چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۵ آگوست ۲۰۰۹
کروبی: کشور به طور انحصاری در اختیار سپاه و بسیج است
 |
آقای کروبی به داشتن صراحت لهجه شهرت دارد |
مهدی کروبی از رهبران معترضان انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه ای مکتوب با سایت خبری بی بی سی انگلیسی، به پرسش هایی در مورد فعالیت های سپاه پاسداران و تأثیر تحریم های بین المللی بر بخش خصوصی و بر زندگی مردم پاسخ داده است.
آقای کروبی در این گفتگو از افزایش و گسترش فعالیت های سپاه پاسداران انتقاد کرده و ورود آنها به عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را مغایر قانون اساسی دانسته است. متن گفتگو را می خوانید.
آیا فعالیت های اقتصادی فزاینده سپاه پاسداران بر اقتصاد و به طور کلی بر جامعه ایران اثر می گذارد؟
سپاه پاسداران بعد از جنگ تحمیلی دارای امکانات وسیع در بخش مهندسی رزمی و نیز نیروی توانمند انسانی بود که مشارکت این نیرو در قسمت های مختلف می توانست نقش موثری در توسعه و آبادانی کشور ایفا کند. بطور مثال راه سازی و یا مشارکت در پروژه های عمرانی دیگر. سپاه با این منظور وارد کارهای عمرانی در زمان بازسازی کشور در کنار بخش خصوصی گردید.
اگر ورود سپاه در فعالیت های اقتصادی با رعایت قوانین و مقررات و شفافیت و بدون استفاده از اهرم زور و قدرت باشد این مشارکت نه تنها بد نیست بلکه می تواند به شکوفایی و رقابت در جهت توسعه و پیشرفت کشور منتهی گردد. اما آنچه طی ۵ سال اخیر اتفاق افتاده و موجب نگرانی شده است خروج اجباری بخش خصوصی و انحصاری کردن اقتصاد دردست سپاه است.
در سند چشم انداز کشور در افق ۱۴۰۴ بر توانمند سازی بخش خصوصی و تعاونی تاکید جدی شده و اصولا محرک اصلی رشد اقتصاد مشارکت بخش خصوصی دانسته شده است. در دولت فعلی به طور عجیبی به اسم خصوصی سازی، روند اختصاصی سازی اقتصاد در دست نطامیان و افراد معدودی را شاهد هستیم که این اتفاق مغایر قانون اساسی است.
اصل چهل و سوم قانون اساسی تمرکز ثروت در دست افراد و یا گروه های خاص را نفی می کند و حتی نمی پذیرد که دولت به صورت یک کارفرمای بزرگ و مطلق درآید. قطعا آثار این انحصار غیر قانونی در اقتصاد کشور موجب افزایش ضریب فساد، افزایش نرخ بیکاری و نیز تضعیف جایگاه واقعی سپاه در کشور خواهد شد.
ورود سپاه در صنایع گوناگون مشخصا چه تأثیری بر بخش خصوصی به جا می گذارد؟
واگذاری پروژه ها عمرانی بدون برگزاری مناقصه به سپاه، فروش سهام برخی از شرکت های دولتی مانند مخابرات و فروش اموال بدون مزایده و رعایت تشریفات قانونی علاوه بر فراهم کردن بستر فساد، موجب خروج و تضعیف بخش خصوصی و به تبع آن خروج سرمایه های بخش خصوصی از کشور شده است.
در ساختار اقتصاد کشور سخن از تحقق رقابت پذیری در اقتصاد در سطح بازار های داخلی و بین المللی است اما روند انحصاری ساختن آن طی یکسال گذشته موجب ورشکستگی بسیاری از شرکت های بزرگ بخش خصوصی شده است. بسیاری از پروژه ها به دلیل عدم توانایی این نیرو در انجام کار بدون نظارت معطل مانده و تعداد بسیار زیادی از افراد کار خود را از دست دادند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصل ۴۴، نظام اقتصادی کشور را بر پایه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی دانسته است. شکوفایی و توسعه سیاسی و اقتصادی کشور منوط به رعایت و احترام به قانون اساسی و سایر قوانین کشور است. نظامی کردن سیاست، دستگاه قضایی، اقتصاد و فرهنگ کشور به معنای نادیده گرفتن حقوق مردم در تمامی ابعاد است که نتیجه ان را در حال حاضر شاهد هستیم.
نظر شما در مورد ورود سپاه به ساخت و ساز و صنایع نفت و گاز مثل امضای قرار داد توسعه میدان گازی پارس جنوبی چیست؟ آیا این روند را مثبت می دانید یا منفی و چرا؟
این موضوع را از چند جنبه می توان مورد توجه قرار داد که من تنها به دو مورد آن می پردازم . اول آنکه تجربه نشان داده است که بخش های نظامی اموری را بر عهده می گیرند که در عمل توان انجام آن را ندارند و پروژه ها را نیمه کاره و با صرف چند برابر هزینه پیش بینی شده اولیه رها می کنند و یا با گرفتن حق دلالی به دیگران واگذار می کنند.
به نظر می رسد انجام پروژه های بزرگ نفت و گاز پارس جنوبی که اهمیت بسیاری در آینده اقتصادی کشور دارد در توان سپاه نیست. در دوران اصلاحات با همت مجلس و دولت پارس جنوبی با مشارکت شرکت های بزرگ داخلی و بین المللی پیشرفت قابل قبولی پیدا کرده بود که با اتخاذ روش های غلط و ایجاد تنش در روابط بین المللی هم اکنون وضعیت بسیار نگران کننده ای دارد.
دوم آنکه شرکت های سپاه در لیست تحریم های سازمان ملل متحد قرار گرفته اند و واگذاری آن به سپاه در این شرائط به معنای نادیده گرفتن آن سرمایه عظیم کشور و در عمل به معنای انجام ندادن کار و عدم استفاده از ظرفیت موجود در توسعه پارس جنوبی است. از اینرو من همواره با تحریم ها که مستقیما آسیب به مردم کشور وارد می شود مخالفم.
به نظر می رسد که دولت ایران به طور روزافزونی به سمت سپردن قراردادهای بزرگ به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران حرکت می کند، فکر می کنید چرا چنین می کند؟
 |
آقای کروبی می گوید که انجام پروژه های بزرگ نفت و گاز پارس جنوبی که اهمیت بسیاری در آینده اقتصادی کشور دارد در توان سپاه نیست. |
در این ارتباط لازم می دانم کمی به عقب برگردم و ریشه این بحران و انحراف را یاد آور شوم. بعد از حضور غیر طبیعی نهادهای نظامی و امنیتی در حوزه اقتصاد، سیاست و فرهنگ من اولین فردی بودم که نسبت به مخاطرات آن هشدار دادم و مخالفت خود را اعلام کردم. متاسفانه در دولت اصلاحات دوستان ما این امر را جدی نگرفتند و در قبال حضور و دخالت آنان برخود لازم را نکردند.
بعد از انتخابات مرحله اول دوره نهم ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ که سپاه و بسیج در انتخابات به نفع آقای احمدی نژاد دخالت و تقلب آشکار کردند، هشدار دادم. ورود نظامیان به این عرصه را مغایر قانون اساسی، اهداف انقلاب و وصیت نامه امام مبنی بر عدم مداخله نظامیان در سیاست دانستم و به تبعات منفی آن دخالت توجه داشتم. عدم توجه دوستان و مسائلی که حال مجال پرداختن به آن نیست موجب بوجود آمدن بستر مناسب برای آنان شد. اگر هشدار ها من در آن روز جدی گرفته می شد امروز شاهد این حضور انحصاری و کم نظیر نبودیم.
نتیجه انتخابات اخیر را سپاه و بسیج در کنار افرادی دیگر مهندسی و اجرا کردند و لذا تملک و انحصاری کردن همه امور کشور از جمله سیاست، اقتصاد، فرهنگ ، ورزش، هنر و ... را غنیمت و دستآورد انتخابات دهم ریاست جمهوری می دانند. دولت آقای احمدی نژاد مرهون دخالت و تقلب آشکار نظامیان در هر دو دوره است و طبیعی است دولت برآمده از کودتای انتخاباتی در راستای اهداف آنان قدم بردارد.
روندی که سازمان ها و شرکت های وابسته به سپاه پیشنهادهای خود را برای در اختیار گرفتن قراردادهای بزرگ دولتی ارائه می دهند تا چه اندازه شفاف است؟
در حال حاضر قانونی در این زمینه رعایت نمی گردد که شفافیت در عمل را شاهد باشیم. من معتقد به گردش آزاد اطلاعات هستم و معتقدم دانستن در همه امور به استثنای موارد خاص که قانونگذار بواسطه امنیت ملی ویا حفظ حریم خصوصی افراد محرمانگی را لازم میداند، حق مردم است. در این حالت می توان از شفافیت سخن گفت و زمینه فساد و انحصاری بودن را مرتفع کرد.
برای حل ریشه ای موضوع در مجلس ششم با هماهنگی با دوستان در دولت مقرر شد لایحه قانون آزاد سازی اطلاعات تقدیم مجلس شود که متاسفانه آن لایحه به موقع به مجلس اصلاحات نرسید و سال ها در دولت بعدی متوقف گردید. در حال حاضر قرار دادهای بزرگ اعم از داخلی و بین المللی پشت درهای بسته منعقد و محرمانه تلقی می گردد و امکان اطلاع نسبت به مفاد و شرائط آن نیست. اموری که سپاه و بسیج بر عهده می گیرند اصلا شفاف نیست و حتی تشریفات مربوطه رعایت نمی گردد.
مطبوعات منتقد و مستقل توقیف و یا لغو امتیاز شده اند تا صدای نقد و تجزیه و تحلیل نباشد. ایران کشوری باستانی و دارای فرهنگ غنی و سرمایه های عظیم طبیعی و نیروی توانمند انسانی است که می تواند حتی با بکارگیری بخش از آن جایگاهی در شان ایران و ایرانی داشته باشد. همواره گفته ام که توسعه اقتصادی و سیاسی باید همزمان و در پرتو کرامت انسانی تحقق یابد . متاسفانه این روزها بر خلاف دستور صریح اسلام کمترین توجه به کرامت و شان انسانی می شود.
نظر عمومی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به گرایش سپاه به گسترش نفوذ خود در اقتصاد چیست؟
انتخابات مجلس هشتم در شرائط خاصی برگزار شد بطوریکه حق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان بطور اساسی نادیده گرفته شد. در مرحله اول تعداد بسیاری از داوطلبان که در میان آنان نمایندگان چند دوره مجلس از جمله مجلس هفتم حضور داشتند رد صلاحیت شدند و در مرحله بعدی در شمارش آرا بطور عجیبی دخل و تصرف صورت گرفت تا تعداد قابل توجهی از نمایندگان مورد نظر جریان حاکم بطور دوپینگی وارد مجلس شوند. این افراد وظائف دیکته شده را دنبال می کنند نه وظائف نمایندگی شان و نظر مردم را. البته تعدادی از نمایندگان واقعی مردم در مجلس از هر دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب حضور دارند که از این قبیل کارها ناراضی هستند و مکررا نسبت به آن اعتراض کردند اما صدای شان به جایی نمی رسد.
آیا ایرانیان می توانند بدون ترس با فعالیت های سپاه مخالفت کنند؟
اگرچه صحبت و نقد در این ارتباط مورد رضایت برخی نیست اما در این باب سخن بسیار است و افراد از گرایش های خاص به آن پرداخته اند و البته هستند کسانی که نسبت به پرداخت هزینه های احتمالی اظهار نظر در این باب نگرانند و پیشاپیش خود سانسوری کرده و می کنند.
تازه ترین تحریم های سازمان ملل علیه ایران که اوایل ماه ژوئن تصویب شد، سپاه پاسداران را هدف قرار داده است. این تحریم ها چه تأثیری خواهد داشت؟
انحصاری شدن بخش مهمی از اقتصاد و صنعت کشور و نیز احاطه بر بخش قابل توجهی از تجارت توسط سپاه و بسیج امری غیر قانونی، غلط و مغایر شان و وظائف کاری آن ها است. تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد بویژه قطعنامه ۱۹۲۹ که مطابق فصل هفتم منشور تدوین شده است و لیست جامعی از شرکت ها و سازمان های مربوط به سپاه را ضمیمه کرده، موجب اخلال در انجام کارهای اساسی و قرارداد های منعقده است.البته برای دورزدن تحریم ها نقش دلالان با قیمت های چند برابر پررنگ تر شده و زیان اصلی مجددا بر مردم بار می گردد.
انحصاری کردن این بخش از کارها علاوه بر فساد بسیار آن و تضعیف و یا نابود کردن بخش خصوصی، مغایر منافع ملی است و هرگونه تلاش در جهت ادامه آن را غلط و موجب ورود آسیب های بسیار به اقتصاد و امنیت کشور میدانم. همچنین تاکید می کنم که با تحریم های شورای امنیت و یا تحریم های یکجانبه از سوی دولت های مختلف که پرداخت هزینه اصلی آن بر مردم بار می گردد مخالفم زیرا در کشوری که غالب امور به طور انحصاری در اختیار سپاه و بسیج است پرواضح است تحریم ها ضربه اساسی به اقتصاد آن بطور عام و مردم به طور خاص وارد می کند.
sargalesh - ایران - شیراز
|
عجب گرفتاری شدیم, اینو که ما 30 سال قبل میدونستیم ! تازه 2 هزاری اخوندیش افتاده ! |
دوشنبه 4 مرداد 1389 |
|
porharfi - هلند - آرنم
|
30 سال پیش که چه چه میزدی و دور دوره تو بود ...مُرده بودی لال شده بودی؟؟. حالا که خوابِ رییس جمهور شدن را شبها می بینی..دیگه چه چه. مداحی واسه رژیمِ کثیف وخائن به مردُم سَر نمیدهی؟(بَدآ به حال آنان که شعارِ. خُب آدمها عوض میشوند!!. میدهند.بله آدم عوض میشود ..اما آدم داریم تا آدم!!!. |
دوشنبه 4 مرداد 1389 |
|
fredoparto - انگستان - آکسفورد
|
بسیار نیکو است که فعالیتهای پشت پرده دزدان و راهزنان مملکت یکی یکی رو شود گرچه بسیاری از مردم از اتفاقاتی که در این سی ساله در دستگاه حکومتی افتاده بخوبی آگاهند. اما نباید فراموش کرد که این گروه مافیائی اخیراً دست به چنین کارهائی نزده اند. احتمالاً توسعه فعالیت اینها به سالها قبل برمی گردد، یعنی همانسالهائی که شما جناب کروبی در ارکیه قدرت بودید و صد در صد از فعالیتهای غیرقانونی و به قول شما خلاف قانون اساسی اطلاع داشتید اما متأسفانه صدای مبارکتان درنیامد. شما از قانون اساسی صحبت می کنید. چه کسی یا کسانی این قانوانین پوچ و گولزن را نوشته اند. این قوانین تنها و تنها بخاطر سوء استفاده از خزانه مملکت به نفع مشتی قالتاق و راهزن نوشته شده که هرگاه بخواهند آن را تغییر می دهند و یا نادیده می گیرند و هیچ ابائی هم ندارند. اصولاً سر کار آمدن این موجودات ماقبل تاریخ فقط برای ورشسکتگی مملکت است و تا آن را به وررطه نابودی نکشانند دستبردار نیستند. در واقع به ایران خانم تجاوز شده و مجازات آن سنگسار است. |
دوشنبه 4 مرداد 1389 |
|
فریدون شیرازی - ایران - شیراز
|
sargalesh - ایران - شیراز / همشهری فرق تو و این پیرمرد هم در همین است که تو میدانستی و خاموش ماندی ولی این پیرمرد تازه فهمیده و دولتی را بهم ریخته و خواب از چشم خامنه ای ضحاک و نوکرانش حرام کرده و تو هم اگر دل و جرات و مردانگی او را داشتی الان ما پشت تو بودیم و برای شجاعتت که همشهری هستیم بخود میبالیدیم ولی داری ابرومان را میبری.(عالم بی عمل مثل زنبور بی عسل)اینرا همیشه یادت باشه شیرازی جماعت ضعیف کش نیست و تو جر(دعوا) به افتاده بد و بیراه نمیگوید کاکو یا شهرت را عوض کن یا مرامت را. اگر بچه شهر باشی گرفتی چی گفتم اگر هم نفهمیدی خوش باش که از هفت دولت ازادی |
دوشنبه 4 مرداد 1389 |
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
|
واقعا جای تاسف و تهوع این شیخ مکار چون همکارش موسوی در جریان تمام رویدادها و جنایات رژیم بوده و 30 سال است که می داند قدرت نگهدارنده حکومت و بنیان پایداریش در دستهای بسیج و سپاه بی شرف بوده و بنادر غیر رسمی خلیج فارس مرکز صادرات و واردات سپاه و سرکوبهای 30 ساله نیز..حالا غیبگو شده و تعدادی خرد باخته و یا بی سواد سیاسی و یا دانای سیاسی??? خود را به کوچه ی علی چپ اسلام زده و به به و چه چه..حال که ثابت شده فرستادن طالبان و القاعده از ایران به افغانستان از جیب ملت لابد انرا هم نمی دانستی...هیهات. |
دوشنبه 4 مرداد 1389 |
|
sargalesh - ایران - شیراز
|
فریدون شیرازی - ایران - شیراز: من متاسفانه شیرازی تشریف ندارم ! ولی فکر نکنم شما هم شیرازی باشید, که " افق " دیدت خیلی کوچک و تنگه ! باید خوشحال باشیم که " اقلا " در این web site ازادی بیان را داریم, و از طرفی کروبی " شجاعتر " از نداها و من نیست که بدون بادیگارد و ماشین ضد گلوله بر علیه این " سیستم " قهقرایی میجنگیم . من بخاطر خاطرات خوبم از این شهر خودم را شیرازی معروفی کردم, و از طرفی مگه این ممکنه که تمام شیرازیها مثل شما " فکر " کنند ? پس متوجه شدی " دید " فکری شما کوتاه همانند بسیجی , که همه باید مثل بسیجی فکر کنند. اجازه دارم هنوز خودمو شیرازی " قالب " کنم? و شیراز مگه از دید شما چی هست که باید ان " معیارها" را داشته باشم? میتونی بدون اهانت بسوالم, فرق کروبی و احمدینژاد را بیان کنی ? راستی: تو نه, بلکه شما |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
a_bamdad - ایران - تهران
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس. سرکار خانم صرفا دنبال بحث هستم اگه تمایل داشلین.می تونم به عنوان شروع از عقیده و مرامتون و ارزوی سیاسی و اجتماعیتون بپرسم.البته ضد دین بودنتون کاملا پیداست و ای نقطه اشتراک می تونه جایی برای بحث بین ما بذاره |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
hadirm - ایران - خوزستان
|
کروبی و موسوی امسال انها مانند سگانی می مانند که بی دندانند و جز واق واق چیزی ندارند . با این پارس کردنها نه دندانی نصیبشان میشود و نه . جماعتی برای دم تکان دادنشان هزینه ای می پردازد. |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
Dionysos - فرانسه - فرانسه
|
کروبی می خواهد بگوید بعد از سی سال تازه فهمیده! موسوی و کروبی هیچکدومشون در حد رهبری آزادیخواهان ایران نیستند. حنای بیانیه هایشان هم برای آزادیخواهان رنگی ندارد، هم از توبره رهبری می خورند هم از توبره اصلاحات اسلامی خط امام! |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
|
a_bamdad - ایران - تهران. فقط یک نکته!!!!وقتی این دو نفر کروبی موسوی رسما خمینی را بطور صد در صد تائید و جمهوری اسلامی مد نظر انهاست فرض کنیم انها بجای عنتری بیایند چه اتفاقی خواهد افتاد????نهایتش می شود دوران 8 ساله ی خاتمی که جنایات ادامه یافت فقط روسریها کمی به عقب رفت این مد نظر شماست?? |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
a_bamdad - ایران - تهران
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس . من اول از شما سؤال پرسیدم و شما رو به چیزی متهم نکردم که در دفاعش از من سؤال می پرسید.اما به رسم ادب جواب میدم که مطمئنا در شرایط نرمال و حتی نزدیک به نرمال من به هیچ کدوم ازین اقایون رای نمی دم و جهانبینی من نه تنها با اینها فرق داره بلکه متضاده.حالا میشه شما از مرامتون بگید. |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
|
a_bamdad - ایران - تهران. در ضمن شما در قسمتی از سایت پهلویها را مسئول جنایات محسوب کردید چگونه است 300 اعدامی در 50 سال!پهلویها در ان برهه ی زمانی!!!!!انهمه اگراندیسمان!!! و 100000 اعدامی و 1000000 کشته و مجروح این رژیم و اینهمه دزدیها و خرابیها و اختناق قابل بخشش با حواریون بظاهر مخالف//کروبی.موسوی..خاتمی/ و خفه خون 30 ساله و مخالف 1 ساله!!!! شما را نمی فهمم.همین. |
سهشنبه 5 مرداد 1389 |
|
a_bamdad - ایران - تهران
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس . به سلامتی بالاخره از بین حرفاتون متوجه شدم طرفدار پهلویها هستید.خانم شاید من و امثال من واسه شما قابل درک نباشیم اما مساله یه تفاوت دیدگاه بین من و شماست و هزار نقطه مشترک که پشت اون اختلاف پنهان میشن.تفاوت در اینه که شما بسیار ایده ال گرا و من سعی می کنم واقع گرا باشم. |
چهارشنبه 6 مرداد 1389 |
|
فریدون شیرازی - ایران - شیراز
|
sargalesh - ایران - شیراز/اول اینکه خوش باش که ازادی دوم خوش باش که تنها نیستی. سوم خوش باش که نفهمیدی. چهارم من اهانت نمیکنم بلکه مطالبم را با مزاح مینویسم و در کلاس خودمان مینویسم به این خاطر بعضی ها نمیفهمند نه اینکه نفهمند بلکه هدف و تربیتشان فرق میکند مثل بچه یک نظامی و بچه یک هندونه فروش که خیلی پول دارد.فرق کروبی و احمدی نژاد مثل فرق من و تو است.تو اگر بزرگ شده شیراز و محله های قدیمی بودی و از داش اکل میدونستی مرا میفهمیدی.خوش بحالت که توی دنیای دیگری هستی |
چهارشنبه 6 مرداد 1389 |
|
a_bamdad - ایران - تهران
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس. من اصلا ضد پهلوی نیستم فقط مخالف اینم که حکومت پهلوی رو بی عیب بدونیم.اونها هم مثل این حکومت فاشیست دیکتاتور بودن با این تفاوت که جنایاتشون یک صدم اینا بود و میهن دوست بودن اما واسه من دیکتاتور دیکتاتوره.در مورد موسوی و کروبی هم من فقط یه چیز میگم.اونا هم میتونستن مثل سید خندان راه عافیت در پیش بگیرن و خودشون رو درگیر نکنن اما همینکه بعد سی سال اشتباه راهشون رو جدا کردن و سر رای مردم وایسادن واسه من ارزش داره و همچنین معتقدم هیچ حرکتی بی رهبر نمیشه.حالا شما بگید رهبر مناسبتر از اینا کیه؟ما متاسفانه کسی رو نداریم که هم از اینا نباشه و هم مقبولیت مردمی داشته باشه. |
چهارشنبه 6 مرداد 1389 |
|
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
|
مرام من یک حکومت صد در صد سکولار با احترام به هر دین و مذهبی به شرطی که در خانه ی دلها باشد از اسلام گرفته تا شیطان پرستی. و هیچ مذهبی در قوانین کشوری و اموزش و پرورش نتواند نفوذ کند و هر حکومتی که گذشته از این مسئله تبعیض بین نقاط مختلف کشور و تقسیم نا عادلانه ثروت بین شهروندان را از بین ببرد و تمامیت ارضی و نابودی تفاوتها بین زن و مرد. احترام به حقوق دگر باشان جنسی..لغو اعدام اینها دلخواه منست نوع حکومت مهم نیست.پیروز باشید |
چهارشنبه 6 مرداد 1389 |
|