دستگیری جاسوسان هستهای جدید در ایران
وزیر اطلاعات ایران می گوید که این وزارتخانه بر شبکه اینترنتی و فضای مجازی "اشراف کامل" دارد |
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران از دستگیری تعدادی "جاسوس هستهای" جدید در این کشور خبر داد.
آقای مصلحی امروز شنبه ۱۰ مهر (۲ اکتبر) در مصاحبه با خبرگزاری مهر با اشاره به "طراحی کرم های الکترونیکی و ارسال آنها در شبکه مجازی برای تخریب فعالیت های هسته ای ایران" گفت که دستگاه اطلاعاتی "اجازه رخنه به فعالیت های هسته ای کشور را نخواهد داد."
این مقام امنیتی مشخص نکرد که آیا وزارت اطلاعات، "جاسوسان هسته ای" دستگیر شده را با موضوع کرم های الکترونیکی مرتبط می داند یا نه.
در تیر ماه گذشته اعلام شد که سیستم های صنعتی ایران به کرم جاسوسی به نام "استاکس نت" آلوده شده اند که احتمالاً اطلاعات صنعتی و محرمانه زیادی را از ایران خارج کرده است.
به گفته تیم کارشناسی بی بی سی فارسی، این حمله سایبری می توانست در آینده نتایج مخربی برای بخش های امنیت اطلاعات ایران داشته باشد.
در ۳۱ تیرماه گذشته، شرکت "سیمانتک" که یکی از بزرگترین تولیدکننده های ضد ویروس در جهان است، گزارشی منتشر کرد که حکایت از آلودگی کامپیوترهای جهان به کرمی اینترنتی به نام "استاکس نت" داشت. نکته قابل توجه این گزارش، آماری بود که نشان می داد ۶۰ درصد از آلودگی های این کرم در جهان، از آی پی های کاربران ایرانی ارسال شده است.
در واکنش به این اخبار، ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران، روز ۲۷ مرداد از تشکیل کمیته بحران برای بررسی این موضوع خبر داد.
به گفته کارشناسان فناوری اطلاعات، کرم اینترنتی "استاکس نت" ممکن بود اخلال در تاسیسات هسته ای ایران را هدف گرفته باشد.
به عقیده برخی از کارشناسان، گسترش این کرم جاسوس در سراسر جهان از دی ماه ۱۳۸۸ شروع شده است؛ بنابراین ممکن است اطلاعات زیادی توسط این جاسوس به مقصد مورد نظر ارسال شده باشد.
تاکنون به طور رسمی مشخص نشده است که چه سازمان یا دولتی ممکن است در آلودگی کامپیوترهای ایرانی به "استاکس نت" دست داشته باشد، اگرچه در گذشته، اسرائیل در مواردی به تلاش برای جاسوسی علیه تاسیسات هسته ای ایران متهم شده است.
در همین ارتباط، در چهارم مهرماه ۱۳۸۸، خبرگزاری رویتر گزارش کرد که اسراییل از یک سال قبل در پی حمله سایبری به ایران بوده است.
یک ماه بعد از آن، در ۲۷ آبان ۱۳۸۸، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، یک ایرانی به نام "علی اشتری" را جرم جاسوسی به نفع موساد، سازمان جاسوسی اسراییل، به اعدام محکوم کرد.
در آن زمان، مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات اعلام کرد که آقای اشتری توانسته به سازمان انرژی اتمی و برخی مراکز دفاعی و نظامی نفوذ کند و اطلاعاتی را که از این طریق کسب می کرده، در اختیار موساد قرار دهد.
|
|