احمدینژاد: صنعت نفت ایران ملی نیست!
احمدینژاد: صنعت نفت ایران ملی نیست!
بخش اصلی سخنان محمود احمدینژاد در سفر استانی دولت به همدان به مسئله تحریمهای غرب، آمادگی برای گفتگو با اوباما و تبادل سوخت اتمی، و انتقاد از منتقدان اختصاص داشت. او ادعا کرد که صنعت نفت ایران واقعا ملی نشده است.
محمود احمدینژاد در حال سخنرانی در همدان
هفتاد و سومین سفر استانی دولت، ظهر چهارشنبه ۱۳ مرداد ۸۹، با سخنرانی محمود احمدینژاد در ورزشگاه قدس همدان آغاز شد. او پس از اظهاراتی در تمجید از مردم استان و جوانان کشور، سخنرانی خود را با انتقاد از کشورهایی که "استکباری" میخواند ادامه داد. احمدینژاد در این سخنرانی نیز، بار دیگر تحریمهای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران را بیاثر خواند و مدعی شد عدم فروش کالا به ایران و خودداری از سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز، موجب خوشحالی مردم کشور خواهد شد.
انگلیس در غرب آفریقا؟
منابع خبری داخلی بخشهای مختلفی از سخنان محمود احمدینژاد در همدان را تغییر دادهاند یا تصحیح کردهاند. یکی از این موارد به سخنان او در مورد انگلستان مربوط میشود. احمدینژاد این کشور را "جزیره کوچکی در غرب آفریقا" خواند و از استعمار انگلیس در هند انتقاد کرد. خبرگزاری ایسنا این عبارت را به "جزیرهی کوچکی در قلب اروپا" تغییر داد و خبرگزاری ایرنا فقط از عبارت "انگلیس که جزیرهای کوچک است" استفاده کرد. ساعتی پس از خاتمه این سخنرانی، فایل صوتی این بخش از سخنان احمدینژاد که در تلویزیون دولتی ایران پخش شد، در بسیاری از سایتهای اینترنتی قرار گرفت.
رئیس دولت دهم در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: «برخی کشورهای اروپایی که در نقشهها به اندازه یک نقطه دیده میشوند، کشورهایی با جمعیت ۱۰۰ میلیون را به زیر سلطه خود در آوردند.» او از نام بردن از این کشورها خودداری کرد.
محمود احمدینژاد در ابتدای سخنان خود گفته بود: «جوانان ایرانی گل سرسبد جوانان جهان هستند و الگوی مناسب برای سایر جوانان جهان میباشند و چشم امید ملتها برای رهایی، به دست و اندیشههای این جوانان ایرانی است.»
۶۰ درصد سود نفت به جیب خارجیان میرود
محمود احمدینژاد افزود: «صنعت نفت ما به ظاهر ملی شده، ولی از ۱۰۰ واحد سود ناشی از صنعت نفت، ۶۰ واحد آن به جیب آن کسانی میرود که در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری میکنند.» این سخن به این معناست که ۶۰ درصد از سرمایهگذاریها در صنعت نفت ایران، توسط شرکتهای خارجی انجام شده است. احمدی نژاد در نیویورک آمریکا
احمدینژاد در توضیح منظور خود اضافه کرد: «علاوه بر دریافت کارمزد جهت سرمایه گذاری در اکتشاف و استخراج نفت از منابع ایرانی این ماده خام را از ما خریده و پس از تبدیل کالا به چند برابر قیمت اولیه به ما می فروشند.» محدود کردن سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز ایران در کانون تحریمهای غرب علیه جمهوری اسلامی به ویژه تحریمهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد. ایران، گرچه چهارمین ذخایر نفت و دومین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد، از بزرگترین واردکنندگان بنزین دنیاست.
ملی شدن واقعی با تشدید تحریمها؟
به گزارش خبرگزاری مهر احمدینژاد ادعا کرد: «اگر غرب در بخش صنعت نفت ایران سرمایه گذاری نکند، ما خودمان با کیفیت بهتری میتوانیم فقدان آن را جبران کنیم.» احمدینژاد در مورد علت انجام نشدن این کار در سی سال گذشته، که به گفتهی مسئولان جمهوری اسلامی، کشور همواره از سوی غرب تحریم بوده، توضیحی نداد. او گفت: «در این صورت است که میتوانیم از ملی شدن صد در صدی صنعت نفت کشورمان مطمئن شویم.»
احمدینژاد خطاب به کشورهای اروپایی گفت: «برای ملت ما بهتر است که شما دیگر کالا به ایران نفروشید، چرا که ایرانیان خود کالاهای بهتری از شما میسازند و در آینده نیز خواهند ساخت.» رئیس دولت دهم افزود:«آن روز که شما از بازار کالای ایران خارج شوید روز جشن ملت ماست. شما منزوی هستید و نمیدانید در دنیا چه میگذرد.».
۴ سال تحریم، ۲ برابر توسعه صنعتی؟
مسئولان جمهوری اسلامی تحریمهای غرب را بیاثر عنوان میکنند. احمدینژاد با اشاره به تازهترین قطعنامه تحریمی شورای امنیت، که علت صدور آن عدم شفافیت اهداف فعالیتهستهای ایران ذکر شده، گفت: «ما به آنها میگوییم آنقدر پای قطعنامهها بایستید تا زیر پایتان علف سبز شود.» او با اشاره به تحریمهایی جدیدی که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا چند روز پیش در مورد آن به توافق رسیدند، افزود: «به رغم این تحریمها، در ۴ سال گذشته مبادلات تجاری ما ۴ برابر شده، توسعه صنعتی دو برابر و پیشرفتهای علمی ۱۰ برابر شده است.»
این ارقام را خبرگزاری ایسنا از قول احمدینژاد نقل کرده. در گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، "توسعه صنعتی" حذف و میزان افزایش مبادلات خارجی یک و نیم برابر ذکر شده است.
«آثار تحریم را نادیده نگیرید»
همزمان با اظهارات احمدینژاد در همدان، محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نیز، در یک نشست خبری به تحریمهای غرب علیه ایران پرداخت. او با اشاره به آنچه وضعیت نامطلوب اقتصادی کشور خواند، گفت:«نباید تحریم و آثار آن را نادیده انگاشت.»
نهاوندیان افزود: «البته قبول تحریم به معنای قبول سیاست تحمیل انزوای ایران از سوی دشمن نیست، بلکه باید برای رفع تحریم و آثار آن تلاش کنیم.» او افزایش چشمگیر چکهای برگشتی را، که مورد تایید بانک مرکزی است، نشانه قرار نداشتن اقتصاد کشور در مسیر مطلوب ارزیابی کرد.
بیاعتناییهای آمریکا به درخواست احمدینژاد
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید، پیشنهاد احمدینژاد برای گفتوگو با اوباما را رد کرد
محمود احمدینژاد میگوید، در زمان ریاست جمهوری جورج بوش در "سه سفر پیاپی به نیویورک" اعلام آمادگی کرده با او مناظره کند و اکنون هم حاضر است در سفر شهریور خود به آمریکا، با باراک اوباما به مناظره بنشیند. تاکنون تمام درخواستهای احمدینژاد برای گفتگو یا مناظره با سران ایالات متحده با بیاعتنایی یا پاسخ منفی روبرو شده. او روز گذشته نیز گفته بود آمادهی گفتگو با اوباماست.
شب گذشته رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید گفت، پیشنهاد احمدینژاد برای گفت و گو با باراک اوباما «ناشی از فشار تحریمهای بینالمللی است.» سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، فیلیپ جی کراولی نیز اظهار داشت: «افزایش فشارهای بینالمللی بر ایران باعث شده این کشور برای گفت و گو تلاش کند.» او افزود: «تجارت با ایران، به تدریج مشکلتر شده و هزینه معاملات برای ایران بالاتر رفته است.» کراولی همچنین اضافه کرد:«آن چه میبینیم باعث دلگرمی است.»
انتقاد از رفسنجانی و موسوی
محمود احمدینژاد در بخش دیگری از سخنرانی خود در همدان، به منتقدان سیاست خارجی دولت پرداخت. بسیاری، از جمله میرحسین موسوی، بارها دولت را متهم کردهاند با "ماجراجوییهای خود در سیاستخارجی، کشور و منافع ملی را به خطر میاندازد.
احمدینژاد ظاهرا با در نظر داشتن این افراد گفت: «عدهای در داخل وقتی جلوی آنها [غربیها] ایستادگی میکنیم میگویند ماجراجویی نکنید و هر وقت هم که میخواهیم گفتوگو کنیم میگویند شما سازش میکنید.»
احمدینژاد در اشارهی دیگری به منتقدان، که ظاهرا هاشمی رفسنجانی را مد نظر داشت، گفت: «عدهای هستند که تحت فشار ملت ایران قرار دارند و ملت ما یقه آنها را گرفته است، آنها ۲۰ سال بر بیتالمال تسلط داشتند و سه سال پیش که در اوج فشارها بودیم و ملت ایران ایستادگی کرد و دولت هم به تبعیت از ملت و رهبر ایستاد، اینها زبانشان دراز بود که ماجراجویی نکنید و دشمن را بزرگ و ملت را کوچک فرض کرده بودند.»
رئیس دولت دهم با اشاره به آیتالله خمینی، که پذیرش صلح با عراق را به سرکشیدن جام زهر تشبیه کرد، گفت: «آنها در جلسات داخلی خود گفتهاند که ما همانطور که در جنگ جام زهر را آماده کردیم آن را مجددا باید آماده کنیم.» او میگوید: «اگر ۱۰۰ تا هم از جام زهر پر کرده باشید ملت با دست خود و با تبعیت از رهبری در کام منافقین فرو میکند.»
احمدینژاد خطاب به منتقدان داخلی گفت: «من به اینها میگویم که ملت شما را شناخته است. به دامن ملت برگردید.» او خطاب به اوباما نیز اظهار داشت: «من به شما نصیحت میکنم به راه ملتها برگردید.»
نصحیت کردن اوباما
به گزارش ایسنا احمدینژاد رئیس جمهور ایالات متحده را نصیحت کرد که «از فرصتها استفاده کند و این قدر آمریکا را به ذلت نکشد.» او گفت: «یکی از این فرصتها پیشنهاد ایران برای تبادل سوخت بود که از آن استفاده نشد.» احمدینژاد تاکید کرد: «البته این پیشنهاد هنوز روی میز است و دولت ایران اعلام کرده از نیمه دوم ماه رمضان آماده گفتوگوست.»
سخنگوی کاخ سفید شب گذشته تاکید کرد: «ما همیشه گفتهایم که در صورت جدی بودن ایران حاضریم پشت میز مذاکره بنشینیم و درباره برنامه اتمی این کشور مذاکره کنیم.» او جمهوری اسلامی را متهم کرد که به تعهدات بینالمللی خود پایبند نیست و تا امروز جدیتی برای ادامه مذاکرات نداشته است. مسئولان غربی در مورد صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای و موشکی جمهوری اسلامی ابراز تردید میکنند و یکی از علتهای آن را برملا شدن فعالیتهای پنهان ایران میدانند. تهران این اتهامها را بیاساس میداند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|