حمایت از خانواده؛ به نام زنان، به کام مردان


حمایت از خانواده؛ به نام زنان، به کام مردان

با وجود حذف و اصلاح مواد چالش برانگیز لایحه حمایت از خانواده در زمان تصویب کلیات آن، اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در بررسی دوباره، این مواد را به لایحه اضافه کرده اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داده است که در نشست نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بررسی جزئیات لایحه حمایت از خانواده، جمشید انصاری، یکی از نمایندگان استان زنجان در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که "در زمان تصویب کلیات این لایحه در ۱۹ شهریور ۱۳۸۷ ، مجلس با این فرض به کلیات لایحه رای داد که ماده ۲۳ (که به تعدد زوجات اشاره دارد) و ماده ۲۴ (که به دریافت مالیات از مهریه مربوط می شود) حذف خواهد شد، اما همکاران کمیسیون قضایی مجلس، دوباره این دو ماده را در لایحه آورده اند."

البته علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، این ایراد آقای انصاری را وارد ندانست و تاکید کرد که "از نظر آیین نامه ای، اشکالی برای طرح دوباره این مواد لایحه وجود ندارد." با این حال، به نظر می رسد اضافه شدن موادی که در سال های اخیر مورد اعتراض فعالان حقوق زنان بوده است، بار دیگر توجه ها را به این لایحه چالش برانگیز جلب کرده و موضوع دفاع از حقوق زن و خانواده در قوانین ایران، دوباره مورد توجه قرار گرفته است.

زیبا میرحسینی، پژوهشگر مسایل زنان، یادآور می شود که آنچه به عنوان لایحه حمایت از خانواده در مجلس شورای اسلامی مطرح و بررسی شده است، در ابتدا، از طرف قوه قضائیه و برای تسهیل روند رسیدگی به پرونده های امور خانواده ارائه شد.

او لایحه ارائه شده از طرف قوه قضائیه را بسیار مثبت ارزیابی می کند و می گوید: "بر اساس این لایحه، مراکز مشاور خانواده ایجاد می شد. مواد ۱۷ تا ۲۱ آن هم روند طلاق را تسهیل می کرد و این امکان را می داد که زن و شوهرها در مراکز مشاوره ای در خود دادگاه حاضر شوند و رای این مراکز مشاوره قابل ثبت هم بود. در نتیجه، هم ثبت طلاق توافقی راحت تر می شد و هم از حجم کار قوه قضاییه و دادگاه ها کمتر می شد."

ولی لایحه ای که از طرف قوه قضائیه ارائه شده بود، مورد پسند دولت قرار نگرفت و به پیشنهاد دولت، موادی از آن تغییر کرد. تغییراتی که به نظر زیبا میرحسینی، باعث شد ماهیت و هدف اصلی از ارائه این لایحه تغییر کند.

خانم میرحسینی می گوید:"هدف اصلی از ارائه این لایحه، برطرف کردن تعارض ها و کم کردن بار قوه قضاییه در پرونده های مربوط به طلاق بود، ولی وقتی دولت این لایحه را به مجلس فرستاد، سه تغییر مهم در آن ایجاد کرد که روح لایحه را کاملا تغییر داد و اگر هدف از این لایحه حمایت از خانواده بود، الان می شود گفت که به لایحه ای برای حمایت از چندزنی و نیز حمایت از مردانی تبدیل شده است که توانایی مالی دارند و می توانند بیش از یک زن اختیار کنند."

مهرداد درویش پور، جامعه شناس در سوئد معتقد است: "لایحه ای که با عنوان حمایت از خانواده مطرح شده، به معنای به رسمیت شناختن مجدد چند همسری، گسترش اختیارات مردان در این زمینه و محدود کردن بیشتر حقوق زنان در خانواده است و به نوعی نادیده گرفتن تمام اعتراضاتی است که زنان در چند دهه اخیر به تصویب چنین قوانینی داشته اند."

زیبا میرحسینی در توضیح تغییراتی که دولت در لایحه حمایت از خانواده اعمال کرده است، می گوید: "در سال های بعد از انقلاب، در صورتی که زنی بعد از نکاح موقت، باردار می شد، در گرفتن شناسنامه برای نوزاد و اثبات شرعی بودن فرزندش به مشکل می خورد. در نتیجه قوه قضائیه در لایحه ای که ارائه کرد، تبصره ای در نظر گرفت که بر اساس آن، هر وقت نکاح موقت انجام و زن باردار شد، باید این نکاح ثبت می شد. ولی دولت این تبصره را حذف و مقرر کرد که ثبت نکاح موقت، تابع آیین نامه ای شود که به تصویب وزیر دادگستری می رسد و اختیارات در این زمینه، در اختیار دولت و نه قوه قضائیه قرار گرفت."

خانم میرحسینی، ماده ۲۳ لایحه حمایت از خانواده را از دیگر مواردی خواند که مورد اعتراض فعالان حقوق زنان بود و بر اساس یکی از تبصره های آن، اختیار همسر دائم بعدی توسط مرد، به اجازه دادگاه و بعد از احراز توانایی مالی و تعهد او به اجرای عدالت بین همسران منوط می شد.

او اضافه می کند: "در لایحه ای که قوه قضاییه تنظیم کرد، در باره ازدواج دوم سکوت شده بود، یعنی همان روشی که در سال های قبل از انقلاب هم وجود داشت و قانون گذار در این باره سکوت کرده بود، ضمن آن که رضایت زن اول از شرایط ازدواج مجدد بود، ولی در لایحه ای که دولت ارائه کرد، ازدواج دوم مرد تسهیل شده و تصمیم گیری در باره آن، در اختیار دادگاه قرار گرفته است."

زیبا میرحسینی، دریافت مالیات از مهریه زنان را از دیگر مواردی می خواند که دولت به لایحه حمایت از خانواده اضافه کرده است و بر اساس آن، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است از مهریه های بالاتر از حد متعارف و غیرمنطقی، با توجه به شرایط زوجین و مسایل اقتصادی کشور، متناسب با افزایش مهریه به صورت تصاعدی در زمان ثبت ازدواج مالیات وضع کند.

طبق لایحه پیشنهادی دولت برای "حمایت از خانواده"، از مهریه زنان در زمان ازدواج، مالیات دریافت می شود

او می گوید: "دریافت مالیات از مهریه که در این لایحه مطرح شده، برخلاف فقه اسلامی است و تنها کارت برنده ای را که زنان در زمان ازدواج و طلاق داشتند، از آنها می گیرد."

به گفته خانم میرحسینی، "در فرهنگ کنونی ایران، مهریه پشتوانه زن به شمار می رود و چون زنان حق طلاق ندارند، سعی می شود با تعیین مهریه سنگین، بخشی از نابرابری زن و مرد در زمان ازدواج جبران شود. ضمن آن که خیلی از زنان، مهریه شان را نمی گیرند و معلوم نیست چطور می توان برای مبلیغی که هنوز پرداخت نشده و فقط در قباله نوشته شده است، مالیات تعیین کرد."

زیبا میرحسینی یادآور می شود که دولت ماده ۳۱ لایحه حمایت از خانواده را که به اجرت المثل مربوط می شد و قوه قضاییه ارائه کرده بود، حذف کرده است.

او توضیح می دهد: "در سال ۱۳۷۰ قانونی به نام قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق وضع شد که مفهوم اجرت المثل در آن مطرح شده بود و بر اساس آن، در صورتی که مردی می خواست همسرش را یکجانبه و بدون دلیل یا درخواست زن طلاق دهد، دادگاه می توانست برای زن اجرت المثل تعیین کند. چون در اسلام فرض بر این است که زن وظیفه ای برای انجام کارهای خانه و نگهداری از فرزندانش ندارد و به این ترتیب، در صورتی که مرد بخواهد از حق طلاقش سواستفاده کند، زن هم می تواند برای کارهایی که انجام داده است، درخواست اجرت المثل کند. این حق به همراه مهریه، کارت برنده ای بود که فرصت را برای مذاکره و تامین شرایط برابر برای زن و مرد فراهم می کرد. اما این ماده از طرف دولت کاملا حذف شده است."

نسرین ستوده، وکیل دادگستری در ایران هم تاکید دارد که "با اعتراض فعالان حقوق زن به مواد ۲۳ و ۲۵ لایحه حمایت از خانواده در زمان بررسی پیش نویس این لایحه باعث شد ماده ۲۵ که به دریافت مالیات از مهریه مربوط بود کاملا حذف شود و در ماده ۲۳ که به ازدواج مجدد مرد مربوط می شد با اصلاحاتی روبه رو شود."

اما در زمان بررسی جزییات لایحه حمایت از خانواده در روزهای نخست شهریور امسال در مجلس شورای اسلامی مشخص شد که اعضای کمیسیون قضایی مجلس، ماده مربوط به تعدد زوجات و دریافت مالیات از زنان را دوباره وارد لایحه کرده اند.

طرح موضوع هایی مانند دریافت مالیات از مهریه و فراهم شدن شرایط برای ازدواج مجدد مردان، اعتراض گروه های مختلف زنان را به دنبال داشت و تا حدی باعث شد زنانی با گرایش ها و نظرات مختلف و حتی متضاد، در کنار هم جمع شوند.

مهرداد درویش پور، جامعه شناس در سوئد تاکید دارد: "تغییراتی که به تدریج و در طول سال ها در فرهنگ مردم ایران به وجود آمده است و نیز گسترش اطلاع رسانی در حوزه زنان باعث شد نوعی همبستگی و همراهی در این زمینه بین قشرهای مختلف زنان ایران به وجود بیاید و روشن است که این گروه ها، به محض این که فشاری برای زیر پا گذاشتن حقوقشان اعمال شود، با قدرت واکنش نشان می دهند."

او اضافه می کند: "لایحه حمایت از خانواده، برای زنان اهمیتی کلیدی دارد چون نوعی بردگی آنها را در خانواده را به رسمیت می شناسد."

به گفته آقای درویش پور، از سال ۱۳۴۶ حق چندهمسری مردان بر اساس قوانین، محدود شد و الان، بعد از بیش از ۴۰ سال، شرایط به نوعی فراهم می شود که مردان در خانواده سروری مطلق و حق چندهمسری داشته باشند. در واقع، این تغییرات، نوعی خفت برای زنان و افکار عمومی خواهد بود و طبیعی است که اعتراض شود."

صاحبنظران امور حقوقی در سال های گذشته بر کاستی های قانونی و حقوقی در زمینه خانواده تاکید داشتند و تغییر در قوانین مربوطه را هم ضروری می خواندند، ولی زیبا میرحسینی معتقد است که ارائه چنین لایحه ای، با این ویژگی ها، بخشی از سیاست های دولت محمود احمدی نژاد است. او تصریح می کند: "دولت روح لایحه قوه قضاییه را کاملا تغییر داده است و این گرایش را باید در راستای سیاست های دولت از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد ارزیابی کرد، چون این سیاست ها در زمینه خانواده و امور جنسیتی به گونه ای بود که تمام دستاوردهای زنان ایرانی از دوره مشروطیت تاکنون را از آنها گرفته است."

مهرداد درویش پور هم نظر مشابهی دارد و توضیح می دهد: "دولت محمود احمدی نژاد نوعی نوبنیادگرایی اسلامی را نمایندگی می کند و سخت به دنبال تحکیم قوانینی است که در سال های اول پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه بنیادگرایان بود."

او اضافه می کند: "کسانی که الان بر سر کار هستند، تصور می کنند که اصول انقلاب اسلامی ایران و بنیادگرایی اسلامی در دهه های اخیر مورد چالش قرار گرفته است و تلاش می کنند ارزش های بنیادگرایی اسلامی را در زمینه حجاب، مدل مو، دانشگاه ها و حذف سکولاریسم از علوم و در تمام ابعاد سیاسی اجتماعی و فرهنگی و شخصی احیا کنند."

مهرداد درویش پور معتقد است که مردان از بسیاری از قوانین زن ستیز در ایران سود برده اند و حتی بخشی از مردان که چندان سنت گرا نیستند، زمانی که در امور خانوادگی گرفتار می شوند، برای کنترل همسرانشان به همین قوانین استناد می کنند."

با این حال، او تاکید می کند که فشار جنبش زنان و دیگر فعالان برابری خواه، باعث می شود اکثریت جامعه در برابر چنین قوانینی قرار بگیرند و حتی مردان ایرانی هم به سادگی ۳۰ سال پیش، حاضر نیستند از حق چند همسری دفاع کنند."

sapho - ایران - اصفهان
خدای من کجاییم ما. تو همین هند و ترکیه دخترا و زنا بی نیاز به شناسنامه مرد برا بچه شناسنامه میگیرندو حضانتو ولایتشو به عهده میگیرند
یکشنبه 7 شهریور 1389

sapho - ایران - اصفهان
وضعیت زنای عرب شمال آفریقا با اینجا قابل مقایسه نیست. سن ازدواج دخترا رو 17 18. اکثرا مساوی با مرد حق طلاقو سرپرستی بچه دارند
یکشنبه 7 شهریور 1389

sapho - ایران - اصفهان
تو تونسو الجزایر چندهمسری مردجرمه. سی و ...درصد قاضی های الجزایر خانومند. دخترای مراکش بی اجازه ازدواج می کنند
دوشنبه 8 شهریور 1389

s4yes4r - انگلستان - لیدز
یک بار دیگه هم گفتم صد رحمت به عرب های ۱۴۰۰سال پیش که زنان رو در همان بدو تولد زنده بگور میکردند اونها با اون همه تحجری که داشتند لاا قل موضع خودشون رو اعلام کرده بودند و همه میدونستند که عربها دخترانشان را زنده بگور میکنند .حرف و عملشون یکی‌ بود .این دغل کا ران انسان نمای مسلمان ظاهر همه جا جار میزنند که در ایران اسلامی زنان در در عرصه هیچ تما یزی با مردان ندارند و از حقوق برابر چه بسا بیشتر هم برخوردارند …اما در عمل زن فقط یک وسیله ای هست . برای رفع نیازهای جنسی‌ و امور ضبط و ربط کردن مردان . این رو بدونین سال ۵۷ مردان ایران انقلاب کردند اما اگر در آینده انقلابی شکل بگیرد مطمئنم که زنان ایران انقلابیون هستند .واقعا شرم آورهست این اخباری که از اوضا ع تصویب قوانین اسلامی که دوباره در قالبی شرعی برده داری رو در ایران رایج میکنند و اسمش رو میذارند تحکیم خانواده .شرم و نفرین بر شما قانون گذران ایران که زنان رو به خفت می‌کشید و به کنیزی میگمارید ….
دوشنبه 8 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
دگم تر متعصب تر بی انصاف تر از مردان ایرانی که به این قوانین تن داده و از آن پشتیبانی می کنند در دنیا کسی نیست. کشورهای پیشرفته که برای زن اجر و قرب بیش از مرد قائلند. کشورهای اسلامی طبق قانون اسلام موظف به رعایت حقوق کاملا عادلانه برای زنانند یا حداقل قانونشان بر این اصول است اجرایش به جامعه باز میگردد. اما وقاحت و ظلم به قشر آسیب پذیر جامعه به این حد تنها از نامردان متاسفانه به ظاهر ایرانی بر می آید. این عقده ای ذلیل ضعیف کشند. همانگونه که حق کارگر را به رسمیت نشناخته و بر گرده او فشار می آورند و رهبر سندیکایشان را به خاطر حمایت از حقوق کارگر سالها در زندان تحت آزار و اذیت دارند. همه دنیا بهره از وجود زن و این نیمه ی دیگر پیکر جامعه میبرد بعد این جاهل تر از اعراب جاهلیت هر روز بیش از پیش به آنها ظلم میکنند و سعی در محدودیتشان دارند.
دوشنبه 8 شهریور 1389

melody1359 - ایران - تهران
s4yes4r- انگلستان - لیدز کاملا با گفته‌های شما موافقم
دوشنبه 8 شهریور 1389

shahab46 - المان - هانور
مرگ براین رژیم ضد زن
دوشنبه 8 شهریور 1389

mehdipch - امارات - دبی
اگر عوض اینهمه قانون وقانون گذاری کلاسهائی باز کنید که تعلیم دهنده برای یک زندگی خوب ودرست باشد بهتر است اول به خانمها تعلیم داده شود که یا اینکه تصمیم به ازدواج نگیرید یا اگر گرفتید پس سعی کنید همه چیزتان شوهرتان باشد با ان هم دل باشید با ان دوست باشید چرا وبه چه دلیل مردان ایرانی باید ار فحشها بیشتر لذت ببرن تا همسر خود بدنباله اشکالش باشید چرا چرا باید زن در زمانی که شوهر پیر شده وهمه کس خود را از دست داده وامیدش به همسر خودش است که سالها با ان زندگی کرده ولی بجای محبت از همسر خود بد رفتاری بد اخلاقی میبیند چرا باید امار طلا ق در ایران اینهم زیاد باشد محلی برای دیدگاهای من نیست که بیان کنم تجربیات زیادی در رابط با زندگیهای زن اشوئی ایرانیها دارم ولی به کی بگم همیشه قدرت را باید به زنها بدهن مرد چه گناهی کرده زنی که اول اردواج خوب ولی بعداز مدتی نمیشود با ان حرف زد ویا اینکه همین چه میدونم پشت قبالا چرا باید خانمها همینکه ازدواج تمام شود از مرد طلب ان مبلغ را میکنن خنمها بعضی از شما ها اینقدر گناهکار هستید اینقدر زندگهای پاک را به نابودی کشاندید
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
s4yes4r - انگلستان - لیدز . . سال ۵۷ مردان ایران انقلاب کردند !!!!!! شما تاریخ نمیخونید اما حتما فیلمها زمان انقلاب رو ببینید! انقلاب 57 بیشتر یک انقلا ب زنانه بود و حکومت جمهوری اسلامی هم سیاستی کاملا زنانه دارد. از خصوصیات این انقلاب عزیز بودن بیشتر دختر زاده و داماد است تاعزیز بودن پسر و فرزند پسر و ریشه ان در سید بودن که نتیجه ازدواج مرد عرب و دختر عجم است وبدین رو است که حضرت فاطمه الگوی انان است چون دین از مادر به فرزند منتقل میشود .
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

maryam8827 - کانادا - موترال
من به جرآت قسم میخورم که اگر این اتفاق بیافتد انقلابی دیگر از سمت زنان بپا خواهد شد . و این رژیم ستمگر به جنس لطیف زن بر خواهد افتاد
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
sepher - استرالیا - سیدنی. جریان قربون برم خدا رو و تفاوت دما در دو سوی بام است انگار. تا حالا که این دین ضد زن بود و زن ستیز . حالا ان قلاب 57 را زنان کردند چون چه و چه . زنان که به بالترین مقامها و موقعیت اجتماعی و هنری فرهنگی در زمان شاه فقید رسیده بودند. حتما خمینی و خلخالی بهشتی طالقانی بنی صدر ابراهیم یزدی طباطبایی قطب زاده منتظری شریعتمداری بازگان رجایی باهنر مسعود رجوی هتاد و دوتن زن بودند . آقاجان چرا خرابکاریهای بی اندازه و استثنایی مردان به ظاهر ایرانی را در سه ده ی اخیر به حساب بانوان تحت بیشترین ستم حمومت طالبانی ایران می گذارید.
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
iranazadiran - ایران - تهران . . شما احساساتی برخورد میکنید و از زیر ساختهای جامعه خود خبرندارید. ایران کشوری اسلامی است چون زنانش عمیقا مذهبی هستند. مردان ایران از لیبرالترین مردان منطقه خاورمیانه هستند و با انقلاب 57 قدرت زنان در ایران بشدت افزایش داشته و به همین دلیل مردان تا میتواننداز ازدواج فرار میکنند ویا از کشور میگریزند.
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
sepher - استرالیا - سیدنی. بله مردان ایرانی به نسبت عربستان و یا منطقه لیبرال ترین هستند اما نسبت به فرهنگ قبلی حاکم بر جامعه چه ؟ نسبت به تساوی حقوق قانون اولیه ایران بشر چه ؟ نسبت به قوانین پیشرفته جاری در دنیا نسبت به زنان چه ؟ اتفاقا بنده به علت شناخت فرهنگ زیر ساخت جامعه ایران باخبرم اینگونه نظر میدهم. متاسفانه غرور کاذب و تعصب بی رویه مردان ایرانی باعث شده که از ابراز نظر حقیقی خود امتناع کرده و خود را خودکامه و دگم نشان دهند و این عامل باعث عقب نشینی زنان ایرانی شده که در سازگاری و جلب رضایت همسر ید طولانی دارند. اگر مردان ایرانی بدون غرور کاذب و تعصب خانمان بر انداز میدان درست را به زنان داده و باب رفاقت و همکاری در زندگی مشترک را باز کنند جامعه ما تغییر فاحشی خواهد کرد. متاسفانه مردان ایرانی از بعد از سال 57 خود را باختند و ملغمه ی ناشناخته ای شده اند شما اگر جامعه ی زنان را در نظر بگیرید خواهید دید که حتی همان زنان سبیلو بسیجی به گونه ای خود را با دنیا تطبیق می دهند و ظاهر امرشان اینگونه است وگرنه در خانه هایشان خود را با دنیا تطبیق داده اند....
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
.....اما مردان را مقایسه کنید سر و وضعشان کراهت چهره ها گرفتگی صورت رفتار سرد بی نزاکت لباس پوشیدنشان و غیره همه حاکی از خود باختگیشان دارد و بر عکس هر یک از مردان که پا به پای زنان حرکت رو به جلو داشتند کاملا مترقی و پیشرفته هستند. مشکلاتی که این حکومت از هر نظر برای زنان بوجود آورد غیر قابل مقایسه با مردان است. این حکومت مردان را خودی و زنان را غیر خودی تلقی می کند و شهروند درجه دوم. اگر مردان ایرانی این خیانت و سازش را با عقاید عصر حجری این حکومت عقب افتاده نمی کردند جامعه کنونی اینگونه نبود چون خودشان یکی از قربانیان اصلی این جریان شدند و به چند شغلی و هزار مشکل دیگر دچار شدند. اگر روز اولی که حکومت برای همسران خواهران دختران و مادرانشان تعیین تکلیف کرد پشت آنها را خالی نمی کردند و با اقتدار و غیرت کاری را که آن مرد ژاپنی به خاطر همسرش کرد و روسری بر سر کرد انجام می دادند . آخوند پاهایش را به وسعت ایران دراز نکرده و گلیمش را پهن نکرده بود. از ماست که بر ماست.
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
iranazadiran - ایران - تهران . سپاس از نظرتان. مردها هم مثل زنها یک فردنیستند و یک جور فکر نمیکنند اما دین اسلام حامی زن است و یکی از دلایلی که من شخصا ایران را ترک کردم مسئله مهریه و نگاه طلب کارانه زنان ایرانی بود. من بهیج عنوان نمیتوانم به شریک زندیگیم هیچگونه تضمینی بدهم چون او هم نمیتواند.من بدهکار کسی نیستم!! حتی شماخانم عزیز! 2 من و هزاران هزار مرد ایرانی مخالف قوانین زن سالارانه حمایت از خانواه ایران هستیم . در هیچ جای این قانون حقوق مرد رعایت نشده . نمونه: اگر مرد مریض شد کی به او نفقه میدهد? اگر به اندازه کافی خوشگل نبود! که توی شرکتی منشی بشود و بیکار بود!! کی برای او تره خورد میکند! ...هیچ چیز تنفرانگیزتر از نگاه زنی که توقع پول از شوهرش به خاطر روابط زناشویی دارد نیست!!
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
sepher - استرالیا - سیدنی. هموطن گرامی این موضوع احتیاج به بررسی عمیق دارد و نمیتوان با چند خط سر و ته آن را بهم آورد. به موضوع درستی اشاره کردید . بر خلاف عقیده اکثر ضد اسلامیون که هم خدای اسلام را مرد می دانند و هم قوانین جاری بر آن را مردسالارنه می پندارند. البته نمی خواهم در اینجا به این مورد بپردازم تا بهره بهره وری از حرف شما نباشد. شما می توانید و باید آنگونه که دوست دارید و فرهنگ و مرامتان با آن سازگار است زندگی و انتخاب کنید اما توجه داشته باشید در ایران فرهنگ جامعه به گونه ای پی ریزی شده. که مسئولیت اکثر کارهای بیرون به عهده مردان و داخل خانه به عهده زنان است. بنابر این به ناچار مسئول امور مالی و پرداخت هزینه ها به عهده مردان میفتد و بلالطبع زنان که از نظر مادی وابسته به مردان میشوند خواسته های خود را وابسته به پول مرد می دانند همچنین خواسته ها و تامین هزینه بچه ها و زندگی.....
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
......به نظرم شما به این قضیه به شکل معامله می نگرید در صورتیکه اکثر مردان ایرانی تامین زندگی و زن و فرزند را جز صفات مردانگی و منش خود می شمارند که رئیس خانواده هستند و برکت و گره گشایی از دست آنها صورت میگیرد تا زنان هم با خاطر جمعی به امورات زندگی بزرگ کردن فرزندان و تربیت آنان بپردازند. در جامعه ایرانی روابط خانوادگی مانند جوامع غربی هنوز . حساب دو دوتا چهار تا نشده. چون چه در فرهنگ ملی و چه در فرهنگ مذهبی مان این موضوعات ریشه ای عمیق و با افتخار و بالندگی دارد. بنده هم از حوصله شما در این بحث سپاسگزارم.
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
iranazadiran - ایران - تهران . . خوشبختی یک مرد در محیط خانواده نیست. خوشبختی یک مرد در ازادی وخلق کردن ولذت شکار است. در ایران مردهامجبور شده اند به خاطر نبودسیستم حمایتی خانواده بشوند چوپان خانواده تا خوشبختی یک زن که داشتن فرزند است را فراهم کنند و اکثرا ناراضیند. بیشترشان نمیدانند برای چه زنده اند! اگر بپرسید میگویند برای بچه ها! بپرسید بچه ها دوستتان دارند میگویند نه بچه ها مادرشان را دوست دارند!! یادم هست مادر یک خانواده پسرانش را وادار کرده بود که یک روز پدر 74 ساله را با کمربند بزنند!! من از شما میپرسم کدام قانون عرف و یا مذهب اجتماعی از ایشان حمایت میکند! هیچکس! سرنوشت مردایرانی سرنوشت غم انگیزی است.
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
sepher - استرالیا - سیدنی. گرامی من در بسیاری از موارد به شما حق میدهم و کاملا درست می گوئید اما شما تنها به یک روی سکه می نگیرید. اگر از هزاران و شاید میلیونها مورد یک مورد نادر که تعریف کرده اید اتفاق افتاده اما هر روزه در کنار گوشمان در بطن جامعه مرد سالارمان همواره اکثر مردان به خاطر زور بازو دستشان را به روی زنان جلوی فرزندان خرد و کلانشان بزرگ میکنند فحاشی می کنند رو به فساد آورده و یا معتاد میشوند و زن است که بی سرو صدا بچه هایش را با شرافت نان کارگری و زحمت و مشقت . بدست میاورد و صدای اعتراضش هم بلند نیست. اگر مرد شکار و آزادی و خلق کردن دوست دارد. زن هم طنازی و آسایش و مورد توجه واقع شدن را دوست دارد. اگر مرد برای شکار گاهی از جان مایه گذاشته و یا از انرژی و توان برای شکار زن هم باید از جیب مایه بگذارد این مرسوم است. در کشورهای پیشرفته هم وضع به همین منوال است تنها زمانی در هر جایی پای معامله کنار میرود که پای عشق در میان باشد. اگر زن خارجی در ازای . پول هم به سمت مرد نرود رضایت جنسی ارزشش بسیار بیش از پول است. اما او هم معامله میکند .....
جمعه 12 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
...چند درصد زنان ایرانی متوجه رضایت جنسی و داشتن حق آن برای خود میباشند و یا کدام مرد ایرانی جرئت دارد ریس بازی و یا مرخصی همیشگی در خانه را بر سر زن خارجی بیاورد. مگر کم هستند زنان ایرانی که هم پای همسرشان کار بیرون انجام می دهند اما در خانه تنها آنها هستند که مسئولیت خانه و بچه و دیگر امورات را بعهده میگیرند کمترین اعتراضشان هم باعث رنجش مرد است و پیشنهاد ترک کار از سوی او. جامعه ای که شما شناخته اید و مد نظر دارید جامعه ای زن سالارانه بوده که بسیار و بسیار محدودتر از جامعه مردسالارانه ایران است و کمیاب تر از آن و شما بر آن مبنی قضاوت میکنید. موفق باشید.
جمعه 12 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.