سردردهای صبحگاهی را جدی بگیرید
دکتر علیرضا زالی ، متخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با ایسنا، سردردهای جدی را ناشی از افزایش فشار داخل جمجمه عنوان کرد و در خصوص ویژگی این نوع سردردها گفت:
"این نوع سردردها ویژگی خاصی دارند، از جمله این که معمولا اول صبح بر شدت آنها افزوده میشود و پس از گذشت 1 تا 2 ساعت، در طول روز از شدت آنها کاسته میشود.
این نوع سردردها معمولا در طول روز به سراغ فرد نمیآیند، ولی مجدد در ابتدای صبح تکرار میشوند. گاهی اوقات این نوع سردرد بر اساس شدت دردی که دارد، ممکن است فرد را از خواب بیدار کند."
وی در خصوص ویژگی های قابل توجه این نوع سردردها گفت:
"از ویژگیهای این نوع سردرد، این است که با سرفه کردن، عطسه کردن، بالا رفتن فشار وریدی بدن و فعالیتهای بدنی تشدید میشوند. گاهی اوقات در برخی موارد، این نوع سردرد ممکن است با خم کردن سر افزایش یابد. معمولا این نوع سردردها با علایم عصبی دیگر مانند اختلال دید، اختلال حسی و حرکتی در اندامها و بروز اختلالات تعادلی ، بروز سرگیجه های مقاوم به درمان، بروز دو بینی و مشکلاتی مانند تشنج همراه است. این ها مواردی هستند که این سردردها را جزو سردردهای مهم قرار می دهند."
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که سردردهای شدید و ناگهانی باید جدی گرفته شود، خاطرنشان کرد:
"یکی دیگر از سردردهایی که باید به آنها توجه کرد، سردردهای شدید و ناگهانی است که بیمار تا کنون آنها را تجربه نکرده است. با بروز این سردرد، بیمار احساس پاره شدن رگ و یا احساس انفجار در سر را دارد. این نوع سردرد آن قدر شدید است که بیمار اذعان میکند تا کنون آن را تجربه نکرده است. توجه و پیگیری این نوع سردرد توسط پزشک از اهمیت ویژهای برخوردار است."
|