاطر توانایی جسمی و روانی خاص به عنوان نخستین فرد برای عملیات نجات انتخاب شده بود.
انتقال معدنچیان با استفاده از محفظه ای یکنفره، موسوم به کپسول ویژه، صورت می گیرد که با عبور از تونلی که از سطح زمین به محل گرفتار شدن معدنچیان حفر شده، آنان را یک به یک به سطح زمین انتقال می دهد.
در صورتیکه اشکالی در کار آسانسور نجات بروز نکند، خارج کردن هر یک از معدنچیان حدود یک ساعب به طول می انجامد.
سباستین پینیرا، رئیس جمهوری شیلی، و تعدادی از مقامات ارشد این کشور از نخستین معدنچیانی که نجات یافتند استقبال کردند.
در ابتدا قرار بود عملیات نجات حدود ساعت یک بامداد به وقت گرینویچ (ده شب به وقت محلی) آغاز شود اما به دلایل فنی اندکی به تعویق افتاد.
لوئیس ارزوئا، سرپرست گروه معدنچیان گرفتار، آخرین فردی خواهد بود که نجات خواهد یافت.
هر یک از معدنچیان پس از انتقال به سطح زمین و خروج از محفظه نجات، ملاقاتی کوتاه با اعضای خانواده خود دارد و سپس برای انجام معاینه پزشکی به بیمارستان منتقل می شود.
برای حضور اعضای خانواده معدنچیان و سایر ناظران، در این محل چادرهایی برپا شده و مقامات دولتی آن را "اردوگاه امید" نام داده اند.
رئیس جمهوری شیلی که برای استقبال از معدنچیان در برابر دوربین های تلویزیونی در محل حاضر شده بود، در سخنانی موفقیت در حفاری تونلی به عمق زمین و عملیات نجات معدنچیان را دستاوردی مهم برای مردم کشور خود توصیف کرد.
وی روز گذشته برای حضور در محل خروج معدنچیان، به محل عزیمت کرده بود در حالیکه همسرش پیشتر در این محل حضور یافته بود.
در حالیکه صدها خبرنگار و گزارشگر داخلی و خارجی برای پوشش خبری و تصویری این واقعه در شیلی حضور دارند، قرار است اوا مورالس، رئیس جمهوری بولیوی هم به این کشور سفر کند.
دلیلی که مقامات بولیوی برای سفر رئیس جمهوری خود به شیلی ذکر کرده اند این است که یکی از سی و سه معدنچی گرفتار در زیر زمین، شهروند بولیوی است.
در حال حاضر، ماموران پلیس اسب سوار به منظور حفظ امنیت، در تپه های این ناحیه دورافتاده شمال شیلی درحال گشت زنی هستند.
"کپسول ویژه" که از آن به عنوان آسانسور نجات معدنچیان استفاده می شود، دیروز با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.
این آسانسور از یک محفظه یک نفره تشکیل یافته است.
برای اطمینان از امن بودن سیستم جرثقیل و قرقره آسانسور و سازماندهی عملیات نجات در داخل معدن، قبل از آنکه اولین معدنچی به بالا کشیده شود، یک مامور امداد با همین وسیله به داخل معدن فرستاده شد.
او برای تعیین نوبت نجات معدنچیان، آنان را به سه گروه تقسیم کرد: آنهایی که دانش فنی شان خوب است، آنهایی که به لحاظ شخصیتی ضعیف هستند و آنهایی که شخصیتی قوی دارند.
خبرنگاران داخلی و خارجی که مدتهاست در محل بروز حادثه حضور داشته اند، به گردآوری اخبار و گزارش هایی در حاشیه عملیات نجات هم مشغول بوده اند.
لیلین رامیرز، زن پنجاه و هفت ساله ای که بیش از سی سال است که با ماریو گومز، یکی از معدنچیان گرفتار زندگی می کند، به بی بی سی گفت که در آخرین نامه اش به آقای گومز، به او پیشنهاد ازدواج رسمی کرد.
الیسیا کامپوز، مادر یکی از معدنچیان گرفتار، گفته است منتظر لحظه ای است که پسر جوانش را در آغوش بگیرد.
در شیلی، مهندسان مشغول آخرین تدارکات برای شروع عملیات نجات 33 معدنچی هستند که بیش از دو ماه است زیر زمین گرفتارند. قرار است "سباستین پی. نیه را"، رئیس جمهوری شیلی هم به محل معدن برود و با خانواده های معدنچیان که هفته هاست آنجا اطراق کرده اند، دیدار کند. محفظه نجاتی که قرار است معدنچیان را از عمق هفتصدمتری زمین بیرون بکشد، دیروز با موفقیت آزمایش شد. عملیات نجات، چهار ساعت دیگر آغاز خواهد شد.
گزارش سعیده هاشمی، بی بی سی فارسی
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|