اولین کار پس از سکته مغزی


اولین کار پس از سکته مغزی

نخستین اقدام، تلفن کردن به اورژانس پیش بیمارستانی( تلفن 115) است، زیرا آن ها برای اندازه گیری قند خون و دادن اکسیژن به بیمار دارای امکانات لازم هستند.

نکته ی مهم بعدی، انتقال بیمار به مرکز درمانی است که دارای وسایل تشخیصی و درمانی کافی و لازم باشد تا بیمار نیازمند انتقال بین بیمارستانی نگردد، مثلا بیمارستان باید دارای دستگاه سی ‌تی ‌اسکن باشد.

بهتر است سنجش اشباع اکسیژن از طریق پایانه‌ های متصل شونده به بند انتهایی انگشت، برای بیمار انجام شود. اگر این وسیله در دسترس نبود، یا اشباع اکسیژن کمتر از 92 درصد بود، باید به بیمار اکسیژن داد.

بسیار دیده شده است که پرسنل اورژانس یا همراهان بیمار، فشار خون او را اندازه گیری می کنند و با دیدن اعداد بالا، سریعا فشار بیمار را پایین می ‌آورند، در صورتی که علت فشار بالا در افراد مبتلا به سکته مغزی، جبران کاهش خون‌ رسانی است. در این بیماران فشار درون مغز بالا می ‌رود و خون ‌رسانی در کل مغز کاهش می ‌یابد. بدن برای جبران این مساله، با افزایش دادن فشار خون بر مقاومت موجود غلبه می ‌کند. به همین دلیل، کاهش دادن فشار خون به این مکانیسم هوشمندانه ی بدن آسیب رسانده و مغز را درگیر کاهش خون ‌رسانی شدید می ‌کند.

استفاده از داروهای خود بیمار یا دارویی جدید نیز تا قبل از تایید تشخیص، ممنوع است.

برای تشخیص دقیق، بیمار نیازمند عکسبرداری از مغز به روش سی ‌تی ‌اسکن است. اگر در سی ‌تی ‌اسکن خون‌ ریزی وجود نداشته باشد، آسپیرین برای جلوگیری از بروز لخته ی مجدد در عروق مغزی تجویز می‌ شود.

بیمار به مصرف 325 میلی گرم آسپیرین در روز نیاز دارد که از میزان مصرفی آسپیرین در سکته‌ های قلبی بیشتر است.

بیماران دیابتی نیز نیازمند کنترل قند خون در محدوده ی طبیعی هستند.

در بیمارانی که دمای بدن شان بیشتر از 5/37 درجه سانتی ‌گراد می‌ شود، باید تب را کنترل کرد. افزایش دما با افزایش ناخوشی و مرگ بیمار همراه است.

در نظر داشته باشید تمام بیماران مبتلا به سکته‌ مغزی مستعد بروز تشنج نیستند و نیازی به درمان با داروهای ضد تشنج ندارند، مگر این ‌که تشنج در آن ها بروز کند یا خون ریزی مغزی داشته باشند. در این شرایط برای پیشگیری از بروز تشنج، اقدام به تجویز فنی توئین می ‌کنند.

برای شروع غذا در این بیماران باید با رژیم مایعات شروع کرد. اگر پس از نوشیدن مایعات، علامتی از عدم تحمل غذا و بروز سرفه دیده نشد، می‌ توان رژیم غذایی جامد را شروع کرد.

برای دادن آسپیرین می ‌توان آن را با مربا مخلوط کرد و به بیمار داد تا قابل تحمل شود و برای بیمار، خطری در موقع بلع ایجاد نکند.

دکتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس

zorro - هند - میسور
خوب که چی؟ مگه ما پرستاریم؟!
جمعه 29 مرداد 1389

shirzan48 - بلژیک - بروکسل
دستتان درد نکند , ما فکر کردیم منظورتان کمکهای اولیه بیمار بوسیله اطرافیان تا قبل از تماس با اورژانس است .
جمعه 29 مرداد 1389

iranazadiran - ایران - تهران
1- در این مقاله به عوارض همیشگی و یا موقت سکته مغزی که اکثرا ناقص است اشاره ای نشده. اگر سکته مغزی ایجاد خونریزی یا لخته کند حداقل بیست و چهار ساعت و حداکثز چهل و هشت ساعت احتمال مرگ بیمار وجود دارد و یا سکته مجدد. چون این لخته باید رد شود و ایجاد عارضه جدید نکند که داروهایی به این منظور به بیمار می دهند. یکی از عوامل بسیار رایج سکته مغزی نوسط خونریزی مغزی فشار خون بالا ست. کسانی که فشار خون بالا . دارند هنگام خوردن غذاهای چرب و شیرین یا عصبانیت باید کاملا مراقب فشار خون خود باشند و در صدد رقیق کردن خون خود و یا تنظیم فشار باشند. خونریزی های چشمی گاهی علائم سکته مغزی ست. مثل جالبی در مورد سکته قلبی و مغزی ست می گویند سکته قلبی مرد است چون می کشد اما سکته مغزی نامرد است چون یک عمر ناقص و یا معلول می کند. البته همواره سکته قلبی نمی کشد اما ناقص هم نمی کند. در هر صورت یکی از بهترین کارها پیشگیری ست...
جمعه 29 مرداد 1389

iranazadiran - ایران - تهران
2- در هر صورت یکی از بهترین کارها پیشگیری ست. استفاده مایعات خنک مانند دوغ نه خیلی ترش و بی نمک با چربی کم. استفاده از آب انار آب زرشک آب عناب بسیار موثر است. البته در کسانی که فشار خون بالا دارند افت فشار خون به همان اندازه خطرناک است و باعث سکته میشود . چه قبل از سکته مغزی و چه بعد از آن. عوارض سکته مغزی از کار افتادن و یا فلج شدن اعضا ست. معمولا پزشکان طبق فرمول فیزیوتراپی را دیر شروع می کنند و ابتدا به اوضاع عمومی . بیمار میرسند انگار هر دو کار را نمی توان با هم انجام داد. بعد از رفع خطر لخته خون اگر به سلامتی بیمار خود علاقمندید فیزیو تراپی را شخصا انجام دهید اکنون دستگاههای ماساژ کوچک و بزرگ به بازار آمده که بسیاری از آنها حتی برای زیبایی استفاده میشوند. میتوان از این دستگاهها در قسمتهای بیحس شده استفاده کرد در غیر اینصورت امکان اینکه بیمار تا آخر عمر فلج باشد بسیار است. ....
جمعه 29 مرداد 1389

iranazadiran - ایران - تهران
3- تحرک بیمار و فعالیتش هم بسیار موثر است و پس از آن توجه کامل و پیگیری فیزیو تراپی توسط متخصص در منزل. بسیاری از افراد از داشتن فشار بالای خود بیخبرند و تنها زمانی متوجه میشوند که دچار سکته شده اند بنابراین چک کردن فشار خون یا داشتن دستگاه دیجیتالی آن در منزل بسیار ضروری و حیاتی ست.
جمعه 29 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.