ریشه بسیاری از کارهای زشت در جامعه لذت طلبی بی حد و مرز است.
کسانی نمی خواهند درجامعه هیچ حد ومرزی برای لذت طلبی آنها وجود داشته باشد.و اگر در برابر این معضلات اقدامی صورت گیرد توجیهاتی مانند تجدد و تمدن را به خورد افراد می دهند.
مساله امر به معروف و نهی از منکر بسیار خوب است ولی در عمل شیطان از ریشه جلوی انجام آن را می گیرد و گویا انسان خجالت می کشد امر و نهی کند.
فروع دین را بطور کامل انجام می دهیم ولی به امر و نهی آنگونه که باید اهمیت داده نمی شود و در انجام آن دچار افراط و تفریط می شویم مثل اینکه احکام آن لغزندگی دارد.
اگر ماهیت امر و نهی و تاثیرگذاری آن را بدانیم انجام ان نیز آسان خواهد شد.
ابتدای فتنه ها این است که عده ای درصدد دستیابی به هوای نفسانی و منافع خود هستند امااگر مانعی بر سر راه خود دیدند دنبال این هستند که رای جدیدی را در جامعه به نام نوآوری درست و آن را ترویج کنند.
آنها قصد دارند بگونه ای تلقین کنند که انجام این کارها(دستیابی به هوای نفس و منافع خود)اشکالی ندارد و بعد از آن شاهد انحراف عملی در جامعه هستیم.
در گذشته مبارزه منفی برای نهی از منکر کافی بود و امروز نیز اگر نگاه جامعه به افراد بدحجاب و بی حجاب تغییر کند آنها جرات حضور درجامعه با وضع نامطلوب را ندارند.
امروز در قم برخی خانم ها در کوچه و خیابان مقیدند ولی وقتی در خودروها رانندگی می کنند گویا وظیفه ای ندارد و برای خود کلاس بدحجابی خاصی می گذارند.
هیچکس حق ندارد حدود الهی را بشکند و همه باید در برابر منکرات حساس باشیم و در قم نیز باید این حساسیتها بیشتر باشد.