ایران: اگر سوخت رآکتور تهران تامین شود،
نیازی به غنیسازی۲۰ درصد نیست
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که ایران برای نیروگاه تحقیقاتی تهران سوخت احتیاج دارد |
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که در صورت تأمین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران، ایران به غنی سازی اورانیوم به میزان ۲۰ درصد احتیاجی ندارد.
آقای صالحی روز پنجشنبه ۷ مرداد (۲۹ ژوئیه) در مصاحبه با العالم، تلویزیون عربی زبان دولت ایران، گفت: "همانطور که قبلا اعلام کرده ایم، غنی سازی اورانیوم به میزان ۲۰ درصد برای تهیه سوخت مورد نیاز نیروگاه تحقیقاتی تهران بوده است."
او تاکید کرد که ایران نمی خواهد ذخیره اورانیوم با غلظت ۳ و نیم درصد خود را برای غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصدی استفاده کند.
یک روز پیش احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه آلمان، به نقل از منوچهر متکی به این موضوع اشاره کرده بود.
او گفت که ایران موافقت کرده که در صورت پذیرش طرح مورد نظرش برای مبادله سوخت اتمی با غرب، غنی سازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد را متوقف کند.
پاییز سال گذشته نمایندگان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه در شهر ژنو در سوئیس با سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد اتمی ایران گفت و گو کردند که طی آن ایران به طور اصولی با طرح مبادله سوخت با غرب موافقت کرد، اما بعدا حاضر نشد که جزئیات پیشنهاد مدیرکل وقت آژانس بین المللی انرژی اتمی در این مورد را بپذیرد.
با این اقدام ایران، مذاکرات هسته ای با بن بست رو به رو شد تا اینکه کشورهای ترکیه و برزیل برای میانجی گری وارد ماجرا شدند.
ایران، ترکیه و برزیل روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۶ مه) در تهران توافق نامه ای را درباره تبادل سوخت هسته ای امضا کردند، اما این توافق نتوانست جلوی تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران را بگیرد.
پس از تصویب دور تازه تحریم ها به وسیله شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و کانادا نیز تحریم های بیشتری علیه ایران تصویب کردند.
همزمان با تصویب تحریم های اتحادیه اروپا و کانادا، علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای از تحویل نامه ای به یوکیا آمانو، مدیرکل این آژانس خبر داد.
او گفت که این نامه حاوی پاسخ رسمی جمهوری اسلامی ایران به پرسش هایی است که برخی کشورهای عضو آژانس درباره توافق نامه تهران (میان دولت های ایران، ترکیه و برزیل) مطرح کرده بودند.
از سوی دیگر فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده آمریکا در حال بررسی پاسخ کتبی ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
خانم اشتون نیز روز گذشته (چهارشنبه) بار دیگر تاکید کرد که قدرت های بزرگ تمایل دارند که مذاکره با ایران هرچه زودتر شروع شود و محور مذاکرات، برنامه اتمی ایران باشد.
|