تجمع دانش آموزان مدرسه مروی در برابر مجلس ایران
مدرسه ماندگار مروی در خیابان ناصرخسرو تهران و مقابل بنای شمس العماره واقع شده است
جمعی از دانشآموزان دبیرستان مروی تهران در اعتراض به تخریب این مدرسه برابر ساختمان مجلس ایران تجمع کردند.
بیش از ۳۵۰ نفر از دانشآموزان و اعضای خانواده آنها، امروز (چهارشنبه ۲۷ مرداد - ۱۸ اوت) با تجمع در برابر ساختمان مجلس در میدان بهارستان تهران، خواستار آن شدند که از تخلیه و تخریب دبیرستان قدیمی مروی (خیابان ناصر خسرو تهران مقابل بنای شمس العماره) جلوگیری شود.
بنابر گزارشها، تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکادرهایی مخالفت خود را با "انحلال و تخریب" این مدرسه که در فهرست مدارس ماندگار ایران قرار گرفته است، اعلام کردند.
مدرسه مروی به همراه مدارس البرز و دارالفنون، از قدیمیترین مدرسه های پایتخت ایران است که بسیاری از چهرههای علمی، فرهنگی و سیاسی این کشور از فارغ التحصیلان آن محسوب می شوند.
چهرههای برتر علمی، فرهنگی نظیر عبدالحسین زرینکوب، محمد ابراهیم باستانی پاریزی، حمید مولانا، موسی زرگر و کاظم معتمد نژاد، به همراه برخی از چهرههای سیاسی معاصر ایران نظیر میرحسین موسوی، هادی منافی و محمد علی نجفی از فارغ التحصیلان مدرسه مروی تهران هستند.
طی هفتههای گذشته و با ابلاغیه اخیر آموزش و پرورش منطقه ۱۲ تهران مبنی بر تخلیه و واگذاری دبیرستان مروی تهران، نگرانی ها درباره احتمال تخریب و نابودی این مدرسه افزایش یافته است.
مدرسه مروی تهران که قدمت بنای آن به یک قرن می رسد، به علت واقع شدن در منطقه تجاری مجاور بازار بزرگ تهران همواره مورد توجه انبوه سازان فضاهای تجاری بوده است اما مناقشه سالهای اخیر بر سر این بنا، بیشتر مربوط به دعوی قضایی میان حوزه علمیه مروی و دبیرستان مروی است.
حوزه علمیه مروی سالهاست که خواستار الحاق دبیرستان مروی به فضای آموزشی - مذهبی خود شده است و در اوایل دهه ۶۰ شمسی (۸۰ میلادی) نیز بخشی از فضای حیاط مدرسه مروی به این حوزه علمیه واگذار شد که بعدها به صورت اماکن تجاری به مجموعه "کوچه مروی" پیوست.
بسیاری از چهرههای علمی، فرهنگی و سیاسی ایران از دبیرستان مروی تهران فارغ التحصیل شده اند |
اما در سه سال گذشته، مصوبات جدید هیات دولت از تخلیه و واگذاری این مدرسه به نماینده موقوفه مروی و انتقال اموال، اسناد و دانش آموزان آن به مدرسه دارالفنون تهران حکایت داشته است.
شیرزاد عبدالهی، کارشناس مسایل آموزش و پرورش ایران، امروز (چهارشنبه ۲۷ مرداد) به بی بی سی فارسی گفت که با توجه به عدم حمایت دولت و آموزش و پرورش از خواسته دانش آموزان و معلمان و مدیران مدرسه مروی، به نظر نمی رسد که تجمع کنندگان امروز مقابل ساختمان مجلس، بتوانند مانع از تخلیه و انتقال این بنا شوند.
به گفته آقای عبدالهی در سه سال گذشته، در مجموع سه مصوبه و ابلاغیه برای تخلیه و واگذاری دبیرستان مروی از سوی هیات دولت و آموزش و پرورش صادر شده است که آخرین آنها (خرداد ۸۹) خواستار تخلیه و تحویل ساختمان دبیرستان به نماینده موقوفه مروی شده است.
پیشتر، یکی از مدیران سابق دبیرستان مروی به خبرگزاری ایسنا گفته بود که با توجه به مدارکی که وجود دارد، اقدامات اخیر به منظور استفاده تجاری از زمین مدرسه صورت گرفته و حتی نقشه ساختمانی که قرار است جایگزین بنای فعلی دبیرستان مروی شود، تهیه شده است.
این در حالی است که مقامات حوزه علمیه مروی، طرح احداث مرکز تجاری در محل زمین مدرسه مروی را تکذیب کرده و گفته اند که می خواهند از فضای این مدرسه برای مقاصد آموزشی و مذهبی استفاده کنند.
اما دانش آموزان مدرسه مروی و والدین آنها به همراه مدیران و معلمان فعلی و سابق این مدرسه با استناد به تبدیل بخشی از فضای حیاط مدرسه به مغازههای تجاری (در دهه ۶۰) مدعیاند که در صورت تخلیه و واگذاری ساختمان مدرسه، دیگر نمی توان به نگهداری و حفظ این بنای ماندگار آموزشی امیدوار بود.
|
|
|
|
|