حباب شهرت - ویدیو


حباب شهرت

با سرعت بالا ببینید

با سرعت پائین ببینید

جدید آنلاین : معمولاً یکی از پرطرفدارترین اخبار، بعد از اخبار سیاسی و اقتصادی در دنیای امروز، زندگی خصوصی و دنیای افراد مشهور است. خواننده‌ها، هنرپیشه‌ها، مدل‌ها، ورزشکاران، مجریان تلویزیونی و بسیاری از این قبیل ، افرادی هستند که همواره در صفحۀ اول مجلات و روزنامه‌های زرد دیده می‌شوند که از قضا بسیار هم پرطرفدار هستند.

این پدیده در همۀ نقاط دنیا روی می دهد. با اینکه یک موج جدیدی است که در میان طبقۀ افراد مشهور پدید آمده‌است. رسانه‌های جمعی با پوشش گسترده و بزرگ‌نمایی زندگی افراد، سعی در تأثیر گذاشتن بر افکار عمومی یک جامعه را دارند. زیرا این راه، یکی از بهترین راه‌های به شهرت رساندن افراد است. آنچه که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده، این است که عده‌ای بدون داشتن استعداد خاصی و تنها به مثابه داشتن ظاهر زیبا، توسط رسانه‌های جمعی مشهور می‌شوند.

نکته‌ای که توجه من را در این موضوع به خود جلب کرد، نداشتن معادل دقیق فارسی برای کلمۀ انگلیسی celebrity است. این بدان جهت است که خود این پدیده در دنیای غرب به وجود آمده و هنوز در کشورهای شرقی جای خود را، به همان معنا که در غرب هست، باز نکرده‌است.

چندی پیش در شهر لندن، نمایشگاه نقاشی و عکاسی با نگاه انتقادی به این فرهنگ و ماهیت آن برگزار شد. این نمایشگاه که با عنوان "فرهنگ شهرت‌پروری و بازماندۀ هستی"* در تالار شهرداری منطقۀ استردفورد لندن برگزار شد، شماری آثار رنگ‌روغن، سرامیک و عکاسی را به نمایش گذاشت. مرکز هنری روزتا (Rosetta Art Centre) سازمان‌دهندۀ آن بود. در واقع عکس‌های این نمایشگاه از گذشته‌ها با ما سخن می‌گویند و از شهرت‌های گذرا؛ و بناچار بیننده را به تعمق بیشتر سر موضوع شهرت و شهرت‌طلبی وامی‌دارند.

به باور آنانی که در مورد این موضوع  پژوهش‌هایی هم انجام داده‌اند، دو رویکرد نسبت به این موضوع وجود دارد که یکی جامعه‌شناختی و دیگری نمادشناختی است. رویکرد جامعه‌شناختی، به شهرت و افراد مشهور نگاهی مثبت دارد و از آنها و آنچه که باعث ارتقاء آنها می‌شود، به عنوان یک پدیده نگاه می‌کند. در صورتی که دیدگاه نمادشناختی، ستاره‌ها و افراد مشهور را بر اساس دستاوردها و کارکردشان بررسی می‌کند. در سال‌های اخیر این دو دیدگاه درآمیخته‌اند و نوعی نگرش روانشناختی را پدید آورده‌اند.

اگرچه مفهوم شهرت و فرد مشهور، به خودی خود موضوع جدیدی نیست و از هزاران سال پیش وجود داشته، با این حال، آنچه که امروز به عنوان شهرت‌پروری شناخته می‌شود، از قرن بیستم میلادی شکل گرفته‌است. در گذشته اگر سیاستمداران، ادیبان و دانشمندان به عنوان مشاهیر شناخته می‌شدند – افرادی که در حالت عادی دسترسی به آنها کار ساده نبود – در حال حاضر با تغییر مفهموم شهرت، افراد عادی اجتماع هم می‌توانند در دایرۀ افراد مشهور قرار گیرند. به عنوان مثال، می‌توان به فردی اشاره کرد که در یک برنامۀ تلویزیونی پرمخاطب شرکت می‌کند و به خاطر رفتارهایش مورد توجه قرار می‌گیرد. یا مجرمی که به دلیل پوشش رسانه‌ها، به یک چهرۀ مشهور تبدیل می‌شود.

در کل آنچه که سبب شهرت یک فرد یا گروهی می‌شود، تنها به خاطر خود او و یا مشخصه‌هایش نیست. در واقع، این رسانه‌های دنیای امروز هستند که موجب برجسته شدن آنها می‌شوند. برنامه‌های تلویزیونی، گزارش‌ها، گروه‌های طرفداران در اینترنت و تارنماهای اجتماعی همچون فیس بوک نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.

در اینجا شاید بتوان به تغییر ماهیت سرگرمی در دنیای غرب اشاره کرد. اگر در گذشته یک فیلم کمدی یا یک کنسرت موسیقی به عنوان  برنامه‌های سرگرم‌کننده شناخته می‌شدند، در سال‌های اخیر، برنامه‌هایی در مورد زندگی شخصی افراد خاص و یا برنامه‌های تلویزیونی چون برادر بزرگ - Big Brother در طبقۀ برنامه های سرگرمی قرار گرفته اند.

این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که بخش مهم دیگر این روند، مخاطب است. مسئلۀ هواداران، موضوعی است که روز به روز اهمیت بیشتر می‌یابد، تا آنجا که حتا زندگی شخصی بسیاری از افراد مشهور را تحت تاثیر قرار داده‌است. بسیاری معتقدند که این خواست و نیاز مخاطبان است که موجب بزرگ‌نمایی یک فرد یا گروه می‌شود.

در واقع، مجموع رسانه‌ها، هواداران و خود ستاره‌ها و ماهیت برنامه‌های سرگرمی، و البته رابطۀ آنها باهم، اسباب شهرت و فرهنگ مربوط به آن را فراهم می‌کند.

آزاده حسینی

dannni - سوئد - استکهلم
میخوام یک آمار بدم خانمها برن تو کما.. !! اگر گفتید متوسط میزانی که یک خانم در طول عمرش روژلب میخوره چقدره؟؟؟ 2 کیلوگرم یک زن در کل زندگی اش 2 کیلو روژلب میخوره و این روژلب حاوی 300 گرم سرب میباشد که 68 درصد میزان سرطان را در خانمها افزایش میدهد. عمق فاجعه اینجاست که : مردها هم در طول عمرشون همین حدود رژ لب کوفت می کنن
پنج‌شنبه 18 شهریور 1389

m.mohajer - المان - ماینز
دراینکه در دنیای امروز یا همان دهکده جهانی مارشال مکلوهان رسانه ها ستاره سازند شکی نیست -به قول گروه جاودان مدرن تالکینگ TV Makes The Superstar-اما خوشا ستاره هایی همچون تختی که با اخلاق ومردانگی ستاره شدند ان هم نه از حباب بلکه جاودان...
پنج‌شنبه 18 شهریور 1389

mori021 - دانمارک - ارهوس
همینه که زندگی سخت تر شده چون به اونی که هستیم و داریم راضی نیستیم نمی خواهیم بفهمیم که من منم تو تو هستی هر کسی خودشه (نخواه که مثل و مانند اون باشی یا کسی باشی .شاید اگر خودت باشی الگوی دیگری باشی)پیروز باشید
پنج‌شنبه 18 شهریور 1389

khosh bavar - ایران - کرمان
m.mohajer - المان - ماینز : دوست عزیز, با کمال احترام به نظر شما, ایا فکر نمیکنید که اگر تختی الان زنده بود, با ان تختی زمان خودش بسیار متفاوت بود ?! باید با زمان پیش رفت وگرنه زمان ترا با خود خواهد برد و یا شما ( خدا نکنه ), زیر چرخ زمان محو خواهید شد. در دنیای paparazzi = پاپاراتزی و internet , اطرافیان نزدیک این super star ها , اطلاع پیدا میکنند که این super star کجاست و مرتکب چه اشتباهی شده ! و از طرفی اینوع فکر کردن و تشبیه کردن " زمانها " اشتباه بزرگی هست که مانع پیشرفت یک فرهنگ و یک اجتماع میشه و افراد سودجو ( اخوندها, محافظه‌کارها = Conservatism ) از این کانال باعث " ترمز " زدن یک اجتماع مدرن میشه. شاد و پیروز باشید
جمعه 19 شهریور 1389

Afshin London - انگلستان - لندن
dannni - سوئد - استکهلم- پس طبق این آمار: خاک بر سر ما مردا !!
جمعه 19 شهریور 1389

holy_girl - ایران - مشهد
dannni - سوئد - استکهلم . جالب بود لول. نوش جونتون
جمعه 19 شهریور 1389

m.mohajer - المان - ماینز
khosh bavar - ایران - کرمان دوست عزیز با درود وعرض احترام...درباره نظرم ونظر شما نقطه افتراقی نمی بینم فقط این نقطه را واضح تر بگم که بیشتر دنبال normative با برایند descriptive ethics در رفتار انسانها هستم چه بسا نبوسیدن دست شاه وخم نشدن در مقابله وی به هنگام اهدای مدال را (عکس )که یکی از ابزار ستاره سازی است دراختیار ما گذاشته اما تختی با ان جوانمردی کجا وبریتنی اسپیرز با اون عکس upskirt مشهورش کجا...
جمعه 19 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.