بررسی روزنامه های صبح یکشنبه تهران " ۲۸ شهریور


بررسی روزنامه های صبح یکشنبه تهران – ۲۸ شهریور

تیترهای اول

"واکنش نمایندگان و حقوقدانان به اظهارات رییس جمهور" عنوان اصلی روزنامه خبر است، "مجلس در شرایط کنونی در راس امور نیست" به نقل از محمود احمدی نژاد تیتر اول مردم سالاریاست، رسالت و جام جم از قول رییس دولت نوشته اند "یارانه ها از مهرماه پرداخت می شود"، "اتاق توطئه، علیه هدفمندی یارانه ها" به نقل از استاندار تهران تیتر اول ابتکار است و "برنامه صنعتی پس از یارانه‌ها" در صدر اخبار دنیای اقتصادآمده است.

کیهان در تیتر اول خود "سناریوهای احتمالی در انتخابات افغانستان" را مطرح کرده و حمایت "ضرورت همبستگی و اتحاد کشورهای اسلامی برای حل مسئله فلسطین" را به نقل از رهبر جمهوری اسلامی با اهمیت دیده است.

"سپاه سرنوشت سیاه اشرار سیستان را نوشت" عنوان اصلی سیاست روزاست، "گروگان های محور چابهار- زاهدان با عملیات سپاه آزاد شدند" تیتر اول خراسان،تهران امروز از "عملیات ویژه برای نجات گروگان‌ها" خبر داده و روزنامه جمهوری اسلامی از "نمایش تجهیزات نظامی ارتش در روز 31 شهریور" نوشته است.

"هشتاد درصد فعالیت های اقتصادی در دست دولت" عنوان اصلی فرهیختگان است، آرمان "روایت آیت الله هاشمی از دیدار با امام در خواب" را با اهمیت ترین خبر امروز قرار داده است و ایران از زبان رییس دولت نوشته "تحریم ها را هم بردارند دیگر مناسبات سابق را نمی پذیریم".

گزیده مقالات

تجلیل از سفر به نیویورک

ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی در گزارشی نظر چند تن از هواداران دولت را درباره سفر رییس دولت به نیویورک منعکس کرده و از جمله از زبان یک نماینده مجلس نوشته برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل موقعیتی برای همه کشورها و سران آنهاست تا بتوانند مطالب خود را به جهانیان ارائه دهند.

کوثری نماینده تهران اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم، گزارشات غیرمنصفانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و ضرورت تغییر ساختار سازمان ملل متحد را از جمله مهمترین موضوعاتی برشمرد که رئیس جمهور می‌تواند در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد عنوان کند.

یک کارشناس مسائل سیاسی نیز به روزنامه ایران گفته تحرک بالای سیاسی در صحنه بین‌المللی را یکی از ویژگی‌های مهم سیاست خارجی در دولت‌ است و‌حضور هرساله احمدی‌نژاد در نشست‌های سازمان ملل فرصت مناسبی را برای طرح مواضع جمهوری اسلامی و دفاع از حقوق ملت ایران فراهم آورده و این مواضع از تریبونی جهانی به گوش دولتمردان کشورهای مختلف و افکار عمومی دنیا رسیده است.

مجلس راس امور است

حسین میرمحمد صادقی در سرمقاله روزنامه خبر نوشته فحوای کلام رییس دولت آن است که وقتی رئیس‌جمهور در رأس امور اجرایی می‌باشد، که او با رأی مستقیم مردم انتخاب شده مسلماً میزان رأی وی از فرد فرد نمایندگان مجلس بیشتر است، باید رئیس‌جمهور و مجموعه قوه مجریه و نه مجلس را در رأس امور دانست. لیکن این پیش‌فرض صحیح به نظر نمی‌رسد.

به نظر این حقوقدان واقعیت آن است که در رأس امور بودن مجلس به تعداد آرای نمایندگان برنمی‌گردد، بلکه به دلیل نظارت و مراقبتی است که این نهاد از سوی ملت نسبت به صاحبان قدرت و در رأس آنها قوه مجریه اعمال می‌کند. بدون این نظارت بیم مطلق‌العنان شدن قوه قدرتمند مجریه می‌رود.

سرمقاله خبر تاکید کرده دربسیاری کشورها نیز دقیقاً همین‌طور است که هر رئیس‌جمهوری از هر تعداد آرایی که برخوردار باشد احترام خود را نسبت به مردم در میزان تقید خود نسبت به نظرات پارلمان می‌داند، و به عبارت دیگر پارلمان در همه جا نماد مردم‌سالاری است. در مناطقی که پارلمان منتخب مردم دست برتر را داشته است هیچ‌گاه سخن از دیکتاتوری به میان نمی‌آید، بلکه خاستگاه و جایگاه همه دیکتاتوری‌های عالم قوه مجریه مطلق‌العنان بوده است.

چرا کوروش عزیز شد

تهران امروز با تیتر عملیات جنگ با نام حسین انجام می شد در مقاله اصلی خود نوشته تکیه بیش از حد رئیس‌جمهور و برخی اطرافیانشان درباره مکتب ایرانی، ایرانیت و کوروش کبیر نشان‌دهنده خط خاصی است که از سوی دولتمردان برای ایجاد و ساخت سازواره جدید گفتمانی‌در عرصه سیاسی ایران پیگیری‌می‌شود.

به نوشته این مقاله دولتمردان در حالی به طور افراطی به تقویت «گفتمان ایرانیت» پرداخته‌اند که مشخص نیست ضرورت احیای چنین چیزی آن‌ هم در چنین زمانی چیست؟ این مسئله تا بدانجایی پیش رفت که جمعه‌شب رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی زنده با شبکه خبر، منشور کوروش را آن ‌چیزی دانست که ایران برای مدیریت جهان می‌خواهد.

تهران امروز نوشته البته این سخن که منشور حقوق‌بشر کوروش جهانی است و حاوی ارزش‌هایی است که ملت‌ها به آن احترام می‌گذارند البته سخن حقی است و در آن کمتر کسی تردید دارد ولی مسئله اینجاست که مگر گفتمان انقلاب اسلامی که امام خمینی مبتنی بر آموزه‌های متعالی اسلام بنا نهاد و با آن ملت ایران و جهان اسلام را بیدار ساخت چه ایرادی دارد که به نمونه و بدلی از این دست نیازی افتد.

نامه مطهری به احمدی نژاد

روزنامه های مختلف صبح یکشنبه نامه علی مطهری نماینده تهران را به رییس دولت منعکس کرده اند که در آن آمده بدیهی است که سخن گفتن از ایران باستان و شخصیت‌های آن دوره مانند کوروش در ذات خود اشکالی ندارد، اما در جایی و فرصتی مانند مجمع عمومی سازمان ملل، سخن راندن از تمدن ایران باستان به جای تمدن اسلامی و تبیین منشور حقوق بشر کوروش به جای حقوق بشر مورد نظر اسلام، آنهم توسط مقام اول اجرایی نظام جمهوری اسلامی که منادی احیای تمدن بزرگ اسلامی است، گذشته از کج سلیقگی، حاکی از یک تز و پروژه در زمینه سیاست خارجی و داخلی است که البته آثار منفی زیادی از نظر صدور انقلاب اسلامی و نیز سرخوردگی اقشار متدین و حامی اصلی انقلاب که فرزندان خود را جز برای اسلام و تحقق آرمان‌های اسلامی فدا نکردند خواهد داشت.

بر اساس خبر روزنامه جمهوری اسلامی فرزند اولین رییس شورای انقلاب اسلامی که اولین مقام روحانی بود که بعد از پیروزی این انقلاب ترور شد نوشته بدیهی است که در منشور کوروش نقاط مثبت نیز وجود دارد، اما موحد بودن کوروش مورد تردید است و به هر حال وی متدین به دین رسمی زمان خود نبوده است.

مطهری در نامه خود از کوروش هخامنشی هم انتقاد هم کرده و نوشته کوروش پس از فتح بابِل، مردم بت پرست را به نام آزادی عقیده در بت‌پرستی خود آزاد گذاشت و این یعنی آزادی عقیده به سبک غربی، در حالی که ابراهیم خلیل علیه السلام در زمانی که مردم از شهر خارج شده بودند وارد بتخانه شد و همه بتها را شکست مگر بت بزرگ، و تبر را به گردن او انداخت و وقتی مردم از او سئوال کردند گفت کار بت بزرگ است و باعث شد که مردم دست از بت پرستی برداشته به توحید باز گردند.

باز آمریکا شکست خورد

کیهان در سرمقاله خود نوشته ایران هزینه غنی سازی 20 درصد را پیشاپیش با قطعنامه 1929 و تحریم های یک جانبه ما بعد آن پرداخت کرده است و حالا نوبت غربی هاست که راهی برای کنار آمدن با این عرصه جدید که پیش روی ایران گشوده شده بیابند. احتمالا به دلیل پیش بینی همین تنگناهاست که غربی ها اکنون قادر به تصمیم گیری در مورد مذاکرات وین نیستند.

به نظر نویسنده این مقاله طراحی های غرب علیه ایران با وجود همه ریزه کاری هایی که در آن به کار رفته و ابزارهای متعدد داخلی و خارجی که برای اجرای آن در نظر گرفته شده بود، هیچ کدام حتی به کسری از نتایج تعیین شده نرسیده است. به عبارت دیگر می توان گفت که ایران یک بار دیگر یک نبرد ترکیبی را که در آن ابزارهای سخت، نرم و نیمه سخت مخلوط شده بود، از امریکا برده است.

سرمقاله کیهان نتیجه گیری کرده غربی ها از این به بعد مجبورند در شرایطی با ایران مواجه شوند که انبانشان از همیشه تهی تر است. اگر آمریکا استراتژی خود در مقابل ایران در 2 سال گذشته را یک بار جمع بندی کنند، ارزیابی نهایی چیزی غیر از این نمی تواند باشد که از ایران جا مانده اند.

از کوبا عبرت بگیریم دنیای اقتصاد

علی دادپی در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته هر وقت بحث از اصلاح اقتصادی و حرکت به سمت بازار آزاد پیش می‌آید، اکثریت منتقدان و مخالفان را کسانی تشکیل می‌دهند که اعتقاد دارند این اصلاحات باید طوری انجام بگیرد که گروه‌های کم‌درآمد و آسیب‌پذیر جامعه آسیب نبینند؛ اما به جای ایجاد و طراحی شبکه‌های حمایتی هر نوع تلاش برای اصلاحات اقتصادی را متوقف می‌کنند.

به نوشته این مقاله سیاستمداران هم که به هیچ وجه به دنبال ناراحت کردن کسی بر سر مسائل اقتصادی نیستند، ترجیح می‌دهند به جای برنامه‌های مدون و پیوسته از حرکت‌های ضربتی استفاده کنند که اثرشان پس از مدتی خنثی می‌شود.

نویسنده با تکیه بر این فرض که اگر کشوری باشد که در آن اقتصاد میدان‌نبرد به‌شمار می‌آید یا حداقل این طور به‌نظر می‌آمد، بدون شک آن کشور کوبا است پرسیده اوضاع اقتصادی کوبا چطور است؟ و جواب داده در یک کلمه: خراب! راه‌حل دولت کوبا یا درست‌تر بگوییم ابتکار برادران کاسترو برای مواجهه با این وضعیت چیست؟ اجرای یک شبه سیاست‌هایی که طی پنجاه سال گذشته سعی کرده‌اند نادرستی‌شان را به‌دنیا ثابت کنند.

سرمقاله دنیای اقتصاد نتیجه گیری کرده داستان امروز کوبا، داستان کشوری است که آن قدر اصلاحات اقتصادی‌اش را به تاخیر انداخت که اکنون همان مردمی را قربانی می‌کند که ادعای حمایت از آنها را داشت. شاید بد نباشد قبل از آنکه فرصت تمام شود از تجربه کوبا درس بگیریم؛ وگرنه چیزی و کسی برای نجات دادن نخواهد ماند.

مجلس و دولت

سیاست روز مصاحبه ای با حبیب الله عسگراولادی را در صدر اخبار خود آورده که در آن درباره علت اختلاف های سیاسی گفته است ریشه‌اش در تفکر برخی از مسئولان برای پروازهای بلند است. قانون ما هم برای پرواز بلند شرایطی را پیش بینی‌نکرده است. از سوی دیگر کسی که می‌خواهد پرواز بلندی داشته باشد، ‌انتظار دارد که همه با او همراه باشند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته مثلاً یک کار آزمایش نشده‌ای تحت عنوان هدفمندی یارانه‌ها را دولت می‌خواهد اجرا کند. خوب این کار قبلاً اجرا نشده و هیچ تجربه‌ای ما در این کار نداریم. ممکن است یکی از نمونه‌های پرواز بلند این باشد که رئیس جمهوری بخواهد یک باره این یارانه‌ها را حذف کرده و سیاست ‌جدیدی را اجرا کند. کسانی که متولی قانون در کشورند و قوانین کشور باید از سوی آنها نگاشته و برای اجرا به دولت ابلاغ شود، می‌گویند این کار اگرچه کار درست و ضروری است ‌اما به صورت ضربتی و یک باره اجرا شدنی نیست .

سیاست روز از زبان این عضو برجسته هیات موتلفه اسلامی نوشته همه قوای سه‌گانه کشور و همه مسئولان طراز اول باید آهنگ واحد داشته و آن هم آهنگ ولایت است، زمانی که برای اجرای یک کار میان دولت و مجلس اختلاف پیش می‌آید ما باید به نظر ولایت رجوع کنیم. نظر رهبری در این زمینه چیست؟ ایشان می‌فرمایند هر آنچه که مجلس تصویب کرده و به تأیید شورای نگهبان رسیده لازم الاجراست و دولت باید برای اجرای آن شتاب کند.

چرا گلستان استثنا شد؟

آرمان در گزارشی نوشته اعلام معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی مبنی بر تعدیل صورت حساب برق در استانهای گیلان و مازندران و مستثنی شدن گلستان از این مصوبه، اهالی این استان را شوکه کرد. مستثنی شدن گلستان از تعدیل صورتحساب برق، درحالیست که استانهای شمالی بویژه گلستان و مازندران دارای وضعیت آب و هوایی مشابهی هستند و صورت حساب برق آن ها تعدیل شده است.

به نوشته این روزنامه مشترکان گلستانی به دلیل گرمای بی سابقه و رطوبت بالای منطقه، خواهان تعدیل در صورتحسابهای برقشان هستند، درحالیکه معاون وزیر نیرو چندی پیش اعلام کرد: بزودی و پس از بررسی‌های تکمیلی، تعرفه مصرف برق استان‌های مازندران و گیلان براساس معیار مناطق گرم اما در عمل گلستان استثنا شد.

به گزارش آرمان رقم قبض‌های برق مشترکان استان گلستان در خرداد تا مردادماه چند برابر دورهای قبلی بوده است و این امر مایه نگرانی برخی مشترکان شده است و حال می پرسند چطور دو استان همجوار که از همه جهت مناسب‌تر از گلستان هستند در این لیست قرار می‌گیرند ولی استان گلستان از آن مستثنی می‌شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.