بررسی روزنامه های صبح تهران - پنجشنبه ۱۸ شهریور


بررسی روزنامه های صبح تهران - پنجشنبه ۱۸ شهریور

تیترهای اول

"هشدار آیت الله صافی گلپایگانی نسبت به هرگونه توهین به قرآن کریم در آمریکا" تیتر اول جمهوری اسلامی است ،"هشدار به پاپ، اوباما و سران مسیحی" نقل قولی از همین منبع در عنوان نخست مردم سالاری جای گرفته و جام جم در کنار این دو روزنامه در صدر اخبار خود از "عقب نشینی کلیسای آمریکایی" خبرداده است.

"سفر از پیش اعلام نشده متکی به افغانستان" تیتر اول خراسان است، آرمان به نقل از علی مطهری نوشته "امروز ما مقابل تاریخ مسئولیم"، "میوه های ممنوعه" عنوان نخست و جالب توجه تهران امروز است که فهرستی از میوه های خارجی ممنوع الورود را به نقل از نامه وزیر جهاد کشاورزی به وزیر بازرگانی منعکس کرده است.

همشهری با پرداختن به مصوبه هیات دولت نوشته "روز بعد از عید فطر تعطیل شد"، جهان صنعت هم با انعکاس همین موضوع از "یک تعطیلی پرهزینه دیگر" خبرداده و سیاست روز با روتیتر "نابودی منابع خاویاری خزر تا 14 سال آینده" تیتر "رقابت سیاه 5 کشور برای صید خاویار" را برگزیده است.

"برنامه ریزی دولت برای مهاجرت از پایتخت" تیتر اول ایران است، حمایت در تیتری مرتبط از "عزم دولت برای توسعه آبادانی استان تهران" خبرداده است.

کیهان در گزارش اول خود نوشته "جهان به تحریم ایران اعتنا نمی کند" و رسالت این گفته آیت الله مهدوی کنی را در صدر عناوین خود برجسته کرده که "هدف فتنه گران حذف ولایت فقیه بود".

گزیده مقالات

مانیفست اصولگرایی؛ اتحاد یا اختلاف

مردم سالاری در مقاله ای موضوع ائتلاف اصولگرایان و کاهش اختلافات آنها که از سوی چهره های مختلف اصولگرایان مطرح شده است را مورد توجه قرار داده و در این باره نوشته اگر بخواهیم به جناح اصولگرایی به گونه ای نظم و ترتیب دهیم و آن را دسته بندی کنیم که هیچ اصولگرایی از آن بیرون نماند می توان آن را به سه دسته "اصولگرایان سنتی"، " اصولگرایان منتقد" و "اصولگرایان دولتی" تقسیم کرد. معیار این تقسیم بندی نیز واکنش ها و موضع گیری های هریک از افراد است که این روزها اغلب در پی سخن و تصمیم گیری های دولت اعلام می شود.

ندا سلامیان در ادامه این مقاله به تلاش های چهره های شناخته شده اصولگرایان مانند آیت لله مهدوی کنی و غفوری فرد برای ائتلاف اصولگرایان و در مقابل طرح "مانیفست اصولگرایی" نزدیکان دولت اشاره کرده و نوشته ائتلافی که حسن غفوری فرد، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی خبرش را رسانه ای کرد به معنای تجمیع احزاب و اصولگرایان سنتی و تقلیل اختلافات به اختلاف "سلیقه"، آن هم تنها درمورد برخی سیاست های دولت بود حال آنکه "مانیفست اصولگرایی" که هواداران تند و تیز دولت از گردآوری آن خبر داده اند معنایی جز تحدید اصولگرایی به حلقه یاران احمدی نژاد ندارد.

نویسنده این مقاله سپس با اشاره به حذف نام کسانی مثل علی لاریجانی، محمدباقر قالیباف و محسن رضایی در مانیفست اصولگرایی نزدیکان دولت افزوده در این میان پرسشی که می توان از دست اندر کاران این مانیفست اصولگرایی پرسید این است که آیا کنار گذاشتن مطهری ها، لاریجانی ها و قالیباف ها از جرگه اصولگرایی که روزنه های امیدی برای رسیدن به حرف مشترکی با اصلاح طلبان و مردم منتقد بودند، با سیاست "جذب حداکثری و دفع حداقلی" همخوانی دارد؟

مقاله نویس مردم سالاری همچنین خاطرنشان کرده که اگر از یک منظر مطهری و لاریجانی را نماد منتقدان بهارستان و قالیباف را نمونه ای از اصولگرایان منتقدی که خواسته یا ناخواسته از صحنه قدرت و سیاست کنار رفته اند بدانیم، آیا حذف آنان باعث نمی شود که بی اعتمادی، بی تفاوتی و سیاست زدگی دامن بخش های دیگر جامعه ایران را هم بگیرد؟

چه سود از نهادسازی

آرمان با انتشار مقاله ای به قلم عباس عبدی به موضوع نهاد سازی و کارآیی و عدم کارآیی آن در کشور پرداخته و نوشته مسائل و مشکلات جامعه با نهادسازی‌های و اضافه شدن یک نهاد به نهادهای کشور حل نمی‌شود زیرا حل مشکلات کشور در گرو تدبیر و به کار گیری مدیریت عقلانی در تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌های کشوری است و تا زمانی که این نکته مهم مورد توجه مدیران قرار نگیرد، مشکلات موجود حل نمی‌شود.

عباس عبدی در ادامه این مقاله افزوده در شرایط موجود برخی برای حل موقتی مسائل به دنبال ایجاد یک نهاد در کنار نهادهای موجود کشور برمی آیند که نه تنها مشکلی حل نمی‌کند بلکه مشکلات موجود را افزون می‌کند که در نهایت دستاوردی برای کشور به همراه ندارد.در فرایند ایجاد نهاد در کشور هر سازمانی سنگ خود را به سینه می‌زند و تلاش می‌کند که در این فرایند منافع بیشتری را عاید خود نماید و تنها مساله‌ای که مورد توجه قرار نمی‌گیرد برون داد حاصل شده از نهادهای تازه تاسیس است که قرار است مشکلات کشور را حل کند نه اینکه به دغدغه‌های موجود اضافه نماید.

این روزنامه نگار در پایان نوشته حل مشکلات در کشور نه در گرو نهادسازی در کشور، بلکه ایجاد فضای باز رسانه‌ای در کشور است اگر این فضا در کشوربیشتر بوجود آید تمام نهادهای موجود وظایف خود را به درستی انجام می‌دهند و دیگر نیازی به تدوین نهادهای جدید در کشور نیست تا بخواهند از حجم مشکلات موجود بکاهند.وجود فضای بازتر و برقراری فضای نقد و گفتگو این بستر را فراهم می‌کند تا عملکرد نهادهای موجود در کشور مورد ارزیابی قرار بگیرد و در این میان اگر خطایی صورت بگیرد توسط رسانه‌ها بررسی می‌شود و زمینه برای تکرار مجدد از بین برود.

ما و این همه خوشبختی

جهان صنعت در سرمقاله امروزش با لحنی شیرین اما گزنده نوشته به زودی جشن می‌گیرند برای صاحب خانه شدن همه مردم ایران. پس دست روی دست نگذارید برای این موفقیت عظیم ، تمام کوچه‌ها و خیابان‌های کشور را آذین‌بندی کنید که معاون اول احمدی‌نژاد از تلاش دولت برای احداث مسکن به صورت گسترده در سراسر کشور خبر داد و گفت که به زودی جشن مسکن‌دار شدن همه مردم ایران را برگزار می‌کنیم.

محمد حسین مهرزاد دراین مقاله افزوده اصولا دولت‌های دنیا ممکن است با چند چالش جدی روبه‌رو شوند؛ اولین و بزرگ‌ترین مشکل، کاهش محبوبیت مردمی است. در این زمینه دولت آقای احمدی‌نژاد با 63 درصد از آرای ماخوذه در انتخابات ریاست‌جمهوری این مشکل را حس نمی‌کند. مشکل دیگر دولت‌ها بحران‌هایی نظیر افزایش بیکاری است که به لطف مسوولان و تلاش‌های شبانه‌روزی آمار این هم حل شده است. نرخ تورم هم که همین روزها به امید خدا منفی می‌شود.

سرمقاله نویس جهان صنعت سپس ادامه داده که نرخ رشد اقتصادی هم برای اینکه کم نیاورد نمودار رو به رشدش همه ناظران و حاضران را شگفت‌زده کرده است. مانده بود مشکل مسکن که آن را هم برایمان حل کردند و قرار است به زودی جشن بگیریم و نقل و نبات در شهر پخش کنیم. تنها مشکل این است که وقت برای برپایی جشن این همه موفقیت‌های متوالی نداریم و از این بابت از دولت نهم و دهم پوزش می‌خواهیم چون فعلا قرار است به تعطیلات برویم.

شرط رونق در حوزه تولید

تهران امروز در سرمقاله اش به اظهارات مسئولان درباره ضرورت توجه به حوزه تولید پس از توصیه های آیت الله خامنه ای در این باره پرداخته و نوشته اگر در صدد عملیاتی کردن سخنانی باشیم که مقام معظم رهبری در حوزه تولید و بهبود فضای کسب و کار بر آن تاکید کردند لاجرم این سوال پیش می آید که چه شروطی برای تحقق رونق در بخش تولید لازم است و در حال حاضر چه مقدار از این شروط در داخل کشور محقق شده است و اگر هم موانعی وجود دارد ، راه رفع چنین موانعی چیست ؟

حسین رضایی در این مقاله واردات را یکی از موانع رونق بخشی به حوزه تولید دانسته و نوشته واقعیت این است که در حال حاضر باز بودن دروازه های کشور به روی واردات ، ناتوانی تولیدات داخل برای رقابت با تولیدات خارجی به خاطر ثابت بودن نرخ ارز و نیز پایین بودن بهره وری در بخش تولید دولتی از جمله عوامل مهمی به شمار می آید که مانع رونق بخشی تولید در ایران و در نتیجه مقرون به صرفه بودن واردات به حساب می آید.

نویسنده با اشاره به این که راه حل و تصمیم گیری ها در این باره به دولت و مجلس بازمی گردد در پایان این مقاله افزوده برای رفع این مشکلات اخیرا دولت و مجلس طرح مدیریت واردات را در دستور کار قرار داده‌اند و در صدد بر آمده اند تا از طریق محدود کردن واردات موازنه را به نفع تولید کنندگان داخلی عوض کنند. البته تصمیم به کنترل واردات اگر چه دیرهنگام گرفته شده است و طی سال‌های فروش نفت به قیمت طلایی ، ارزهای نفتی زیادی در راه واردات کالاهای لوکس و وارداتی هزینه شد ، اما باز جای امیدواری است که دولت بالاخره به اشتباه سیاست وارداتی خود پی برده و در صدد برآمده است با کمک مجلس به فکر مدیریت واردات بیفتد.

ساخت 4 راکتور تحقیقاتی در 4 نقطه کشور

خراسان در گزارشی اظهارات معاون برنامه ریزی، بین الملل و امورمجلس سازمان انرژی اتمی درباره افزایش راکتورهای تحقیقاتی در کشور را برجسته کرده و از قول او نوشته تولید رادیوداروها برای کشور ارزش اقتصادی زیادی دارد که البته فعلا تنها رآکتور تحقیقاتی تهران در این زمینه فعال است اما برنامه آینده سازمان انرژی اتمی این است که به زودی 4 رآکتور تحقیقاتی دیگر در 4 نقطه کشور ساخته شود که یکی از کارهای این مراکز تولید رادیوداروها خواهد بود.

به گزارش این روزنامه مسعود اخوان فرد گفته البته مکان یابی این رآکتورها در استان ها باید طوری باشد که از نظر حمل و نقل دچار مشکل نشویم. هنوز مکان دقیق این 4 رآکتور مشخص نشده است و پس از تعیین محل دقیق آن اعلام می شود.

به نوشته این روزنامه این مقام سازمان انرژی اتمی همچنین گفته برای تولید رادیوداروها به سوخت 20 درصد نیاز داریم که اکنون توان تولید آن را در کشور به دست آورده ایم.تولید سوخت 20 درصد در ایران به تایید آژانس بین المللی انرژی هسته ای هم رسیده و برنامه ما این است که تا پایان امسال نیاز کشور به سوخت 20 درصد را تامین کنیم. تاکنون25 کیلوگرم سوخت 20 درصد در کشور تولید شده است و تا پایان امسال نیاز کشور را تامین می کنیم.

مجلس کار مضاعت، دولت تعطیلی مضاعف

جمهوری اسلامی در مقاله ای خارج شدن طرح افزایش تعطیلات عید فطر و واگذاری اختیار کاهش ساعت کار در ماه رمضان به دولت در جلسه دیروز مجلس را برجسته کرده و نوشته این اقدام نمایندگان مجلس، منطبق بر مصالح عمومی و در چارچوب ضرورت افزایش کار و تلاش برای ساختن کشور است. با توجه به اینکه فوریت طرح افزایش تعطیلات عید فطر در مجلس تصویب شده بود و تلاش‌ها و فشارهائی نیز برای تصویب نهائی آن وجود داشت، باید از اقدام نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیر کرد که به مصالح جامعه توجه دارند و از اقدام شتابزده خودداری می‌نمایند.

این روزنامه در ادامه مصوبه هیات دولت درباره تعطیلی روز شنبه را برخلاف تلاش نمایندگان دانسته و افزوده این اقدام هیأت دولت، همانند کاهش ساعات کار اداری در ماه مبارک رمضان، با منطق "همت مضاعف و کار مضاعف" نیز که یک منطق دقیق است سازگاری ندارد. نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور به ویژه با توجه به تحریم‌ها و مشکلاتی که دشمنان ایجاد می‌کنند، این واقعیت را کاملاً آشکار می‌کند که کشور ما به کار بیشتر و تولید بیشتر نیاز دارد و این نیاز با افزایش تعطیلات برآورده نمی‌شود. افزایش روزافزون واردات، واقعیت تلخ دیگری است که مقابله با آن با کار و تلاش و تولید رابطه مستقیم دارد. با اینحال، معلوم نیست افزودن بر تعطیلات چه توجیهی می‌تواند داشته باشد!

جمهوری اسلامی در پایان این مقاله تاکید کرده هنگامی که مجلس شورای اسلامی طرح افزایش تعطیلات عید فطر را مسترد و از دستور خارج کرد، اقتضای احترام به نمایندگان مردم این بود که دولت نیز از افزایش تعطیلی عید فطر خودداری می‌کرد تا بدین ترتیب نوعی هماهنگی میان دولت و مجلس به نمایش درآید و افکار عمومی از این هماهنگی و انسجام میان دو قوه احساس شادمانی نماید. اینکه مجلس در پی کار مضاعف باشد و دولت در پی تعطیلی مضاعفف به سود کشور نیست.

Black Chador - امریکا - ولدن
کیهان:""جهان به تحریم ایران اعتنا نمی کند". جناب جهان غزه و لیبی نیست.
پنج‌شنبه 18 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.