روزنامه‌هاى شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹


روزنامه‌هاى شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹

اغلب روزنامه هاى ۳۰ مرداد ایران راه اندازى نیروگاه هسته اى بوشهر را در عناوین اصلى خود مورد توجه قرار داده اند.

روزنامه کیهان در تیتر نخست خود نوشته که این نیروگاه « سوخت گذارى نیروگاه بوشهر با حضور مسئولان اتمى ایران و روسیه امروز انجام مى شود » و البته چنین اقدامى را « نتیجه ایستادگى » توصیف کرده است.

روزنامه جمهورى اسلامى در یادداشتى به قلم « رضا امراللهى » که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ ریاست سازمان انرژى اتمى جمهورى اسلامى را بر عهده داشت از نیروگاه هسته اى بوشهر با عنوان « نیروگاهى که چند بار پوست انداخت » نام برده و از زحمات مهندسان و کارگران و نیز ده ها تن کشته شدگان در این نیروگاه از جمله یک مهندس آلمانى در سال هاى پیش و پس از انقلاب یاد کرده است.

نویسنده این روزنامه یادآورى کرده در سال هاى نخست پس از انقلاب نیروهاى حکومت تازه تاسیس جمهورى اسلامى از نیروگاه هسته اى بوشهر به عنوان « نماد طاغوت » نام مى برند و اولین بار در سال ۱۳۶۱ نخست وزیر وقت ، میرحسین موسوى ، دستور شروع به کار مجدد براى تکمیل نیروگاه هسته اى بوشهر را صادر کرد.

به نوشته رئیس اسبق سازمان انرژى اتمى ایران روس ها در زمان یلتسین طى قرار دادى « به مبلغ ۷۸۰ میلیون دلار » تکمیل واحد یکم این نیروگاه را پذیرفتند و تاکنون نیز تکمیل این نیروگاه به درازا کشیده است.

روزنامه جهان صنعت نیز گزارش داده که مراسم راه اندازى نیروگاه بوشهر « با حضور على اکبر صالحى رییس سازمان انرژى اتمى و سرگئى کرینکو رییس روس اتم برگزار مى شود و قرار است در مراسم امروز ۱۶۳ مجتمع سوخت داخل استخر همجوار قلب رآکتور قرار بگیرد و از آنجا به ترتیب وارد قلب رآکتور شود. »

این روزنامه همچنین نوشته « برخى از تحلیلگران تصمیم روسیه براى راه‌اندازى این نیروگاه را هماهنگ با آمریکا دانسته اند » و از جمله دکتر صادق‌ربانى، قائم‌مقام سابق سازمان انرژى اتمى راه‌اندازى نیروگاه بوشهر را با هماهنگى آمریکا مى‌داند و گفته « مسلما روسیه علائم مثبتى از غرب در رابطه با این موضوع گرفته است ، و مى‌شود گفت که روسیه اجازه غرب را هم در این زمینه به نوعى کسب کرده است. »

روزنامه جهان صنعت همزمان از قول مدیرعامل شرکت ساخت و راه‌اندازى نیروگاه‌هاى اتمى ایران نوشته « بعد از بحرانى شدن نیروگاه دیگر عجله‌اى براى اینکه خیلى سریع آن را به قدرت نامى برسانیم ، نداریم. »

آقاى احمدیان تاکید کرده که « ایمنى نیروگاه و انجام تست‌هاى لازم از آن در این مرحله براى سازمان انرژى اتمى از رسیدن به حداکثر ظرفیت و توان تولید مهم‌تر است. »

تحلیل هاى متفاوت از اظهارات آیت الله خامنه اى در روزنامه هاى شنبه

روزنامه هاى رسالت ، جمهورى اسلامى و مردمسالارى تحلیل هایى متفاوت از سخنان اخیر آیت الله خامنه ای درباره « مقابله فرامنطقه اى » در صورت حمله نظامى و اختلافات داخلى منتشر کرده اند.

روزنامه رسالت در سرمقاله اى با عنوان « مسائل اساسى امروز ما » نوشته « ایجاد وحدت ، فرونشاندن آتش هاى اختلاف که در جامعه ایجاد مى شود ، اصلاح ذات البین ، فروبردن خشم و پرهیز از نفرت ، فکرکردن به گسترش عدالت در جامعه ، گرد آوردن کسانى که به هر دلیل از مجموعه برادران مومن جدا شده اند ، و مراقبت از زیر مجموعه ها و حوزه هاى تاثیر گذار کلام و رفتار آن ها » هفت مساله اساسى جناح حاکم بر کشور است.

این روزنامه با اشاره به فعال شدن « شکاف ها و گسل هاى سیاسى ، اجتماعى و فرهنگى » چنین موقعیتى را خواست « دشمنان » معرفى کرده و ادعا کرده که « هدف دشمن ایجاد یک زلزله سیاسى۱۰ ریشترى است که همه ارکان نظام را ویران کند. »

سرمقاله نویس روزنامه رسالت به هویت دشمن مورد نظر اشاره اى نکرده اما نوشته که منظور سخنان اخیر آیت الله خامنه اى « ایستادن در برابر آتش افروزى هاى سیاسى کسانى است که همگرایى و وحدت اصولگرایان را هدف قرار داده اند. »

روزنامه مردمسالارى نیز در سرمقاله شنبه کارنامه جناح حاکم در آنچه « پیروى از رهبر و کارنامه جذب حداکثرى و دفع حداقلى » نامیده را بررسى کرده و عملکرد جناح حاکم را مورد انتقاد قرار داده است.

این روزنامه از مردم به عنوان آفریننده اقتدار ملى نام برده و نوشته « روش جاذبه هاى جمعى یعنى این که احزاب ، گروه ها، نهادها و افراد معتقد و ملتزم به قانون اساسى آزاد باشند به یک اندازه از ظرفیت هاى رسانه اى و اطلاع رسانى جامعه بهره مند شده و دیدگاه و قرائت خود را از مسائل اجتماعى ، فرهنگى، اقتصادى و سیاسى وحتى قرائت خود را از بند بند قانون اساسى مطرح کنند و شهروندان را از دیدگاه خود آگاه ساخته و در جهت اقناع و ترغیب آنان برآیند و در رویدادهاى انتخاباتى نظر مردم را نسبت به آنچه که بیان داشته اند در قالب آراى عمومى جویا شوند و به نسبت راى مکتسبه در چنین فرآیندى در ارکان قدرت حضور یابند. »

روزنامه مردمسالارى به طور ضمنى به سرکوب پس از انتخابات سال ۸۸ اشاره کرده و کارنامه حکام فعلى ایران را با امام على، امام اول شیعیان، مقایسه کرده و نوشته که امام على حتى « با خوارج در منتهى درجه آزادى و دموکراسى رفتار کرد. او زندانشان نکرد و شلاقشان نزد و حتى سهمیه آنان را از بیت المال قطع نکرد » و « آن ها در همه جا در اظهار عقیده آزاد بودند. »

روزنامه جمهورى اسلامى در سرمقاله ۳۰ مرداد خود اظهارات آیت الله خامنه اى درباره « مقابله گسترده » و فرا منطقه اى در صورت حمله نظامى را تحلیل کرده است.

این روزنامه نوشته که منظور از « میدان گسترده مقابله » استفاده از « گرایش‌ها و پیوندهاى مستحکم ملت‌هاى منطقه ، کشورهاى اسلامى و بسیارى از نقاط جهان » با حکومت ایران است ، و البته ادعا کرده که آن ها « در برابر تعرض نظامى خارجى به ایران بى تفاوت نخواهند ماند. »

روزنامه جمهورى اسلامى همچنین از« امکاناتى که بالقوه در اختیار ایران است و مى‌تواند در زمان نیاز به فعلیت در آید و علیه هر کشورى که به ایران تعرض کند فعال شود » به عنوان یکى دیگر از ابزارهاى مقابله فرامنطقه اى با حمله نظامى نامبرده است.

مخالفت با « لایحه جنجالى خانواده و ازدواج مجدد مردان »

روزنامه تهران امروز گزارشى از مخالفان و موافقان « لایحه خانواده » منتشر کرده و نوشته مجلس شوراى اسلامى « بار دیگر شاهد به جریان افتادن یکى از جنجالى‌ترین و چالش‌برانگیزترین لایحه‌هاى چند سال اخیر است ، لایحه‌اى که همه طیف‌هاى جامعه را در برمى‌گیرد و محلى براى بیان بسیارى از دیدگاه‌ها و جریان‌هاى فرو خفته اجتماعى، فرهنگى و سیاسى شده است. »

این روزنامه با اشاره به اینکه « در میان همه واکنش‌هاى مثبت و منفى ارائه شده درباره این لایحه پرسر و صدا، خواسته جمعیت زنان مسلمان نو اندیش بسیار متفاوت است ، چرا که این جمعیت « به هیچ عنوان اصلاحات درباره بند ماده ۲۲ و ۲۳ لایحه حمایت از خانواده که مربوط به ازدواج مجدد مردان است را نپذیرفته و تاکید کرده که « ماده مربوط به ازدواج مجدد و ازدواج موقت مردان باید از لایحه حمایت از خانواده حذف شود. »

فاطمه فاطمه راکعى دبیر کل « جمعیت زنان مسلمان نواندیش » تاکید کرده که « وجود این ماده در لایحه حمایت از خانواده در واقع به معناى قانونى کردن ازدواج مجدد و ازدواج موقت در جامعه است و وقتى چیزى قانونى مى‌شود، تبدیل به فرهنگ مى‌شود و در این صورت بسیارى از مردانى که تا کنون به ازدواج مجدد و موقت فکر هم نمى‌کردند به سمت آن گرایش پیدا مى ‌کنند چون آن را حق خود مى ‌دانند.»

اما لاله افتخارى از حامیان دولت در مجلس شوراى اسلامى به روزنامه تهران امروز گفته « رد کردن این لایحه جفا به زنان است. »

خانم افتخارى همچنین گفته « به نظر شرع مقدس ازدواج دائم به‌عنوان غذاست در حالى که ازدواج مجدد باید در سبد درمان بیاید » و « با تصویب این لایحه همه فسادهایى که در جامعه وجود دارد و مسائل مربوط به ازدواج موقت حل مى‌شود. »

براساس مواد ۲۲ و ۲۳ لایحه خانواده که دولت احمدى نژاد آن را در سال ۸۶ تصویب و براى تصویب نهایى به مجلس ارائه کرده مردان مى توانند به استناد یکى از ۱۰ حالتى که این لایحه تعریف کرده و از جمله مواردى چون « سوء رفتار » یا « سوء معاشرت زن » بدون رضایت همسر اول ازدواج مجدد کنند.

همچنین در صورت تصویب مواد این قانون در صورت باردار شدن زوجه ثبت نکاح موقت الزامى است و در موارد دیگر اختیارى خواهد بود.

روزنامه تهران امروز همچنین تاکید کرده که « مطالعات جامعه‌شناسان نشان داده است که ازدواج موقت دارد تبدیل به شغل مى‌شود و اگر این لایحع تصویب شود ، ازدواج موقت تبدیل به شغلى با حمایت‌هاى قانونى مى شود. »

دریافت شهریه از دانش آموزان در مدارس دولتى

روزنامه خراسان در رد ادعاى مقامات دولتى مبنى بر ممنوع بودن دریافت شهریه ثبت نام از دانش آموزان گزارشى منتشر کرده که نشان می دهد دریافت شهریه از سوى مدارس دولتى همچنان ادامه دارد.

به نوشته این روزنامه مسئولان مدارس دولتى در مناطق مختلف مبالغى از ۱۰۰ هزار تومان » تا « ۱ میلیون تومان » را به عنوان شهریه ثبت نام از دانش آموزان دریافت مى کنند و شهریه مدارس غیر انتفاعى نیز از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فزونى گرفته است.

براساس قانون اساسى ، حکومت جمهورى اسلامى موظف است امکانات تحصیل رایگان براى شهروندان ایرانى را از دوره ابتدایى تا پایان دبیرستان فراهم کند.

روز پنج شنبه گذشته نیز روزنامه ها از قول معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش و پرورش خبر داده بودند که « بر اساس آن چه مرکز آمار و اداره ثبت احوال شمار « دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سال تحصیلى جدید بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ هزار نفر » خواهد بود.

توسعه محور هراز هم به قرارگاه خاتم الانبیاى سپاه رسید

برخى از روزنامه ها از جمله روزنامه تهران امروز خبر داده اند که توسعه محور هراز هم از سوى دولت به قرارگاه خاتم الانبیاى سپاه رسیده است.

به نوشته این روزنامه این قرار داد با دستور محمد رضا رحیمى، معاون اول محمود احمدى نژاد و با تقاضاى سید على اکبر طاهایى، استاندار مازندران میان وزارت راه و ترابرى و قرارگاه سازندگى خاتم الانبیا سپاه پاسداران منعقد شده است.

نزدیک به ۳ هفته پیش نیز مهرداد لاهوتى ، عضو کمیسیون عمران مجلس شوراى اسلامى ایران اعلام کرد که قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران عنوان کرده از این به بعد قصد ندارد در پروژه‌هاى کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان وارد شود به همین دلیل پروژه احداث آزاد‌راه تهران - شمال به ارزش ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به این قرارگاه سپرده شده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.