اجرای حکم قطع دست در ملایر برای اولین بار در سال‌های اخیر


اجرای حکم قطع دست در ملایر برای اولین بار در سال‌های اخیر

روزنامه کیهان، از نشریات حامی دولت، از اجرای قطع دست یک سارق در شهرستان ملایر خبر داد، حکمی که گرچه در قانون مجازات اسلامی ایران آمده، اما در سال‌های اخیر از اجرای آن خودداری شده است.

کیهان در شماره روز شنبه خود نوشت که بر اساس حکم دادگاهی در ملایر، دست یک سارق سابقه‌دار در حضور مسئولان قضایی ملایر و نمایندگان اجرای احکام دادگستری استان همدان قطع شده است.

گزارش این روزنامه حاکی از آن است که اجرای این حکم پس از آن صورت گرفته است که «سارق بارها مبادرت به سرقت کرده و چندین بار دستگیر و مجازات شده بود و همچنان به ارتکاب سرقت ادامه می‌داد».

در گزارش کیهان اشاره‌ای به نحوه اجرای حکم در مورد این سارق نشده، اما بر اساس یکی از مواد قانون مجازات اسلامی، حد سرقت در مرتبه نخست قطع چهار انگشت دست راست سارق است، به نحوی که «انگشت شست و کف دست او باقی بماند».

بر اساس همین ماده قانونی که اجرای آن تاکنون در جمهوری اسلامی متوقف مانده بود، سرقت‌های متعدد تا پیش از اجرای حد، حکم یک بار سرقت را دارد، اما پس از اجرای حد در صورت تکرار سرقت، در مرتبه دوم پای چپ سارق از پایین برآمدگی قطع می‌شود و سارق مرتبه سوم و چهارم، به ترتیب به حبس ابد و اعدام محکوم می‌شود.

اجرای حد سرقت و «اعتبار جمهوری اسلامی»

قانون مجازات اسلامی البته شرایط متعددی را برای ثبوت و لزوم اجرای این حکم در نظر گرفته است، اما عدم اجرای این حکم در ایران با انتقادهایی از سوی مقام‌های پلیس روبه‌رو شده بود.

از جمله در آبان‌ماه سال ۸۸، رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی با انتقاد از عدم اجرای قطع دست برای سرقت گفته بود که «اگر حدود الهی در کشور اجرا شود بیش از ۹۰ درصد جرائمی که در حوزه سرقت اتفاق می‌افتد دیگر رخ نخواهد داد و این به نفع مردم، امنیت کشور و اعتبار جمهوری اسلامی ایران است».

سرتیپ اصغر جعفری که در آن زمان فرماندهی پلیس آگاهی را برعهده داشت اضافه کرده بود که «حدود دو سال پیش مسئولان قوه قضائیه اعلام کردند برای اجرای حد مشکل داریم که پلیس آمادگی خود را برای فراهم کردن امکانات اجرای حد اعلام کرد».

این مقام ارشد انتظامی همچنین گفته بود که «ما هر چه قدر هم در اجرای قوانین و اصول شرع خودمان عقب‌نشینی کنیم، باز هم مورد تائید مجامع بین‌المللی به‌ویژه غرب قرار نمی‌گیریم و بهتر است که وظایف خودمان را برابر عقل و شرع انجام دهیم و آسایش و رفاه مردم مد نظر ما باشد، نه رضایتمندی غربی‌ها».

این اظهارات فرمانده پلیس آگاهی در همان زمان با واکنش دادستان تهران روبه‌رو شد، و عباس جعفری دولت‌آبادی از پلیس خواسته بود که شأن دستگاه قضایی را حفظ کند.

دادستان تهران گفته بود که «در مطبوعات مشاهده می‌کنیم که پلیس مسائلی را در حوزه قضایی مطرح می‌کند که موجب تضعیف هر دو نیرو می‌شود. اما امروز دستگاه قضایی با تدبیر سکوت کرده است».

قانون مجازات اسلامی که تلاشی برای اجرای احکام شریعت اسلامی در برخورد با جرائم است، نزدیک به دو دهه است که به صورت آزمایشی در مرحله اجرا قرار گرفته و هر بار مجلس و دستگاه قضایی بر سر تمدید اجرای آزمایشی آن توافق کرده‌اند.

مواردی از مجازات‌های در نظر گرفته شده در این قانون از جمله قطع اعضای بدن، اعدام، سنگسار و مجازات شلاق در تعارض جدی با برخی قوانین بین‌المللی (از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر) قرار دارد که بعضاً مورد توافق جمهوری اسلامی واقع شده و اجرای برخی از این احکام اعتراض‌های شدید بین‌المللی را در پی داشته است.

دستگاه قضایی ایران نیز در دو دهه گذشته به خاطر مصالحی حاضر نشده است که مفاد این قانون را به طور کامل اجرا کند و از جمله در دوران ریاست محمود هاشمی شاهرودی بر قوه قضائیه، وی خواستار اجتناب قضات از صدور حکم سنگسار شده بود.

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
قوانین عصر حجر و دشت حجاز . باید دست آخوند ها و دزد ان بیشمار حکومتی را قطع کرد.آن جنایتکارانی که میلیونها دلار از پول ملت را در این 31 سال به جیب زده اند.
شنبه 12 تیر 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
در جهانی که چند پزشک بسیج می شوند که انگشت صدمه دیده ای را نجات دهند در کشور کورش و داریوش اکنون خود فقر را رواج داده اند و انسانی در برابر مشکلات و فقر به دزدی پناه می برد انگاه او را ناقص العضو می کنند و تا اخر عمر سربار...مرگ بر شورش کثیف 57 و دین و خدای قهارش.
شنبه 12 تیر 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
در جهانی که چند پزشک بسیج می شوند که انگشت صدمه دیده ای را نجات دهند در کشور کورش و داریوش اکنون خود فقر را رواج داده اند و انسانی در برابر مشکلات و فقر به دزدی پناه می برد انگاه او را ناقص العضو می کنند و تا اخر عمر سربار...مرگ بر شورش کثیف 57 و دین و خدای قهارش.
شنبه 12 تیر 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
حالا یه معلول به جامعه اضافه شد ! یه سربار !
شنبه 12 تیر 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
توحش اسلامی دستور مستقیم خدایش/// باز شروع به لاپوشانی کنید برای خنگها که شما را باور دارند و دم می زنند که این دین رحمت است .اری در کشوری که پیام اورش .زردشت ///نه پیغمبر/// همچون بودا حتی با کشتن حیوانات مخالف بود و مروج احترام به محیط زیست اکنون مروج تجاوز سنگسار بیرون اوردن چشم پدوفیلیا و هزار کثافتکاری دیگر//900 هزار ازدواج با کودکان در ایران ثبت شده مرگ بر ایده ای که بلوغ یک دختر را در 9 سالگی میداند و رابطه با او را حلال /مسلمین از شرم سن عایشه را روز بروز بالا می برند در حالیکه فاطمه دختر محمد نیز 9 سالگی به خانه ی شوهر رفت....
شنبه 12 تیر 1389

sheyvar - ایران - تبریز
سارق مرتبه سوم و چهارم، به ترتیب به حبس ابد و اعدام محکوم می‌شود. یکی از دوستان توصیح دهد این مرحله چهارم چطور ممکن است اتفاق بیفتد؟
شنبه 12 تیر 1389

LiliRose - کانادا - تورنتو
"پلیس آمادگی خود را برای فراهم کردن امکانات اجرای حد اعلام کرد" , ولی همین پلیس قادر نیست حد اقل امنیت را برای مردم عادی فراهم کند.
شنبه 12 تیر 1389

زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
1- هموطنان عزیز نیمه خالی لیوان رانگاه نکنید.اگر زوج جوانی باهزار زحمت لوازم زندگی تهیه کنن ودریک شب همه را دزد بغارت ببردچه حالی پیدامیکنند
شنبه 12 تیر 1389

بابک - ایران - سبزوار
نان و غذا به انسان ها نمی دهند تا مجبور شوند برای زنده ماندن سرقت کنند و آن وقت بگیرند دستشان را ببرند.این است حکومت عدل و داد؟
یکشنبه 13 تیر 1389

arya47 - ایران - کرمان
واقعا وحشتناکه. این قاضیان از انسان نیستند که چنین احکامی میدهند
یکشنبه 13 تیر 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
کاش یه نهادی بود بود بررسی میکرد که چرا این اقا اینهمه علاقه به سرقت داشته..کاش به جای قطع دست یه هموطن به دنبال علت این کار او میگشتند..
یکشنبه 13 تیر 1389

زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
2-اگرکسی بخاطرفشار زندکی وبدهکاری یاخرج دانشگاه فرزندانش خانه اش رافروخت وجلوی بانک دزدی تمام پولهایش بسرقت بردچه حالی پیدامیکند
یکشنبه 13 تیر 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
اسلام دین محبت است تازه این از محبت های کوچکشه
یکشنبه 13 تیر 1389

mardane amal - ایران - مسجذ سلیمان
باید دست آخوند ها و دزد ان بیشمار حکومتی را قطع کرد
یکشنبه 13 تیر 1389

زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
3-و باتوجه به ده ها مثال دیگر.ایااگرانگشتان دست چنین سارقی بریده شود ظلم بسارق است.اگربااین تنبیه درجامعه امنیت برقرارشود بداست.
یکشنبه 13 تیر 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
فقط برای زهر چشم گرفتن از مردمه و بس. اسمش رو هر چی میخوان بذارن مهم نیست چه دزدی، زنا، محارب و .. فقط بهانه ای برای ترسوندن مردمه. مرگ بر خامنه ای و مزدوران جنایتکارش
یکشنبه 13 تیر 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
زیتون بهبهان -ایران- بهبهان پس باید دست و پای سران رژیم را قطع کرد چون یکی از یکی دزد ترند در ضمنا انقدر با اراجیفت وقت بقیه را نگیر خدا شفات بده
یکشنبه 13 تیر 1389

ukguy4u - بریتانیا - لندن
چه وحشتناک!!!. اشتغالزایی بکنن تا کسی نره دزدی .
یکشنبه 13 تیر 1389

Hoja Verde - ایران - تهران
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس. دوست گرامی شورش سال 57 کثیف نبود بلکه کاملا به حق بود. مشکل اصلی شخص بیسواد و دروغگوی جنایتکاری به نام خمینی بود که انقلاب و آزادی را از دست ایرانیان دزدید.
یکشنبه 13 تیر 1389

sapho - ایران - اصفهان
در عالم حیوانات جنایات اتفاق نمی افته. اونا دنیایی قشنگ تر از جهان اسلام دارند مثلا به نقش مادری اهمیت میدند برعکس مسلمونا که میگند بچه مال باباشه.
یکشنبه 13 تیر 1389

طراوت - ایران - تهران
به نظر من این حکم باید با شرایطی که اثبات میشه اجرا بشه(یه ذره هم به فکر مال باخته باشید لطفا) البته موارد اثبات این جرم بسیار مشکله واین خود به خود تحقق مجازات رو کم میکنه شایدم از بین ببره برای همین تا الان انجام نمیشده مطمئنا الانم که اجرا شده با تحقق شرایط ثبوت نبوده و این عادلانه نیست.
یکشنبه 13 تیر 1389

طراوت - ایران - تهران
البته حک سنگسارهم همینطوره استادم که خودش قاضی دادگاه نظام بود در اصفهان میگفت به دلیل موارد سخت اثبات هستش که این جرایم به مجازاتی که قانون پیش بینی کرده منجرنمیشه (ببخشید اینو میگم)ولی استادمون میگفت یکی از موارد اثبات حکم سنگسار اینه که 4 مرد عادل شاهد عملیات دخول باشند یعنی اینکه اگه 4 مرد عادل شاهد ملامسه زن و مرد محصنه(متأهل) باشند شامل حکم سنگسار نمیشه به نظر شما چند درصد ممکنه اتفاق بیفته 4 مرد عادل شاهد عملیات دخول باشند تا حکم سنگسار برش صدق کنه؟
یکشنبه 13 تیر 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
Hoja Verde - ایران - تهران. نه عزیز اکنون فاش شده سر نخ انقلاب 100در صد در دست غرب بود و کدام دستی خمینی را از نجف به پاریس برد و از چند سال پیش طراحی شده بود البته نقائص در حکومت شاه روند این نقشه را تسریع کرد در ضمن فرض کنیم حق با شما- مرکز اصلی جوشش مجاهدین و چپهای وابسته به شوروی بودند ایا چه رفرمی می توانست صورت گیرد???و خوی درندگی در خیلیها بود و بی سوادی که بر اثر فرار ملت از مطالعه بود و این نه ربطی به ملا دارد نه شاه/این که از درندگی نام بردم مقصودم تماشاچیان اعدام و سنگسار و شکنجه گران که بعد از شورش در حد نجومی رسیدند/پیروز و برقرار باشی.
یکشنبه 13 تیر 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
Hoja Verde - ایران - تهران. اینجا محیط بسته نیست و می توان شخصیت و منش افراد انقلابی را شناخت ایا می دانید مجاهدین با منتقدان خود در اشرف چه کردند طلاقهای اجباری در هم پاشیدن شخصیت و حتی اعدام منتقدان در پایگاه اشرف که یک مورد انرا در سوئد از نزدیک دیدم مادر یک اعدام شده در اشرف را خود ملاقات کردم که بدلیل اعتراض به انتخاب مریم رجوی در اشرف اعدام شد - و چپهائی که در مال اندوزی و عشق به ثروت دست هر بورژوائی را از پشت بسته اند/سربازی که برای ازادی جان باخت از نظر من ایرانی واقعی بود نه بسیجی که به امید شهادت و بهشت و حوری جان باخت. .دوست عزیز درد یکی دوتا نیست.همین
یکشنبه 13 تیر 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
زیتون بهبهان - ایران - بهبهان ..جناب فاطی کماندوی عزیز اون بانکی که تو داری ازش دفاع میکنی خودش سرور همه دزدای عالمه..میشه ازشما خواهش کنم تو این سایت نظر ندید حالمونوبه هم نزنید...اینهمه سایت متعلق به جمهوری اسلامی هست برو اونجا جالتو ببر گاگول...اینجا جای ادمای روشنفکره نه عقب مونده های ذهنی مثه تو..اینجا جای ادمهای دنیا دیده است نه شما که فکر کنم رفتن به شیراز برات بزرگترین ارزو باشه
یکشنبه 13 تیر 1389

Rohan_samandari - سوئد - مالمو
معنی اسلام اینه؟ . خب برای دفعات سوم و چهارم هم میگفتین اون یک دستشو از بازو،اون یکی پاشو از زانو، سر شو هم از گردن قطع کنن دیگه، دیگه زندان که لازم نیست اینجوری ملت میفهمن دیگه دزدی نمیکنن.. لا اله الا الله آخه اینم شد حکم که هرسری دزدی یه جاشو قطع کنن؟
یکشنبه 13 تیر 1389

Hoja Verde - ایران - تهران
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس. دوست عزیز شاه هم مستبدی مانند خمینی و امثالهم بود و فرقی نمی کرد. فقط آن زمان کاباره ها باز بود . آن زمان هم مردم به آخر خط رسیده بودند. آزادی بیان مطلقا و جود نداشت. ما که در ایران به دنیا آمدیم می دانیم وضع کشور خودمان چیست! چه کسی بود که مشروطه را عملا نقض کرده بود؟چه کسی به آقای شاه که به نظرم از این آخوند شلخته ها با فرهنگ تر بود گفته بود در کار اجرایی دخالت کند؟ شاه باید مانند پادشاه کشورهای اروبایی کاملا تشریفاتی بود. نه همه کاره. (قانون منم! هر کس که با من مخالف است 700 تومانش بدهید از مملکت برود! و...) اینها گفته های شاه هستند! مردم برای آزادی انقلاب کردند.
یکشنبه 13 تیر 1389

Hoja Verde - ایران - تهران
ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس. در ضمن کدام مطالعه؟ اصلا مردم مگر می توانستند مطالعه داشته باشند؟ مگر در رژیم های استبدادی می توان آزادای قلم و اندیشه داشت ؟ کانون نویسندگان مگر در تبعید نبود(کما این که الان هم هست)؟ اگر ازادی اندیشه و قلم و مطالعه وجود داشت خب مردم رساله ها و کتاب های خمینی را می خواندند و می دانستند که ماهیت این آخوندها چیست! کما این که کتابها توسط ساواک سانسور میشد و هیچ فضای آزاد سیاسی وجود نداشت. درست است که غرب به انقلاب کمک کرد (هماطور که از جنبش سبز هم دفاع می کند) اما این مردم بودند که انقلاب کردند و اصولا انقلاب سال 57 بدون مردم میسر نبود. مردم همان خواسته هایی را داشتند که اکنون دارند منتها به ماهیت آخوند جماعت پی نبرده بودند .ما متاسفانه هنوز اندرخم یک کوچه هستیم. موفق باشید.
یکشنبه 13 تیر 1389

زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
poriyaye-vali-قطر.دوحه/عرب بیسواد بده کامنت مرابرات بخونن.بعدببین کجا ازبانک دفاع کردم. بعدش هم تحقیق کن ببین این حکم ازکدام سرزمین وارد ایران شده.
یکشنبه 13 تیر 1389

زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
poriyaye-vali-قطر.دوحه/بخت ما اینقدرخوابه که تو قطر راجزئ جاهای باعرضه بحساب میاری ورفتن به شیراز را ارزوی من.
یکشنبه 13 تیر 1389

emiliyano - اکراین - کیف
دمشون گرم.همه کار میکنند .با سختی پول در میارند.یک مشت تن پرور دزدی میکنند.میگن از رو بئچارگی.برو بیل بزن داداش .کار ار نیست. دست من بود درجا گردن میزدم.
دوشنبه 14 تیر 1389

Compatriot01 - اسپانیا - والنسیا
poriyaye_vali - قطر - دوحه/زیتون بهبهان. دمت گرم پوریای ولی........زیتون ساندیس خور پوریای ولی راست میگه......جول و پلاستو ببر تو روزنامه کیهان پهن کن....اینجا جای عربهایی مثل تو و خواهرت رقیه نیست......شما ساندیستو بخور........اون دوحه ای که این هموطن هست شرف داره به تویی که اونجا مشغول ساندیس خوردن هستی.....بیسواد متحجر.
دوشنبه 14 تیر 1389

vahid22 - آلمان - هامبورگ
طراوت - ایران - تهران . ... اومدی اینجا اسلام و قوانین متحجرانشو توجیه کنی؟؟
دوشنبه 14 تیر 1389

اینترنت ندیده - ایران - کرمان
دزدی خوب نیست ولی یه جایی حدیثی خوندم که میگفت برای رفع گرسنگی جائز است . بنظر شما این تناقض نیست ؟ هم قطع دست و نهایتا گردن . و هم غنیمت و اینکه برای رفع گرسنگی طوری نیست؟
دوشنبه 14 تیر 1389

arya47 - ایران - کرمان
طراوت - ایران - تهران در بعضی از این موارد علم قاضی!!!! مستند حکم میباشد.
دوشنبه 14 تیر 1389

زیتون بهبهان - ایران - بهبهان
compatriot01-اسپانیا.والنسیا/بازمادرعروس اومد و خودشوقاطی کرد. شنیدم گاوهای اسپانیا شاخهای تیزی دارن.مواظب باش نری تماشای گاوبازی
دوشنبه 14 تیر 1389

Compatriot01 - اسپانیا - والنسیا
زیتون بهبهان - ایران - بهبهان. والا گاو بازی که چه عرض کنم اما شما دو تا "رقیه سادات و خودت" که با هم بازی میکنید رو تماشا میکنم خطرش هم کمتره :)).
سه‌شنبه 15 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.