بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه ۱۰ تیر


بررسی روزنامه های صبح تهران - چهارشنبه ۱۰ تیر

تیترهای اول

"اجلاس چهار جانبه آمریکا، روسیه آژانس و ایران" عنوان اصلی مردم سالاری است. کیهان از قول ژنرال مولن در صدر اخبار خود نوشته "اسرائیل هم فهمیده با ایران نمی توان در افتاد"، "تشکیل ستاد مرکزی مقابله با تحریم ها" تیتر اول جام جم است و رسالت از قول منوچهر متکی نوشته "ایران با حرکات ایذائی اجرای قطعنامه مقابله می کند".

"هشت میلیون بازرسی از بازار" گزارش اصلی جهان صنعت است، "آمار نگران کننده تخریب محیط زیست در ایران" عنوان اول خراسان است،ایران در صدر اخبارش نوشته "توافق دو وزارت خانه برای تشکیل شبکه سلامت و درمان" و آرمان از قول رییس سازمان بازرسی نوشته "دولتی ها بزرگ ترین وام گیرندگانند".

"پایان ماه عسل ابرقدرت ها" تیتر اصلی حمایت است، سیاست روز خبر داده "غربی ها ناگزیر به جنگ روانی در سیاست شده اند" و روزنامه جمهوری اسلامی از "تنش در روابط واشنگتن و مسکو بعد از دستگیری ده جاسوس روسیه در آمریکا" نوشته است.

گزیده مقالات

سومین خبر از شهرام امیری

ایران روزنامه دولت در صفحه اول خود خبر از رسیدن سومین ویدئو از شهرام امیری کارشناس و محقق دانشگاه صنعتی مالک اشتر داده که سال گذشته در مدینه ناپدید شد و چندی بعد آشکار گردید که در ایلات متحده آمریکاست.

به نوشته این روزنامه شهرام امیری در این نوار تازه گفته : من شهرام امیری تبعه کشور جمهوری اسلامی ایران هستم و لحظاتی پیش موفق شدم در ایالت ویرجینیا از دست مأمورین امنیتی امریکا متواری شوم و هم‌اکنون در یک جای امن در حال تهیه این ویدئو هستم، چند لحظه بعد دوباره امکان داره توسط مأمورین امنیتی امریکا دستگیر شوم.

بنا به این گزارش این کارشناس ایرانی درباره دو ویدئویی که از او منتشر شده بود سخن گفته "ویدئوی اولی که توسط صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران منتشر شد و من از شهر پوسان با هموطنان خودم در ایران صحبت می‌کردم کاملاً صحت دارد و هیچ نکته کذبی در آن وجود ندارد. منتهی در ویدئوی دومی که توسط دولت امریکا تهیه شده و در یوتیوب قرار دادند و در ‌آن من اعلام کرده ام که آزاد هستم و برای ادامه تحصیل به اینجا آمده ام صحت ندارد و کاملاً کذب است".

روزنامه ایران نوشته در دنبال این فیلم امیری گفته من در اینجا آزاد نیستم و اجازه تماس با خانواده‌ام را ندارم و در صورتی که هر مشکلی برای من پیش آمد یا من زنده به کشور برنگشتم، مسئولیت مستقیم آن با دولت ایالات متحده امریکاست و هیچ نوشته‌ای یا گفته‌ای از سوی من صحت نداشته و کذب محض است. من از مسئولین کشور و تمام نهادهای حقوق بشر تقاضا دارم که فعالیت و فشار خودشان را بر دولت امریکا برای آزادی من بیشتر کنند و قبل از اینکه اتفاقی برای من بیفتد، موفق شوم به کشور عزیزم ایران برگردم.

بیانیه ای به درخواست اوباما

افشار سلیمانی در مقاله ای در آرمان درباره تازه ترین اظهارنظرهای رییس دولت در جمع خبرنگاران خارجی نوشته ایشان در صحبتهای خود گفت در واقع بیانیه تهران به خواست آقای اوباما تهیه شد. این عبارت برای نخستین بار بود که از سوی ایران مطرح شد. اولین بار این عبارت را وزیر خارجه ترکیه گفت زمانی که آمریکا با بی اعتنائی به بیانیه تهران تلاش نمود قطعنامه 1929 را شورای امینت به تصویب برساند.

نویسنده این مقاله با اشاره به شرایطی که محمود احمدی نژاد اعلام داشته نوشت به نظر می رسد از پیشنهادهای هفتگانه ایشان، مواردی که راهبردی و نیازمند به اقدام عملی است از سوی بازیگران مطرح در عرصه بین الملل پذیرفته نخواهد شد. مواردی مانند بمب های رژیم صهیونیستی،بیانیه سه جانبه تهران نیز به احتمال زیاد تامین نخواهد شد.

سرمقاله آرمان تاکید کرده که این احتمال وجوددارد که گروه 1+5 ترکیه وبرزیل را به منظور تالیف قلوب و جذب آنها به سوی خود بپذیرند اما با توجه به عضویت ترکیه وبرزیل در گروه بیست که نشست سران آن طی روزهای گذشته در کشور کانادا برگزار شد و مذاکرات محرمانه ای هم میان اوباما واردوغان صورت گرفت ،به نظر می رسد در آن صورت از نقش قابل توجهی به نفع ایران برخوردار نباشند.

سناریویی تازه علیه ایران

محمد صفری در سیاست روز نوشته جامعه اطلاعاتی آمریکا در زمان ریاست جمهوری بوش در گزارشی اعلام کرده بود که ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای ندارد و حتی مواد لازم برای ساخت یک بمب هسته‌ای را نیز ندارد اما به تازگی رئیس سازمان جاسوسی آمریکا «سیا» اعلام کرده است که ایران در دو سال آینده به دو بمب هسته‌ای دست خواهد یافت.

به نظر این مقاله این ادعای تازه «سیا» در این مقطع قابل تامل است، باید گفت که آمریکا در موضوع هسته‌ای ایران یک گام دیگر را برداشت و پا را فراتر نهاد تا از این طریق و براساس اطلاعات دروغی که منتشر می‌کند سمت و سوی افکار عمومی جهان را به موضوع هسته‌ای ایران معطوف سازد، آن هم از جنس نگرانی! ایجاد نگرانی در افکار عمومی مردم جهان با استفاده از غول رسانه‌ای که در اختیار دارند سناریوی تازه‌ای است که در حال شکل‌گیری است.

سیاست روز نوشته در حال حاضر موضوعات بسیار مهمتری در جهان دیده می‌شود که می‌توان به جرات گفت به خاطر احاطه شدید غرب به رسانه‌های جهان مغفول مانده است. آمریکا با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد درصدد است تا موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را پیچیده‌تر کند تا آنگونه که در نظر دارد بتواند در حل آن به نفع خود گام بردارد.

مقابله با تحریم ها

خراسان در مقاله ای نوشته مقابله با تحریم ها با شعار حقق نمی شود؛ البته همت بلند ایرانی به ویژه همواره ثابت کرده است که می تواند به قله های بلند دست یابد. اما نکته ای که نباید از آن غفلت کرد فراهم ساختن مقدمات لازم برای چنین کاری است که مسلما یک شبه محقق نمی شود.

به نوشته این روزنامه اکنون در گوشه و کنار توسط برخی از مسئولان وزارت نفت می شنویم که برای مقابله با تحریم های احتمالی غربی ها مقادیر زیادی بنزین در انبارهای سوخت کشور ذخیره سازی می شود اما هر فکر سلیمی تصدیق می کند که راه حل واقعی مقابله با این مسئله در ذخیره سازی نیست بلکه باید به خودکفایی و افزایش تولید به میزان مصرف واقعی کشور اندیشید.بنزین و سایر فرآورده های سوختی را به دلیل دارا بودن 2 خاصیت اشتعال پذیری و فرار بودن نمی توان مدت زیادی ذخیره سازی کرد و مقرون به صرفه و اقتصادی نیست.

خراسان نتیجه گیری کرده دست یابی به خودکفایی در تولید بنزین نیازمند تکمیل عملیات احداث و افزایش ظرفیت چند پالایشگاه به ظرفیت تولید روزانه 20 میلیون لیتر است که سرعت دادن به روند تکمیل زیرساخت ها لااقل نیازمند چندین ماه زمان است که باید برای آن برنامه ریزی کرد. این برنامه ریزی اگر از هم اکنون در دستور کار صادقانه مسئولان کشور نباشد به گره پیچیده ای تبدیل خواهد شد که بازکردن آن مدت ها وقت و هزینه کشور را درگیر می سازد.

حمایت از قوه قضاییه

رسالت در سرمقاله خود خطاب به اصولگرایان نوشته طرح یک سویه مطالبات عدالت محور و دراز کردن غیر منصفانه انگشت اتهام به سوی قوه قضائیه هیچ مشکلی را از مشکلات کشور حل نمی کند. امروز قوه قضائیه در مبارزه با مفاسد دانه درشت ها تحت فشار قرار دارد. در بحبوحه نبرد نرم علی رغم عملکرد قانونمند و مدارامحور این قوه در برخورد با معترضان اما دشمن سعی در مشوه جلوه دادن این قوه دارد.

به نظراین روزنامه در چنین شرایطی دولت ومجلس باید تمام قد از قوه قضائیه حمایت کنند. بایسته های انتظام اقتصادی و ریشه کن کردن منابع و منافذ فساد در هر کشوری ذیل استراتژی مقابله با فساد و در انضمام با تعامل نظام مند و حمایت محور سایر ساختارها و دستگاه ها از قوه قضائیه صورتبندی می شود و عملکرد تنظیمی نظام سیاسی را در مقابل انواع ویروسها بیمه می کند.

سرمقاله رسالت تاکید کرده این استراتژی ممکن است در چین بسیار سخت و یا شاید بی رحمانه در انگلستان قانونی و در روسیه همراه با مدارا یا بی سیاستی باشد. اما نوعا اعتقاد بر این است که حاکمیت در مقام تنظیم الگوی رفتار مقابله با فساد خود نباید تسامح به خرج دهد و برخورد با مفاسد اقتصادی باید قاطعانه و در عین حال عادلانه باشد.

دولت و مجلس و سند چشم انداز

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با اشاره به اختلافاتی که بین مجلس و دولت بر سر برنامه پنجم از همین گام های اول بروز کرده نوشته هر شخص و هر دولتی در سطح کلان از این حق برخوردار است که نگرش خاص خود را به مسائل مختلف اعم از توسعه و پیشرفت و... داشته باشد اما وقتی پای مقولات اساسی و زیربنایی مانند برنامه‌ریزی برای کشور به میان می‌آید، اتفاق و یکسویی تمامی مسئولان کشور از مجریان گرفته تا قانون گذاران و ضابطان، تنها راه موفقیت آن برنامه و جلوگیری از هرز رفتن منابع و سرمایه‌های کشور است.

به نوشته این روزنامه وجود و بروز اختلافات مبنایی میان نهادها و دستگاه‌های متولی تدوین و اجرای برنامه‌های پنجساله و یک ساله (بودجه‌های سنواتی) دغدغه آفرین شده است. چرا که اگر اختلافها در حد برخی اهداف کمی و یا روشهای تخصیص اعتبار بود، امکان اغماض در برابر آنها و یا تفسیر این اختلاف دیدگاه‌ها به تعاطی و تضارب افکار وجود داشت ولی درحال حاضر و با وجود سند بالادستی چشم انداز بروز اختلاف دیدگاه‌هایی از جنس عدم توافق در پذیرفتن اصول و الزامات توسعه و یا نفی و نقد هر آنچه در برنامه‌های مصوب قبلی وجود داشته از هیچ یک از مسئولان پذیرفته نیست.

روزنامه جمهوری اسلامی تاکید کرده در برهه فعلی هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هم دولت باید بپذیرند که با صلاحدید رهبری و پس از طی مراحل قانونی متعدد، سند چشم انداز بیست ساله کشور، به عنوان سند بالادستی و غیرقابل خدشه نظام اسلامی بر هر رویکرد، نقطه نظر و سلیقه‌ای ارجح است و تمام جهت گیری‌های مردم و مسئولان باید در راستای تحقق این سند ملی باشد.

مقاله جدید فیدل کاسترو

کیهان به نقل از خبرگزاری فارس متن مقاله تازه فیدل کاسترو رهبر کوبا را منعکس کرده که در آن ضمن دفاع از دولت محمود احمدی نژاد نوشته آمریکا بیشاز هر زمان مشتاق کنار زدن دولت میهن پرست ایران است وکره شمالی نیز متهم به انجام کاری شده که نکرده است.

کاسترو در بخشی از مقاله خود نوشته در بحبوحه فضای ورزشی و شاد موجود، آسمان سیاست دارد تاریک تر و تاریک تر می شود. قصد آمریکا مدتها است که مشهود است و این با توجه به اقداماتی است که دولت این کشور مطابق میل و معیارهای خاص خود، بدون هیچ گونه تزلزلی انجام می دهد.

کیهان از زبان این شخصیت بیمار و بازنشسته نوشته قصد آمریکا اینست که اسرائیل با استفاده از مدرن ترین هواپیماها و پیچیده ترین تسلیحاتی که این ابرقدرت بی مسئولیت در اختیار آن کشور گذارده، به تأسیسات غنی سازی اورانیوم ایران حمله کند. آمریکا به اسرائیل، که مرز مشترکی با ایران ندارد، اعلام کرده که مجوز پرواز در یک کریدور باریک هوائی را از فراز آسمان عربستان سعودی از این کشور کسب خواهد کرد. بدین ترتیب فاصله مابین نقطه پرواز تا هدف داخلی ایران، برای هواپیماهای مامور این حمله به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.

تهمت و افترا

کورش شرفشاهی در مردم سالاری نوشته مدتهاست باب توهین و افترا باز شده و برخی به خودشان اجازه می دهند هر آن چیزی را که می خواهند بر زبان آورند که آخرین نمونه آن، تجمع مقابل مجلس در اعتراض به مصوبه مرتبط با دانشگاه ها بود. در این تجمع جملا ت و کلماتی بر زبان تجمع کنندگان جاری شد که به صورت مستقیم مرکز قانونگذاری کشور را نشانه گرفته و اتهامات عجیب و غریبی را به نمایندگان مردم به ویژه هیات رئیسه نسبت داد; اتهاماتی که لازم است ریشه یابی و مشخص شود از سوی چه کسانی برنامه ریزی، هدایت و اجرا شد.

به نوشته این مقاله برای برگزاری تجمع و راهپیمایی هایی همچون روز جهانی کارگر باید از وزارت کشور مجوز گرفت، شعارها را هماهنگ و محل تجمع را مشخص کرد و پس از همه این موارد اجازه برگزاری راهپیمایی هم داده نمی شود، چرا و چگونه عده ای مقابل مرکز قانونگذاری کشور حاضر می شوند و هر آنچه می خواهند می گویند آیا این افراد مجوز قانونی برای این تجمع داشته اند و اگر پاسخ مثبت است چه نهادی متولی صدور این اجازه بوده و آنها از چه مرجعی درخواست مجوز کرده اند؟

در ادامه مقاله مردم سالاری آمده نکته دیگرشخصیت مجلس است که باید هیات رئیسه پیگیر آن باشد تا پس از این هیچ کس به خود اجازه ندهد به خاطر آن که یک مصوبه به ذائقه عده ای خوش نیامده، چنین کارناوالی به راه بیندازند این می تواند فتح بابی شود برای سایر گروه ها و جناح ها که اگر هر مصوبه ای را نپذیرفتند یا به مذاقشان خوش نیامد به هر ترفندی به مرکز تصمیم گیری کشور اهانت کنند.

Rohan_samandari - سوئد - مالمو
کشک. هیچ وقت خبرهای دولتی راست نمیگن همه رو سانسور میکنن و به خورد ملت میدن
چهار‌شنبه 9 تیر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.