ارتباط بیماری لژیون ایرز با آب مصرفی در برف پاک کن اتومبیل
مسئولان بهداشتی بریتانیا منبع جدیدی از بیماری لژیون ایرز، که موجب ذات الریه می شود و ممکن است مرگ آور باشد، شناسایی کرده اند.
آنها کشف کرده اند که در آبی که در آبپاش برف پاک کن خودروها نگه داری می شود، نوعی باکتری وجود دارد که احتمالا دلیل ابتلای بسیاری از بیماران به بیماری لژیون ایرز شده است.
آب گرم راکد، محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری لژیونلا است که وقتی وارد دستگاه تنفسی می شود ممکن است باعث ذات الریه شود.
مقام های بهداشتی بریتانیا روز دوشنبه (14 ژوئن)، به رانندگان این کشور توصیه کردند که آبپاش برف پاک کن خودروی خود را به جای آب معمولی با مایع مخصوص این کار پر کنند تا این باکتری کشته شود.
آنها در طی مطالعات خود متوجه شدند که آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری لژیون ایرز در میان کسانی که به صورت حرفه ای رانندگی می کنند پنج برابر سایر شاغلین بوده است.
محققان در جریان یک مطالعه آزمایشی رد باکتری لژیونلا را در یک پنجم از خودروهایی که در آبپاش برف پاک کن آنها مایع تمیز کننده حاوی ضد یخ ریخته نشده بود، پیدا کردند. این در حالی بود که در خودروهایی که به ظرف آب برف پاک کن آنها مایع تمیز کننده حاوی ضد یخ اضافه شده بود، این باکتری یافت نشد.
خیلی وقت است که کارشناسان بهداشتی واقفند که دستگاه های تهویه هوا و دوش هایی که وارسی نمی شوند احتمالا منبع بیماری لژیون ایرز شده اند.
افراد با استشمام هوایی که حاوی قطرات آب آلوده به باکتری لژیونلاست - مانند آبی که از برف پاک کن به بیرون پاشیده و در هوا پراکنده می شود - ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
کارشناسان بهداشت در جریان مطالعه پرونده بیماران مبتلا به لژیون ایرز متوجه شدند که افرادی که شغلشان رانندگی است و در ظرف آبپاش برف پاک کن خودروی خود از مایع تمیز کننده حاوی ضد یخ استفاده نمی کنند، با بیشترین خطر ابتلا به این بیماری مواجه اند.
پرفسور هیو پنینگتون، کارشناس بهداشت عمومی، به بی بی سی گفت: "خوشبختانه لژیون ایرز یک بیماری نادر است اما بیماری بدی است. هر کاری که بتوانیم، بکنیم تا از ابتلا به آن جلوگیری کنیم مفید است. این کار خیلی سختی هم نیست. ریختن مایع تمیز کننده حاوی ضد یخ در آبپاش برف پاک کن به هر حال کار خوبی است چون هم شیشه جلوی خودرو را تمیز می کند و هم از یخ زدن آب روی آن جلوگیری می کند. استفاده از این مایع همچنین احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد."
|
|
|
|