موسوی: می خواهیم قدرت را مهار کنیم


موسوی: می خواهیم قدرت را مهار کنیم

آقای موسوی و همسرش در آستانه روز خبرنگار در ایران با گروهی از روزنامه‌نگاران دیدار کردند

میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت ایران می گوید که مهم‌ترین هدف جنبش اعتراضی این کشور، مهار کردن و مشروط کردن قدرت است.

آقای موسوی روز سه شنبه ۱۲ مرداد (۳ اوت) و در آستانه سالگرد صدور فرمان مشروطه گفت که آزادی خواهان ایران بر خلاف بعضی کشورهای دیگر هنوز نتوانسته اند "لویاتان" یا هیولای قدرت را مهار کنند.

او گفت: "دائم از ما خواسته می شود که به طور کامل از کسی یا حرفی تبعیت کنیم، در حالی که در اسلام چنین چیزی نداریم و انقلاب اسلامی هم این هدف را دنبال نمی کرد".

به نظر می رسد که اشاره آقای موسوی به گفته های هواداران آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران است که می گویند اختیارات ولایت فقیه فراتر از قانون اساسی و قوانین عادی است و همه باید دستورات حکومتی او را اجرا کنند.

آیت الله خامنه ای خود اخیرا در پاسخ به استفتایی، ولایت فقیه را "شعبه ای از ولایت ائمه اطهار که همان ولایت رسول الله است" خوانده و نوشته بود که شرط "التزام به ولایت" اطاعت از دستورات حکومتی "ولی امر مسلمین" است.

اما آقای موسوی می گوید که آیت الله روح الله خمینی، قدرت را در محدوده قانون تعریف می کرد: "امام بارها گفتند که حکومت فرد نداریم، حکومت فقیه نداریم، حکومت رئیس جمهور نداریم و فقط حکومت قانون داریم؛ قانون را هم به مفهوم محدود و مشروط کننده قدرت به کار می بردند".

این در حالی است که هم در میان منتقدان آیت الله خمینی و هم در میان هوداران سرسخت آیت الله خامنه ای کسانی هستند که می گویند آیت الله خمینی خود ابداع کننده نظریه "ولایت مطلقه" بود و عقیده داشت که مصلحت حکومت نه تنها بر قانون، بلکه حتی بر احکام شرعی مانند نماز و روزه و حج هم تقدم دارد.

اما گروه دیگری از صاحبنظران در سوی دیگر چنین استدلال می کنند که نفس تعطیل بردار دانستن دستورات دینی به دلیل "مصلحت"، می تواند بالقوه به "عرفی گرا" یا "سکولار" شدن یک حکومت مذهبی بینجامد.

نقد دهه اول انقلاب

آقای موسوی که در آستانه روز خبرنگار در ایران با گروهی از روزنامه‌نگاران سخن می گفت در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث دهه اول حکومت جمهوری اسلامی پرداخته است که خود او در بخش قابل توجهی از آن نخست وزیر و رئیس دولت بود.

او گفته است که عملکرد حکومت در این دوره از نظر او بی عیب و نقص نبوده، اما با توجه به فضای سیاسی امروز ایران و با در نظر گرفتن مصالح "جنبش سبز"، سخن گفتن در مورد بعضی از موضوعات مربوط به آن دوره را ضروری نمی داند.

آقای موسوی گفته است: "در باره دهه اول انقلاب حتما نقدهایی هم وجود دارد، اما آن دوره را نباید یکپارچه دید و باید هر حادثه ای را تحلیل کرد. انقلاب در وضعیتی بود که از روز دوم استقرار، بندر لنگه شلوغ شد؛ چند روز بعد بندر ترکمن مشکل پیدا کرد؛ بلوچستان شلوغ شد؛ خوزستان و کردستان مسئله پیدا کرد. این فضاها را باید دید و درک کرد و نقد کرد".

او گفته است که از "مجموعه اصول و ارزش هایی که در ابتدای انقلاب مطرح شد" دفاع می کند، اما در مورد مسئله ای مانند اعدام زندانیان سیاسی در سال 1367 گفت: "مسئله سال 67 را باید در منظر تاریخی خود بررسی کرد و بعد هم باید دید که آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ نقشی داشته است؟ آیا اصلا مکانی برای دخالت داشته است؟ آیا در احکام و اسناد نامی از دولت وجود داشته است؟ دولت که نقشی در این مسئله نداشته است، خیلی از کسان دیگر هم اطلاع نداشته اند. اما برای مطرح کردن این مسائل با جزئیات هم محذوراتی دارم".

آقای موسوی در بخش دیگری از سخنانش گفت که یک روحانی اخیرا در جشنی که در دانشگاه تهران برگزار شده، گفته است که اگر در جامعه دو دستگی به وجود آمد و یک گروه بر گروه دیگر حاکم شد، گروه حاکم می تواند دیگران را اعدام کند.

او گفت: "این حرف ها زده می شود که اگر روزی قتل عامی در زندان ها یا جاهای دیگر رخ داد، بگویند که سابقه تاریخی در زندگی حضرت امیر دارد؛ کما اینکه می گویند چنین کاری در جنگ نهروان سابقه داشته است".

موسوی: دولت در مسائل سال ۶۷ نقشی نداشت

مهندس میرحسین موسوی در آستانه روز خبرنگار، با جمعی از مدیران مسئول، خبرنگاران و خانواده های روزنامه نگاران دربند، دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش خبرنگار کلمه، میر حسن موسوی در ابتدا با اشاره به اهمیت فعالیت های خبرنگاران در آگاه سازی جامعه گفت: مساله اطلاع رسانی و مطبوعات آزاد از مهمترین مسائل ما در صدسال اخیر بوده است و این خواسته در انقلاب اسلامی هم به جد دنبال شد. از این جهت چنین جلسه ای و حضور در جمع کسانی که اقدام به روشنگری می کنند، برای من بسیار مغتنم است.

مهندس موسوی ادامه داد: باید صدای ما به دوستان دربندی که برای رسیدن به حقوق ابتدایی خود اعتصاب غذا کرده اند، برسد و آنان بدانند که جنبش سبز، آزادی خواهان و کل آحاد ملت ما پشتیبان آنان برای رسیدن به خواسته های به حق شان است.

وی گفت: وجود این تعداد زیاد روزنامه نگار در زندان هم تاسف انگیز است، هم خیلی با معناست ونشان می دهد گسترش آگاهی به ضرر عده خاصی است. تعدد روزنامه نگاران دربند، حقانیت راهی که جنبش سبز برگزیده است را نشان می دهد چرا که بخشی از قشر آگاه، روشن و حق طلب جامعه به دلیل مخالفت با رویش مجدد استبداد در زندان به سر می برند.

اطلاع رسانی؛ مهمترین ابزار مشروط کردن قدرت

سردبیر اسبق روزنامه جمهوری اسلامی ادامه داد: کلیدواژه هایی از انقلاب مشروطه در ادبیات ملت ایران وجود دارد و دائم به آن رجوع کردیم که مهمترین آن عدالت طلبی و آزادی خواهی و حکومت قانون است. در میان این کلیدواژه ها، ظاهرا کمترین توجه را به خود واژه مشروطیت داشته ایم. تجربیات یک سال گذشته نشان داد که مهمترین خواسته های فعلی ما، مشروط کردن قدرت است و اگر موفق شویم که قدرت را مشروط کنیم، بسیاری از مشکلات بنیادین کشور حل می شود. به نظر من مقاومتی که امروز در برابر پیشرفت کشور وجود دارد از همین ناحیه است و بهایی که امروز خبرنگاران می پردازند به این دلیل است که رکن اطلاع رسانی و گسترش آگاهی، مهمترین ابزار مشروط کردن قدرت است.

وی گفت: حساسیت بسیاری که به کار خبرنگاران و فعالیت رسانه ها وجود دارد و دلیل اصلی حمله به روزنامه ها و روزنامه نگاران همین است که مهمترین مسئله کشور را هدف گرفته اند.
مهندس موسوی با اشاره به وجود بیشترین تعداد روزنامه نگاران زندانی در ایران، گفت: به نظر می رسد همان طور که جنبش سبز کم کم بر مسائل اساسی تمرکز پیدا می کند، بیش از همیشه برمسئله آزادی بیان تاکید کند. وقتی بحث انتخابات آزاد یا اجرای بدون تنازل قانون اساسی هم مطرح می شود، ناظر به مشروط کردن قدرت است و به همین دلیل مورد پذیرش قرار نمی گیرد.

میرحسین موسوی ادامه داد: به نظر می رسد برای بعضی از دست اندرکاران فعلی امور، صحبت کردن با خارجی ها و کوتاه آمدن و کمی پیشرفتن و عقب نشستن، از براورده کردن حقوق ملت، برگشتن به قانون و بازکردن راه ساده تر باشد. در حالی که این روش می تواند بسیاری از مشکلات ملی ما را حل و ریشه های بحران را به تدریج خشک کند و ما را به وضعیت عادی برگرداند.

مهندس موسوی گفت: قدرت همیشه میل به اطلاق دارد و کشورهایی موفق بوده اند که توانسته اند قدرت یا به قول هابز، لویاتان را در چارچوبی قرار دهند و آن را مهار کنند اما ما نتوانسته ایم قدرت را محدود و مهار کنیم. دائم از ما خواسته می شود که به طور کامل از کسی یا حرفی تبعیت کنیم در حالی که در اسلام هم چنین چیزی نداریم و انقلاب اسلامی هم این هدف را دنبال نمی کرد. خود امام بارها گفتند که حکومت فرد نداریم، حکومت فقیه نداریم، حکومت رییس جمهور نداریم و فقط حکومت قانون داریم. قانون را هم در مفهوم محدود و مشروط کننده قدرت به کار می برد.

راه جنبش سبز مسالمت آمیز است

میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنانش به ظهور و سقوط تمدن ها اشاره کرد و گفت: جنبش سبز باید بتواند زندگی کند تا بتواند پیروز شود، یعنی هر نوع اقدامی که تمام نیروهای نظامی و امنیتی را یکپارچه در مقابل مردم قرار دهد و فشارها را افزایش دهد، به ضرر جنبش سبز است و باید از آن پرهیز کنیم.

وی به وضعیت تایلند اشاره کرد و گفت: یک سرکوب گسترده، وسیع و همهجانبه میتواند مدتهای مدید پیروزی این حرکت حقطلبانه مردم را به عقب براند. برای همین ایستادگی روی جنبه های مسالمتآمیز به نظر من حیاتی بوده و بهترین راه برای رسیدن به مطالبات به حق مردم است.

وی افزود: هدف اصلی ما مشروط کردن قدرت، رسیدن به عدالت و آزادی، زنده شدن ارزشهای بنیادین و رفتن به سمت جامعهایست که در آن فشار و تهدید نباشد. این احتیاج به زمان دارد و یک سال مدت زیادی برای رسیدن به این اهداف نیست. گرچه در این یک سال آگاهیهای جامعه ما بسیار گستردهتر شده است. به نظرم ایدهای اگر خوب متولد شود، پیروزی آن قطعی است و من بر این باورم که ایده تغییر در کشور متولد شده است.

موسوی اظهار داشت: در دانشگاه تهران جشن بزرگ ولایت برگزار شد که یک روحانی در آن سخنرانی می کرد و می گفت: اگر در جامعه ای دو دستگی به وجود بیاید و یک گروه بر گروه دیگر حاکم شد، می تواند همه آن دیگران را اعدام کند. سوال اینجاست که چرا این تفکر در یک جشن که برای شادی و سرور و وحدت باید برگزار شود، مطرح می شود. دلیل آن ترس از ریزش نیروها و تولد ایده ایست که به آن اشاره کردم.

از فشار بر کشور خشنود نیستیم

مهندس موسوی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مسئله کشور ما تنها پیروزی جنبش سبز و اهداف آن نیست. حفظ وحدت ملی، منافع بلندمدت، یکپارچگی و وحدت ملت از مسایل اساسی کشور است که هم جنبش را متعهد می کند و هم همه کسانی را که در این عرصه فعالیت دارند تا دست به اقدامات بی مهابا نزنند. وی افزود: ما بر پیروزی جنبش سبزبه هر قیمتی باور نداریم و می خواهیم کشور و منافع ملی حفظ شود. ما به هیچ وجه از این تحریم ها و فشارهای بین المللی خشنود و راضی نیستیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به متن استعفای منتصب به خود در سال ۶۸، اظهار داشت: من در همان زمان نسبت به ضایعاتی که در اثر افراط و ماجراجویی در عرصه بین الملل دچار آن می شدیم هشدار داده بودم و اعتقاد دارم ما از رجوع به اصول و پایبندی به ارزش های بنیادین در سیاست داخلی و خارجی ضرری نکرده ایم و لطماتی که خوردیم، اغلب از نادانی و ماجراجویی بوده است.

نخست وزیر امام خاطره ای از دوران جنگ بیان کرد: روز بعد از حمله صدام به حلبچه، به آنجا رفتیم و آن صحنه های فجیع را از نزدیک دیدیم. با دعوت از خبرنگاران و انتشار فیلم ها و عکس ها، جو جهانی از نظر تبلیغات کمی به نفع ما تغییر کرد. درست در همان زمان – حالا نمی گویم توسط که و چگونه- هواپیمایی ربوده شد و می خواست در مهرآباد فرود بیاید. ما به دوستان گفتیم فرودگاه را ببندند و این هواپیما به مشهد رفت. این وضعیت برای ما قابل دفاع نبود و ضرباتی را بر ما تحمیل کرد.

موسوی ادامه داد: اما گفتن این مسایل با جزئیات به نظر من جز در مواقعی که ضرورتی وجود دارد، به نفع جنش سبز نیست. ما باید نیرو جذب کنیم و همه نیروهای دلسوز انقلاب را با هر اختلاف سلیقه و دیدگاهی کنار هم جمع کنیم. برای ما مهم است که اصول گرایان منصف و علاقمند به حرکت کشور در مسیر درست را در کنار خود داشته باشیم و به آنها بگوییم ما هدف و حرف مشترکی داریم و آن اصلاح امور است.

ناگفته های زیادی از دوران دفاع مقدس وجود دارد

نخست وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه به مباحث جدیدی که درباره ادامه جنگ مطرح شده اشاره کرد و گفت: من احساس کردم که این حرف ها در چارچوب یک پروژه است. در سالگرد انتخابات چند مجموعه مطبوعاتی اقدام به چاپ مطالب و ویژه نامه هایی کردند که درجهت قلب تاریخ بود. در سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ هم همان مجموعه ها، شروع به درج مطلب درباره دفاع مقدس کردند. حتی شنیدم که کسی گفته اگر دولت در آن زمان امکانات خود را در اختیار ما می گذاشت، در سال پنجم جنگ بغداد را فتح می کردیم که به هیچ وجه چنین نبود. من اشاراتی داشتم که این مباحث کنترل شود و البته اگر ادامه پیدا کند، ما حرف های زیادی از آن دوران داریم.

موسوی افزود: غیر از مسئله جنگ، احساس من این است که همه ارزش های آن دوره مورد هجمه قرار گرفته است و در این خلال هم تلاش می شود اختلافی بین ما و دوستان ایجاد شود. ما باید متوجه این برنامه ها باشیم و اسیر جوی که طرف مقابل ایجاد می کند، نشویم.

دهه اول انقلاب را نمی توان یکپارچه نقد کرد

مهندس موسوی درباره ابهامات موجود درباره دهه اول انقلاب نیز گفت: من بارها گفته ام که آن دوره بی عیب و نقص نیست. اما در فضایی که امروز ایجاد کرده اند، همه ارزش های سی سال انقلاب مدفون می شود و این بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: در مورد همه موارد مبهم می توان بحث و گفت و گو کرد، حتی درباره تصفیه های اوایل انقلاب. بنده شاهد بودم که دولت جناب آقای بازرگان، به دست خود ش، خودش را از جریان مدیریت منفک کرد. من در شورای انقلاب از نزدیک شاهد حوادث بودم. با ایشان و اعضای نهضت هم دوست بودم و رفاقت داشتم. بسیاری از کسانی که دولت موقت دشمن خود می پنداشت، سعی کردند که مانع سقوط دولت موقت شوند.

وی در ادامه گفت: بعد از استعفای مهندس بازرگان، آقای بهشتی عنوان کردند که اعضای جدید شورای انقلاب به زودی معرفی می شوند و من می خواهم به امام اصرار کنم که اسم ایشان باقی بماند. این در حالی بود که در روزنامه های این دوستان به ایشان، بهشتی جهنمی می گفتند و من هنوز آن تیترها را به یاد دارم. ایشان فردی بود که رفت و با اصرار، امام را راضی کرد که به مهندس بازرگان حکم دهد.

موسوی اظهار داشت: بنابراین سخن گفتن درباره دهه اول انقلاب، ممکن است و حتما نقدهایی هم وجود دارد اما آن را نباید یکپارچه دید و باید هر حادثه ای را تحلیل کرد. انقلاب در وضعیتی بود که از روز دوم استقرار، بندر لنگه شلوغ شد. چند روز بعد بندر ترکمن مشکل پیدا کرد. بلوچستان شلوغ شد. خوزستان و کردستان مسئله پیدا کرد. این فضاها را باید دید و درک کرد و نقد کرد. من از مجموعه اصول و ارزش هایی که در ابتدای انقلاب مطرح شد و کلیت حرکت مردم دفاع می کنم.

قدرت جنبش سبز در اخلاقی بودن آن است

میرحسین موسوی به سئوالات بسیاری که درباره سال ۶۷ وجود دارد اشاره کرد و گفت: مسئله سال ۶۷ را باید در منظر تاریخی خود باید بررسی کرد و بعد هم دید آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ نقشی داشته است؟ آیا اصلا امکانی برای دخالت داشته است؟ آیا در احکام و اسناد، نامی از دولت وجود داشته است؟ دولت که نقشی در این مسئله نداشته است. خیلی از کسان دیگر هم اطلاع نداشته اند. اما برای مطرح کردن این مسائل با ذکر جزئیات، من هم محذوراتی دارم.

مهندس موسوی اظهار داشت: قدرت جنبش سبز در اخلاقی بودن آن است؛ در این که سفید را سفید گفته و سیاه را سیاه گفته است. ما چیزی که بد بوده را قبول نمی کنیم اما اگر کسی در جایی سکوت می کند، معنای آن موافقت و همراهی با آن نیست و باید این حق را برای افراد قائل باشیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس، به نحوه انتشار گفتمان ها در جامعه اشاره کرد و گفت: در همان روزهایی که من استعفا دادم، متن آن منتشر شد اما جامعه نسبت به هواپیماربایی واکنشی نشان نداد. این شاید برای این باشد که آن زمان، چنین کاری یک مطلوب اجتماعی محسوب می شده است. این به این معناست که ما باید به تاریخ انقلاب اسلامی خودمان دقت بیشتری داشته باشیم. برخی از ایستادگی ها و خون دل خوردن ها، در چارچوب یک تحلیل درست از موقعیت کشور معنا پیدا می کند.

قائم مقام شهید بهشتی در حزب جمهوری اسلامی به سیره شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: ایشان انسان بسیار با اخلاق و آزادی خواهی بود و یکی از دلایل عظمت شخصیت ایشان، این است که بسیاری از ارزش هایی که ما امروز به دنبال آن هستیم، در آن زمان هم در زندگی شخصی و هم در کار، بر آن استوار بود. اعتقاد بر آزادی طرح افکار بود که باعث شد آن مناظره های تلویزیونی با کیانوری یا نماینده فدائیان خلق به اصرار ایشان برگزار شود.

موسوی ادامه داد: من که چنین شخصیت والایی را درک کرده ام و به آن اعتقاد دارم، نمی توانم از این شخصیت به دلیل عدم همراهی یا شناخت جامعه و به اصطلاح فضا، دل بکنم. به دلیل آنکه بد عمل کرده ایم، به دلیل آنکه یک روحانی در یک جشن می گوید نیمی از جامعه را می توان اعدام کرد، این را به پای بهشتی و امام و انقلاب هم می نویسند.

مهندس موسوی گفت: این حرف ها زده می شود که اگر روزی قتل عامی در زندان ها یا جاهای دیگر رخ داد، بگویند یک سابقه تاریخی در زندگی حضرت امیر (ع) دارد. کما اینکه می گویند چنین کاری در جنگ نهروان سابقه داشته است، اما باید ببینیم جنگ نهروان چگونه شروع شد و چه شرایطی به وجود آمد و چگونه می توان حضرت امیررا به چنین کاری متهم کرد.

ایستادگی بر مطالبات

مهندس میرحسین موسوی با اشاره به مطالبات جنبش سبز گفت: تاکید بر استقلال مجلس، یک خواسته کلیدی است. الان افکار پیش از رسیدن به مجلس تصفیه می شود. یکی از امامان جمعه گفته شورای نگهبان، یک صافی است و این صافی مورد رضایت امام زمان هم هست. من می گویم کجا مورد رضایت ایشان است و مدارک آن را نشان دهند که ما هم تسلیم شویم. در انتخابات مجلس ششم، آن قدر رای ها را جا به جا کردند که آقای رجایی حذف شد و آقایی که رییس فرهنگستان ادب! شد وارد مجلس کردند.

وی گفت: استقلال مجلس و انتخابات آزاد، یک خواسته کلیدی است که برای مردم هم ملموس است. به نظر من به عنوان یک همراه جنبش سبز، ایستادگی بر خواسته های انضمامی و روشن، باعث می شود بسیاری از مسائل دیگرمان حل شود.

در پایان این مراسم، لوح هایی از طرف حضار به مهندس موسوی و دکتر رهنورد اهدا شد.

ساعت 12 - ایران - تهران
دمت گرم مهندس،پیروزی با ماست.
چهار‌شنبه 13 مرداد 1389

abdozdak - آلمان - کلن
خب ایشان هم که رفت به جرگه سخنوران پیوست!! آقا مملکت داره از دست میره، تحریم های کمرشکن، تهدید به حمله نظامی، بدبختی و فقر داره گریبان مردم را میگیره باز میبینیم سخنرانی میکنند پس کی باید دست به کار شد؟
چهار‌شنبه 13 مرداد 1389

fatemeh shin - انگلیس - لندن
ولی فقیه فعلی که نماینده الله وپیامبروامامان است چهل سال پیش برای پنج تومان پول منبر روضه حاضربود پنجاه دفعه ملق بزندولی اکنون باقبول این پست نان وآب دارفقط یکفقره که ظاهرا تتمه حساب آقا مجتبی بوده بیست تن طلای ناب وهفت ملیاردونیم دلار بی زبان که عازم سویس بود این بار دولت ترکیه آنرا مصادره کردوبسیارهم به آن احتیاج داشت درسی یکسال اخیر فقط دریافتی پول نفت وگاز دورور یک ترلیون دلار بوده (زیادنیست هزار ملیارددلارفقط) باضافه اموال ودارائیهای یک کشور بزرگ که مصادره کردندوبه سه تارزدند. قربان محمد وعلی برم آن بزرگان دین وایمان غنائم جنگی رابه مکه ومدینه وارد وبین خود طی ضوابطی تقسیم میکردند نه اینکه بیت المال رابدین شکل مرده مال کنندثروتیکه قادر بود حتی بیش از یک قرن خوشبختی ورفاه ایرانیان راتامین کنداصلا محمد وعلی خبری از سویس بانگهایش داشتندوالله ندشتندحال ای خواننده عزیز اگر بتوپست ولایت مطلقه فقیه پشنهادبشود حاضری قبول کنی ؟ولی زود تصمیم نگیر که بگوئی نه اول بادقت تعداد صفرهای یک ترلیون دلار رابشمار سپس تصمیم بگیر.موفق باشی(مطمئنم که تودیگر دستور قتل تجاوزوزندان نمیدهی
چهار‌شنبه 13 مرداد 1389

ali203 - ایران - ایران
اقای موسوی میشه بفرمایی جایگاه شما در کشتار دهه 60 کجاست رییس دولت محترم تو خوب توانستی جنبش مردم را خفه کنیالبته تو هم جزیی از حکومتی ما نفهمیدیم
چهار‌شنبه 13 مرداد 1389

ali203 - ایران - ایران
اقای موسوی /البته شما در تلویزیون اتریش از ادامهای دهه 60 بخوبی دفاع کردی چه کنم که زمان زمان پینوکیو نیست ولی قول میدهم دست دروغگوها رو میشه
چهار‌شنبه 13 مرداد 1389

بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ
هشت سال خاتمی در پست ریس جمهوری بود . وقتلهای زنجیره ای شروع شد و روزنامه نگاران به زندان افتادند و واقع هجده تیر رخ داد و صدها مورد اعدام وحبس و غیره . آخرش هم گفت ریس جمهور یک پست تشریفاتی است و اگر اینبار هم اجازه میدادند که موسوی بشود ریس جمهور فقط برای شرکتهای غربی نفتی خوب میشد و یکسری چپاولگر بیت المال مثل رفسنجانی و سایر دزدان اصلاح طلب واز جمله خاتمی و موسوی . اینها خودشان تا آستین دستشان به خون ملت ایران وجیبشان پر از بیت المال است و هیچ دست کمی از خامنه ای و احمدینژاد ندارند .همین موسوی و زنش اسمش زهره کاظمی بود بعد انقلاب اسم خودش را به زهرا رهنورد تغیر داد و با کلاه برداری و پارتی بازی وبدون مدرک وکنکور رفت و صاحب مدرک دکترا تقلبی شد و شد ریس دانشگاه و خود موسوی در جواب احمقنژاد گفت .خانم من قوران پژوه است . انگار هرکس قرآن پژوه باشد حق دارد مدرک تقلبی بگیردو همش از این دفاع میکرد که چرا او به آدمهای با آبروی (خیر سرش) مثل رفسنجانی تهمت زده
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

kamranat - آمریکا - سن فرانسیسکو
رو میخونم یاد کودکستان میآفتمali203,. وقتی کامنت های بعضی ها از جمله . بابا بخون ، فکرّرّرّرّرّرّ کن بعد حرف بزن ، فکر کن بعد حرف بزن فکر کن بعد حرف بزن. فکر کن بعد حرف بزن ، فکر کن بعد حرف بزن.... در ضمن در مدرکی که موسوی. از خیلی مسائل بی اطلاع بوده هست، بخون ، تحقیق کن بعد حرف بزن. آخه مگه مجبوری حتما یه چیز بگی ؟.
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

ehsan_999 - ایران - تهران
بالاخره سر انجام موسوی و کروبی چه میشود دوسسسسسستان؟
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

فریدون شیرازی - ایران - شیراز
بابک خرم دین - آلمان - هامبورگ / تو با این هوشت چرا خرگوش نشدی و با این سوادت چرا در هاروارد تدریس نمیکنی.واقعا حیف است شخصی مثل تو روی زمین باشد.به دماغ علی اف و سایر بچه مغولان سلام برسان.درد و بلام تو ملاج همه نوکران بیگانه
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

طاطا - ایران - ایران
آقای موسوی مطمئنی که نه اسلام ونه جمهوری اسلامی نخواسته که بطور کامل از چیزی یا کسی تبعیت کنیم؟؟؟؟؟؟
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
اقای موسوی شما تا زمانی که حقیقت را در مورد خمینی کثیف اقرار نکنید لیاقت رهبری این انقلاب را نداری.
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

ekman - ‫ایران - شیراز
‫جنبش محتاج رهبری و برنامه میباشد،اگر تا کنون بیش از یکسال از انتخابات کذائی گذشته و تعداد زیادی از هموطنانمان کشته وتعداد بیشماری دستگیر شده اند و هر روز حکومت تنگناهائی بوجود میاورد،بدلیل بی برنامه بودن جنبش،نداشتن رهبری قاطع و شجاع میباشد.من با جنبش هستم و همه مردم رهبر جنبش هستند یعنی کشک.آن سیل مردمی که در خیابان ها حمایت خودشون را از معترضین به انتخابات ابراز داشتند،عده ای کشته،زخمی و زندانی و مورد تجاوز و آزار و اذیت قرار گرفتند.امثال آقای موسوی باید شجاعت را از رهبر خودشون آیت الله خمینی یاد بگیرند،ایشان هم خدا را میخواهد و هم خرما را.
پنج‌شنبه 14 مرداد 1389

fariborzkhan - ایران - ایران
میر من خوش می روی کاندر سر و پا میرمت. خوش خرامان شو که سوی قد رعنا میرمت. نمی دونم این کسایی که در مخالفت با این مرد شریف و محجوب کامنت می گذارند، یادشون رفته 13 ماه پیش کجا بودیم؟ شایدم فکر می کنن اهانت های خودشون بهتر از ایستادگی این مرد غیور به بار می شینه. ای کاش هیچ وقت یادم نره که "ادب مرد به ز دولت اوست".
جمعه 15 مرداد 1389

hadirm - ایران - خوزستان
مردک ابله برو اول دروغهای انتخابات ریاست جمهوری را پاک کن که از عقده انتخاب نشدن مانند عقده ای ها هیچ نشده خودت را رئیس جمهور انتخاب کردی . میدونی فرق تو با مریم رجوی چیه ؟ فرقتون اینه که اون هم مثل تو از این غلطا کرد البته چند سال زودتر . شما ها و کروبی باید در پادگان اشراف برای ریاست این پادگان انتخابات راه بیندازید . راستی شور و حال مردم مهمان نواز همدان را در استقبال از دکتر احمدی نژاد دیدید هر چند که شما بصیرت ندارید. حالا حی حرف مفت بزنید .
جمعه 15 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.