احمدرضا احمدی از ایران، دیوید آلموند از بریتانیا، بارتولومو کومژوس کوییرو از برزیل، لنارت هلسینگ از سوئد و لوییس جنسن از دانمارک نامزدهای نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن در زمینه نویسندگی شدند.
این نامزدها از میان ۵۵ نامزد اولیه که توسط ۳۲ دفتر IBBY (دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان) در سطح جهان برای جایزه ۲۰۱۰ اعلام شدند، برگزیده شده اند.
جایزه هانس کریستین اندرسن که به جایزه نوبل کوچک معروف است هر دو سال یک بار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دو رشته نویسندگی و تصویرگری به یک برنده تعلق می گیرد.
در بیانیه هیات داوران درباره آثار احمدرضا احمدی چنین آمده است:
داستان های کوتاه احمدرضا احمدی به شیوه ای شاعرانه از انسانیت، عشق، طبیعت و صلح برای کودکان و نوجوانان می گویند.
ریاست هیات ده نفره داوران این دوره را زهره قایینی از ایران به عهده دارد و سایر داوران از امریکا، مکزیک، مصر، اسپانیا، سوئد، بلژیک، اسلونی، آرژانتین، سوییس، برزیل هستند.
برنده نهایی سال ۲۰۱۰ روز ۲۳ مارس (۲ فروردین ۱۳۸۹) در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا اعلام خواهد شد.
این جایزه مهم ترین و معتبرترین جایزه جهانی کتاب کودک و نوجوان است و به نویسنده و تصویرگر زنده ای اهدا می شود که مجموعه آثارش برای ادبیات کودک تاثیری ماندگار داشته است.
جایزه هانس کریستین اندرسن را دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان به یادبود هانس کریستین اندرسن، نویسنده دانمارکی برگزار می کند.
علاوه بر این جایزه، این دفتر هر دو سال یک بار فهرستی از آثار منتخب و برجسته کودکان را منتشر می کند.
اهدای این جایزه به مجموعه آثار یک نویسنده از سال ۱۹۵۶ و به مجموعه آثار یک تصویرگر از سال ۱۹۶۶ آغاز شد.
جایزه هانس کریستین اندرسن شامل یک مدال طلا و یک دیپلم است.
احمدرضا احمدی مجموعا صاحب ۳۵ عنوان کتاب در زمینه شعر ، نثر و ادبیات کودکان است.
احمدرضا احمدی متولد ۱۳۱۹ در کرمان است.
او دیپلم خود را از دارالفنون تهران گرفت و بعد از تاسیس کانون پرورش فکری کودکان، در سال ۱۳۴۹ کتاب کودکانه "من حرفی دارم که فقط شما بچه ها باور می کنید" را نوشت.
آقای احمدی در دهه ۵۰ به استخدام کانون درآمد و در زمینه آثار کودک و موسیقی فعالیت کرد.
از آثار او در زمینه ادبیات کودکان می توان به این کتاب ها اشاره کرد:
تو دیگر از این بوته هزار گل سرخ داری، نوشتم باران ، باران بارید"، اسب و سیب و بهار، در باغ بزرگ باران می بارید، رنگین کمانی که همیشه رخ نمی داد، سه گلدان، قصه های پدربزرگ، و همه آن قایقهای کاغذی.
از ایران تاکنون توران میرهادی (۱۹۷۶،۱۹۷۸،۱۹۸۶،۱۹۸۸)، ثریا قزل ایاغ (۱۹۹۲)، منصوره راعی (۱۹۹۸،۲۰۰۰)، زهره قایینی (۲۰۰۲،۲۰۰۴) و پرناز نیری (۲۰۰۶) عضو هیئت داوران بوده اند.
زهره قایینی، سرپرست موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان ایران و عضو شورای کتاب کودک ایران در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ ، در جایگاه رییس هیئت داوران این جایزه قرار گرفته است.
تنها هنرمند ایرانی که تاکنون برنده این جایزه معتبر شده است، فرشید مثقالی است که در سال ۱۹۷۴ با مجموعه آثار خود، جایزه تصویرگری را از آن خود کرد.
هوشنگ مرادی کرمانی نیز در سال ۱۹۹۲ از سوی هیئت داوران این جایزه مورد تشویق قرار گرفت.
محمد رضا یوسفی در سال۲۰۰۰ و محمد هادی محمدی در سال ۲۰۰۶ در بخش نویسندگان و نسرین خسروی درسال ۲۰۰۲ در بخش تصویرگران کاندید این جایزه شدند.
|
|