ناصر ابراهیمی: اگر از تیم ملی انتقاد کنیم محروم میشویم
ناصر ابراهیمی پیروزی فوتبال ایران مقابل ارمنستان را موفقیتی برای این تیم نمیداند. به اعتقاد او قطبی هم نباید با وعدهی قهرمانی با احساسات هواداران بازی کند. ابراهیمی علاوه بر این از محدودیت انتقاد بر تیم ملی میگوید.
صحنهای از دیدار تیم ملی فوتبال ایران با ارمنستان در روز فیفا
دویچه وله: آقای ابراهیمی تیم ملی فوتبال ایران در دیدار دوستانه در روز فیفا، ۱۱ ماه اوت، مقابل تیم میزبان ارمنستان به پیروزی سه بر یک دست یافت. پیامد این دیدار را چه طور میبینید؟
ناصر ابراهیمی: قبل از جام جهانی انتظارات مردم برای تماشای بازی خیلی زیادتر شده. چون وقتی اعلام میکنند که بازیکنان تیم اسپانیا ۶۵۰ تا ۷۵۰ پاس سالم در هر بازی به یکدیگر میدهند، خب این انتظار پیش میآید که ملیپوشان تیم ایران بتواند حداقل ۱۵ پاس سالم به همدیگر بدهند. ببینید تفاوت چه قدر است! ۷۵۰ تا ۱۵ پاس. اگر بتوانند حداقل ۱۵ پاس سالم به همدیگر بدهند. آقای قطبی گفتند که تیم را جوان کردهاند. ولی اگر شما به میانگین سن تیم توجه کنید، در بازی با ارمنستان با ذخیرهها که رفتند داخل زمین، شش بازیکنان بالای ۳۰ سال بودند و بقیه بازیکنان هم، به جز یکی دو نفر، ۲۸ یا ۲۹ سال و یکی دو نفر هم ۲۴ یا ۲۵ سال داشتند. بنابراین میانگین سن تیمی که داخل زمین بود، پایین نبوده است. میشود گفت که تیمی ۲۹ ساله و ۳۰ ساله بوده. این آیندهنگری نیست. آیندهنگری از این جام جهانی به جام جهانی دیگر است. باید این برنامه را بریزند. و الان قول دادهاند که تیم ایران را در جام ملتهای آسیا قهرمان کنند. خب آقای قطبی این قول را برای جام جهانی داده بودند و حالا هم برای جام ملتهای آسیا دادهاند، ولی آیندهنگریای در کار نبوده است.
ناصر ابراهیمی
از نظر فنی و تاکتیکی، دیدار ایران مقابل ارمنستان چه دستاوردی را برای فوتبال ایران داشت؟
خب ارمنستان از تیمهای ردهی آخر فوتبال اروپا محسوب میشود. این بازی، بازی بسیار ضعیفی بود و تیم اصلاً هماهنگ نبود. درست است که در کارنامه مینویسند سهـ یک برنده شدهاند، در ردهبندی فیفا هم ممکن است تیم ایران چند پله بالا بیاید، ولی بازی آنچنانی نبود که مردم بتوانند این بازی را تماشا کنند و بیحوصله بودند. در این بازی، اگر آقای رحمتی در دروازه نبود، نتیجه غیر از این بود. بنابراین نباید نتیجه را در نظر گرفت. باید دید که تیم ایران چه تحولی انجام داده است. به همین دلیل به نظر من این بازی اصلاً بازی مثبتی نبود و هیچ نفعی برای فوتبال نداشت. چون هیچیک از اصول فوتبال در این بازی دیده نمیشد. هر دو دفاع کنار روی خط کار میکردند و پوشش دفاع وسطها نبودند و دفاع وسطها اشتباهات فردی زیادی داشتند. بازی جواد نکونام در خط میانی با وجود اینکه بازیکنی اروپایی و بینالمللیست، اصلا به چشم نمیخورد. چون بازیکنان کناری او با همدیگر هماهنگ نبودند. پاسهایی که بتوانند بازی را به حریف دیکته کنند، اصلاً از خط هافبک شروع نمیشد و برای همین رفتهرفته بازیکنان حالت عصبی پیدا میکردند. و با تکمهاجم سرعتی هم نمیشود کاری کرد. درست است که آقای انصاری فرد در خط پیشین بود، ولی همه تکمهاجم سرعتی را میدیدند و ارسالهای کناری هم در این بازی و نتیجهای نداشتند . حال فرض کنید که ما همین بازی را در مقابل ژاپن، کره، عربستان، استرالیا یا حتی چین و دو سه کشور عربی انجام بدهیم، آیا میتوانیم جام ملتهای آسیا را بهدست بیاوریم؟
آقای ابراهیمی اخیراً گفته میشود فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی انتقاد از تیم ملی ایران را به اصطلاح "ممنوع اعلام کرده است". در این مورد چه اطلاعاتی دارید؟
ببینید الان در فوتبال ایران به مربیها گفتهاند که اگر انتقاد کنید، محرومتان میکنیم. اگر کسی انتقاد کند، مگر انتقاد او کشنده است، یا انتقاد، ترور شخصی است. انتقاد، انتقاد دلسوزانه است و ما مربیها دلمان میسوزد. فوتبال ایران الان به فوتبال تیمهای درجه دو در آسیا تبدیل شده است.
افشین قطبی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران پس از پیروزی ۳ بر یک مقابل ارمنستان، مجدداً تأکید کرد که تیم ملی فوتبال ایران قهرمان جام ملتهای آسیا خواهد شد. نظرتان در این مورد چیست؟
من اگر جای آقای قطبی باشم، احساسی رفتار نمیکنم. با احساسات مردم ایران هم بازی نکنید، با کلمات بازی نکنید. کجای دنیا یک مربی قول قهرمانی میدهد که آقای قطبی بدهد.
|
|
|
|