مرتضی احمدی : محتوای برخی موسیقیها به فحش و ناسزا رسیده است
مرتضی احمدی با انتقاد از موسیقیهای نامناسب گفت: متأسفانه در همه شرایط موسیقیهایی شنیده میشود که هیچ محتوایی ندارند و شعرهای آنها جز فحش و ناسزا چیز دیگری نیست و این در حالی است که ما غنی از اشعار و موسیقیهای فاخر هستیم.
آلبوم صوتی و تصویری «شب ستارهها» که به بزرگداشت پیشکسوتان هنر ایران اختصاص داشت، توسط موسسه ترنم نی منتشر شد.
در مراسم رونمایی از آلبوم «شب ستارهها» که با حضور نادر گلچین خواننده پیشکسوت، ژاله علو ، محمد علی کشاورز و مرتضی احمدی در موسسه ترنم نی برگزار شد. ابتدا تصاویری از این آلبوم پخش و سپس مرتضی احمدی گفت: از 13 سالگی به خاطر صفحات جواد بدیعزاده عاشق خوانندگی شدم به نوعی من عاشق ترانههای فکاهی ایشان شدم و خودم را در عرصه خوانندگی مدیون ایشان میدانم.در سال 1322 برای اولین بار پیش پرده خواندم و از همان جا کار در تئاتر را آغاز کردم. «شب ستارهها» که بزرگداشتی از پیشکسوتان هنر این سرزمین است، بسیار خوب برگزار شد و این خود در شرایط فعلی جامعه که برای هنر و هنرمند ارزشی قائل نیستند جای بسیار خوشحالی است.
در ادامه ژاله علو با یادکردن از حمیده خیرآبادی گفت: من اسمی با عنوان پدیده شیرین فیلمهای فارسی برای این هنرمند درگذشته انتخاب کرده بودم. او مهربان و هنرمند بینظیر بود که به عقیده من همانند او دیگر نخواهد آمد. ایشان کارهای زیبایی انجام میدادند ولی ای کاش ما میدانستیم چه کسی در میان ماست و چه کسانی در میان ما هستند که دیگر جایگزینی نخواهند داشت.ما باید قدر هنرمندان را به خوبی بدانیم چرا که آنها تاریخ هنر این مملکت هستند.
وی با بیان این که حد هیچ هنرمندی رعایت نمیشود، گفت: دستمزد تمام سالهای فعالیت یک بازیگر به اندازه دستمزد یک بازیکن فوتبال است که این خود بسیار تاسفبار است که چرا که هر کدام برای این سرزمین زحمت کشیدهاند ولی همیشه جای این سوال باقی است که چرا هنرمندان ما تمام زندگیشان را برای هنر و مردم میگذارند این چنین مورد جفا قرار میگیرند ولی یک بازیکن فوتبال با دستمزدهای هنگفت تا آخر عمر زندگی خود را تامین می کند.متاسفانه خیلی به هنرمندان کمتوجهی می شود که به عقیده من باید مرکزی برای رسیدگی به هنر و هنرمند وجود داشته باشد تا برنامههای اینچنین همچون «شب ستارهها» شکل بگیرد.
احمدی نیز در خصوص تفاوت دستمزد بازیگران سینما و تلویزیون و ورزشکاران گفت: ورزشکار نهایتا تا 35 سالگی میتواند در عرصه خودش فعالیت کند اما در این مدت دستمزدی میگیرد که تا آخر عمر برای او کفایت میکند اما هنرمند تا آخرین روز زندگیاش برای مردم روی صحنه است و هیچ وقت چنین هزینههای هنگفتی را دریافت نمیکند.
در ادامه این مراسم، محمدعلی کشاورز گفت: هنرمند پیامآور مهر، صلح، دوستی و مخالف هر کشت و کشتاری است و خوشبختانه هنرمندانی مثل مرتضی احمدی، ژاله علو و نادر گلچین انسانهای والایی هستند.
این بازگر تئاتر ادامه داد:کشوری که تئاتر نداشته باشد سینما و نمایشنامه نیز ندارد. جوانهای ما باید از هم اکنون هنر آینده را بسازند و برای مردم که بزرگترین منتقدان هنر هستند کارهای مناسب بیافرینند.
کشاورز با انتقاد از موسسات آموزش هنرپیشگی اظهار داشت: متأسفانه وجود چنین آموزشگاههایی باعث شده افراد بدون علم و داشتن استعداد بازیگری وارد این عرصه شوند که این خود برای هنر ما بسیار مضر است. تمام جوانان ما که هماکنون در این هنر کار میکنند، هیچ گونه مطالعهای در زمینه موسیقی ،نمایش و آئینهای سنتی خودمان ندارند و این در حالی است که ما گنجینهای از ادبیات، نمایش و موسیقی داریم.
وی در خصوص اقبال از تئاتر ملی اظهار داشت: زمینه کار تئاتر در شهرستانها بسیار زیاد است به نوعی که هنرمندان شهرستانی بسیار با اطلاعاتتر از بچههای پایتخت هستند و این در حالی است که آنان هیچ بودجهای برای کارهایشان دریافت نمیکنند شهرستانها همانجا ماندهاند و به نظرم متولیان تئاتر با رابطهای عمل کردن آنها را کاملا کنار گذاشتهاند.
کشاورز ادامه داد: بچههای تئاتر در شهرستانها سرگردان هستند و به عقیده من اگر بخواهیم سینما و تلویزیون اوج بگیرد باید توجه خاص به هنر تئاتر داشته باشیم.
بعد از صحبتهای کشاورز، ژاله علو در خصوص تنزل یافتن زبان فارسی بین عامه مردم گفت: کار من دوبله، تئاتر و دکلمه است و هماکنون شاهد این هستم که زبان فارسی در تمامی ابعاد زندگی و حتی تلویزیون تنزل یافته است. گفتوگوی آدمها چه به صورت محاورهای و چه گویندگان رادیو و تلویزیون بسیار لمپنی است و این در حالی است که ما کشوری از ادبیات گستردهای داریم.
احمدی نیز با انتقاد از سریالهای تلویزیون گفت: متأسفانه سریالهایی از شبکههای مختلف سیما پخش میشود، ضربه زیادی به ادبیات ما وارد کرده است که این خود جای بسیار تأسفی دارد.
این هنرمند با انتقاد از موسیقیهای نامناسب گفت: متأسفانه در همه شرایط موسیقیهایی شنیده میشود که هیچ محتوایی نداشته و شعرهای آنها جز فحش و ناسزا چیز دیگری نیست و این در حالی است که ما غنی از موسیقیهای فاخر هستیم.
در ادامه این مراسم نادر گلچین در خصوص تدوین منشور جامع موسیقی در وزارت ارشاد گفت: متاسفانه من از نسل گذشته هستم و همین عامل باعث گردیده که مورد مهر و محبت دیگران قرار نگیرم. از سالها پیش تا کنون در هیچ برنامهای نبودم و افتخار حضور در بزرگداشت هنرمندان را داشتهام.
وی با انتقاد از برخی موسیقیهای بزرگان این هنر گفت: متاسفانه بعضی از کارهایی که در گذشته اجرا شده به خاطر عربده کشیدنهای بیش از حد خواننده و تحریرهای بیموقع یک نوع بیزاری از موسیقی سنتی برای جوانان به جای گذاشته است.
مرتضی احمدی نیز در خصوص مراوده خود با جلیل شهناز بیان داشت: من با ایشان رابطه کاری نداشتم چرا که با تمام هنرمندان موسیقی دوست هستم و این دوستی منجر به شکلگیری هیچ کار موسیقایی نشده است.
در پایان این نشست مجید قنبری تهیهکننده آلبوم «شب ستارهها» در خصوص هدف خود از برگزاری چنین برنامهای گفت: تمام هدف من ثبت شناسنامهای از بزرگان هنر کشورمان است چرا که ما نیاز داریم هنرمندان سه دهه اخیرمان را به نسلهای بعد بشناسانیم.
وی ادامه داد: این هنرمندان هیچ گاه تریبون آزادی در اختیار نداشتهاند که بتوانند شخصیت واقعی خودشان را به مردم نشان دهند. ما هر چه داریم از بزرگان داریم و باید برای به ثبت رساندن آثار چنین هنرمندانی تلاش وافری از خود نشان دهیم.
|
|
|
|
|
|