قاتل شاپور بختیار خواهان بازگشت به ایران شد

قاتل شاپور بختیار خواهان بازگشت به ایران شد

          شاپور بختیار                            علی وکیلی راد

علی وکیلی‌راد، قاتل شاپور بختیار، آخرین نخست وزیر زمان محمدرضا شاه، از وزیر کشور فرانسه خواسته است تا دستور آزادی و استردادش به ایران را امضا کند. دادگاه این پرونده قرار بود روز 17 اردیبهشت ماه 89 در پاریس برگزار شود.

به نوشته روزنامه فرانسوی «فیگارو»، آقای وکیلی‌راد که در سال 1994 در فرانسه به حبس ابد محکوم شد، جرمش قتل شاپور بختیار، آخرین نخست وزیر زمان شاه در سال 1991 بود. برای آزادی مشروط و بازگشت او به ایران نیاز است که حکم استرداد او از سوی وزیر کشور فرانسه امضا شود، اما وی تا کنون این حکم را امضا نکرده است.

وی 18 سال را در زندان سپری کرده است و اکنون در زندانی در حومه پاریس به سر می‌برد. دستگاه قضائی فرانسه روز 20 بهمن ماه، با رای دادگاه «اجرای احکام پرونده‌های ضد تروریستی» پاریس، آزادی مشروط وکیلی راد را پذیرفت؛ اما تصمیم دادگاه را تا صدور حکم استراد، تا 28 اردیبهشت ماه به تعویق انداخت.

وکیل آقای وکیلی‌راد اعلام کرده بود که در دادگاه دولتی پاریس اجرا نشدن حکم آزادی موکلش را محکوم خواهد کرد و از دادگاه خواهد خواست با وزارت کشور همراه شود و حکم استرداد وی را 48 ساعته امضا کند.

بازگشت مجید کاکاوند به ایران، دیگر ایرانی زندانی در فرانسه

مقامات ایران تاکنون چندین بار از دولت فرانسه درخواست کرده‌اند تا علی وکیلی‌راد و مجید کاکاوند را آزاد کنند و به ایران بازگردانند.

مجید کاکاوند، مهندس 37 ساله ایرانی که از سوی واشنگتن متهم به تهیه غیر قانونی تجهیزات قابل استفاده در صنایع نظامی ایران شده بود، روز 15 اردیبهشت ماه در دادگاه پاریس از اتهاماتش مبرا شد. دولت فرانسه پس از پایان دادگاه با تقاضای ایالات متحده برای استرداد وی به این کشور مخالفت کرد.

وی که فرودین ماه سال 1388 در پاریس دستگیر شده بود، پس از پنج ماه با سپردن 200 هزار یورو وثیقه موقتا آزاد شد.

اما  دادگاه فرانسه دستور آزادی آقای کاکاوند را صادر کرد و قرار وثیقه دویست و شصت هزار دلاری او به همراه گذرنامه‌اش به وی بازگردانده شد. وی عصر روز 17 اریبهشت به سمت تهران پرواز کرد.

منابع دیپلماتیک می‌گویند که ایران در گذشته تلویحا اعلام کرده‌ بود که پایان خوش مساله کلوتیلد ریس بستگی به آزادی این دو نفر دارد.

کلوتیلد ریس، مدرس فرانسوی جوانی است که در دانشگاه اصفهان به دانشجویان زبان فرانسه می‌آموخت و بعد از انتخابات خرداد ماه زمانی که قصد ترک ایران را داشت، دستگیر و به جاسوسی متهم شد. اما وکلای این افراد تصریح می‌کنند که هیچ ارتباطی میان سرانجام این دختر فرانسوی و دو ایرانی متهم و محکوم در فرانسه، وجود ندارد.

محمود احمدی‌نژاد به خبرگزاری فرانسه گفته بود که آزادی کلوتیلد ریس بستگی به تجدید نظر مقامات فرانسوی در رفتارشان با جمهوری اسلامی دارد. نیکولا سرکوزی رئیس جمهوری فرانسه  نیز در مصاحبه با تلویزیون این کشور، در واکنش به این سخنان اعلام کرد که هرگز یک قاتل را با یک بی‌گناه تعویض نخواهد کرد.

 بیوگرافی شاپور بختیار و جزئیات قتل او

شاپور در ۱۹۱۴ در جنوب غربی ایران و از پدری به نام محمدرضا (معروف به سردار فاتح) و مادری به نام ناز بیگم به دنیا آمد. خانوادهٔ او از طوایف ایل بختیاری بودند. پدربزرگ مادری بختیار، نجف قلی صمصام‌السلطنه، دو بار در ۱۹۱۲ و ۱۹۱۸ به نخست‌وزیری رسیده بود. مادر دکتر شاپور بختیار در هفت سالگی او فوت کرد.

شاپور بختیار تحصیلات دورهٔ ابتدایی را در شهرکرد گذراند و تحصیلات متوسطه را ابتدا در اصفهان و سپس در بیروت پایتخت لبنان به پایان رساند. او مدرک دیپلم دبیرستان خود را در بیروت و از مدرسه‌ٔ فرانسوی بیروت دریافت کرد.

وی در ۱۹۳۶ به فرانسه رفت و در ۱۹۳۹ دکترای خود را در زمینهٔه علوم سیاسی از دانشگاه سوربن دریافت کرد. او در ضمن دو مدرک لیسانس در زمینه‌های حقوق و فلسفه نیز دریافت کرده بود.

با شروع جنگ جهانی دوم و اشغال فرانسه آزاد توسط آلمان نازی وی به فعالیت‌های مخفی مقاومت فرانسه پیوست. در سال ۱۹۴۶شاپور بختیار به ایران بازگشت. در سال ۱۹۵۱ توسط وزیر وقت کار به عنوان مدیر ادارهٔ کار استان اصفهان انتخاب شد و بعدها به ادارهٔ کار در استان خوزستان (مرکز صنعت نفت ایران) ارتقا یافت.

در جریان ملی شدن صنعت نفت ایران، بختیار که عضو حزب ایران شده بود، به طرفداری از مصدق برخاست و در سال ۱۹۵۳ در دولت کوتاه محمد مصدق، بختیار معاون وزارت کار شد. پس از بازگشت محمد رضا شاه پهلوی در پی کودتای ۲۸ مرداد، بختیار به منتقدان شاه پیوست و به همین علت چند بار به زندان افتاد.

بختیار در جبهه ملی دوم نیز فعال بود. در بهمن ۱۳۴۲ همراه با دیگر رهبران جبهه ملی به زندان افتاد. در دوران پهلوی شاهان، قانون اساسی مشروطیت و به خصوص اصولی از این قانون را که آزادی‌ها و حق حاکمیت مردم در آنها تصریح شده بود را رعایت نمی‌کردند و به این علت در خرداد ۱۳۵۶ سه تن از سران جبهه ملی یعنی کریم سنجابی، داریوش فروهر و شاپور بختیار نامه‌ای به شاه نوشته و از او خواستند که برای نجات کشور به حکومت استبدادی پایان داده، به اصول مشروطیت تمکین کند.

در اواخر سال ۱۹۷۸ و اوج گیری انقلاب ایران، شاه دستور آزادی بختیار از زندان را صادر کرد و از وی در دیداری خصوصی در کاخ نیاوران تهران خواست که مقام نخست ‌وزیری ایران را قبول کند. بختیار برای «آرام کردن اوضاع» و جلوگیری از اوج گرفتن انقلاب ایران مقام نخست ‌وزیری را قبول کرد و خود را «مرغ طوفان» نامید. بختیار علیرغم مخالفت جبهه ملی ایران این پست را قبول کرد و به همین علت از جبهه ملی کناره گیری کرد.

نهایتا در گرماگرم تب انقلاب، بختیار به همراه وزرای دولتش از مجلس سنا رای اعتماد گرفت و ۳۶ روز در این سمت بود. در پی اوج گرفتن اعتراضات محمدرضا شاه به همراه فرح پهلوی از کشور خارج شد. با خروج شاه از ایران و اعلام بیطرفی ارتش، همه چیز به نفع انقلابی‌ها تغییر کرد. آیت‌الله خمینی بعد از ۱۳ سال تبعید در روز ۱۲ بهمن به ایران بازگشت و در همان جا دولت اپوزیسیون را اعلام کرد. سرانجام پس از ۱۰ روز انقلابی‌ها تمام مراکز و اداره های دولتی را به دست گرفتند و سرانجام دکتر شاپور بختیار در میانه فروردین سال ۱۳۵۸به فرانسه سفر کرد.

 

بلافاصله پس از ورود به فرانسه، وی نهضت مقاومت ملی ایرانرا بنیان گذاشت و به مخالفت صریح با جمهوری اسلامی و آیت‌الله خمینی پرداخت. از مهم‌ترین این فعالیت‌ها دخالت وی در کودتای نوژه بود. در تابستان ۱۳۵۹تیمی به رهبری انیس نقاش یکی از رهبران جنبش حزب الله در لبنان اقدام به قتل وی می‌کنند که با هشیاری محافظ های بختیار ناموفق بود. او از این سوء قصد جان سالم به در برد اما در این ماجرا یک پلیس و یکی از همسایگان خانه بختیار به قتل رسیدند.امیرشاهی مدعی‌ست که این تیم از سوی مسئولان وقت جمهوری اسلامی برای قتل دکتر شاپور بختیار اعزام شده بودند. انیس نقاش توسط پلیس فرانسه دستگیر و به حبس ابد محکوم می‌شود اما پس از مدتی از طرف دولت فرانسه مورد عفو قرار می‌گیرد و به جمهوری اسلامی تحویل داده می‌شود.

  عاملان و طرح ترور دکتر شاپور بختیار

آخر بار در تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۷۰برابر ۶ اوت ۱۹۹۱، شاپور بختیار و منشی وی سروش کتیبه را در خانه مسکونی اش در حومه پاریس به قتل می‌رسانند. امیر شاهی مدعی ا‌ست قتل توسط گروهی سه‌نفره و از سوی مسئولین وقت جمهوری اسلامی به این کار مبادرت ورزیدند. با وجود محافظت شبانه روزی از خانه بختیار و با وجود ۱۳ محافظ مسلح، قاتل ها بدون هیچ مشکلی از خانه وی خارج شده و متواری شدند. بعد از چند روز یکی از قاتل‌ها در سوئیس دستگیر شد و به فرانسه تحویل داده شد.


علی وکیلی راد  در طول محاکمه‌اش در ۱۹۹۴در جریان اعترافاتش بیان کرد که جمهوری اسلامی وی و همکارانش را مامور قتل شاپور بختیار کرده بودند

ششم اوت ۱۹۹۱ اعلام شد که شاپور بختیار آخرین نخست وزیر نظام سلطنتی ایران در محل سکونتش در پاریس کشته شده است. معاینه جسد نشان داد که قتل ساعتها پیش از کشف جسد صورت گرفته بود. “سروش کتیبه ” منشی بختیار نیز با او کشته شده بود. قتل، با ضربات متعدد چاقو صورت گرفته بود به همان شیوه که زنده یاد فریدون فرخ زاد و داریوش فروهر را کشته بودنند. طبق گزارش پلیس نگهبان خانه، قبلا کسانی به دیدار بختیار رفته بودند که کارت شناسایی (مجعول) نشان داده بودند. بعدا سه نفر متهم به قتل شاپور بختیار شدند که تنها یکی از آنان به نام “علی وکیلی راد” در سویس دستگیر و در پاریس محاکمه و محکوم شد. در آن روز بختیار قرار ملاقاتی با سه نفر داشت که یکی از آنها عضوی از سازمان خودش بود. فرد مورد نظر فریدون بویراحمدی نام داشت  که توسط سازمان اطلاعات ایران اجیر شده بود تا دو مرد دیگر به نامهای علی وکیلی راد و محمد آزادی   را  به دیدار بختیار ببرد. عده ای مدعی شده اند که دولت وقت فرانسه از طرح قتل بی اطلاع نبوده است. از جمله مسعود هندی که خویشاوند آیت الله خمینی و نماینده سابق تلویزیون دولتی ایران در پاریس بود. او به یکی از مسئولین وزارت اطلاعات برای اخذ ویزای ورودی قاتلان به فرانسه تحت پوشش تکنیسین برق، یاری کرده بود. نام مسعود هندی پیشتر در تحقیقات مربوط به قتل ارتشبد اویسی و برادرش، دو ایرانی مهاجر دیگر در پاریس، مطرح شده بود. بررسی مکالمات تلفنی علی وکیلی راد و محمد آزادی، با یک ترک ایرانی تبار به نام "ادیبسوی" می‌رسد که پاسپورتهای ترکیه‌ای برای قاتلان جعل کرده بود. قبل و بعد از قتل بختیار، دو ایرانی درگیر در توطئه از آپارتمان "ادیبسوی" تلفنهای بسیاری به وزارت مخابرات ایران کرده بودند. که شماره تلفنهای مذکور در تهران، توسط پلیس مخفی ایران و تیم حمایتی تروریستها در ژنو، مورد استفاده قرار گرفته بود. متهم دیگر، فرشته جهانبانی، آپارتمانی را اجاره کرده بود که یکی از قاتلان، بویراحمدی، بعد از جنایت در آن پناه جسته بود. وی همکاری با سازمان امنیت ایران (واواک) را تصدیق کرد. پلیس در آپارتمان وی رمز و قلم مخصوصی با جوهر نامرئی پیدا کرد. او امیرالله تیموری، رئیس امنیتی ایران ایر در فرودگاه اورلی پاریس را به عنوان مافوق خود معرفی کرد. زین‌العابدین سرحدی فرد دیگری بود که برای قاتلان در سویس هتل رزرو کرده و فرارشان را تسهیل نموده بود. سرحدی روز ۲۲ مرداد ۱۳۷۰ وارد سویس شده بود تا ظاهرا به عنوان بایگان در سفارت ایران در برن مشغول به کار شود. شیخ عطار فرد دیگری که مشاور فنی برنامه ارتباط ماهواره‌ای برای وزارت مخابرات ایران بود. این وزارتخانه به داشتن ارتباط نزدیک با " سرویس های اطلاعاتی" شهرت دارد.یکی دیگر غلامحسین شوریده شیرازی نژاد است که در محافل تجاری شناخته شده است  او از یک شرکت سویسی بنام "کوماترا" تقاضا کرده بود  که از "دوستی" از ایران دعوت به عمل آورد. این "دوست" در واقع محمد آزادی یکی از قاتلان است که ویزای ورود به سویس را بدست آورده بود. فرد دیگر، ناصر قاسمی نژاد، مقام اطلاعاتی در ژنو، منتظر تروریستها بوده است تا آنها را به ایران بازگرداند. دادگاه علی وکیلی راد را مجرم تشخیص داده و به حبس ابد محکوم کرد.چندی پیش او مورد عف قرار میگیزد و به تهران منتقل میشود. مسعود هندی، خویشاوند خمینی و کارمند تلویزیون دولتی ایران، به جرم همدستی در توطئه تروریستی به ده سال زندان محکوم شد.

غلامحسین شوریده شیرازی نژاد و حسین شیخ عطار، مشاور وزارت مخابرات ایران، ناصر قاسمی نژاد، فریدون بویراحمدی و محمد آزادی، افسر سپاه پاسداران، همگی غیاباً محاکمه شده و گناهکار تشخیص داده شدند و روز ۲۶ خرداد ۱۳۷۴ به حبس ابد محکوم گردیدند. 

بختیار در زمان مرگ 76 ساله بود.

aria-aria-nl - هلند - روتردام
بعد سالها زندگی تو اروپا فهمیدیم این عوضی ها هم فکر منافع خودشون هستند و برای دیگران هم تره خورد نمیکنند.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
چقدر سیاست کثیف و تهوع اور این اسلامیون وحشی و قاتل این مرد تحصیلکرده را که به علت اعتقاد به سکولارسم جبهه ملی!!!!!عقب افتاده او را قبول نداشت کشتند و حال با وقاحت ازادی می خواهند رژیم پست بیمار روانی ج.اسلامی و شرکای اصلاح طلبش دستور دهنده بودند.مرگ بر اسلام/پاریس.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
کثافت میخواد برگرده ایران تا دستمزد جنایتش رو بگیره و به باند جنایتکاران و متجاوزین ولی وقیح بپیونده.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
مسعود هندی، خویشاوند خمینی و کارمند تلویزیون دولتی ایران! مهندس هندی زاده رئیس شرکت واحد تهران! تمام فامیلها پدر رو از هندوستان اورد ایران. همیشه پدر اصالت فرزند را می سازد و فرزند خوب پدر و فامیل پدر را بزرگ میکند.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

pelle - سوئد - استکهلم
جمهوری اسلامی‌ معلم تمام تروریستهای دنیاست اگر تا حالا دوام آورده فقط بخاطر اعدام و ترورهائی بوده که از همان ابتدا شروع کارش انجام داده, امیدوارم این تروریستها همه بچنگ عدالت گرفتار شوند, همچنین قاتلان زنده یاد فریدون فرخزاد که با ناجوانمردی و به طرزی وحشیانه او رابقتل رساند. آدمکش تر از جمهوری اسلامی‌ در تمام دنیا وجود ندارد.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

niagara - ایران - تهران
سگ بختیار شرف داره به آخوندای وطن فروش.در ضمن خاک تو سر این قاتلش که عمر خودشو برای کشتن یه پیرمرد 76 ساله که کاری از دستش برنمیاد تباه کردو 18 سال تو زندان فسیل شد. این مهندس کاکاوندم اگه واقعا مزدور رژیم نبود امکان نداشت مموتی واسش گلو پاره کنه در ضمن وثیقه 200 هزار دلاریو از کجا اورده این مهندس شریف؟
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

baas - هلند - روتردام
مرگ برحکومت اسلامی و تروریستی.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
مرگ بر رژیم تروریست جمهوری اعدام، تروریست برگرده که تجربه اش رو در اخنیار افراد مزدور *مثل کمیل که میگه المان است * و یجای نزدیک حوزه آخوندها پلاسه واسه یه ساندیس آموزش ترور یده. کمیل ناراحت نشی خودت اعتراف کردی که مزدوری و مزدورم کارش همینه.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
بابا بیچاره میخواد بیاد که سهمش رو بگیره با این بخور بخوری که هست اگه یه کم دیر کنه براش .....خامنه ای می مونه {خودم سانسور کردم}
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

iranazadiran - ایران - تهران
که حتما بیاید تا سراغ دیگر مخالفان بفرستندش. هر چه قدر که در زندانهایند و یا به دست این جانیان دیو صفت از بین رفتند و هر چه قدر که به دیگر نقاط فرستادند. ننگ بر حکومت خون و ترور وحشی ضحاک مار بدوش افعی صفت و اطرافیانش.
دوشنبه 27 اردیبهشت 1389

daniall - فرانسه - نانت
من تا اونجایی که میدونستم قاتل اقای بختیار محمد ازادی بود که به عنوان راننده ترانزیت تا فرانسه رفت و بعد از قتل خیلی راحت برگشت ایران ولی افرادی که تو اروپا کمکش کردن دستگیر شدن.خیلی جالبه تمام تروریستهایی که تو کشورهای اروپایی دستگیر میشن بعد از مدتی برمیگردن ایران فقط این وسط کشورهای دیگه بابت این معامله ها به پول هنگفتی میرسن.برای اونها فرقی بین افراد روشنفکر مخالف رژیم دیکتاتوری و اخوندها و مجاهدین و بقیه نیست همون طور که چند سال پیش فرانسه اون کار مسخره رو در قبال مجاهدین انجام داد اون هم در اوج اعتصاب های کارگری کشورش و برای باج گرفتن و تلکه کردن مجاهدای احمق.واقعا ملت بدبختی هستیم,از همه طرف تحقیر میشیم.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

esfahan_20 - ایران - اصفهان
صددرصد بختیاریها زندش نخواهند گذاشت این خوک کثیف را.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

afsaneh2010 - فرانسه - نیس
aria-aria-nl - هلند - روتردام بله دوست عزیز درست متوجه شدید اینها همه به فکر منافع خودشان هستند همین سارکوزی که ادعا می کرد که یک قاتل را با یک دختر بیگناه معاوضه نمی کند. حالا باید دید چه مزخرف دیگری میگه.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

Nader Jahanbani - کانادا - تورنتو
منظورم دیپلمات- تروریست حسین شیخ عطّار است که سفیر جمهوری اسلامی در آلمان می باشد.
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

amir-amir - کانادا - تورنتو
این رژیم ننگ و نفرت همه اعوان و انصارش یا قاتل هستند٫ یا متجاوزین به ناموس مردم و یا بى سواد هاى صاحب دکتراى قلابى یا دزد یا کلاه بردار٫ بهترین شان خشکه مقدس ماب ها و کار چاق کن هایى مثل مصباح یزدى
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

Nader Jahanbani - کانادا - تورنتو
دودوزه بازی و حرامزادگی سیاست غربیها را بنگرید که ظاهراً در دادگاه رسیدگی به قتل بختیار افرادی را به جرم معاونت و یاری رساندن در انجام قتل غیاباً به حبسهایی از چند سال تا حبس ابد محکوم کرد که یکی از آنها حسین شیخ عطّار معاون وزارت پست و تلگراف و تلفن( مخابرات) بوده که به حبس ابد محکوم شد. این دیپلمات- تروریست جنایتکار در فرانسه دارای پرونده محکومیت به حبس ابد بوده ولی هم اکنون بعنوان سفیر دولت جمهوری اسلامی در برلین آلمان مشغول انجام وظیفه است.!! حالا فهمیدید معنای سیاست یک بام و دو هوای غرب کروپت و شارلاتان را؟!!
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

بابک - ایران - سبزوار
چقدر این تروریست ها کثیفند
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

سلمک - ایران - تهران
تو هم بدو بیا تو اینهمه جانی و قاتل تو یکی کم هستی که داری اضافه میشی
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
خون این کثافت خوک جنایت کار را باید ریخت تمام میهن پرستانی که در خارج ترور شدن با همکاری سازمانهای امنیت کشورهای مذکور بوده روزی دولتهای اینان باید جواب پس بدهند
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

zartusht67 - المان - المان
اروپائیان مخصوصا المان فرانسه انگلیس در مسائل اقتصادی دست به هر کار کثیفی میزنند بعد از ازادی ایران باانها تصفیه حساب خواهیم کرد
سه‌شنبه 28 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.