"نمی توانیم بر تخلفات ادارات دولتی چشم ببندیم" نقل قولی از رییس قوه قضاییه تیتر اول آفتاب یزد است، مردمسالاری بنابر آمار سازمان پزشکی قانونی از "افزایش تلفات تصادفات رانندگی" در نوروز امسال خبرداده و " دیپلماسی فشرده هسته ای در نیویورک" با روتیتر ضیافت شام وزیرخارجه با اعضای شورای امنیت عنوان برجسته ی دنیای اقتصاد است.
"سرقت سریالی کابل های مخابراتی" تیتر اول تهران امروز است ، ابتکار با استناد به آمارجدید سیستم بانکی از وجود "200 بدهکار 10 میلیاردی" در کشور خبرداده ، جمهوری اسلامی در تیتر اول اش به "واکنش جهان اسلام علیه آتش زدن مساجد توسط صهیونیست ها" پرداخته و آرمان این گفته جواد لاریجانی را برجسته کرده که" حیف است احمدی نژاد 2 دوره باشد".
"تاکنون حکم 100 مفسد اقتصادی در تهران صادر شده است" نقل قولی از دادستان کل کشور یکی از عناوین اصلی خراسان است، پول با زیرتیتر؛ از هر 10برگ چک یکی برگشت می خورد، از وجود "کرور کرور چک بی محل" در کشور خبر داده و جهان صنعت به نقل از رییس کل بانک مرکزی در تیتر اولش نوشته"برنامه های نیمه کاره دارم زمان می خواهم".
"آینده مبهم نرخ ارز برای صادرکنندگان" یکی از عنوان های اول جام جم است ، "مقابله جدی با مفاسد اجتماعی خواست نمازگزاران جمعه تهران" تیتر برجسته کیهان است و "ماهواره جدید ایرانی امسال به فضا می رود" به نقل از وزیر ارتباطات هم از تیترهای نخست ایران است.
رسالت هم این گفته آیت الله احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران که "ملت با قدرت در برابر جلوه های بدحجابی و بی حجابی می ایستد" را در صفحه نخست اش قرار داده است.
روزنامه های امروز صبح تهران همچنین با تیتر های متفاوتی به انتخابات پارلمانی انگلیس پرداخته اند؛ خراسان "شکست حزب کارگر پس از 13 سال و بن بست تشکیل دولت در انگلیس" را درصفحه نخست اش برجسته کرده ، تهران امروز با تیتر "تزلزل در خانه شماره 10" اخبار انتخابات پارلمان انلگیس را پوشش داده و پول از "پیروزی نصفه نیمه محافظه کاران در بریتانیا" خبر داده است.
"پارلمان معلق در انتظار بریتانیا" تیتر جهان صنعت است ، مردمسالاری هم با تیتر"لندن میان تغییر تاریخی و ابهام" به این موضوع پرداخته است.
"شکست فاحش حزب براون در انتخابات انگلیس" در صفحه نخست رسالت جای گرفته، "شکست بزرگ جنگ طلبان انگلیس" تیتر روزنامه رسمی دولت، ایران است و "دولت انگلیس در آستانه سقوط" تیتر روزنامه جام جم در این باره است.
گزیده مقالات
افزایش یا کاهش جمعیت ؟
آرمان در سرمقاله امروز خود به بحث های رایج از سوی مقامات دولتی درباره لزوم افزایش جمعیت کشور پرداخته و نوشته آیا کارگرانی که امسال سر کار رفتهاند و حداقل حقوق مصوب شورایعالی دستمزد 303 هزار تومان را دریافت میکنند قادرند، هزینه شهرنشینی را بپردازند؟ مطمئناٌ تمایل دارند ولیکن هرگز قادر به تأمین حداقل لوازم زندگی نیستند. حال چگونه انتظار داریم این گروه به افزایش تعداد بچه فکر کنند در حالیکه خود از حداقل معاش برخوردار نیست، بگذرید از جوانان تحصیل کرده دانشگاهی که در فاصله سنی 25 الی 35 سال قرار گرفتهاند که نه توان تشکیل خانواده را دارند و نه توان یافتن شغل مناسب.
هادی حق شناس در این مقاله تاکید کرده هرقدر که نسبت سرمایه به جمعیت افزایش یابد یا اصطلاحاً سرانه سرمایه تصاعدی گردد کشور گامهای بلندتری به سمت توسعه برمیدارد ولی درحالیکه محدودیت سرمایه وجود دارد و فقط مخرج کسر افزایش مییابد یعنی جمعیت افزایش می یابد نتیجه آن کاهش درآمد سرانه و درنهایت رفتن به سمت خط فقر است.
نویسنده این مقاله با طرح این پرسش که آیا وظیفه دولتها ایجاد بستر مناسب برای افزایش امکانات مادی و معنوی برای ملتهاست یا ارائه رهنمودهایی که منجر به کاهش سطح رفاه گردد؟ در پایان نوشته گر چه مبانی دینی ما فرزند صالح را جزو صدقات جاری میداند اما آیا فرزندی که تا سن 35 سال نه توان تشکیل خانواده را دارد و نه پیداکردن کار مناسب میتوان امید به آینده روشن او داشت. بدیهیترین اصل در اقتصاد آن است که مردم رفتار عقلایی انجام میدهند گرچه ممکن است در کوتاه مدت مردم منطق مذکور را به دلیل نداشتن اطلاعات کامل نقض نمایند اما در بلندمدت مردم بر طبق اطلاعات واقعی رفتار میکنند.
اگر رشوه گیری از دستگاه قضا حذف شود، کشور آباد می شود
جمهوری اسلامی انتقاد آیت الله جوادی آملی از رشوه گیری در دستگاه های قضایی کشور را برجسته کرده و از قول او نوشته رشوه بزرگترین آفت دستگاه قضایی است و اگر رشوه از دستگاه قضا حذف شود کشور آباد خواهد شد.
بنابر نوشته این روزنامه این مرجع تقلید در ادامه این اظهاراتش گفته عدل الهی مهمترین عامل حفظ نظام است چرا که هم مطابق فطرت انسانها است و هم مطابق نظام جهان، اگر دستگاه قضایی عادلانه اداره شود همه مردم راحت خواهند بود و در غیر این صورت همه ما در عذاب خواهیم افتاد.
به گزارش جمهوری اسلامی آیت الله جوادی آملی با بیان این که رشوه تنها منحصر به مسائل مادی نمیشود، تاکید کرده حتی کلامی که به منظور تطمیع و تحریک باشد نیز رشوه محسوب میشود.گاهی میبینیم که یک روحانی تا زمانی که سمتی نداشت همه او را حجت الاسلام صدا میزدند و حالا که به جایی رسیده است به او آیت الله میگویند. این برای آن است که با این تمجید او را تحریک به انجام میل خود کنند و این مصداق رشوه است. عمل قضاوت مانند راه رفتن روی شمشیر است و البته اگر به درستی انجام شود جایگاهی بس رفیع در جهان آخرت منتظر قاضی است.
دروازه بانی خبر از سوی آقای وزیر!
مردمسالاری در مقاله ای دستور وزیر آموزش و پرورش برای عدم مصاحبه مدیران این وزراتخانه و اعلام هرگونه خبری به رسانه ها را دستمایه قرار داده و نوشته همه نوع دروازه بانی شنیده و دیده و خوانده بودیم، اما دروازه بانی خبر از سوی یک وزیر را تصور هم نمی کردیم. نه ما بلکه مرحوم "لئو روستن" درسال 1937 که گفت کل فرآیند روزنامه نگاری در انتخاب خلاصه شده است، فکرش راهم نمی کرد که یک روزی روزنامه ها ناچار باشند بعد از دروازه انتخاب فعالیت کنند و دیگر چیزی برای انتخاب در اختیارشان گذاشته نشود.
میرزا بابا مطهری نژاد با این توضیح به تبعات چنین دستوری از سوی حمیدرضا حاجی بابایی پرداخته و نوشته یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی، از بین رفتن نقش صاحبان قدرت از حوزه دروازه بانی خبر است که علیرغم محدودیت های فراوان تاکنون صاحبان قدرت چنین علنی و آشکار به دروازه بانی مستقیم و شخص محور رسانه ها نپرداخته اند، و اظهاراتی از این نوع می تواند خطری برای آن دستاورد بزرگ باشد.
این کارشناس حوزه روابط عمومی در ادامه این مقاله با اشاره به این که چنین نگرشی واقعیت های اجتماعی را تحریف خواهد کرد و نبردهای دوطرف دروازه را ازحوزه رسانه به حوزه قدرت و رسانه خواهد کشاند، نسبت به پیامدهای چنین تصمیمی هشدار داده و آورده درعصر اطلاعات و عصر اینترنت، مجاری و منبع ناشناخته مبنای شکل گیری واقعیت های اجتماعی می شوند و آنگاه خود آقای وزیر هم در اعتبار بخشی به اخبار عبوری از دروازه خود ساخته با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
نویسنده این مقاله در پایان نوشته آقای وزیر به جای این محدودیت و این اقدام غیرحرفه ای بهتر است به اقتدار روابط عمومی وزارتخانه خود و ایجاد یک سیستم اطلاع رسانی علمی و یک نظام اطلاعاتی مقتدر بیندیشد و نگران مصاحبه دیگرانی که مسوولیت دارند نباشد و بداند که امروز یعنی در عصر اطلاعات روابط عمومی با ارتباط تعریف می شود و ارتباط با اطلاعات و اطلاعات مورد نیاز روابط عمومی برای ارتباط.
حیف است که رییس جمهوری فقط دو دوره است
آفتاب یزد اظهارات محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در تمجید از عملکرد دولت محمود احمدی نژاد در بحث هسته ای ایران را برجسته کرده و از قول وی نوشته بسیاری از کشورهای جهان سوم هنوز به انرژی هستهای دست نیافتند اما جمهوری اسلامی به عنوان یکی از کشورهایی است کـه در برابر غربیها برای به دست آوردن حقش تلاش کرده اسـت.
به نوشته این روزنامه لاریجانی با این گفته که نخستین بار اسـت کـه ایـران از تشکیل مونوپلی خـطـرنـاک و ذلتبار در بخش انرژی هستهای جلوگیری میکند، حضور و سخنرانی احـمـدینـژاد در نـیـویـورک را بـسـیـار خـوب و حساب شده خوانده است.
به گزارش آفتاب یزد این مقام قوه قضاییه که در جمع فرمانداران و استانداران سخن می گفت با بیان این که برنامههای هستهای ایران از لحاظ فنی بـسـیـار جلـوتـر از هـنـد و پاکستان است ضمن دفاع از عملکرد احمدینژاد در مجامع بینالمللی تصریح کرد حیف است که رئیس جمهوری فقط دو دوره است چون عملکرد احمدینژاد در این دوره بهتر از دوره قبل بوده است.
جمعیت حاضر در نمایشگاه بیشتر است یا ورزشگاه؟
ابتکار در یادداشتی به قلم رسول جعفریان موضوع برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در مصلی تهران و عدم اختصاص امکانات مناسب به این رویداد فرهنگی را مورد توجه قرار داده و نوشته اصلا مگر اینجا نمایشگاه است؟ اینجا برای نماز ساخته شده و پیداست که کاربری نمایشگاهی از آن تا چه اندازه دشوار است. اینجور اداره کردن کشور که عجالتا از هر کسی بر میآید. مهم آن است که طبیعی و معقول و متناسب با نیاز، نمایشگاهی معظم ساخته شود و از این همه استقبال مردم، این همه عشق و علاقه به کتاب، قدردانی شود.
نویسنده این یادداشت در ادامه انتقاد اش از برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران نوشته البته اگر قرار باشد نمایشگاهی بسازند که مثل همین مصلی برای سی سال دیگر هم ساخته نشود، بهتر است از آن فکر منصرف شده و به خود زحمت ندهند. چون فکر این که سی سال در انتظار ساختن نمایشگاه تازه باشیم و هر سال از سقف و در و دیوار آن باران روی کتابها بچکد، خود کشنده خواهد بود.
نویسنده سرمقاله ابتکار چادرهای برپا شده در مصلی برای برگزاری این رویداد فرهنگی بین المللی را بادکنکهایی خوانده که به هر باد تندی کنده خواهد شد و در ادامه انتقادش از دولتمردان افزوده به نظرم شلوغی نمایشگاه کتاب به مراتب از ورزشگاهها بیشتر است. درست است که سالی یکبار است، اما همین نمایشگاههای استانی هم که عزیزان ارشادی در این چند سال درست کرده اند نشان میدهد که تکرار آن، از شمار جمعیت نمیکاهد. اینجاست که دلمان میخواهد بدانیم چرا برای ورزش آن قدر فدراسیون و اسباب و اثاثیه و بودجه اما برای نمایشگاه کتاب با این حضور آن هم از سوی فرهیختگان، کسی به فکر نیست.
نویسنده این یادداشت در پایان تاکید کرده مسأله نمایشگاه یک مسأله ملی است که دولت باید تصمیم بگیرد و آنچه آشکار است این است که دولت آن را رها کرده است. وقتی شش سال گذشته کاری در این باره نشده، دولت در دو سال آینده هم نخواهد کرد، زیرا طرحی را تعقیب میکند که بتواند در این دو سال تمام کند.
حاکمیت به شیوه شبهدولتی
جهان صنعت در یادداشت کوتاهی به درخواست معاون وزیر نفت از دولت برای عدم واگذاری پالایشگاه ها بابت رد دیون و سهام عدالت پرداخته و نوشته این خواسته را پنج سال پیش و در آستانه ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 کارشناسان مطرح کردند اما امروز بعد از گذشت پنج سال مدیران اجرایی این موضوع را از دولت طلب میکنند. واقعا چه اتفاقی در اقتصاد ایران در حال وقوع است؟
این روزنامه با این توضیح که نتیجهای که از واگذاری بنگاهها بابت رد دیون در سالهای اخیر به دست آمده نتیجه ای جز بزرگ شدن سیطره حاکمیت شبهدولتیها حاصل دیگری نداشته است در ادامه نوشته اگر این روند ادامه یابد بجز آنکه دولت را در بلندمدت در سیاستگذاری منفعل میکند، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
جهان صنعت همچنین نوشته تجربه واگذاری سهام اصل 44 در قالب سهام عدالت نیز عملا نشان داده که مدیریت این سهامها هرگز نتوانسته به بهرهوری بالا و با رشد منجر شود. حال آنکه همچنان دولت بر این موضوع اصرار میورزد و با وجودی که نتایج اولیه از چنین واگذاریهایی مثبت نبوده و چشمانداز روشنی در بر ندارد، بر این سیاست اصرار میشود.
این روزنامه درپایان ضمن ابراز تاسف از چنین عملکردی نوشته در واگذاری به شیوه رد دیون هم اتفاق دیگری در حال وقوع است. هشدارها از قبل داده شده اما دولت بدون توجه پیش میرود. از همین رو آنچه پیشبینی میشود، روزهای روشنی برای سیاستگذاری در اقتصاد به دنبال نخواهد داشت. کاش دولت برای وظایف سیاستگذاری خود در آینده به سرعت چارهاندیشی کند
دانشگاهها به سربازان جنگ نرم اجازه فعالیت ندهند
تهران امروز در گزارشی اظهارات امام جمعه مشهد درباره جنگ نرم در دانشگاه ها را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته دشمن مستکبر از شما مردم ناامید شده است و میداند که شما مردم از اسلام دستبردار نخواهید بود و نمیتواند از طریق شما این انقلاب و اسلام را براندازد، بنابراین چشم طمع خود را به دانشگاه و دبیرستانهای ما دوخته است.
به گزارش این روزنامه احمد علم الهدی با اشاره به گفته های آیت الله خامنه ای درباره این که امروز دانشگاه میدان جنگ نرم است ، گفته نباید از یک استاد عالم و باسواد دانشگاهی که نسبت به برخی مسایل و مبانی اسلام و نظام پرسش کننده است، توقع داشته باشیم که چشم و گوش بسته به ولایت گرایش یابد. چرا که او صاحب عقل است اما متاسفانه یک عده سربازان جنگ نرم دشمن که به عدد تعداد انگشتان دست هم نمیرسند در قشر اساتید و معلمان دانشگاهی رخنه کردهاند و با نمره دادن به دانشجو و تشویق او به درس نخواندن، جوان معصوم را به استخدام خود درآوردهاند تا در دانشگاه غوغا راه بیندازد.
به نوشته این روزنامه وی با این توضیحات از دانشگاهها خواسته است تا به سربازان جنگ نرم آمریکا اجازه فعالیت ندهند.
رسانه و سواد رسانه ای
رسالت در سرمقاله امروز خود به لزوم آموزش های رسانه ای و ارتقای سواد رسانه ای در کشور پرداخته و نوشته آموزش های رسانه ای و ارتقا سواد رسانه ای در لایه های متنی جامعه یک نیاز و ضرورت برای فرهنگ، سیاست و امنیت ملی ماست. در نظام آموزش و پرورش، در رسانه ملی، در مطبوعات و از طریق نگارش کتاب های گوناگون باید سواد رسانه ای توده ها و حتی نخبگان ما ارتقا یابد.
محمد مهدی انصاری با این توضیح ادامه داده حوادث و اغتشاشات سال گذشته به عینه نشان دادند که ما تا چه میزان از فعالیت رسانه ای غرب و اساسا فضای رسانه ای آسیب پذیر هستیم! تعدادی وبلاگ نویس و فعال حرفه ای در عرصه شبکه های اجتماعی به علاوه چند شبکه تلویزیونی فارسی زبان و عده ای که مثلا از طریق اس ام اس و ایمیل به تحریک احساسات میلیون ها رای دهنده ایرانی روی آوردند و موفق شدند ولو در مقطعی کوتاه و با دروغ امنیت ملی و وجهه جمهوری اسلامی را خدشه دار کنند.
نویسنده سرمقاله رسالت همچنین در ادامه نوشته در داخل هم مجبور شدیم تا حدود دو ماه رسانه بسیطی چون پیامک را قطع کنیم؛ اینها واقعیاتی هستند که بستر وقوع فتنه را در کشور مهیا کردند و گویای عمق کم کاری ما در حوزه رسانه و بهره گیری از این ظرفیت برای آگاهی بخشی و مصون سازی افکار عمومی در برابر امواج مسموم و مخرب رسانه های ضد ایرانی است. نتوانستیم از ابزار رسانه برای فرهنگ ایرانی- اسلامی استفاده کنیم. قادر نبوده ایم رسانه هایی اعتمادساز، رقابتی و در راستای اهداف و منافع ملی راه اندازی کنیم. اقداماتی هم که به انجام رسانده ایم پراکنده، ضعیف و مقطعی بوده است.
این روزنامه در پایان با ارایه راهکارهایی به دولتمردان گوشزد کرده که امروز نیازمند حضور پرقدرت و پررنگ جریان فرهنگی انقلاب اسلامی در فضای سایبری هستیم که البته این امر نیازمند حمایت و همکاری درون سیستمی است. همچنین باید شبکه های اجتماعی پیوند دهنده و پر جذابیت فعال شوند و صدا و سیمای ما حرفه ای تر، هنرمندانه تر و چابک تر در عرصه خبر، سرگرمی، فیلم، آموزش و آگاهی بخشی وارد میدان شود. چند روزنامه پرتیراژ و پرمحتوا و آزادمنش از سوی افرادی خوشنام از منظر افکار عمومی و قابل اعتماد از منظر نظام اسلامی به راه افتند که هم صبغه نخبگی در آن وجود داشته باشد و هم جذابیت های عامیانه و مبتنی برای لایه های متنوع اجتماع.