نیمی از دانشجویان ایران در پنج رشته تحصیل می کنند

نیمی از دانشجویان ایران در پنج رشته تحصیل می کنند

بر اساس آماری که معاون آموزشی وزارت علوم ارائه کرده است، ۷۵ درصد از دانشجویان ایران در بیست رشته تحصیل می کنند

حسین نادری منش، معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری ایران می گوید چهل درصد از دانشجویان ایران در پنج رشته حسابداری، حقوق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مدیریت تحصیل می کنند.

آقای نادری روز یکشنبه (23 مه) در نشستی خبری گفت که علاقه به این رشته ها در حالی است که در دانشگاه های کشور بیش از یکصد رشته تدریس می شود.

بر اساس آماری که معاون آموزشی وزارت علوم ارائه کرده است، ۷۵ درصد از دانشجویان ایران در بیست رشته تحصیل می کنند.

سعید پیوندی، استاد جامعه شناسی در دانشگاه پاریس و کارشناس آموزش عالی می گوید اقبال دانشجویان به رشته هایی خاص تا حدی در کشورهای دیگر هم دیده می شود و علت آن بازار کار بهتر برای این رشته ها است.

در حال حاضر بیش از سه میلیون و پانصد هزار دانشجو در دانشگاه های ایران در حال تحصیل هستند که نزدیک به ۶۰ درصذ آنها در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند.

آقای پیوندی می گوید نبودن شغل کافی برای دانشجویانی که هر سال از دانشگاه فارق التحصیل می شوند باعث می شود تا دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه رشته هایی را انتخاب کنند تا بعد از پایان تحصیل خود شانس بیشتری برای کار پیدا کردن داشته باشند.

آمایش آموزش عالی

معاون آموزشی وزارت علوم امروز علاوه بر اعلام تمرکز دانشجویان در تحصیل در رشته هایی مشخص، از پراکندگی جغرافیایی این رشته ها هم انتقاد کرده است.

او گفت که رشته های پرطرفدار که بیشترین جمعیت دانشجو در آن تحصیل می کنند در "دانشگاه های سه یا چهار استان و شهر بزرگ" متمرکز شده اند.

سعید پیوندی معتقد است که گسترش دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در هر منطقه با رشد اقتصادی در آن مناطق ارتباط مستقیم دارد و مشاهده چنین پدیده ای در ایران طبیعی است.

آقای نادری طرح آمایش آموزش عالی را راه حلی مناسب برای تغییر این پراکندگی اعلام کرد.

در طرح آمایش سرزمین آموزش عالی به توسعه رشته های تحصیلی، فعالیت مراکز آموزش عالی و میزان پذیرش دانشجو با توجه به ظرفیت، نیاز و امکانات موجود در هر یک از مناطق کشور می پردازد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.