بررسی روزنامه های صبح تهران؛ پنج شنبه ۲ اردیبهشت

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ پنج شنبه 2 اردیبهشت

تیترهای اول

"خاتمی ممنوع الخروج نیست" از قول وزیر اطلاعات عنوان اصلی آرمان است، "استفاده از ماهواره از مصادیق جنگ نرم است" به نقل از فرمانده نیروی انتظامی تیتر اول آفتاب یزد است و ابتکار "هشدار مجلس به سازمان انرژی اتمی" را در صفحه نخست اش برجسته کرده است.

این گفته آیت الله مکارم شیرازی که "وفاداران به آرمان های انقلاب نباید گوشه نشین شوند" تیتر اول مردمسالاری است، جمهوری اسلامی از قول مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خبر داده که "حقوق بازنشستگان افزایش می یابد" و همشهری یکی از عناوین اصلی اش را به "تذکر 116 نماینده به رییس جمهوری درمورد واردات بی رویه" اختصاص داده است.

پول با توجه به در پیش بودن سفر محمود احمدی نژاد و هیات همراه اش به زیمباوه "بازارگشایی در سرزمین غول تورم" را برای عنوان اصلی اش برگزیده، جهان صنعت با هشدار به خریداران از "مانور سکه های تقلبی در بازار" خبر داده است و دنیای اقتصاد "زمان دقیق اجرای قانون یارانه ها؟" را البته با علامت پرسش بصورت برجسته در صفحه نخست اش دارد.

"ملت ایران تهدید کنندگان را به زانو در می آورد" به نقل از آیت الله خامنه ای تیتر اول جام جم است و کیهان نیز گفته های همین منبع را در تیتر یک خود دارد، رسالت از "مصوبه مجلس برای مقابله با کشورهای نقض کننده حقوق ایران" خبر داده، ایران هم با اشاره به آغازمانور نظامی سپاه پاسداران "قدرت نمایی ایران در گلوگاه خیلج فارس" را در عنوان اصلی اش دارد و خراسان به نقل از رییس سازمان انرژی اتمی خبرداده که "مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا درباره تامین سوخت راکتور تهران انجام شده است".

گزیده مقالات

استفاده از ماهواره از مصادیق جنگ نرم است

آفتاب یزد در گزارشی به مسایل مطرح شده در جلسه غیر علنی نمایندگان مجلس با فرمانده نیروی انتظامی پرداخته و نوشته فرمانده ناجا در ایـن جلسه با ارائه گزارشی در خصوص مفاسد اجتماعی به بیان اظهاراتش درخصوص نحوه برخورد با افراد بی‌حجاب پرداخته و گفته در صورت همکاری دولت و مجلس و به میدان آمـدن رسـانـه‌های جمعی از ادامه تهاجمات فرهنگی ‌جلوگیری شده و امنیت روحی و روانی بین مردم پدید خواهد آمد.

این روزنامه در ادامه این گزارش نوشته که فرمانده ناجا در این جلسه گفت که "اهداف ‌دشمن در راستای استحاله فرهنگی بسیار جدی بوده و در این بُعد هم تاکنون اقداماتی انجام گرفته است."

به نوشته آفتاب یزد ‌فرمانده ناجا استفاده از ماهواره را یکی از مصادیق بارز تهاجم فرهنگی دشمن عنوان کرده و گفته جلساتی اخیرا با رهبر معظم انقلاب داشتیم که ایشان هم از عـملـکـرد نـاجـا بـه خـاطر اقدامات جدی و اصلاحاتی ‌کـه در جامعه انجام داده، تقدیر کرده‌اند. اما ‌در حال حاضر نیاز به بسیج عمومی متشکل از دولت، مجلس و مردم برای مقابله با مفاسد اجتماعی است.‌

این روزنامه نوشته که احمدی مقدم با اشاره به استفاده برخی افراد جامعه از مظاهر بداخلاقی و غیردینی در ملاءعام عنوان کرده که در کنار برخی خانم‌ها اخیرا سگ‌هایی مشاهده می‌شود که این اقدام در شئون اسلامی جایی ندارد لذا ما با ‌این امر نیز با استفاده از نیروهای آموزش دیده برخوردی فرهنگی و مقرراتی خواهیم کرد.‌

قرقیزستان؛ روح ایوان مخوف و ضرورت وحدت ملی ما

مردم سالاری در سرمقاله امروز خود تحولات اخیر در کشور قرقیزستان را مورد توجه قرار داده و نوشته پرزیدنت مدودف اظهار می دارد که مساله قرقیزستان می تواند در جاهای دیگر نیز اتفاق بیفتد. پیش از این مدودف بدون رعایت این امر که قرقیزستان کشوری مستقل است، حاکمانه از باقی اف خواسته بود تا برای پیشگیری از تبدیل قرقیزستان به افغانستانی دیگر کشور خود را ترک کند. تقریبا همگان می دانند که تغییر قدرت در قرقیزستان با چراغ سبز و برنامه ریزی روسیه انجام پذیرفته است.

نویسنده این مقاله نوشته روسیه پس از فروپاشی شوروی به دلیل بحران هایی بسیار عمیق مالی، حضور غرب مشتاق بازارهای جدید و منابع بکر را به شکلی در حوزههای سلطه و نفود خود تحمل کرده بود. حاکمیت در روسیه پس از توافق تقریبی بر بحران اقتصادی با بازسازی قدرت خود بر پایه های جدید به ظاهر دموکراتیک در پی بازپس گرفتن فضاها و کشورهایی بر آمده است که علی رغم به رسمیت شناختن استقلال آنها در ظاهر، آنها را بخشی از حوزه حضور، نفوذ و سلطه خود می داند.

سرمقاله نویس مردمسالاری در ادامه این موضوع را این گونه به ایران مرتبط کرده که برکسی پوشیده نیست که روسیه پس از فروپاشی شوروی حقوق ایران را در دریای مازندران همچون ادوار پیشین و بیش از آن رعایت نکرده و در قفقاز و در آسیای مرکزی با ملاحظه و گاه تحریک و تغذیه ایرانی ستیزی، حضور اقتصادی ایران و حتی گسترش زبان فارسی را بر نمی تابد. در حالی که روسیه سود سرشاری از بازار ایران را در تمام زمینهها با فروش تکنولوژی فرسوده و سراسر نیازمند می برد.

نویسنده این مقاله در پایان با لحنی هشدار آمیز نوشته تحولات قرقیزستان و رویدادهای قفقاز روسیه را به مرزهای ایران نزدیک می سازند. گفتار پرزیدنت مدودف و کردار سیاسی - نظامی روسیه به روشنی مقاصد جدید روسیه را آشکار می سازند. بر همگان روشن است که در معادلات جهانی فراسوی گفته ها و حسن نیت های شکلی هر کشور براساس وزن ژئو پولیتیک خود سخن می گوید. به هر حال این پرسش مطرح می شود که فرزانگی معیار ایرانی که چراغ و راهنمای عمل باشد، کدام است؟

حکم قصاص برای سه نفر از متهمان کهریزک

آرماندرخبری کوتاه از آخرین وضعیت پرونده متهمان بازداشتگاه کهریزک خبر داده و نوشتهدادگاه متهمان کهریزک در آستانه صدور حکم قرار دارد و حکم قصاص سه نفر از متهمان این پرونده قطعی شده است.

این روزنامه نوشته دادگاه متهمان بازداشت‌گاه کهریزک به مرحله صدور حکم رسیده و ظاهرا برای سه نفر از آنها حکم قصاص صادر شده است. بر این اساس، دو نفر از محکوم شدگان به قصاص از افسران نیروی انتظامی و یک نفر دیگر از اراذل و اوباشی است که از قبل در کهریزک بازداشت بوده است.

بازارگشایی در سرزمین غول تورم

پول در گزارش اول خود ماجرای سفر محمود احمدی نژاد به زیمباره را این گونه مورد توجه قرار داده که رییس‌جمهور امروز قرار است راهی کشور رابرت موگابه، رییس‌جمهور زیمبابوه شود؛ کشوری که به واسطه شاخص‌های اقتصادی‌اش شهرت زیادی در اقتصاد جهان دارد. این کشور رکورددار تورم و ردیف شدن صفرهای متعدد درپول ملی‌اش است. خبر این سفر را روز گذشته رادیو سراسری ایران اعلام کرد و بر اساس این خبر، قرار است رییس جمهور ایران روز جمعه (فردا) در شهر بولاوایو، دومین شهر بزرگ زیمبابوه،حاضر شده و به همراه رابرت موگابه نمایشگاه بازرگانی زیمبابوه را افتتاح کند.

این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشته ظرف سال‌های گذشته تراز تجاری ایران و کشور زیمبابوه همواره به سود این کشورآفریقایی مثبت بوده و رییس‌جمهورایران احتمالا قصد دارد با افزایش سطح همکاری‌های تجاری،راه را برای افزایش صادرات ایران به این کشور هموار سازد.

پول در ادامه این گزارش آورده با این حال نکته‌ای که به نظر می‌رسد باید مدنظر قرار گیرد این است که پایه‌های اقتصادی کشور زیمبابوه بسیار ضعیف است و مردم این کشور با تورم بالا دست و پنجه نرم می‌کنند. ارزش پول ملی زیمبابوه بسیار پایین است و قدرت خرید مردم ظرف سال‌های گذشته به شدت پایین آمده است.به این ترتیب این پرسش پیش می‌آید که آقای احمدی‌نژاد قرار است برای کمک به اقتصاد زیمبابوه به این کشور سفر کند یا برای بازارگشایی صادراتی؟ هدف از برگزاری این نمایشگاه که جلب کمک و سرمایه‌گذاری خارجی است و تعدادی از کشورهای جنوب آفریقایی و چند کشور آسیایی نیز در آن شرکت کرده‌اند اما ظاهرا شرکت‌های داخلی تمایل چندانی به حضور در این نمایشگاه نشان نداده‌اند که ظاهرا حاکی از عدم اطمینان از موفقیت آن است.

این گزارش همچنین به بررسی آمارهای اقتصادی کشور زیمباوه پرداخته و نوشته که این کشور آفریقایی در سال 2009 با تورم 231 میلیون و بالاترین نرخ بیکاری در جهان دست به گریبان بوده است.

جمعیت به دنبال چیست

دنیای اقتصاد درخواستاخیر محمود احمدی نژاد مبنی بر کاهش جمعت تهران را مورد بررسی قرار داده و نوشته پس از آنکه رییس‌جمهور خواستار کاهش جمعیت تهران شد، این موضوع مورد بحث محافل کارشناسی و رسانه‌های عمومی قرار گرفته است. برای تحقق این ایده، ابتدا باید دید، چرا و چگونه تهران تا این حد، بزرگ شده است. در نگاه اول، دلایلی نظیر وجود امکانات تجاری، صنعتی، بیمارستانی، تفریحی، اداری، حمل‌و‌نقلی و امکانات دیگر به چشم می‌خورد. اما به نظر می‌رسد علت‌العللی که باعث گسترش افقی و عمودی تهران شده و دلایل مذکور در بالا را نیز شامل می‌شود چیزی نیست جز وجود اشتغال بالا در این شهر.

مهران دبیری سپهر سپس در این مقاله به این موضوع پرداخته که بر خلاف برخی دیدگاه‌ها، به نظر می‌رسد، گران کردن هزینه زندگی در تهران از طریق افزایش اخذ مالیات و عوارض شهرداری، نه تنها موجب کاهش جمعیت تهران نمی‌شود، بلکه جمعیت را افزایش نیز خواهد داد؛ زیرا افزایش درآمد، منجر به افزایش هزینه‌های شهرداری خواهد شد و افزایش هزینه هم به معنی ایجاد شغل است. در واقع، دلیل مهاجرت به تهران چیزی نیست جز جست‌وجو برای یافتن کار. به همین دلیل، راهکار اصلی کاهش جمعیت را در تهران باید در کاهش هزینه‌ها از سوی دو نهاد مهم شهرداری و دولت در محدوده این شهر جست‌وجو کرد.

نویسنده این مقاله همچنین تاکید کرده بر این اساس، حتی اگر یکی از شهرهای دور افتاده بسیار بسیار ارزان کشور را پر زرق و برق کنید، افزایشی در جمعیت آن حادث نخواهد شد؛ مگر به میزانی که در آنجا شغل ایجاد شود. مثال عینی این موضوع، عسلویه بوشهر است که به دلیل وجود امکان اشتغال، رونق قابل توجهی پیدا کرده و قیمت اسکان و زندگی نیز در این شهر نسبت به گذشته بالا رفته است. به عبارت دیگر افزایش هزینه زندگی در عسلویه هیچ‌گونه تاثیری در کاهش جمعیت آن نداشته است.

سرمقاله نویس دنیای اقتصاد درپایان راهکارهایی همچون ممنوعیت احداث ساختمان در بیش از چهار طبقه و ممنوعیت فروش تراکم در شهرداری تهران و به حداقل رساندن هزینه‌های شهرداری از طریق کاهش درآمدها، ممنوعیت ایجاد پروژه‌های صنعتی در استان تهران و فراهم کردن زمینه انتقال پایتخت سیاسی به یکی از نقاط مرکزی کشور که احتمال وقوع زلزله ویرانگر در آن نزدیک به صفر باشد را به رییس و مدیران دولتی پیشنهاد کرده است.

پیشگویی عجیب مرد فیلیپینی

جمهوری اسلامی با انتشار خبری در صفحه دوم خود پیشگویی های یک مرد فیلیپینی را با توجه به شرایط روز منطقه و کشور منعکس کرده و نوشته یک پیشگوی فیلیپینی که بانام مستعار دوک پونتالانگیت که ادعای پیشگویی حوادث مهم در جهان را دارد پیشگویی کرده است که جنگی تا 10 روز دیگردر خاورمیانه روی خواهد داد که به عنوان مقدمه یک جنگ جهانی گسترده، تمامی جهان غرب را در برابر اتحاد جهان اسلام و کمونیست درگیر خود خواهد ساخت.

این روزنامه در ادامه نوشته که وی مدعی است که پس از این جنگ جهانی که روسیه چین و جهان اسلام در یک سو و غرب ـ آمریکای شمالی و اروپا ـ در سوی دیگر خواهند بود، غرب به لحاظ اقتصادی و نظامی تضعیف خواهد شد و 13 روز پس از شعله ور شدن و گسترده شدن جنگ در خاورمیانه یک بمب هسته ای مهیب در یکی از شهرهای بزرگ ایالات متحده آمریکا منفجر خواهد شد که ویرانی گسترده ای به بار خواهد آورد.

تذکر 116 نماینده به رییس جمهور

همشهری در گزارشی از اتفاقات روز گذشته مجلس از تدکر گسترده نمایندگان به رییس جمهور خبرداده و نوشته 116 نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکر کتبی به رئیس‌جمهوری از واردات بی‌رویه دام زنده، انواع کالا و محصولات کشاورزی انتقاد و تاکید کردند که این مسئله موجب ضربه به تولید داخل شده است.

در گزارش این روزنامه آمده پیش از پایان جلسه علنی روز گذشته و قرائت تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور اعلام شد که 116 نماینده در تذکر کتبی خود به رئیس‌جمهوری ضمن انتقاد از واردات بی‌رویه دام زنده مبتلا به تب برفکی، خواستار رسیدگی به واردات بی‌رویه شکر، برنج، میوه‌های مختلف، گوشت مرغ، پنبه و شیر خشک شدند.

به گزارش همشهری این نمایندگان در تذکر خود تصریح کردند: این واردات علاوه بر صدمات غیرقابل جبران به کشاورزان، دامداران و کارخانه‌های تولیدی ذیربط، گاهی موجب انتقال بیماری‌ها به کشور شده است.

این دسته از نمایندگان امضا کننده تذکر به رییس دولت ضمن درخواست مبارزه جدی با قاچاق کالا همچنین اعلام کرده اند که: قاچاق بی‌سابقه کالا در سال 88 از جمله پوشاک، چای، پنبه، کفش و زیتون موجب نابودی بخشی از تولیدات داخلی و ورشکستگی برخی کارخانه‌های مرتبط و از بین بردن زمینه اشتغال در داخل شده است.

sam2009 - آلمان - آمدن
مطلبی که به نظر من جالب اومد و روزنامه ها چیزی در موردش ننوشتند ولی سایت دانشجویی ایسنا کلی عکس گذاشته که منم در وب نوشتم https://irandocument.wordpress.com/ گذاشته ام البته در مورد ازدواج دانشجویی در جوار قبرستان دانشگاه تهران است خیلی مضحک است که پاسداران اسلام ضد بشر تمام ارزشها به مسخره گرفته اند . خالی از لطف نیست اگر عکس را به اینجا منتقل کنید
پنج‌شنبه 2 اردیبهشت 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.