امضای قرارداد جدید گازی یک میلیارد یورویی ایران و ترکیه
امضای قرارداد جدید گازی یک میلیارد یورویی ایران و ترکیه
معاون وزیر نفت با اعلام امضای قرارداد جدید گازی ایران و ترکیه به ارزش یک میلیارد یورو، از مشارکت 77 درصدی ترکیه در ساخت یک خط لوله گازی خبر داد و گفت: صادرات گاز به اروپا تا سال 2014 حدود 70 میلیون متر مکعب افزایش مییابد.
جواد اوجی در گفتگو با مهر در تشریح جزئیات توافق جدید گاز ایران-ترکیه، با اشاره به امضای قراردادی به ارزش تقریبی یک میلیارد یورو برای ساخت قطعه پایانی خط لوله ششم سراسری، گفت: بر این اساس قراردادی بین شرکت ملی گاز ایران و ASB ترکیه برای اجرای این طرح گازی انجام شده است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه وسعت قطعه چهارم خط لوله ششم سراسری گاز حدود 620 کیلو متر برآورد می شود، بیان کرد: با توافق انجام گرفته با مقامات ترکیه این خط لوله 56 اینچی گاز در حدفاصل میاندوآب تا مرز بازرگان ساخته خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه سهم مشارکت شرکت ملی گاز ایران در این خط لوله حدود 23 درصد است، تصریح کرد: همچنین طرف ترکیه ای هم در این پروژه حدود 77 درصد مشارکت خواهد داشت.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی گاز با یادآوری اینکه هم اکنون بخش مهندسی ساخت این خط لوله گاز طبیعی به پایان رسیده است، اظهار داشت: پیش بینی می کنیم عملیات اجرایی ساخت این قطعه از خط لوله ششم سراسری گاز حداکثر تا 2 ماه آینده آغاز شود.
معاون وزیر نفت ظرفیت نهایی خط لوله ششم سراسری را حدود 110 میلیون متر مکعب در روز عنوان کرد و یادآور شد: با تکمیل مراحل مختلف قطعات سوم و چهارم این خط لوله گاز روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز برای تامین نیازهای داخلی و مابقی آن به صادرات اختصاص می یابد.
اوجی با تاکید بر اینکه با ساخت خط لوله ششم سراسری امکان صادرات روزانه تا سقف 70 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به اروپا فراهم می شود، گفت: در مجموع پیش بینی می کنیم با تکمیل ساخت این خط لوله گاز ظرفیت صادرات گاز ایران به اروپا تا سال 2014 میلادی افزایش یابد.
به گزارش مهر، یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی یکهزار و 300 کیلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم این خط لوله گاز از عسلویه تا اهواز به طول 611 کیلومتربه پایان رسیده است.
به گزارش مهر، همچنین در حاشیه ملاقات سید مسعود میرکاظمی و تانر ییلدیز وزیران نفت و انرژی ایران و ترکیه، دو طرف مذاکراتی در خصوص سرمایهگذاری در میادین مشترک نفت و گاز ایران، توسعه و گسترش روابط نفت، گاز و پتروشیمی انجام داده اند.
در این دیدار وزیران نفت و انرژی دو کشور خواستار فراهمکردن ثبات لازم برای حفظ امنیت انرژی توسط کشورهای منطقه شدند.
در همین حال تانر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه آمادگی کشور متبوع خود را به منظور توسعه نیروگاههای برق ایران اعلام کرد.
همچنین مسعود میرکاظمی وزیر نفت هم با اشاره به روابط تاریخی بین دو کشور ایران و ترکیه، همجواری دو کشور و لزوم مودت و دوستی، بر تعهد کشور ایران بر تامین گاز مورد نیاز ترکیه تاکید کرده و گفته است: ایران برای تامین گاز مورد نیاز ترکیه، از هیچ نوع کمک و همکاری دریغ نخواهد کرد.
به گزارش مهر، پیشتر مقامات نفتی ایران و ترکیه تفاهم نامه ای برای توسعه سه فاز میدان مشترک پارس جنوبی امضا کرده بودند که با تاخیر طرف ترکیه این طرح به پیمانکاران داخلی واگذار شد.
ترانزیت گاز به اروپا، ساخت پالایشگاه های نفت و گاز، توسعه میادین نفت و گاز و احداث واحدهای مشترک پتروشیمی از دیگر محورهای مذاکرات تهران – آنکا در ماه هاای گذشته بوده است.
|
|
|
|
|