بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت

تیترهای اول

"پایان عصر روزمره‌گی در بورس تهران" تیتر اول پول است، "مخالفت با استخدام چهل هزار نیروی آموزش و پرورش" عنوان اصلی آرمان، ابتکار هم از "مخالفت مجلس با استخدام در آموزش و پرورش" خبر داده و مردم سالاری همین خبر را با تیتر "اولویت استخدام حق التدریسی ها" منعکس کرده است.

فرهیختگان در عنوان اصلی خود نوشته "آمریکا 5113 کلاهک اتمی دارد"، تهران امروز "اعتراف بی‌سابقه گیتس به توان دفاعی ایران" را در صدر اخبار خود آورده، آفتاب یزد از زبان محمود احمدی نژاد نوشته "مشکلات کلینتون با متهم کردن ایران حل نمی شود"، ایران از قول همین مقام نوشته "به اوباما فرصت زیادی را داده ایم"، روزنامه جمهوری اسلامی از قول دبیرکل سازمان ملل نوشته "کشورهای هسته ای باید بدون هیچ تردیدی سلاح ها را نابود کنند".

"گدایان تهران ماهی یک و نیم میلیون تومان درآمد دارند" گزارش اصلی ابراراست، "آغاز ضیافت جهانی کتاب در تهران" عنوان اصلی جام جم و " پیش‌بینی رسمی از اوضاع بورس" عنوان اول دنیای اقتصاد.

کیهان خبر داده که "احمدی نژاد در کنفرانس نیویورک رشته های آمریکا را پنبه کرد"، رسالت از قول رسانه های خارجی نوشته "احمدی نژاد قدرت های هسته ای را زیر سئوال برد" و خراسان "بازتاب جهانی سخنرانی رئیس جمهور در اجلاس بازنگری ان پی تی" را در صدر اخبار خود آورده است.

گزیده مقالات

نیویورک

ایران، روزنامه دولت در سرمقاله خود از حضور رییس دولت در نیویورک و سخنرانی وی تجلیل کرده و نوشته شاهد هستیم که به دنبال مقاومت و تلاش دیپلماتیک ایران در زمینه تثبیت حقوق هسته‌ای خود که زمینه‌ساز احقاق حقوق سایر کشورهای در حال توسعه است بسیاری از کشورها از جمله مصر، ترکیه و دیگر کشورها از حق هسته‌ای ایران دفاع می‌کنند؛ به این دلیل که خودشان نیز می‌خواهند همین راه را دنبال کنند.

به نظر این مقاله مقام‌های امریکا امیدوار هستند تناقض‌های درون N.P.T برای همیشه تثبیت شود؛ همچنان که کنفرانس بازنگری در سال 2005 بی‌نتیجه ماند در صورتی که کنفرانس امسال هم نتواند راهکارهایی را ارائه دهد که سبب اجماع همه شرکت‌کنندگان شود، این کنفرانس در این مرحله هم شکست خواهد خورد.

روزنامه ایران با این مقدمه ابراز امیدواری کرده که به دنبال طرح پیشنهادهای 11گانه رئیس‌جمهور در صحن سازمان ملل و با پافشاری کشورهای در حال توسعه، قدرت منطق بر منطق لرزان و غیراستوار صاحبان قدرت پیروز شود و امنیت، صلح و آرامش واقعی را برای جهان به ارمغان آورد.

واکنش سخنگو

گزارش جام جم از جلسه مصاحبه مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه نشان می دهد که خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران از سخنگو پرسیده و رامین میهمانپرست خطاب به وی گفته: بیشتر توضیح بدهید چه کسانی اعتراض کرده اند؟ و وقتی خبرنگار از نهادها و مجامع بین المللی به عنوان معترضان به نقض حقوق بشر و آزادی بیان در ایران نام برده پاسخ شنیده: شما می توانید بگویید دولت فرانسه در مورد جنایات اسرائیل چه واکنشی نشان داد؟

به نوشته این روزنامه سئوال مهمانپرست با سکوت این خبرنگار مواجه شد و بعد از درخواست سخنگوی وزارت خارجه برای پاسخگویی وی گفت من نماینده دولت فرانسه نیستم، و مهمانپرست خطاب به وی گفت: شما نماینده رسانه بزرگی هستید و باید سئوال کنید کشور فرانسه در مقابله با جنایات این رژیم چه کار کرده است و البته اگر در ایران انتقادی می شود نشانگر وجود آزادی در ایران است.

قدرت نظامی ایران و آمریکا

حسام‌الدین کاوه در سرمقاله تهران امروز با اشاره به گفته های رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا درباره استراتژی نظامی غیرمتوازن ایران که آن را تهدیدی برای تضعیف قدرت نیروی دریایی ایالات‌متحده توصیف کرده نوشته پرسش اینجاست که آقای گیتس از سخنان خود چه نتیجه‌ای می‌خواهد بگیرد؟

نویسنده این مقاله سپس به اهمیت جنگ های غیرمتوازن پرداخته و یادآوری کرده که در جریان جنگ دوم خلیج‌فارس که در پی آن آمریکا و متحدانش، عراق را اشغال نظامی و حکومت صدام را سرنگون کردند، با حداکثر استفاده از توانایی‌های نرم‌افزاری خود و با بهره‌گیری از ضربه‌های سنگین به نقاط استراتژیک کار خود را پیش بردند.

سرمقاله تهران امروز علت موفقیت نیروهای متحد آمریکا در عراق را آن جا دیده که موفق به تخریب روحیه ارتش رژیم بعثی، قطع ارتباط میان فرماندهان و نیروهای عملیاتی و تیره و کدر کردن تصویر میدان‌های رزم برای استراتژیست‌ها و فرماندهان ارشد عراق شده است.

در پایان مقاله آمده: نه اینکه ارتش عراق توان رزم و ایستادگی نداشت،‌ بلکه بر اثر جنگ روانی، قطع ارتباط میان فرماندهان و نیروهای عملیاتی و سایر عوامل موثر، امکان و خواست رزم و ایستادگی در برابر ارتش آمریکا را نداشت.

برای اخراج افغان ها

اسماعیل سلطنت پور در سرمقاله ابتکار نوشته میلیون‌ها افغانی در دوره‌های مختلف جنگ داخلی افغانستان به ایران آمده اند و در شهرهای مختلف ایران سکنی گزیده اند و مثل مردم ایران از همه امکانات داخلی اعم از یارانه‌ها، خدمات آموزشی، درمانی استفاده کرده اند و بخشی از بازار اشتغال را تیز به خود اختصاص داده اند ولی اکنون مقابل سفارت ایران در کابل قشون کشی کرده اند که چرا ده قاتل و قاچاقچی مواد مخدر افغانی در ایران زندانی شده اند!

به نوشته این مقاله: شورشیان افغانستان که در مقابل سفارت ایران اغتشاش به راه انداخته اند باید بدانند اگر تولید مواد مخدر در افغانستان “شغل” است، در ایران “جرم” است و اگر برخی جوانان افغان تولید و حمل و فروس مواد مخدر را “کار” می‌دانند جوانان ایرانی آن را “عار” می‌دانند و اگر کسی به این جرایم بازداشت شود زندان و اعدام در انتظارش است خواه افغانی باشد یا کس دیگر ؛ همان طور که تا کنون بسیاری از اتباع ایرانی هم به دلیل قاچاق مواد مخدر اعدام شده اند.

سرمقاله ابتکار سپس تاکید کرده "مردم زجر کشیده افغانستان همواره برای ما محترم هستند اما باید بدانند که در میان آنان کسانی بوده اند که جنایات وقیحانه در ایران مرتکب شده اند و سردمدار قاچاق مواد مخدر هستند" و از وزارت کشور و وزارت خارجه خواسته هرچه سریعتر نسبت به جمع آوری و اخراج مهاجران غیرقانونی افغان در ایران اقدام کنند.

چینی ها در مقابل تولید

مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته این روزها، وقتی پای درد و دل تولیدگران داخلی می نشینیم، همگی صدای نارضایتی اشان ازکالا های چینی بلند است. کالا هایی که با سود دلالا ن، و واسط ها و با کمترین قیمت و پایین ترین کیفیت وارد بازار ایران می شود و عملا تولید در بخش های مختلف را زمین گیر می کنند.

به نوشته این روزنامه این موضوع تنها به ضرر تولیدگران ختم نمی شود، بلکه حلقه ای از توسعه کشور را با مشکل روبرو می کند. نگرانی از ورود چین به بازار ایران تا آن میزان ادامه دارد که بسیاری از کارشناسان ادامه این روند را به تعطیلی کامل تولید در کشور منتهی می دانند.

سرمقاله مردم سالاری سپس با اشاره به مذاکرات و تفاهم نامه های متعددی که برای واگذاری میدان های نفتی جنوب و خط لوله های شمالی کشور با چین انجام شده نوشته حجم این قراردادها، نگرانی هایی را در میان کارشناسان برای تکنولوژی چینی ها در حوزه نفت ایجاد کرده است. و این زنگ خطری است که توجه بیشتر به سرمایه گذاری داخلی در بخش تکنولوژی نفتی را ضروری می سازد.

حمایت از بخش خصوصی

روزنامه پول در ابتدای گزارش اصلی خود نوشته حدود 28 سال پیش روحانی 50 ساله ای که عضو شورای نگهبان بود مقاله‌ای نوشت و تاکید کرد در بازرگانی خارجی، دولت باید بر صادرات و واردات، سرمایه‌گذاری‌ها، کمیّت و کیفیت آنها نظارت کند که هر چیزی وارد نشود و کشور به سوی مصرف‌گرایی و اجناس کم فایده و یا تجمّلی نرود، ولی اینکه خود دولت خرید و فروش کند، صحیح نیست.

به نوشته این روزنامه روحانی و سنتی بودن و عضویت در جامعه روحانیت مبارز و شورای نگهبان،نویسنده را از سیل نقدها مصون نگه نداشت تا جایی که در جوابیه‌ها نوشتند او طرفدار سرمایه‌دارهاست! این روحانی حتی در شورای انقلاب هم از ملی شدن بانک‌ها انتقاد کرد و وقتی 52 کارخانه ملی شد،پرسید شما که این سرمایه‌ها را ملی می‌‌کنید، قرار است چه کسانی آنها را اداره کنند؟‌ صِرف ملی کردن که کار را پیش نمی‌برد.

به نوشته روزنامه پول آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی این روزها و در حالی که دبیر جامعه روحانیت مبارز و رییس دانشگاه امام صادق(ع) و اخیرا عضو مجلس خبرگان رهبری شناخته می‌شود باز همان حرف های 28 سال پیش را می‌زند.

این روزنامه اضافه کرده آن روحانی این روزها در آستانه 80 سالگی است؛ پشتی خمیده کرده و عمری خریده.اما هنوز هم می‌گوید دولت تاجر خوبی نیست. و در تازه ترین گفته هایش تاکید دارد دولت باید ناظر و برنامه‌ریزخوبی باشد نه این‌که خودش تجارت کند.

مبارزه لازم

کیهان در سرمقاله خود نوشته برخورد با عوامل اخلال در امنیت اجتماعی خواسته بحق و مطالبه قانونی مردم است. خواسته ای که در بردارنده برخورد با اراذل و اوباش، اشرار، مزاحمان نوامیس، معتادان پرخطر، مواد فروشان و توزیع کنندگان مواد مخدر، بدحجابان می باشد.

این روزنامه تاکید کرده طی دو، سه سال گذشته هر بار بحث طرح امنیت اجتماعی از سوی نیروی انتظامی مطرح می شود جماعتی در قامت کارشناس فرهنگی با ژست روشنفکری، اجرایی شدن این طرح را برنمی تابند و با ارایه راهکارهایی کلیشه ای که ترجیع بند آن مقوله «فرهنگ سازی» است حاشیه ها را بر متن غلبه می دهند.

به نظر کیهان چنان سخنانی به اینجا ختم نمی شود بلکه عده ای هم با عنوان حقوقدان و قانون دان به صحنه می آیند و بر «عروه» طرح امنیت اجتماعی چه حاشیه های به اصطلاح قانونی که نمی زنند. این ها هدفی جز جلوگیری از طرح امنیت اجتماعی آنهم با ادعای «حقوق شهروندی» ندارند خارج هستند.

خبر خوب بورس

سرمقاله روزنامه پول با استقبال از رفع موانع شرعی وفقهی استفاده از ابزارهای آتی را باید گام مهمی دربالا بردن کیفیت بازارسرمایه وعمق بخشیدن به آن به حساب آورده و نوشته عمربورس اوراق بهادار از 50 سال گذشته مناسب و پسندیده نیست که معامله‌گران سهام و اوراق بهادار در کشوری همچون ایران که مردمانش سابقه‌ای طولانی درانواع معاملات آتی دارند، در بازار مدرنی همچون بورس اوراق بهادار، امکان خرید و فروش با این ابزارها را نداشته باشند.

به نوشته محمد آزاد در این مقاله ایرانی‌ها از صدها سال پیش، کره‌های درون شکم مادیان را به شرط تحویل بعد از تولد، دادوستد می‌کردند. این شیوه امروز در بورس‌های دنیا، حجم عمده‌ای از دادوستدها را به خود اختصاص داده است.می گویند؛ نیاز، همواره جلوتر از قانون حرکت می‌کند. در ایران قانون خاصی برای دادوستد «ابزارهای مالی مشتقه» وجود ندارد، اما در حالی که شرع مقدس، سلف خری در حد و حدودی خاص مجاز است.

سرمقاله پول با اشاره به خبر خوبی که رییس سازمان بورس ازتصویب نهایی امکان استفاده از اوراق آتی درشورای بورس داد نوشته این یعنی امکان قانونی و شرعی استفاده از ابزارهای مدرن مالی پس از سال‌ها در بورس تهران فراهم شده و اگرچه رییس سازمان عنوان کرده است که از دو ماه دیگر سازوکار اجرایی آن فراهم خواهد شد اما باید آن را نهایی و قطعی دانست.

Black Chador - امریکا - ولدن
اقای مهمانپرست چون اسرائیل به طرف بچه های سنگ انداز گلوله پلاستیکی میزنه. شما به خودتون اجازه میدید که سنگ پرت کنهای ایرانی را دستگیر کنید شکنجه بدید بهشون تجاوز کنید و بعد اعدامشون کنید. این حتما منطق عربی و اسلامی شما هست.
چهار‌شنبه 15 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.