آقای شیردل موسس و مدیر نخستین جشنواره مستقل سینمای مستند کیش بوده است.
کامران شیردل، مستندساز ایرانی، نشان شوالیه هنر و فرهنگ را از طرف دولت ایتالیا دریافت کرد.
در متنی که در مراسم اهدای این نشان در سفارت ایتالیا خوانده شد، کامران شیردل "یکی از پدران سینمای مدرن و امروز ایران" معرفی شده است که "به ویژه در پایهگذاری سبک و سیاق سینمای مستند اجتماعی با نگرشی نقادانه نقشی بسیار اساسی و بنیادین داشته است."
آقای شیردل نخستین فیلمساز ایرانی است که موفق به کسب این نشان شده است.
در بخشی از این متن آمده است که او با بهرهگیری از مفاهیم و تجربیات مکتب نئورئالیسم ایتالیا در معرفی این مکتب و دستاوردهای آن و معرفی بزرگان آن از جمله روبرتو روسلینی، ویتوریو دسیکا، چزاره زاواتینی، لوکینو ویسکنتی و همچنین کارگردانان بزرگ دهه شصت و هفتاد ایتالیا همچون میکلا آنجلو آنتونیونی، فدریکو فلینی، فرانچسکو روزی، جیلو پونته کوروو و دیگران نقشی سازنده را برعهده داشته است.
در متن بزرگداشت این مستندساز ایرانی، بر حضور و نقش او به عنوان داور بینالمللی در عرضه جشنوارههای فیلم مستند در کشورهای مختلف ـ به ویژه ایتالیا ـ تاکید شده است.
در این متن، فیلم "اونشب که بارون اومد" یکی از نمونههای ماندگار مستندسازی "در سطح جهان و تاریخ سینما" معرفی شده و کامران شیردل درخور دریافت نشان شوالیه هنر و فرهنگ ایتالیا اعلام شده است.
نشان شوالیه هنر و فرهنگ ایتالیا در مراسمی در سفارت ایتالیا در تهران به آقای شیردل اهدا شد.
از دیگر آثار کامران شیردل می توان به مستندهای تهران پایتخت ایران است، آینه، بوم سیمین، پیکان، تنهایی اول، و ندامتگاه اشاره کرد.
|
|