بررسی روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه سوم خرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه سوم خرداد

تیتر های اول

آرمان در تیتر اول خود از "مخالفت با فعالیت های اقتصادی سپاه" از زبان دبیر مجمع تشخیص مصلحت خبر داده، "صف‌آرایی برای مبارزه با سوسک‌های اقتصاد" تیتر اول پول است که به نقل از معاون اول رییس جمهور آمده، آفتاب یزد همین گزارش را با "قاچاقچیان سوک های بازار اقتصاد" منعکس کرده و جهان صنعت در گزارش اصلی خود نوشته "عقب ماندگی ما از بهره وری پائین است".

ایران از زبان رییس جمهور نوشته "انتظار داریم روسیه قاطع در کنار ایران بایستد"، تهران امروز از "آغاز مرحله جدید طرح امنیت اجتماعی" خبر داده، رسالت به نقل از رییس مجلس نوشته "امریکا فتنه گری کند همکاری با آژانس بازنگری می شود" و جام جم همین خبر را با عنوان "آمریکا ماجراجوئی کند توافق تهران را کنار می گذاریم" منعکس کرده است.

کیهان از "تجلیل مجلس از رسانه های افشاکننده جریان فتنه"، روزنامه جمهوری اسلامی از "گزارش تکان دهنده الجزیره از پیامدهای محاصره غزه" نوشته، مردم سالاری تیتر اول خود را به گزارشی از "کارشکنی جدید روس ها علیه ایران" اختصاص داده و خراسان در صدر اخبار خود نوشته "ایران به باشگاه جهانی ذخیره کنندگان گاز پیوست".

دنیای اقتصاد در تیتر اصلی خود پرسیده "یورو به سوی فروپاشی می رود".

گزیده مقالات

خرمشهر ابزار تبلیغاتی

کوروش شرفشاهی در سرمقاله مردم سالاری نوشته بیست و پنج سال از پایان جنگ تحمیلی می گذرد، در حالی که بنابر اعتراف نماینده مردم خرمشهر در مجلس تنها 30 درصد خرمشهر به شهر می ماند و 70 درصد ویرانه است و این سوال مطرح می شود که چرا؟ در حالی که انتظار می رود با گذشت زمان مشکلا ت کاهش یابد اما ملاحظه می شود که تنها وعده ها افزایش داشته. خرمشهر امروز به کودک یتیمی می ماند که گریه کن زیاد دارد اما از نان بده خبری نیست و چنین به نظر می رسد که این اسطوره مقاومت و ایستادگی به ابزار تبلیغاتی تبدیل شده است.

به نوشته این روزنامه در سال اول ریاست جمهوریش محمود احمدی نژاد گفته بود چرا با این پشتوانه عظیم مردمی و با این قدرت اکنون در حل مساله ساده ای مثل تامین آب و فاضلا ب یک شهر مرزی که گردن همه ماحق دارد 17 سال است درمانده شده ایم. اما از آن تاریخ 4 سال گذشت و باز هم در خرداد سال 88 و تنها 20 روز مانده به دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، احمدی نژاد وعده اجرای طرح ها و پروژه هایی را برای حل مشکلا ت داد و گفت بنده شخصا امروز در جمع شما تصمیم گرفته ام که به عنوان فرماندار یا معاون فرماندار در خدمت شما باشم تا شخصا پیگیر امور برای اجرایی شدن هر چه سریعتر آن باشم.

مردم سالاری نوشته اکنون سوال اینجاست که خرمشهر در چه وضعی قرار گرفته و چرا هنوز مشکلات آب آشامیدنی، فاضلا ب، ورزشگاه، برق، گاز، اشتغال، کشاورزی، صنایع و بسیاری موارد دیگر آن حل نشده است؟ به راستی چرا درآمدهای حاصل از فروش نفت را که می بایست صرف زیرساخت ها شود هزینه می کنیم ولی برای تامین هزینه های بازسازی خرمشهر با کمال شرمندگی اعلا م می کنیم که نداریم.

طرحی که 25 در صد پیشرفت داشت

جام جم که دیروز خبر از نگرانی شدید مردم و شکایت پدر سردار جهان آرا قهرمان جنگ از وضعیت شهر خرمشهر داده بود و گلایه هائی که به رییس مجلس منتقل شد، امروز خبر داده لبان تشنه شهرهای استان خوزستان پس از سال‌ها انتظار با آب شرب سالمتر می شود و با حضور رئیس‌جمهور، طرح غدیر به عنوان بزرگ‌ترین طرح آبرسانی کشور در خرمشهر پس از سال‌ها انتظار جهت کسب اعتبارات لازم به منظور نهایی شدن به بهره‌برداری می رسد.

اما همین گزارش نشان می دهد که از طرح غدیر که 13 هزارمیلیارد ریال هزینه اجرای آن بوده قرار است 21 شهر و 1200 روستا درخوزستان را از آب شرب سالم و پایدار برخوردار کند فقط 24 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

فتنه 88 و فتنه

رسالت در سرمقاله خود نوشته فتح خرمشهر ضربه نهایی به گرانیگاه ارتش صدام بود که منجر به تغییر توازن در جنگ شد. این فتح و پیروزی آن قدر بزرگ بود که صدام مجبور شد در نهایت ذلت، درخواست آتش بس در جنگ کند.

نویسنده بدون اشاره به این که جنگ ایران و عراق بعد از آزادی خرمشهر هم سال ها ادامه داشت و در برخی مقاطع آن ارتش عراق موفق به پیروزی هائی شد نوشته روز فتح خرمشهر روز افول قدرت و شمارش معکوس برای مرگ سیاسی او بود.

سرمقاله رسالت سپس حوادث تابستان سال گذشته را که در اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت فتنه سال 1388 خوانده و نوشته در این ماجرا مجددا صحنه تقابل اندیشه های سکولار با تفکرات جهادی و انقلابی رخ داد. اگر هدف صدام از تحمیل جنگ به ایران اسلامی براندازی بود این بار این وظیفه را سران فتنه به عهده گرفتند.

نظام 25 سال بیمه شد

کیهان در سرمقاله خود نوشته بگذار سران فتنه با اغیار و نامحرمان پالوده بخورند و بگویند "ماه خرداد، ماه مردم است". معلوم است که خرداد ماه ملت ایران است اما اگر خیال می کنید "با آمریکا و انگلیس بستن" و بلند کردن تابلوی دموکراسی و لیبرالیسم اسلامی! یعنی پایان کار جمهوری اسلامی. فتنه ای که شما سامان دادید در برابر فتنه 59 و 60 هیچ نبود. خود را فریب دادید و آسان خرج بیگانگان شدید و هزینه ای سنگین روی دست آنها گذاشتید که لااقل تا ربع قرن برای مستکبران قابل جبران نیست.

کیهان ادعاهای خود را به گفته های هانس اولریش کلوزه مستند کرده که وی را هماهنگ کننده همکاری های آلمان و آمریکا در وزارت خارجه آلمان خوانده . به نوشته این مقاله که مآخذ آن ارائه نشده آقای کلوزه چند روز پیش در کنفرانسی به نام چالش فرا آتلانتیک در مواجهه با بلندپروازی هسته ای ایران گفته راه حل کوتاه مدت در رابطه با ایران، وجود ندارد و این چالش در 25 سال آینده در دستور کار ما قرار خواهد داشت.

این روزنامه بر همین اساس نتیجه گرفته فتح خرمشهر، انقلاب را برای 25 سال بیمه کرد و فتح الفتوح ملت در سال 88، نظام را تا 25 سال آینده تضمین خواهد کرد.

ایران و روسیه

مردم سالاری در مقاله ای نوشته پس از بدقولی های مکرر روسیه در راه اندازی نیروگاه بوشهر، تحویل ندادن سیستم های ضد موشکی اس 300 سه بار رای به قطعنامه های ضد ایرانی شورای امنیت سازمان ملل در حالی که ایران انتظار داشت روسها از حق وتوی خود استفاده کنند اکنون نوبت به کارشکنی در مسیر عضویت ایران در سازمان همکاری های اقتصادی شانگهای رسیده است.

این روزنامه از قول یک منبع دیپلماتیک روس نوشته سازمان همکاری شانگهای درخواست عضویت ایران در این سازمان را تا زمانی که تحریم های سازمان ملل علیه این کشور اعمال شده اند، نخواهد پذیرفت. در حالی که ایران در سال 2008 خواستار عضویت در سازمان همکاری شانگهای و تشکیل یک بلوک امنیتی و دفاعی به رهبری پکن و مسکو که نقطه متقابل ناتو شده بود.

به نوشته مردم سالاری سازمان همکاری شانگهای رسما پاسخی به درخواست ایران نداده است، اما خبرگزاری ایتارتاس به نقل از یک منبع روس گزارش داد که تحریم ها مانعی بر سر انجام این کار هستند و کشوری که می خواهد عضو سازمان همکاری شانگهای شود نمی تواند در معرض تحریم های شورای امنیت سازمان ملل قرار داشته باشد

افت رشد اقتصادی

محمدصادق الحسینی در سرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به گفته های هفته گذشته معاون بانک مرکزی که رشد اقتصادی سال 87 را معادل نیم درصد اعلام کرده بود نوشته هر چند رشد اقتصادی کشور طی چند دهه گذشته، چندین بار نرخ‌هایی نزدیک به این را تجربه کرده است، اما آنچه این نرخ رشد را قابل ‌تامل می‌نماید، حجم درآمدهای نفتی در سال 1387 است که بیش از 81 میلیارد دلار بود که در تاریخ اقتصاد ایران بی‌سابقه است.

به نوشته این اقتصاددان اتفاق مهم دیگری که افتاده و نادرتر از نرخ رشد نیم درصدی است، کاهش 4 درصدی مصرف بخش خصوصی (با احتساب نرخ رشد جمعیت) در سال 87 است. بر اساس تئوری‌های اقتصادی، مصرف بخش خصوصی مقاوم‌ترین جزء از اجزای درآمد ملی در برابر کاهش است. به این معنا که مردم مصرف خود را به سختی کاهش می‌دهند و در صورت کاهش درآمدها سعی در تبدیل پس‌اندازهای خود به مصرف کرده و عملا اقتصاد، توان چندانی در کاهش مصرف از خود نشان نمی‌دهد، مگر در وضعیت‌های منحصر به فرد.

به نوشته سرمقاله دنیای اقتصاد باید پرسید که آیا این نرخ رشد فقط در سال 87 در این سطح قرار داشته یا در سال‌های پس از آن نیز این روند نزولی ادامه دارد؟ به‌عبارت دیگر، آیا این نرخ ب‌صورت موقت و بر مبنای یک حادثه و شوک اقتصادی در سال 87 ایجاد شده یا ریشه‌دار بوده و نشان از وجود معضلی در اقتصاد دارد که پس از سال 87 نیز همچنان پابرجا است و رشدهای اقتصادی سال‌های بعدی را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد؟

سوسک های قاچاق

روزنامه پول گزارشی دارد درباره یک همایش که نشان می دهد در آن معاون اول رییس جمهور سعید مرتضوی دادستان سابق تهران را درختی پرثمر خواند که به زعم وی گاهی از سوی ابلهان سنگ بر آن نواخته می‌شود.

به گفته معاون اول رییس جمهور مرتضوی همان‌طور که ایشان در دادگاه مطبوعات و دادستانی تهران کارهایی انجام داده، امروز نوبت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز رسیده که یکی از مخرب‌های بخش اقتصاد کشور است و باید ریشه قاچاقچیان را از بیخ و بن قطع کند.

گزارش پول نشان می دهد سعید مرتضوی در مقابل تحسین های معاون اول گفته است ستاد حق هیچ عملیات اجرائی ندارد و فقط هماهنگی می کند و امور اجرائی به دست گمرک و نیروی انتظامی است.

بخشی از گزارش این روزنامه نشان می دهد که رحیمی معاون اول رییس جمهور از خود از اهالی قروه کردستان است گفت: "قاچاق یک لفظ ترکی است قاچ فعل امر است به معنی بدو؛ قاچاق هم یعنی در حال فرار در زبان ترکی به سوسک می‌گویند قاچماق؛ و کسی که فرار بکند را قاچاق می‌گویند. قاچاقچیان، سوسک‌های بازار ایران هستند؛ اینها موجوداتی هستند."

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.