بررسی روزنامه های دوشنبه تهران " چهارم مهر


بررسی روزنامه های دوشنبه تهران – چهارم مهر

تیترهای اول

"حمایت چهره های شاخص اصولگرا از احمدی نژاد" عنوان اصلی خبر است، حمایت از قول رییس قوه قضاییه نوشته "پرهیز از افراط و تفریط در بررسی عملکرد قوای سه گانه"، مردم سالاری از زبان نمایندگان مجلس نوشته "مجلس در راس همه امور و ارگانها واقع است" و کیهان در تیتر اول خبر داده که "نمایندگان مجلس طرح نظارت از خود را رد کردند".

"انهدام شبکه تروریستی در عملیات غافلگیرانه غرب کشور" تیتر اصلی ایران است، رسالت و خراسان نوشته اند "هلاکت عوامل اصلی جنایت تروریستی مهاباد".

روزنامه جمهوری اسلامی در گزارش اصلی خود خبر داده "آمریکا تشکیلات خودگردان را مامور نابودی مقاومت فلسطین کرد".

"سهم اندک صنعت و معدن از تسهیلات بانکی" خبر اصلی سیاست روز است، "آزمون دکترای دانشگاه ها سراسری شد" خبر اصلی جام جم، آرمان از "از تعهدنامه تا ژورنال و لباس دانشجوئی" نوشته و ابتکار همین خبر را با تیتر "مصوبات جدید برای دانشگاه ها" آورده است.

"بازار ارز گرفتار هیجان کاذب" گزارش اصلی تهران امروز است، دنیای اقتصاد از "توافق مالیاتی با طلا فروشان" خبر داده و جهان صنعت از "تشکیک درباره خودکفائی" نوشته است.

گزیده مقالات

هویت واقعی روس ها

علی ودایع در سرمقاله مردم سالاری با اشاره به اعلام رسمی لغو ارسال موشک های اس 300 و منع برخی از مقامات ایرانی برای ورود به خاک روسیه نوشته از مدت ها پیش برخی کارشناسان با در نظر گرفتن سابقه تاریخی دست اندازی های این استعمارگر پیر به خاک ایران اسلامی و تحرکات مسکو در قبال واشنگتن نسبت به وقوع یک معامله بزرگ و خیانت به منافع ملی ایران هشدار داده بودند اما دولتمردان از کنار این هشدارها بی تفاوت عبور کردند.

به نوشته این مقاله کسی در دولت این صداها را نشنید و حتی بر داشتن روابط دوستانه سماجت کردند. کمتر از یک ماه پیش ژنرال ماکاروف هنگام صرف ناهار با گیتس از تعهد روسیه برحفاظت از منافع بلند مدت آمریکا تاکید کرد و مقاماتی از تهران که شام را میهمان کرملین بوده اند باز هم به سکوت خود ادامه دادند. امروز هم جالب است که کسی حاضر به پذیرش واقعیت نیست.

به نوشته مردم سالاری متاسفانه بسیاری از مسوولین عینک دودی بر چشم زده اند و منتقدین را به عنوان عناصر دست نشانده دشمن می بینند و حتی به عنوان تاکتیک دشمن در داخل نظام تعبیر می کند و سیاست های خود را با آن تنظیم می کنند. چه غرب و چه شرق باید از تاریخ درس بگیرند. اجنبی را به خانه راهی نیست; اگر دستی هم دراز شود قطع خواهد شد. در این بین برای برخی باید تاسف خورد، گروهی که در دادگاه یک جانبه خود منتقدین را محکوم به وطن فروشی می کنند.

جنگ هشت ساله

جاماسب محمدی بختیاری در سرمقاله ابتکار به خاطره آغاز جنگ هشت ساله ایران و عراق اشاره کرده و نوشته عراق باحمله به مرزهای قانونی وبین المللی ودرنوردیدن آنها، ابتدایی ترین حقوق یک ملت یعنی حق حاکمیت ملی را زیر پا گذاشت و تنها با سکوت جامعه جهانی مواجه شد ولی هر چه بود گذشت ایرانیان به خاطر نجابت و پیشینه فرهنگی غنی و قوی خود آنرا بخشیدند گرچه فراموش نمی‌کنند.

به نوشته این مقاله اما مسئولین سیاسی که با واکاوی در گورستان و موزه تاریخ به دنبال اخذ غرامت جنگ جهانی دوم هستند که اینگونه حساسیت‌ها نسبت به منافع ملی در جای خود قابل تقدیر است، بدانند که اخذ غرامت از عراق هیچگاه نه از یادها می‌رود ونه از حافظه تاریخی ایرانیان محو شدنی است. هیچ کس نمی‌تواند با مصادره کردن مصادر امور ملت در پی منویات شخصی خود باشد و از حقوق حقه یک ملت به راحتی بگذرد .

سرمقاله ابتکار افزوده مسکوت گذاشتن بحث غرامت جنگی از دولت عراق نه تنها به روند نهادینه شدن صلح و دوستی بین دو ملت کمکی نمی‌کند بلکه بذر کینه و نفرت را در دل فرزندان ایران احیا و تشدید می‌کند. نباید منافع ملی در پیچ و خم‌های سیاسی و روزمرگی گرفتار شود و به تاراج برود. اگر حساسیت‌ها نسبت به منافع ملی بر همین روال باشد قطعا نسل‌های آینده همه ما را با آن همه رشادتهایمان در جنگ به محکمه تاریخ خواهند کشاند و قضاوت منفی خواهند داشت .

انتقال میراث فرهنگی

جام جم در گزارش اصلی خود نوشته با گذشت حدود دو ماه از انتقال تعدادی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی به شیراز، کارکنان منتقل شده از شرایط سخت زندگی و محقق نشدن وعده های مسئولان این سازمان خبر می دهند و گله مندند. مشکل اصلی آن ها عدم برنامه ریزی سازمان قبل از اجرای طرح انتقال کارکنان است.

این روزنامهاز قول یکی از کارمندان سازمان میراث فرهنگی نوشته این سازمان سال گذشته اعلام کرد که می خواهد حدود 170 نفر از کارمندانش را اخراج کند اما وقتی مسئولان سازمان با اعتراضهای مختلف رو به رو شدند این کار را به تعویق انداختند و تصمیم گرفتند زودتر از بقیه ارگانها طرح انتقال کارکنان را اجرا کنند. چون می دانستند که همه کارمندان موافق این طرح نیستند و استعفا می دهند.

بنا به گزارش جام جم از 70 نفر کارمند پژوهشگاه فقط 15 نفر حاضر شدند به شیراز بیایند، همچنین از 60 نفر کارمندی که در شهر شیراز مانده اند، 15 نفر دربخش خدمات و 20 نفر در امور اداری کار می کنند. 6 مدیر و 6 مسئول دفتر نیز در شیراز مانده اند. اما سایر کارمندان سازمان میراث فرهنگی یا از ابتدا حاضر نشدند این طرح را بپذیرند و یا زمانی که دیدند با چه مشکلاتی رو به رو هستند شیراز را ترک کردند.

ماجرای طلا فروشان

مریم ‌موسی‌پور در گزارش اصلی تهران امروز نوشته مذاکرات میان اتحادیه صنف طلافروشان با سازمان امورمالیاتی برای حل مشکل اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده در صنف طلا و جواهر ادامه دارد. این درحالی است که روز گذشته نیز این صنف در اعتراض به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای صنفی خود را در برخی بازارهای طلا در سراسر کشور تعطیل کردند.

به گزارش این روزنامه بسیاری از فعالان صنفی و مسئولان با اشاره به برگزاری جلسات برای حل مشکلات صنف طلا سعی در آرام ‌کردن جو به‌ وجود آمده دارند تا هم قانون اجرایی شده و هم ابهام‌ها برطرف شود.

تهران امروز یادآوری کرده صنف طلا و جواهر که برخی از مفاد این قانون را مبهم می‌داند، اجرای این قانون را موجب رکود بازار طلا ارزیابی می‌کند اما سازمان امورمالیاتی نیز در اجرای آن مصر ب‌نظر می‌رسد. گفتنی است دوسال قبل نیز اعتراض اصناف به اجرای این قانون، ‌تعویقی دوماهه را برای آن در پی داشت. تعویقی که بر خلاف قانون بود اما تا کنون به طول انجامید. در خرداد ماه سال جاری نیز اصناف توانستند با اعتراض به افزایش حدود 70 درصدی مالیات بر درآمد خود، سازمان امورمالیاتی را وادار به عقب‌نشینی کنند.

توافق شد؟

دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود از قول رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر از توافق صنف طلا و جواهر با سازمان امور مالیاتی درباره چگونگی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده خبر داده و نوشته براساس توافق صورت گرفته با سازمان مالیاتی قرار شد با توجه به جدید بودن قانون، سختگیری در اجرا نباشد و به جای آن، تعامل و آموزش صورت گیرد.

به نوشته این روزنامه این توافق پس از آن به عمل آمد که صنف طلا و جواهر تهران روز شنبه به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اعتراض کرد و ساعاتی بعد هم رییس سازمان امور مالیاتی طی کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که دولت در برابر اعتراض‌ها به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده عقب‌نشینی نخواهد کرد.

طرح خوب مالیاتی

حمیدرضا شکوهی در مردم سالاری نوشته رسانه های وابسته به اصولگرایان اعم از صداوسیما و رسانه های مکتوب طی روزهای اخیر برای آنکه اثبات کنند طرح مالیات بر ارزش افزوده طرح خوب و پیشرفته ای است گزارش هایی در مورد اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده در کشورهای غربی منعکس کرده اند که در آن ها مالیات بر ارزش افزوده- به درستی- طرحی مدرن و پیشرفته توصیف شده که کشورهای غربی برای پیشرفت روزافزون خود، اجرای آن را از سالها پیش آغاز کرده اند.

به نوشته این مقاله ادعای روزنامه های هوادار دولت در زمانی منتشر می شود که همین رسانه ها تا همین چند هفته پیش، مدام از مشکلات اقتصادی غرب سخن می گفتند و اقتصاد این کشورها را اقتصادی منحط و روبه سقوط توصیف می کردند. حال، چه شده که در مدت کوتاهی، اقتصاد این کشورها عنوان اقتصاد پیشرو و توسعه یافته را می گیرد; موضوعی است که آن را باید در یک بام و دو هوای ابتدای این نوشتار جست وجو کرد.

مردم سالاری تاکید کرده اگر غربی ها در مسیری حرکت کرده باشند که در راستای منویات اصولگرایان باشد، از اقدامات آنها استقبال کرده و شباهت مواضع خود و آنان را یادآور می شوند اما اگر در حمایت از اصلا ح طلبان باشد، مهر تاییدی بر وابستگی اصلا ح طلبان و طرحهایشان به غرب ثبت می شود. اصولگرایان و رسانه هایشان برای این یک بام و دو هوا چه پاسخی دارند؟

هفتاد و پنج میلیارد دلار از کجا؟

محمد صادق جنان صفت در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته روسای دولت‌ها و اعضای عالی‌رتبه نهاد دولت در روزها و شرایطی که احتمال می‌دهند شهروندان نوعی رخوت و نگرانی درباره آینده داشته باشند با هدف دمیدن روحیه شادابی و سرزندگی در جامعه، معمولا برخی اخبار خوشحال کننده را منتشر می‌کنند.

به نوشته این مقاله معاون اول رییس‌جمهور شاید با همین قصد و نیت، گفته است: «به زودی تحول عظیمی در بخش حمل و نقل کشور رخ می‌دهد و قراردادهایی به ارزش 25 هزار میلیارد تومان برای توسعه راه‌آهن منعقد می‌شود. این قراردادها با 4 گروه از نقاط مختلف دنیا برای توسعه راه‌آهن امضا می‌شود. 50 هزار میلیارد تومان هم در آینده نزدیک برای توسعه پارس جنوبی قرارداد منعقد می‌شود".

سرمقاله دنیای اقتصاد به این مقدمه افزوده به این ترتیب باید منتظر قراردادهایی به ارزش 75 میلیارد دلار باشیم. این میزان سرمایه‌گذاری احتمالی اگر به بخش حمل و نقل و عسلویه تزریق شود، رکود فعلی به ویژه در عسلویه که اکنون روزهای کم رونقی را تجربه می‌کند، قطعا برطرف می‌شود. اما امیدوار کردن شهروندان با دادن این آمار و ارقام حیرت‌انگیز موقعی موثر خواهد بود که دست‌کم بخشی از جزئیات قابل انتشار نیز به افکار عمومی اطلاع داده شود.

این اقتصاددان با اشاره به این ارقام بهت‌انگیزی نوشته اگر معاون اول محترم رییس‌جمهور در این گفت‌وگو کمی درباره مراحل پیشرفت قرارداد 21 هزار میلیارد تومانی که چند ماه پیش با 4 شرکت داخلی منعقد شد، توضیح می‌داد حتما خبر اخیر نیز با اقبال بیشتری پذیرفته می‌شد. به نظر می‌رسد در اطلاع‌رسانی اقتصادی به ویژه اگر ارقام و اعداد بسیار قابل توجه باشند، کمی احتیاط و اندکی توضیح بیشتر، اثربخشی واقعی برای مقاصد گوناگون خواهد داشت.

مجلس در راس امور

محمد مهدی شیر محمدی در مقاله ای در سیاست روز با اشاره به اهمیت مجلس در قانون اساسی جمهوری اسلامی و هم در تاریخ تمدن اسلامی به مساله نظارت بر نمایندگان مجلس اشاره کرده و طرحی که فوریت آن در جلسه مجلس رد شد و نوشته بعید است نمایندگان مجلس بر این اعتقاد باشند که احتمال هیچگونه انحرافی در مجلس شورای اسلامی پدید نخواهد آمد.

به نوشته این مقاله طرحی که از سوی نمایندگان مطرح شده بود حتی پیش از آغاز به کار هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی پی‌ریزی شد و از سوی تعدادی از نمایندگان این مجلس به بحث و گفتگو گذاشته شد که متاسفانه به سرانجامی نرسید. به سرانجام نرسیدن این طرح در مجلس هفتم یکی از انتقادهایی بود که به کارنامه این دوره از مجلس وارد بود.

سیاست روز ابراز شگفتی کرده که طرح نظارت بر نمایندگان مجلس با حدود 150 امضا عرضه شد اما در صحن مجلس تنها با 79 رای از آن استقبال گردید. بدیهی است این رخداد، پدیده ای است که باید با دقت و هوشمندی مورد بررسی قرار گیرد. اگر بنا باشد مجلس در راس امور بماند، رفعت جایگاه خانه ملت تنها با تعریف و تمجید از منزلت مجلس حفظ نخواهد شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.