"وقف دانشگاه آزاد قانونی شد" تیتر اول مردم سالاری است، ابتکار از "ابلاغ حکم برخورد با بد حجابی در دانشگاه ها" خبر داده و آفتاب یزد در عنوان نخست اش به "موضع دو پهلوی روس ها" با توجه به همراهی روسیه با آمریکا در تحریم ایران اشاره کرده است.
"اسامی 163 شرکت اخراجی تهران" با زیر تیتر "بخشی از دانشگاه های تهران رفتنی شدند" عنوان برجسته آرمان است، همشهری در یکی از عناوین اول اش خبرداده "پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای امنیت رسید" و ابرار با پرداختن به همین موضوع از قول رییس سازمان انرژی اتمی ایران نوشته که" ارایه پیش نویس تحریم آخرین تلاش غربی هاست".
"تازه ترین اعترافات ریگی دریافت لیست ترور از موساد و سیا" تیتر اول کیهان است، رسالت در یکی از تیترهای نخست اش از قول محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس نوشته" اگر سران دوست دارند با بیانیه حال کنند بروند حال کنند"، ایران هم با توجه به ابلاغ مصوبه کارگروه انتقال کارمندان دولت از پایتخت از " ضرب الاجل ترک تهران برای 163 شرکت دولتی" خبر داده است.
جام جم "دستگیری دومین قاتل سریال زنان در قزوین" را برجسته کرده و خراسان از "کوتاهی بانک مرکزی در پاسخگویی به نیاز مردم و رواج طرح سکه ها در بازار" خبر داده است و جهان صنعت دریکی از عناوین برجسته اش از قول وزیر کار نوشته" کار با اشتغال تفاوت دارد".
" پافشاری آمریکا بر حربه تحریم و پاسخ مسولان ایرانی" تیتر اول جمهوری اسلامی است، "غرب علیه بیانیه تهران" هم تیتر اول تهران امروز است و پول در یکی از عناوین نخست اش از قول وزیر اطلاعات نوشته "جریان فتنه سرکوب شد" .
گزیده مقالات
آسیب شناسی بیانیه تهران در مورد تبادلات هسته ای
ابتکار در سرمقاله امروز خود با طرح پرسش های فراوانی درباره بیانیه تهران برای تبادل سوخت هسته ای در خاک ترکیه ، این مساله را مورد تشکیک قرار داده و نوشته چه اصراری وجودداشته که ترکها امانت دار اموال ملی ما گردند آیا خروج هزارودویست کیلوگرم اورانیوم درعرض یک ماه ودرعوض دریافت سوخت !؟ درعرض یکسال تناسبی باهم دارند؟ اگر درترکیه کودتای ازنوع سالهای قبل اتفاق افتاد ودولت دست نظامیان مخالف سرسخت ما افتاد چطور؟اگر رژیم صهیونیستی با نفوذی که درترکیه دارد خواست این منابع مهم را ازدست ما بقاپد چه؟
حسن فاتحی در این مقاله نوشته هم برزیل وهم ترکیه علاقه ای که برای همنوایی باغرب دارند با ما نداشته ونخواهند داشت وتلاش همه جانبه ترکها درپیوستن به جامعه اروپا مدعی این ادعاست وآیا همانطور که روسها با آمریکا درمورد منافع ما تعامل کردند وهماهنگ شدند امکان تعامل وچرخش ترکیه باغربها کمتر ازروسیه است که دولت محترم آنها را امانت دار اموال ما مینمایند؟!
نویسنده این مقاله با طرح این پرسش ها در ادامه نوشته هرچند هدف اولیه این بیانیه ازطرف دولت میتواند برنامهای ضربتی برای غلبه بر مخالفین ومنتقدان داخلی وآنهم درسالگرد انتخابات باشدولی دراین صورت نیز مضرات آن به مراتب بیشتر خواهدبود واصول گرایان دین مدار ومستقل به فشارهای خود بردولت خواهند افزود.
حسن فاتحی در این مقاله ابتکار با بیان این که چه هزارودویست کیلوگرم را بدهید وچه ندهید قطعنامه چهارم با بهانه گیری زیرکانه غربیها وریاکاری روسها دریک ماه آینده تصویب خواهدشد وسه قطعنامه قبلی موید ادعای بنده است در پایان نوشتار خود افزوده دولتی که ادعای اصول گرایی دارد وخود مخالف سرسخت اقدامات گذشته هستهای بالاخص درزمان دولت اصلاحات بود با این چرخش های حساب نشده وتکانشی که تحت شرایط خاص عاطفی و فشارهای زیرکانه برزیلیها وترکها حاصل گشته خودرا زیرسئوال برده است.
تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی
تهران امروز در گزارشی به تصویب طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری در مجلس پرداخته و نوشته این طرح در حالی درجلسه علنی دیروز مجلس با رای قاطع نمایندگان مواجه شد و به تصویب رسید که اختلافنظر ذبیحی، رئیس سازمان تامین اجتماعی با محصولی، وزیر رفاه علت العلل ارائه این طرح بود.
این روزنامه در ادامه این گزارش به چرایی این اختلاف پرداخته و نوشته ذبیحی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی بارها اعلام کرده بود که به هیچ کدام از تصمیمات هیاتمدیره تن نمیدهد و در زمینه سازمان تامین اجتماعی تنها از رئیسجمهور دستور میگیرد و به وی گزارش میدهد. این موضوع باعث شد تا نمایندگان مجلس برای امکان نظارت پذیری بیشتر سازمان تامین اجتماعی که به زعم بسیاری از نمایندگان از جمله سلیمان جعفر زاده ، رئیس کمیسیون اجتماعی به عنوان حیات خلوت دولت تبدیل شده بوده وحقوقهای میلیونی در آن بدون ضابطه پرداخت میشد از معاونت رئیسجمهور به زیرمجموعه وزارت رفاه انتقال دهد.
تهران امروز با اشاره به این که تحقیق وتفحص از سازمان تامین اجتماعی پیش از این نیز در کمیسیون اجتماعی مجلس به تصویب رسیده بود ، از قول جواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی درباره انگیزه ی اصلی تحقیق وتفحص از سازمان تامین اجتماعی نوشته عدم گزارش مصوبات دولت به مجلس به ویژه مصوباتی که میتوانند با تحمیل هزینه توازن سازمان را برهم زنند، از انگیزههای طراحی این تقاضای تحقیق و تفحص است.
به نوشته این روزنامه جواد زمانی همچنین گفته عدم اجرای مصوبات مجلس و ابلاغ رئیس مجلس در ارتباط با بازگشت سازمان تامین اجتماعی به وزارت رفاه، بررسی دقیق حقوق و مزایا و پاداش حق جلسه مدیران و حقوقهای چندمیلیونی مدیران این سازمان و پاداشهای کلان اعضای هیاتمدیره از دیگر مواردی است که موجبات طراحی این تقاضای تحقیق و تفحص را فراهم کرده است.
انتقال شرکت ها و سازمان های دولتی و چند پرسش
مردمسالاری طی مقاله ای مصوبه کارگروه انتقال کارکنان دولت از شهر تهران درباره انتقال شرکت ها و سازمان های دولتی و همچنین کارکنانشان از تهران را مورد توجه قرار داده و نوشته نگاهی به متن این مصوبه جدید که توسط محمدرضا رحیمی ابلاغ شده دارای نکات قابل توجهی است که کار کارشناسی بیشتر در اتخاذ اینگونه تصمیمات را ضروری می کند. اینکه تهران، شهر پرجمعیتی است و ضرورت دارد که جمعیت آن متناسب شود امری قابل قبول است. اما باید دلایل پر جمعیت بودن تهران بررسی شود تا به نتایج واقع گرایانه ای برسیم.
سروش ارشاد در این مقاله بیکاری را یکی از دلایل اصلی پرجمعیت بودن تهران و مهاجرت مردم سایر نقاط کشور به پایتخت دانسته و در ادامه نوشته دولتی ها بهتر است در ابتدا نگاهی به این موضوع داشته باشند و راه حل جدی تری برای اشتغال زایی در شهرها و روستا بیندیشند تا شاهد کاهش مهاجرت به تهران باشیم.
نویسنده سرمقاله مردمسالاری با اشاره به دشوار بودن انتقال 163 شرکت دولتی به شهرستان ها و مشکلاتی که در جهت انتقال آنها پدید می آید، اجرایی شدن این مصوبه را دور از انتظار دانسته و نوشتهای کاش این کارگروه، ضوابطی که براساس آن به این لیست 163 شرکتی رسیده است را نیز اعلام می کرد. آنچه در متن مصوبه دولت برای خروج شرکت ها و سازمان های دولتی آمده است، نشانگر آن است که نمی توان چندان به نتایج قابل توجهی دست یافت. چرا که انجام چنین اقدامی، نیازمند کارکارشناسی بیشتر است. شرکت ها و سازمان ها نمی توانند خود مختار به انتقال مکان اقدام کنند.
کاهش سرمایه گذاری نفتی
آفتاب یزد اظهارات و هشدار رییس دیوان محاسبات کشور درباره کاهش سرمایه گذاری ها در صنعت نفت طی سالهای اخیر را برجسته کرده و از قول وی نوشته یکی از بزرگترین آسیبها در حوزه نفت بحث حاکمیت غیر حمایتی است که در اصل 44 نیز هنوز عملیاتی نشده است. ما باید مدیریت،منابع انسانی و تکنولوژی و بازاریابی بخش خصوصی را در نفت وارد کنیم.
به گزارش این روزنامه رحمانی فضلی با انتقاد از عدم ثبات سیاست های نفتی و لزوم تغییر مدیریت ها تاکید کرده این موضوع نفت را دچار اشکال میکند و باید اصولی را تدوین کنیم که منجر به سیاست اصول پایدار شود.اگر نتوانیم این ضعفها و فرصتها را به فعل تبدیل کنیم، یقینا در به دست آوردن سهم خود دچار مشکل میشویم. یکی از چالشهایی که اکنون با آن مواجه هستیم، عدم استفاده از ظرفیت و منابع هیدروکربنی است؛ به طوری که با وجود گذشت سالها از پیروزی انقلاب، هنوز بحث تبدیل نفت خام و فراوردههای آن مطرح است.
به نوشته آفتاب یزد رییس دیوان محاسبات همچنین با اشاره به افزایش مصرف سوخت در کشور گفته اگر وضعیت مصرف با همین سیر ادامه پیدا کند، دیگر نفتی برای صادرات نخواهیم داشت و این در حالی است که اکنون بنزین و گازوییل را هم وارد میکنیم.
شرایط صدور بیانیه ها سخت شد
آرمان در گزارشی از جلسه دیروز نمایندگان مجلس به تصویب طرح یک فوریتی برای کنترل صدور بیانیه های نمایندگان پرداخته و در این باره نوشته در جلسه علنی دیروز یک فوریت طرح اصلاح ماده 115 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در مورد بیانیهها مورد تصویب قرار گرفت. این طرح که به امضای 36 نفر از نمایندگان رسیده،با توجه به تاثیر نظرات و موضعگیری نمایندگان در افکار عمومی و مشاغل، نهادها و دستگاههای حکومتی و اثر بخشی این بیانیهها، موافقت یا مخالفتهای مکتوب از سوی وکلای ملت در مورد اشخاص و موضوعات متعدد و به منظور حفظ حرمت امضاها و دیدگاههای نمایندگان طرح شده است.
به گزارش این روزنامه در صورت تصویب نهایی این طرح پس از این بیانیهها با امضا و ذکر نام حداقل صد نفر از نمایندگان در مجلس به رئیس جلسه تسلیم میشود و متن بیانیه پیشنهادی بدون ذکر اسامی نمایندگان در پایان جلسه علنی مجلس قرائت میشود.
به نوشته آرمان درصورت تصویب این طرح همچنین رئیس جلسه بدون بحث از مجلس نظرخواهی میکند و در صورتی که بیانیه حداقل بیش از نصف آرا مجموع نمایندگان را اخذ کند طی نامه رسمی به مراجع ذی ربط ارسال خواهد شد و اسامی نمایندگان امضاکننده بیانیه پیشنهادی در مشروح مذاکرات چاپ میشود.
این روزنامه اضافه کرده که با تصویب این طرح توزیع هرگونه نامه، گزارش، بروشور و امثال آن در صحن مجلس طبق دستور العملی خواهد بود که توسط هیات رئیسه تصویب و به اطلاع نمایندگان خواهد رسید.